Hara International
Raspunsuri - Pagina 2
vrabiuta spune:
si eu am aceeasi experienta cu bona gasita prin agentie... nu as mai angaja pe cineva prin agentie a doua oara. subscriu la tot ce a spus andries!
oancea - o sa iti raspund eu la intrebarea referitoare la garantii. 1. persoana recomandata de cunostinte prezinta in primul rand garantie morala. daca un prieten imi recomanda o persoana o face in virtutea unei relatii personale bazate pe incredere reciproca, fara a urmari un scop material. nu cred ca cineva din cercul meu de cunostinte mi-ar recomanda o bona daca nu ar fi sigur ca bona respectiva merita angajata. asta e si motivul pentru care bonele se gasesc atat de greu prin recomandari.
2. persoana recomandata de cunostinte prezinta garantii in privinta sanatatii. cand cineva lucreaza de un an sau mai mult la o familie, familia respectiva deja ii cunoaste problemele de sanatate, daca acestea exista. deci nu exista analize falsificate, etc
3. persoana recomandata de cunostinte prezinta aceleasi garantii materiale ca si cea gasita prin agentie. daca bona angajata prin agentie "isi da arama pe fata" dupa 3 luni (cum s-a intamplat lui andries), ce face agentia? imi da salariul inapoi pentru ultimele 3 luni? nu cred!!!
cam astea sunt raspunsurile la intrebarile tale. iti inteleg punctul de vedere, probabil ca ti-ai facut o agentie din dorinta de a ajuta mamicile care au nevoie de o bona. dar intotdeauna va exista o preferinta fireasca pentru angajarea unei bone prin cunostinte, nu prin agentie. asa este firesc si nu poate nimeni schimba situatia.
"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie
foto
miag spune:
Buna dimineatza Oancea,
Eu caut o bona pentru copilasul meu de 1 an si 2 luni. Te rog frumos sa-mi trimitzi mail-ul tau pe PM ca sa discutam mai pe larg. Ofer si astept seriozitate, asta de la tine.Restul conditiilor si oferta pentru bona o discutam pe mail sau la telefon, urmand ca apoi sa ne vedem la agentie la tine.
Multumesc anticipat pentru ajutor si iti urez o zi buna.
Mia, mami de
ROLAND (18 noiembrie 2004)
oancea spune:
Crede-ma ca sunt povesti ce-mi spui tu vrabiuta.Daca printre prietenii adevarati se numara numai "colegii de servici sau vecinii",ce faci,te increzi in ei?Am sa-ti raspund mai pe larg diseara.Dar as vrea sa te gandesti la varianta urm.
Din 2007,daca vom intra in U.E,va apare o lege referitoare la munca la negru.Cine va fi prins,va platii amenzi destul de mari.De cateva sute de euro.Cum vei proceda atunci?
crisiacob spune:
Oancea, legi exista si acum. Munca la negru este o ilegalitate indiferent daca suntem in UE sau nu.
Tu le faci bonelor carte de munca? Toate agentiile actuale de pe piata sunt doar intermediari, nu angajeaza bone.
In cazul bonelor angajate de noi prin cunostinte, exista solutii. Le putem face noi carte de munca sau isi pot plati singure contributiile fie cu banii lor, fie cu banii nostri.
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Andries spune:
Draga Oancea,
Eu as vrea sa ii fac contract de munca bonei daca bineinteles ar vrea. Si o fisa a postului. Si sa chem politia daca o prind ca fura. Si sa renunte la pensionarea medicala falsa (pe spaga). Si sa imi iau comisionul inapoi de la agentie daca bona are caine acasa cand mi s-a spus clar ca nu are. Si asa mai departe.
In plus fata de contracte de munca exista o serie de alte metode prin care poti fi in legalitate. Si sa iti asumi responsabilitatea.
Cred ca nu are sens sa polemizam in continuare. Sunt convinsa ca exista oameni multumiti de agentii. Si aici se respecta principiul general valabil in prestari servicii: un client multumit abia daca mai spune la doi prieteni ca e multumit, iar un client nemultumit va spune la cel putin 10 persoane prietene sau nu cat a fost el de nemultumit.
Fiecare are dreptul sa isi aleaga bona asa cum crede. Dar ... as aprecia in mod deosebit daca ai posta aici in calitate de parinte si nu in calitate de patron de agentie. In fond este un forum despre copiii nostri si atat timp cat noi vorbim in calitate de parinti dorim sa citim despre experiente personale, caci prezentari de marketing gasim destule pe net.Ca sa nu mai spun ca exista si Mica Publicitate
Andries
oancea spune:
Cred ca intradevar nu are rost sa polemizam.Oricum este clar ca scopul este comun.Si al vostru si al nostru,de a asigura cele mai bune conditii pentru ingrijirea copiilor.Ca avem pareri diferite asupra acestui subiect,asta-i alta problema.Asa cum multe dintre voi nu ar apela la agentii,nici alte persoane nu ar apela la o bona luata prin cunostiinte.Parerile sunt impartite.
In alta ordine de idei,eu nu m-as hazarda sa spun ca pot sa-i fac carte de munca unei persoane fizice,decat daca as avea o firma .Pentru ca numai persoanele juridice,pot angaja cu carte de munca.Este adevarat ca firmele sunt doar niste intermediari,dar lucrul acesta il stii de cand pasesti pragul ei.Deci,situatia nu va era straina cand ati apelat la serviciile lor.
Crisiacob iti mai amintesti ce tevatura a fost cu legea dreptului de autor?Cum se vindeau la taraba pe strada C.D.-uri cu muzica sau filme?Si era o lege in vigoare.Dar nu s-a facut nimic pana nu au intervenit puternic cei din U.E.Asa se va intampla si cu aceasta lege,dupa 2007.
Iar tu draga Andries,nu ar trebui sa te superi.Pt.ca pe acest forum se discuta subiecte atat de diverse,ca ramarca ta este putin nelalocul ei.Daca ai fost atenta,sunt topicuri pe acest forum care se refera la o multitudine de subiecte.Nu trebuie sa ti le reamintesc eu,pt.ca le stii si tu.Intentia a fost de a da sfaturi.Si eu care ma gandeam ca ai sa-mi multumesti pentru sfaturile date.Uite iti mai dau unul.Este gratuit,nu trebuie sa platesti pt. el.Sfatul meu este sa-i faci bonei,analizele medicale o data la sase luni.Vei ramane surprinsa,sa vezi ce modificari pot aparea in starea de sanatate,in 6 luni.Adica,o infectie urinara,purtator de streptococ hemolitic sau viermisori.
Si astea sunt cele mai usoare situatii.Ti-ai intrebat bona daca ea, sau alta persoana din familia ei,a fost bolnava de TBC?
As putea spune ca eu ca tine am fost.In sensul,ca eu am avut varsta ta,si crede-ma ca stiu foarte bine cum se creste un copil.
Oricum ai dreptate,nu are rost sa mai polemizam.
Un weekend placut tuturor.
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by oancea
In alta ordine de idei,eu nu m-as hazarda sa spun ca pot sa-i fac carte de munca unei persoane fizice,decat daca as avea o firma .Pentru ca numai persoanele juridice,pot angaja cu carte de munca.
Pai, intrebarea ramane deschisa. Angajezi bonele cu carte de munca sau, nu?
Ca daca nu, nu isi are rostul mesajul anterior in care semnalai pericolele muncii la negru vis-a-vis de avantajul de a apela la o agentie specializata...
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
tawni spune:
quote:
Originally posted by Andries
Draga Oancea,
Eu as vrea sa ii fac contract de munca bonei daca bineinteles ar vrea. Si o fisa a postului. Si sa chem politia daca o prind ca fura. Si sa renunte la pensionarea medicala falsa (pe spaga). Si sa imi iau comisionul inapoi de la agentie daca bona are caine acasa cand mi s-a spus clar ca nu are. Si asa mai departe.
In plus fata de contracte de munca exista o serie de alte metode prin care poti fi in legalitate. Si sa iti asumi responsabilitatea.
Cred ca nu are sens sa polemizam in continuare. Sunt convinsa ca exista oameni multumiti de agentii. Si aici se respecta principiul general valabil in prestari servicii: un client multumit abia daca mai spune la doi prieteni ca e multumit, iar un client nemultumit va spune la cel putin 10 persoane prietene sau nu cat a fost el de nemultumit.
Fiecare are dreptul sa isi aleaga bona asa cum crede. Dar ... as aprecia in mod deosebit daca ai posta aici in calitate de parinte si nu in calitate de patron de agentie. In fond este un forum despre copiii nostri si atat timp cat noi vorbim in calitate de parinti dorim sa citim despre experiente personale, caci prezentari de marketing gasim destule pe net.Ca sa nu mai spun ca exista si Mica Publicitate
Andries
tawni spune:
Doamne Dumnezeule ma oripilez...este incredibil ce putere de denigrare aveti, cata rautate... va purtati de parca babysitter este egal servitoare.. cum este posibil..ce educatie dati copiilor dumneavoastra cand aveti (atata pretentie si) atata rautate!!! stiu ca puiul este cea mai de pret fiinta omeneasca si nu numai, dar asta nu inseamna sa va credeti buricul pamantului.. in viata mea am cunoscut mamici minunate calde care isi iubeau copilul ca pe cea mai de pret comoara erau pur si simplu indragostite de copilul lor si nu se purtau asa oribil!!! Dumneavoastra ce aveti asa special?? Sunt agentiile aupair care au cursuri si teste pentru dadace si sunt mamaici in toata lumea si nu au fite si pretentii asa ca dumneavoastra...extraordinar, va purtati de parca ati fi prima mama din lume, mai frate...incerati sa puneti pe cineva apropiat sa citeasca cu obiectivitate textele si va va spune cata rautate iese din ele (fata de dadace)ca aburul din padure.. exact asa -pt tata lumea-
claujro spune:
quote:
Originally posted by tawni
Doamne Dumnezeule ma oripilez...este incredibil ce putere de denigrare aveti, cata rautate... va purtati de parca babysitter este egal servitoare.. cum este posibil..ce educatie dati copiilor dumneavoastra cand aveti (atata pretentie si) atata rautate!!! stiu ca puiul este cea mai de pret fiinta omeneasca si nu numai, dar asta nu inseamna sa va credeti buricul pamantului.. in viata mea am cunoscut mamici minunate calde care isi iubeau copilul ca pe cea mai de pret comoara erau pur si simplu indragostite de copilul lor si nu se purtau asa oribil!!! Dumneavoastra ce aveti asa special?? Sunt agentiile aupair care au cursuri si teste pentru dadace si sunt mamaici in toata lumea si nu au fite si pretentii asa ca dumneavoastra...extraordinar, va purtati de parca ati fi prima mama din lume, mai frate...incerati sa puneti pe cineva apropiat sa citeasca cu obiectivitate textele si va va spune cata rautate iese din ele (fata de dadace)ca aburul din padure.. exact asa -pt tata lumea-
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)