Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
ela27oana spune:
buna mamici,in sfarsit reusesc sa va sriu povestea mea si a micutei mele
Asa am devenit mamica
Dimineata de sfarsit de februarie,suna telefonul,este ora de trezire, un gand ma tine inca in pat,gandul la visul de azi noapte.O visasem pe verisoara mea,cu care am copilarit si care s-a dus in ceruri prea devreme ,la 15 ani.In 8 ani nu o visasem decat o singura data,inainte de admiterea la facultate si am reusit atunci,asa ca in aceea dimineata ma intrebam oare ce eveniment important avea sa se intample in viata mea.
Peste 2 luni pentru ca imi era greata si nu mai puteam fuma si bea cafea imi fac un test de sarcina,fiind convinsa ca nu am cum sa fiu gravida pt ca ciclu venise normal,dar.....surpriza 2 liniute,nu-mi vine sa cred ,fug la farmacie si mai iau unul ,la fel.Il sun pe tati si ii dau vestea si imi fac programare la ginecolog chiar in aceeasi zi.Merg la clinica cu emotii si doctora spune sarcina 8 saptamani...imposibil ,luna trecuta a venit ciclu,ea zice se poate dar a-ti ramasa gravida la sf lui februarie..... si atunci ca si cand o lumina s-ar fii aprins in mintea mea,asta insemna visul meu,de asta o visasem pe verisoara mea,atunci ramasesem gravida,am stiut atunci ca voi avea o fetita si am hotarat ca o va chema OANA,ca pe verisoara mea,si intradevar asa a fost .
Sarcina cam grea,cu amenintare de avort la 6 luni si amenintare de nastere prematura la 33 de saptamani,grea perioada.Nu puteam pierde sarcina mai ales ca avem incompatibilitate de rh si grup si aparusera deja anticorpi in sange!!!!
Totul trece si sarcina decurge apoi fara probleme colul s-a inchis si puteam duce sarcina la sfarsit fara probleme,
Saptamana 38,la control dr Parvu,de la Elias imi spune ca peste o sapt ne vedem cu bagajul la spital.
Saptamana 39,cu tati de mana si cu bagajul,ne ducem la spital,tati cu emotii si eu tare speriata,control si...acasa,nu nasc,urma sa ne vedem peste o saptamana
Saptamana 40 aceeasi poveste col inchis nu voi naste,parvu radea ca cica l-am lipit cu super glue!!
Stabileste ca ne vedem peste o sapt adica pe 1 decembrie cand este de garda si provoaca nasterea asta daca pana atunci nu nasc.
Si nu am nascut,micutei ii placea la mami in burtica
1 decembrie,radeam cu tati ca micuta va fi mare patrioata
Ora 8.00-ajungem la spital si parvu ma trimite sa fac fisa de internare si apoi sa merg sus la sala de pretravaliu si sa-l astept acolo,ma gandeam cu groaza cum va fii cu nastere indusa.Ajung in sala de pretravaliu si acolo o viitoare mamica avea dureri groaznice si avea si peridurala pusa si degeaba ,nu-i prinsese...m-am speriat.....imi venea sa fug numai cum o vedeam cum tipa.Dupa 15 min mai vin 2 fete si ele ca si mine fara dureri si ne punem pe asteptat pana la 12 cand apare parvu si ne ia la control.Una avea colul deschis,alta urma sa plece acasa(in final nu a mai plecat) si imi vine si mie randul imi explica ca imi va face o injectie ca sa declanseze contractiile si apoi sa imi deschida colul,urc pe masa si il aud pe parvu"bravo,col deschis<mai asteptam nu facem inca injectia,nasti azi ,fara sa-ti mai provoc",imi venea sa-l pup cand am auzit,in sfarsit micuta mea hotarase sa vina pe lume la 41 de saptamani.
Ora 15.00 la una din fete i se rupe apa,la cealalta incep contractiile,la mine dureri de spate,radeam toate 3 ca ne-a luat odata,si iar asteptarebebe era ok contractii mici si rare abia le simteam la 18 dilatatie 2 cm,parvu imi spune ca pana dimineata nasc,eram ingrozita ca va dura atat de mult,nu de lata dar imi era o foame de lup si nu mancasem nimic,m-am dus pe hol la tati si am amncat 2 sandwich-uri .
Ora 20.00 la una dinfete care avea deja dureri mai mari si ajunsese la dilatatie 4 ii pune peridurala si ne bucuram cand ne spune ca nu mai doare.timpul trece si eu tot pe dilatatie 2 cm si apa nu se rupea ,la 22.00 alt control si nimic parvu nu vrea sa faca nici o injectie ,la 24 .oo dilatatie 3 cm dureri usoare la contractie m-am plimbat cu tati pe hol ca era singur acolo de dimineata nu plecase deloc sau mai venea el in salon
In sfarsit la 1.oo rezidenta si moasa ma controleaza si decid dilataie 4 cm rupem apa si imi explica ca acum durerile vor fii mai intense si ca in 10 min vine anestezistul
si cealalta fata era tot cu dilatatie 4 cm si acum incepe distractia 20 min atat a duart de acnd a rupt apa si pana a montat peridurala,pt ca i-a montat mai intai la cealalta fata care avea dureri mari,in timpul asta contractiile erau maxime si la 1 min si durau 40 sec,intradevar acum durea dar nu f tare .Anestezistul ,un barbat la 55 de ani ,super om ,pt ca aveam contractii dese ma invatat cum sa respir si respira cu mine odata ca sa imi poata pune anestezia.in cateva min durerile au disparut era oar 1.30 si acum stau in pat si astept,nu simtam nici o durere doar o presiune si simteam cum se umfla burtica radeam cu fetele,cu moasa so rezidenta,la 2.oo adorm vreo 20 min.In acest timp tati si sora mea care venise si ea si care a stat cu mine la nastere i-a dat voie pt ca este medic,de fapt putea si tati asista dar nu a avur curaj,asa,deci ei erau agiastati si epuizati de atata asteptare
Ora 3.05,moasa ne controleaza si ...gata dilatatie 10 cm ,la fel si una din fete repede cheama pe pervu si pe rezidente nasteam amandoua,sa vezi agitatie.....
ne duce in sala de nastere si naste mai intai ea pt ca avea dureri in tot acest timp sateam in pat relaxata si ma gandeam daca bebelina vrea sa iasa si nu este nimeni aici
L 3.35 moasa ma urca pe masa siimi spune sa nu imp[ing inca parvu alegga cand la mine sa vada cum este cand la cealalta mamica sa o coase,la 3,45 apare dr neonatalog si ma invata sa imping dupa 2 contractii vine parvu rezidentele,moasa se urca pe mine si imping pe 3 contractii,la a treia gata micuta a iesit cu circulara de cordon dar o aud tipand si in acel moment imi curg lacrimile ce fericire nu le puteam controla eram fericita,dupa ce au infasat-o pe bebelina mi-a pus-o in brate moment in care a intrat si tati plangeam amndoi de fericire ,ne tineam in brate comoara nimic nu mai conta,.......a fost si va ramane cel mai frumos moment din viata noastra
am avut norocde nastere usoara,de un medic ffff bun si sufletist ,de o moasa super,o echipa buna profesional
asa am devenit noi o familie fericita si implinita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catutza/catutza.jpg)
catutza spune:
Am vazut acum pe "realitatea" ca nu mai trebuie sa mergem lunar sa depunem adeverinta de la servici la primarie,ce bine ca am scapat de cozi si de drumuri.Stie cineva cand ne luam banii pe ianuarie?Am inteles ca prin mandat postal,dar cand stie cineva?
Ela , foarte emotionanta povestea ta!
Eu am nascut pe 2 noiembrie,cand a venit alocatia acum in ianuarie,a venit doar pe decembrie,e normal? Nu e vorba de 23RON,dar nu vreau sa fiu fraerita...
