Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Catuta, eu nu cred ca exista marsupii care sa tina 12-15 kg! Stai tu linistita, ca nu o sa continue in acelasi ritm cresterea. Cand o sa aiba 12-15 kg o sa mearga in picioare. La 1 an bebelusii in mod normal isi tripleaza greutatea de la nastere: deci au 9-10 kg, rar 11 sau 12.

La carte scrie ca in primele 4 luni iau cate 750g/ luna, in urmatoarele 4 cate 500g/luna iar in urm 4 250g/luna si continua cu ritmul asta de 250g/luna multi ani inainte.

Exista variatii de la cifrele astea dar gandeste-te ca nu are cum sa ia tot cate un kg pe luna!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Lavi, uite ce scrie pe prospect, ca sa vezi de ce imi mentin sfatul meu, grija la antibiotice! Si la sfatul anumitor medici! Si chiar nu mai face micoze cand creste.
Stamicin/nistatină, antibiotic extras din culturi de Streptomyces noursei.
Acţiune terapeutică: Amestec de antibiotice antifungice cu structură polienică, foarte active faţă de Candida albicans.
Indicaţii: Curativ, pentru tratamentul diferitelor forme de candidoze digestive şi cutanate; profilactic pentru a preveni apariţia candidozelor digestive şi cutanate, se administrează concomitent cu antibioticele antibacteriene cu spectru larg de acţiune .......
Reacţii adverse: Foarte rar fenomene digestive (diaree, greaţă, vărsături) la doze mari.

Ina, am vrut de ieri sa-ti spun, dar am uitat: laptic Nestle se gaseste si la noi. Eu am vazut la hypermarketul Carrefour ultima data cand am fost pe la rafturile pentru bebei. Deci in mod sigur gasesti si in alte magazine, probabil supermarketuri (parca si in La Fourmie am vazut aici, in Bucuresti) si magazine specializate pentru copii.

De vorbit cu bebe, vorbesc de toate. Si intelege sigur! Deja am observat cum reactioneaza la anumite cuvinte, gen "gata!" cand il iau de la san, ca sa il ragai, sau cand il strig pe nume face ochii mari si e foarte atent, parca se trezeste din visare. Pe urma la imbracat ii spun tot ce facem : o manuta, a doua manuta etc... Ii explic toate miscarile care sunt legate de el si care nu sunt legate de el. La pampersi le spunem "chilotei". A inceput sa gangureasca binisor puiul meu, acum o noapte m-am si speriat cand a scos un sunet atat de puternic, de parca a strigat! La alaptatul de dimineata devreme (4-5) a devenit cam activ. Rade mult, gangureste, cand il pun la loc in patut vrea sa vorbeasca cu mine, intoarce capul dupa mine si rade. Nu prea il mai pot culca asa usor ca inainte. Abia astept sa inceapa sa rada cu sunete. Cred ca se va umple casa de chiuituri!

Ce sa aiba ziaristii cu pozele bebeilor nostri?! Nu are ce sa se intample... serios, sa nu devenim prea reticente fata de tot ce este public. Si acum, fara suparare Pisi-si-boscu, in aceeasi ordine de idei, singura fata de care am unele suspiciuni esti tu, si am sa-ti spun si de ce. Dar repet, fara suparare! Dupa cum stii, toate subiectele la care fiecare dintre noi a postat se regasesc ca informatii pe site-ul asta. Iar tu, in afara de niste probleme de interes personal, care nu au nici o legatura cu copiii sau mamicile, ai intrat NUMAI la povestile grupului nostru, de cand eram gravide si acum in continuare, cand avem bebei. Ceea ce ma face sa cred ca de fapt ai o curiozitate legata de una dintre noi. Cine este persoana care te intereseaza, inca nu stiu si nu are importanta. Eu nu sunt, pentru ca te exprimi intr-un fel anume, care nu se regaseste in cercul meu de rude sau prieteni. Insa sa stii ca imi pun intrebarea "de ce grupul nostru?", de ce nu ai ales alte mamici, din alte luni, din alti ani? De ce esti atat de "loiala" grupului nostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Mama da ce-ati mai scris…

IOANA77 bine ai venit si-s curioasa ce ai facut cu pitica…cu nemancatu’, ce-ti zise dr???

Citind acum ce ati patit si voi si ce a raspuns Pisi, am sunat-o pe dr de familie si mi-a zis ca-I clar de la candida de pe limbuta….o sa se duca Cristi maine sa i-a un fel de anestezic cu care cica-I dau pe limbuta sa nu-l mai doara cand suge.

TEO, mie tocmai mi-a zis asistenta sa nu-l frec pe limbutza ca mai rau ii fac. Ci sa pun numai pe limba glicerina, inainte si mai ales dupa supt ca sa ramana sa dizolve. Plus sa ma ung si eu pe sani ….

SILVIA, cu lapticul asa si asa. Comoara mea tot nu vrea sa manance deact 5-10 minute si apoi sa doarma. Azi noapte la fel, m-am trezit degeaba ca el face galagie, dar nu mananca sa se sature

DIANA asa parka imi zise si mie din spital sa nu-I iau glicerina boraxata, ci glicerina cu nu stiu ce. Sis a-I dam doar daca apare ceva pe limbuta si sa nu-I dam permanent.
Dar habar numai am ce fel de glicerina a zis.

MEEMS, poate piticutza vroia doar sa stea la tine in brate…

Cam asa ma patit si eu dimineata. V-am mai zis, la noi dupa papa de dimineata, stam la mamisi la tati in pat ca-I mai bine. Tati a plecat la servici sic and s-a trezit piticu’ nu a vazut pe nimeni langa el si a inceput maraiala. El era intors cu fata spre perete si eu stateam la margine. Am incercat sa-I pun suzu in gurita sa mai fur si eu un pic de somm…dar degeaba. Pana cand m-am gandit sa-l intorc spre mine..si gata: a incetat spectacolul.

LAVI, deci are dreptate Diana…inseamna ca de ala mi-a zis de la spital sa iau. Ca tampa sunt…

INA…..vreau si eu ”iarna pe ulita”…..Mai fetelor stiti ce fericita sunt cand ninge??? Cred ca mai rau decat un copil, asa sunt.
Si mi-e dor de iernile care erau cu ani in urma..cand eram mica…..eu am stat in Ploiesti, la curte, pe ostrada nu f circulate (oricum pe vremea aia nu erau asa multe masini) si-mi amintesc ca seara se faceau concursuri de tras cu sania, cine facea mai repede si mai fromos un oom de zapada…eheeee. Acum ma uit ca aici in Buc numai avem oerni cu zapada….stam la bloc si unde sa iesa un copil sa se joace asa cum faceam eu??? Abia ramane un pic de zapada in jurul blocului ( cand ninge mai bine) si aia este murdarita de cainii maidanezi si cei ai vecinilor……

FELICIA, sa stii ca mie mi-e dor de gravidie…..Adica am avut o sarcina usoara -exceptand problemele si ca eram mereu stresata…de ce ma doare burta, de ce saiau 4-5 nospa/zi…- fara asa zisele neplaceri ale sarcinii si chiar mi-a placut….
Eu am visat intr-o seara ca am plecat in oras si am uitat copilul in tramvai sau in metrou – inca nu stiam sigur unde, m-am trezit cand incercam sa-mi aduc aminte daca cand am schimbat metroul mai aveam sau nu copilul….

FETELE, success la vaccin astazi..

Acum pruncul meu doarme de la 9.30….este 12.20….si a nancat la 8.40…parka l-as trezi ca ieri nu a avut decat 6 mese…si a dormit la fel: de la 9.30 pana la 13.30….dar cu scurte reprize

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bun, Gandacel am gresit cu denumirea de antibiotic. Dar in rest am avut dreptate: Nistatinul nu actioneaza impotriva bacteriilor (asa cum fac majoritatea antibioticelor si care din cauza asta pot da micoze) ci impotriva ciupercilor. Si din ce zici tu, se poate da preventiv. Deci sfatul medicilor mei il consider in continuare bun.

Stii de ce sunt eu reticenta cu pozele pe net: daca cineva are nevoie sa o poza de bebelus sa ilustreze CEVA, ce face? Cauta pe net. Unde? DC-ul e un site f f cunoscut si imediat gasit de google pe f multe subiecte. Multi iau poze de pe net si le folosesc FARA sa ceara acordul persoanei din poza. Vezi link-ul dat de Joy cu un membru al DC a carei poza a aparut intr-un articol din Libertatea pt femei fara sa i se ceara acrodul si punandu-i-se in gura o replica izvorata pur si simplu din burta autorului articolului. Daca asta s-a putut intampla, inseamna ca poze pot fi luate si folosite la ABSOLUT orice, inclusiv site-uri de pedofilie, etc. Ceea ce nu mi-ar pica bine, desi stiu ca sansa sa fie luata poza copilului meu e mica, totusi nu-mi convine.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Joy, voi deja ati facut vaccinul? Bravo voua, gata ati scapat. Noua ne-a zis la sf. lui ian. sau sf. lui febr., cum ii programeaza pe toti.

Azi-noapte Alex a dormit de la 22.30 la 7.30, sa nu-mi vina a crede si sa-mi pocneasca sanii si alta nu.... A papat unul, am stors altul(doar pe jumatate ca stiu ca cere repede din nou). O fi bine asa? Ar trebui sa-i storc mai des? Nu mai stiu cum sa fac....

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many spune:

Buna mamici,Sunt Many ,am mai scris un mesaj.
Imi cer scuze ca nu am cerut permisiunea sa ma alatur grupului vostru.Am un baietel de 2luni jumatate .Trimit poza lui pe adresa grupului daca nu este bine va rog sa-mi spuneti unde trebuie s-o pun .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Am revenit de la vaccin.
N-a fost chiar asa horror, dar mi s-a rupt sufletul cum plangea dupa cea de-a doua intepatura. Si voua asa v-a facut? Una bucata coapsa stanga, una bucata coapsa dreapta?
Oricum, dra e fte multumita de evolutia ei, inaltime 65, greutate peste 5 cu vreo 100g, ca avea si ea un cantar tot asa bun ca al meu de acasa... adica aproximativ :(( Pe drum si acasa a plans de foame, asa ca dupa schimbat am papat si acum dormim. Poanta a fost cu pusul de supozitor, cum il bagam cum strangea din bucutze si sarea afara pardalnicu' si radeam cu mama de nu-l puteam baga inapoi, mai ales a 4a oara deja incepuse sa rada si fata de rasul nostru.
N-am vrut sa creez polemici sau discutii privind pozele in album, mi-am exprimat punctul personal de vedere si sper sa fiu luata ca atare.

Gandacel, cred ca era "ziaristi" intre ghilimele de fapt, eu asa am interpretat. Fiecare decide ce este mai bine pt propriul copil, sau intimitatea proprie, eu sunt undeva la mijloc intre da si nu :D poze pe net. Adevarul e ca si cand le trimiti pe mail un obsedat priceput la pc-uri le poate accesa fara probleme. Dar recunosc ca ma feresc sa mai povestesc de pe acasa de cand am realizat cu adevarat - si asta mai ales de cand cu pisi, ca ne citesc diverse persoane "straine" noua, ca totul e fte public, dc ma pot exprima asa :)

Chiar pisi, ma intreb si eu de unde preocuparea ta pentru noi in special?

S-a trezit Ana si zambeste de parca nu am fi fost asa inteptate acum 2 ore. Ba acuma iar povesteste pe limba ei, adica "ghe" si "oke", Eu cred ca undeva i-e predestinat un gheorghe, ca deduc ca intreaba dc "gheorghe e ok" in traducere libera :))

Noi nu avem si nu am avut probleme cu micoza in gurita, dar nu cred ca e normal sa freci copilul pe gingiutze, eventual il "stergi" cand il dai cu tamponul cu medicament. Altfel intinzi micoza si ranesti mugurii, e mai rau decat inainte.

Silvia, chiar ma gandeam pe unde umbli.

Inutza, este lapte nestle la toate farmaciile, imposibil sa nu gasesti. Si normal ca trebuie sa fie la fel cu cel de la voi, e aceeasi firma si chiar daca se produce la timisoara (unde e super fabrica, a fost marius la ei) reteta e aceeasi.

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Ziua buna de la Iasi!
A dat si pe la noi nitzica zapada, e tare frumos cum se vede de pe geam. Noi nu ne-am dotat inca nici cu marsupiu, nici cu carutza, asa ca stam mai mult in casa. Asta fiindca motzata mea se apropie de 6 kg si-i greu lui mami sa o tina prea mult in brate.
La carutza ne-am programat sambata, inca este o dilema ce fel sa iau -stam la etajul patru, fara lift. Astept sugestii!
Catutza, problema cu marsupiul mi-am pus-o si eu, mai ales ca vroiam unul care sa sustina si capul pt inceput, dar am vazut pe net care suporta numai 7.5 kg. Iar noi avand aproape 6, la fel am gandit, ca nu se merita sa dam bani pt o luna, doua. Numai bine, ca intre timp nu am mai crescut in greutate la fel de spectaculos.
Lavi, stiu si eu cu kk la fiecare masa, problema este ca ne-am cam dat peste cap burtica in ultima saptamana - cred ca de la colici; noi nu am avut pana acum - si am mancat cam aiurea, fara program, plus faza de ieri cu refuzul mancarii. Oricum, i-am dat niste picaturi de Bonisan, ca am vazut ca scrie ca rezolva probleme de digestie. Am nascut la Cuza Voda in Iasi si a fost excelent, nu am simtit nimic - durere.Doar o mare fericire cand am vazut fata! Am sa scriu si eu povestea noastra si o vom posta, sa mai fie si una pozitiva, ca am vazut ca multe fete au avut parte de experiente neplacute.
Pischi, eu am nascut pe 29, iar pe 2 eram acasa. Tot la Cuza Voda, cu dr. Mihalceanu pe care o recomand din tot sufletul. Sa-i dea Doamne, Doamne sanatate! Te-am vazut mai demult pe forum, chiar ma bucuram ca e cineva din Iasi!
Joy, ieri ori am avut noroc, ori a functionat biberonul, pe care nu l-am mai folosit pana acum. Adica m-am stors la un moment dat si i-am dat sa pape; credeam ca laptele meu e problema. Da' de unde...a ras un bibe de 70 ml si i-am mai dat completare si de la celalalt san, fara sa cracneasca. Si de atunci mancam bine. Cred - sper ca a fost o indispozitie.
Nu stiu ce sa zic de ciupercutza de pe limba, atat de discutata, ca noi avem limbutza alba de la inceput, iar dr ne-a asigurat ca e de la lapte. Ieri m-am uitat si eu in guritza si parca nu mai era asa de alba. Si de vreme ce mi-a acceptat iar sanul...nu stiu ce sa zic!
Noi,inca nu avem un program bine stabilit pt papa in timpul zilei, dar suntem foarte multumiti ca dormim bine noaptea, incepand cu ora 22 pana la 7 dimineatza. Ne mai trezim de vreo doua ori sa papam, dar adormim imediat, tot procesul dureaza vreo 20 de minute maxim. Suntem norocosi ca nu ne-a necajit nici o noapte pana acum.

Vad ca mai toata lumea se vaccineaza pe-aci. Eu mai repet intrebarea cu vaccinul Infanrix hexa, daca a auzit cineva de el si l-a facut.

Fetelor, am mare problema. M-am procopsit cu un streptococ din maternitate si am facut furuncule. Nu am avut in viata mea probleme cu asa ceva. Nu am ajuns la capitolul analize, dr dermatolog la care am fost pana acum mi-a dat doar tratamente cu unguente - sa vedem daca trece - va suna cunoscut refrenul? Am luat si Oxacilina vreo 7 zile, dar degeaba. A mai auzit careva de asa intamplare? Tot citesc pe net despre furunculoza si ma ingrozesc... Nu trece mai cu nimic! DIn cauza asta mi-e si rusine sa merg la control, ca mi-a spus dr sa vin sa ma vaza dupa 45 de zile de la operatie...

I-am facut si printesei mele album, dar nu stiu cum sa procedez sa il punem si noi la Albumul grupului. Ma poate ajuta cineva?
pupici la toata lumea

Ioana si Maria (29.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi, eu linkul nu l-am dat decat pe mail. asa ca tot ce s-a putut probabil vedea erau albumele publice din contul comun.
am facut modificarile cerute mana acum, astept sa raspunda si fetele care n-au facut-o deja. abia apoi pun linkul pe prima pagina langa cel cu povesti.

raportari la consultul de 2 luni...
57 cm, 4550g, continuam cu "vacutza milka" fara supliment daca nu secam, ca e f bine +700g pe alaptat la san.
luam calciu gluconic 10 zile cate o fiola, doar luna asta.
am intrebat de fier, si a zis ca nu-i nevoie, daca o alaptez... sa iau eu daca sunt anemica, ca oricum lapticul se produce cu "reteta" si ia de la mine cat e nevoie.
ne-am lamurit ce era cu incurcatura de ieri, nu era la noi, era la ceilalti gresit certificatul. asa ca umbla aia...
la vaccin, 2 picaturi si doua intepaturi. a tipat la amandoua... dar a adormit cum am imbracat-o. acum doarme, a mancat dupa alea doua ore normal, fara figuri... cand se trezeste ii pun si supozitor... acum e doar cu compresa pe piciorusul cu DTP-ul, ca asta doare si da reactii...

ah, si uitam, daca aveti ceva poze de schimbat//trimis pls.. pe mailul meu... iertati serverul rds daca face figuri, da' uneori merge ca naiba reteauin afara tarii si pana verific si copiez de pe yahoo se gaseste altceva de facut prin casa... pe rds merge mai rapid, ca am setat outlookul...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Lavi,sper sa fie asa,adica sa nu-mi ia mai mult decat trebuie intr-o luna!Oricum,eu mai caut,daca nu...o sa-l lua pe cel din cora ca pare rezistent si din material bun ,ca nu mai pot mult sa o car in brate ca e grea.
Ce ne facem fetelor ca vine iarna si la noi..eu una ma gandesc cu groaza ca va trebui sa stau in casa...dar lasa ca vine primavara si iesim si noi afara in parc!
Copilasii vostrii cum rad?A mea rade in hohote,pana acum doar zambea,dar de cateva zile rade in hohote,cu "sunet",nu stiu cum sa va explic...Si incearca sa si vorbeasca,scoate tot felul de sunete:a,e,eii,ghe,aga...nu pot reproduce tot,si-si tuguie buzitele...as manca-o!

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput