varsta potrivita pentru inceperea scolii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen_bm spune:

quote:
Originally posted by cristina_t

carmen_bm, daca Mihai se nastea cu o luna mai devreme atunci cred ca erai obligata sa-l dai la scoala si il dadeai fara dubii ... oare acea luna in plus l-ar fi facut mult mai pregatit ? ...



da cred ca intr-adevar nu mai aveam dubii, mai ales ca toti care-l vad zic ca e deja la scoala (e inalt); dar mintea tot de copilas e, si stiti cum sunt baietii mai aerieni decat fetele la varsta asta.


quote:
Originally posted by cristina_t


eeei, si acum vine randul meu: imi pun intrebarea ce sa fac cu pitica mea atunci cand va ajunge ea la varsta scolii; pediatra mi-a zis: "o tineti pana la 7 ani, sa nici nu va ganditi la altceva; ea e f.f. micuta din p.d.v fizic si cu probleme cam mari de vedere, ii da vreun galigan un branci de o darama pe acolo ... nici la gradinita sa nu o dati pana la cinci ani" ... m-a pus pe ganduri, recunosc ca nu ma gandisem la argumentul "calitati fizice" pana atunci.

dilema mare !



ei, problema asta s-ar putea sa apara si la fiica-mea care e tot asa o micuta la inaltime desi mintea ii merge bine, dar pana peste vreo 3 ani voi lua o decizie; doctorul inca n-a zis nimic ca mai avem de asteptat, dar la gradinita merge d-inainte de 3 ani si s-a adaptat foarte bine, toata lumea are grija de ea pentru ca e cea mai micuta. Insa la scoala e alta treaba, pauze cu elevii mai mari, poate chiar trebuie sa luam in calcul si galiganii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tink spune:

cristina_t, iuliacm subscriu la parerea voastra. baiatul meu face de toate, insa dpdv emotional TOTI copiii au probleme in clasa 1. pentru ca este vorba de o schimbare majora de program, preocupari, relationare, etc. mie tocmai de "anul de copilareala in plus" imi este teama pentru ca, pe fondul "plictiselii" descrise deja de iuliacm, isi va pierde apetitul pentru ceva nou!

parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ioana a mers, dintr-o conjunctura, la 7 ani si 9 luni. Voiam cu un an inainte, dar nu s-a putut. Va rog sa ma credeti ca m-am felicitat ca s-a intamplat asa.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

quote:
Originally posted by Rufus

Ioana a mers, dintr-o conjunctura, la 7 ani si 9 luni. Voiam cu un an inainte, dar nu s-a putut. Va rog sa ma credeti ca m-am felicitat ca s-a intamplat asa.




Ca sa va fac decizia si mai grea, va spun ca toti parintii cu care am vorbit eu si care au copii peste 7 ani in clasa I sunt foarte multumiti de decizia de a-i da la scoala dupa varsta de 7 ani.

Eu sunt convinsa ca o sa-mi fie destul de greu cu Alex in clasa I, poate si in clasa a II-a. Poate chiar mai greu decat parintilor cu copilasi mai mari. Cred ca va trebui sa lucrez mai mult cu el pentru a obtine aceleasi rezultate ca un copilas de 7-8 ani.
Dar imi asum acest risc.
Dar mai cred ca diferenta de varsta nu se va mai vedea dupa 1-2 ani.


Pana la urma nu exista o reteta, depinde de conjuctura , de copil, de parintii....

Iulia



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi a mers la scoala la varsta de 6 ani si aproape 4 luni fiind cea mai mica din clasa. Desi este f. sociabila este deopotriva si sensibila fapt care i-a creat ceva probleme in ceea ce priveste integrarea in noul colectiv. Dar inainte de Craciun a fost invitata la ziua unei foste colege de gradi si in drum spre casa mi-a spus: "Mami, Freni ramane cea mai buna prietena a mea de la gradi dar eu nu ma mai potrivesc cu ea...mi-a zis ca vorbesc ca o scolarita, dar eu asta sunt!". Din ziua aceea am auzit-o numindu-si prietene anumite colege de clasa. Sunt insa sigura ca pentru Ozana, raportat la dorinta ei de a stii cat mai multe, inceperea scolii a fost o decizie potrivita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Si noi am trecut prin aceiasi dilema. Baiatul meu e nascut pe 2 octombrie, iar anul acesta este in clasa 1, la 7 ani.
Tu iti cunosti cel mai bine copilul, si stii cata rabdare are sa stea la birou, sa asculte povesti, si cat e de pornit pe nazbatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Eu l-am dat de la 7 ani si citeva luni si vreau sa-ti spun ca a fost mult mai bine.Chiar inv ne-a spus ca se vede diferenta intre cei de 6ani si cei de 7ani.
O sa se sature de invatatura ,pentru ca oricum programa scolara e f incarcata.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

In urma cu 2 ani nu stiam daca sa inscriu copilul la scoala. Avea atunci 6 ani si 1 luna si educatoarele spuneau ca ar face fata la scoala. Acum ma felicit ca nu am dat-o la acea varsta la scoala. Acum , este in clasa I-a si cand a inceput scoala avea 7 ani si 1 luna. D-na invatatoare spunea ca se cunoaste diferenta intre un copil de 6 ani si unul de 7 ani.
Programa este destul de incarcata. Deja ,la matematica, in semestrul II, vor avea adunari si scaderi cu numere din 2 cifre.Si la noi, a fost greu la inceput. Cand avea lectii o durea manuta, obosea, vrea sa bea apa, vrea la baie, liniile nu ieseau deloc drepte.
Acum este bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Se vede diferenta intre cei de 6 si cei de 7 ani!
Si copiii de 6 ani pot fi inteligenti si cu chef de scoala asa cum si cei de 7 ani pot fi niste lenesi si tantalai. Copiii au inca nostalgia gradinitei atunci cand din generatia lor au lasat prieteni la gradi. Daca toti au plecat la scoala atunci se integreaza imediat. Sau apar probleme daca nu o plac pe invatatoare. Partea cu copilaritul cred ca este valabil doar pt. parinti (sincer, parca as mai fi copilarit inca: fara griji de la 8 la 17 cat fata era la gradi...ce mai, pension curat!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

In cazul in care copilul are 6 ani si eu as opta pt amanare cu un an, dar daca are 6 ani si 9 luni (cazul fetitei mele) nu cred ca e acelasi lucru. Totusi 9 luni e o diferenta mare. Asa ca depinde cati ani ar avea la 15 sept.
Parerea mea.

Eu deja am inscris-o sapt. trecuta la scoala. Asa ca la 6 ani si 9 luni va fi scolarita. Mi se pare prea mult 7 ani si 9 luni. Ar fi practic 8 ani.

Andrada

Mergi la inceput