Catutza si Bianca-Maria
pisi-si-boscu spune:
Pentru fetele "suspicioase" as vrea sa le destram temerile: intradevar, sunt prietena buna cu una din fetele mai de pe forum, n-as vrea sa ii dau numele tocmai pentru ca intrarea mea aici nu a fost lipsita de peripetii. Daca felul meu de a fi v-a parut mai
imi parea rau, si eu am bebelutz si stiu cum e sa fii mamica, ma bucur de fiecare zi, iar aici e ca si cum as urmari un film cu multe personaje.
Sunt, evident o persoana "straina" Lavi, dar total inofensiva.
Si chiar daca nu m-am prezentat la inceputul intrarii mele, nu o voi face in continuare pentru ca aici sunt doar Pisi, mamica unui , dar ceea ce pot sa va spun e ca nu sunt ziarista !!!!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
dordia2000 spune:
Pisi de ce nu spui prietena cui est? ce e cu atatea secrete? Nu ti-a cerut nimeni sa ne spui cnp-ul sau seria de biletin dar poti spune a cui prietena. Tu singura atragi suspiciuni asupra ta!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
Lavi, e greu de crezut, dar fata nasei mele chiar a luat 1 kg pe luna, hranita exclusiv la san (de fapt, dintr-un singur san) pana la un an si jumatate (nu s-a grabit sa ii diversifice alimentatia decat f.tarziu). La 1 an avea 15 kg!
Oricum, ea a fost o exceptie, care conform legilor statisticii "confirma regula".
Acum nu mai este obeza deoarece in vara a facut o diaree urata de la iaurturi cu fructe si are... tot 15 kg.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
catutza spune:
Am gasit un marsupiu de la "CAM",care tine 12kg,urmeaza sa mai caut,daca nu o sa fac comanda pe net si-l iau.Dar as fi vrut sa-l vad,ca una e pe net si alta cand il vezi cu ochii tai!
Catutza si Bianca-Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
wow Ela demult n-am mai citit o poveste asa frumoasa! Ehe, asa sa tot nasti, mai fata
Pisi totusi cred ca este civilizat sa ne spui cum ai reusit sa vezi albumul sau mai bine zis cine ti l-a aratat. Nu de alta, dar tensionezi iar situatia de aici inutil.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Morgano/Morgano.jpg)
Morgano spune:
Catutza, eu iti dau un sfat, sper sa iti foloseasca: nu vei putea duce un copil de 12-15 kg in marsupiu. Va fi mult prea greu. Eu sunt sigura ca marsupiul meu de la chicco duce si peste 9 kg, si ti-l recomand cu caldura pt ca e fte solid si eu am incredere in constructia lui si ca siguranta pt bebe, dar pentru primele 2-5 luni.
Pentru cand creste mai mare Bianca, poti cumpara un fel de marsupiu care e de fapt ca un rucsac din ala mare cu cadru metalic. Se pune fix ca unul din ala pe spate, are cadru metalic si loc de pus copilul si aparatori din material fte rezistent. Sta copilul ca in marsupiu. Iar sa duci copilul in spate, desigur ca nu in oras, e mult mai comod pt tine si tati cand e mai mare.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
catutza spune:
Ripley,am vazut si eu rucsacele de care vorbesti tu,dar la noi e o problema...tati lucreaza mult,iar la vara o sa fim mai mult singure,si nu stiu cum as putea sa o pun singura in acel rucsacel...oricum merci de idee
Catutza si Bianca-Maria
joy04 spune:
PISCHI, nu am facut vaccinul....
IOANA, paisa-ti spun eu ce inseamna vreo 6-7 ani de furuncule cu stafilococ????Adica de la aparitia primului au trecut vreo 2-3 ani pana am inceput sa-i am ca pe ceva normal pe pielea mea. Si apareau inghinal, sau pe fund, deci in niste locuri deloc placute..
Si am facut si autovaccinul ala la cantacuzino si degeaba, antibiotice la greu si degeaba...
Ma duc sa-i dau papa lui piticu,,,,
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze