Hara International

Hara International | Autor: cris76

Link direct la acest mesaj

Sunt si eu o proaspata mamica a unei fetite de 3 luni si sunt in cautarea unei bone. Vreau sa incerc sa caut una prin agentia Hara International. Stie cineva daca sunt seriosi? Sau stiti alte agentii cu recomandari bune?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinuralu spune:

De ce neaparat prin ei?? Eu am auzit de bine despre Mary Poppins, Blu Servicii, On Time. Problema stii care e?? O agentie nu-ti asigura nici un fel de garantie asupra persoanei pe care ti-o plaseaza. Isi incaseaza comisionul din tranzactie, si cu asta basta. Eu am schimbat in 4 ani 4 bone, toate luate prin agentii. Situatia a fost identica cu toate agentiile. Eu zic ca mai intai sa cauti prin cunostinte, si in ultima instanta sa apelezi la agentie. Si daca apelezi, cauta una care sa aiba experienta, si cere-le si tu referinte de la parinti care si-au gasit bone prin ei. Mult succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oancea spune:

Trebuie sa ai grija pe cine introduci in casa.Agentiile consacrate nu mai sunt atente pe cine iti plaseaza.Pentru ca au multi clienti.Eu personal,nu te-as sfatui sa iei persoane prin cunostiinte.Cauta o agentie tinara,care vrea sa se afirme si vei fi tratata foarte bine .De fapt,multe persoane evita sa apeleze la agentii pt. ca nu vor sa plateasca un comision in plus.Intereseazate cine este psihologul lor.Pt.ca un psiholog bun descopera eventualele probleme ale bonei,de la testarea psihologica.Si o persoana recomandata,poate sa-ti creeze aceleasi probleme ca una luata prin agentie.Trebuie sa sti,ca multe din pers.care vin prin cunostiinte,sunt in baza de date ale agentiilor.Daca te-am convins,conteactaza-ma si te ajut.Trimite-mi un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Mie la Hara,persoanele vizionate mi-au cerut f multi bani - pt 2 zile pe saptamana,11 ore pe zi mi s-a cerut si 4,5 mil.Plus ca nu erau cine stie ce .Reprezentanta agentiei la intreviuri era f f tanara, nu stiu ce testari ar fi fost ea in stare sa faca.

Mergi la inceput

Oancea, am inteles ca tu ai o agentie de baby-sitting nou infiintata, dar nu poti generaliza faptul ca agentiile cu experienta "nu mai sunt atente pe cine iti plaseaza". Este clar ca o agentie nou infiintata (ca si multe din cele vechi)isi va trata foarte bine clientii, dar, trebuie sa recunosti ca bonele care se inscriu in baza de date sunt inscrise si la multe, multe alte agentii, asa ca.....Pana la urma, succesul/insuccesul unei agentii depind de calitatea persoanelor din baza de date.
Eu, personal, nu cred in calitatea bonelor luate prin agentii, si chiar daca as mai avea nevoie de bona nu as mai apela sub nici o forma la o agentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Am apelat la aceasta agentie si nu pot decat sa-i dau muuuuulte bile negre.

Unu la mana: am dat 500000 lei pt interviu si mi-au adus 2 persoane, si mi-au spus dupa interviu ca daca nu aleg una dintre acestea altele nu mai au in baza de data care sa corespunda.

Al doilea lucru: li s-a spus clar cat sa ceara: una vroia 4 mil si m-am si distrat ca a zis: pai atat m-au sfatuit sa cer, ca eu m-as multumi si cu mai putin. Si acest salariu era acum un an, pt 8 ore/zi.

Mi-au adus o bona care era pensionata pe caz de boala pt depresie si care mi-a zis ca o data pe luna vine fie-sa de 18 ani in locul ei ca ea e la 9 sa-si ia tratamentul.......

Recomandarile nu le puteai verifica decat daca angajai bona, logic, nu? Plus ca una dintre femei mi-a recunoscut ca persoana care ii daduse recomandarea era de fapt o vecina...

Si tipa care a testat persoanele (nu are nici o legatura faptul ca e tanara cu pregatirea ei) trebuie sa recunosc ca era VARZA. Aplicase 2 teste care probabil le avea trase la xerox din facultate si era fraiera rau...in sensul ca daca o luai mai tare se pierdea....Mi-a dat rezultatele de la teste de la o femeie si pe cealalta urmau sa testeze dupa interviul meu...

Lipsa crasa de profesionalism. Ca sa zic asa am ramas si cu banii luati si cu.......

Acum am gasit pe cineva prin cunostinte. macar stiu cui sa-i dau foc la casa in caz ca ma supara bona

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Dinuralu,tu ai dreptate ca nu trebuie generalizat.Nici nu a fost in intentia mea sa denigrez concurenta.Dar cel mai bun exemplu este mesajul scris de gio.Sa sti ca toata lumea greseste.Si eu am gresit la inceput,dar am invatat din greseli.Acum toate interviurile le fac eu. Vreau sa evit a mai face greseli.In plus,am experienta lucrului cu oamenii,de peste 20 de ani.Deci,am ceva experienta.Am vazut ca multe persoane prefera sa angazeze bone prin cunostinte.Poti sa-mi spui si mie ce garantie va ofera acele persoane? Te intreb pt. ca vreau sa invat,sa pot oferi si eu prin firma mea,persoanal la fel de bine pregatit si de sigur,ca bonele gasite prin cunostiinte sau luate din ziar de la mica publicitate!Nu glumesc.Va prezinta analizele la zi?Au in dosarul lor si testele de sida,asa cum le-am cerut eu bonelor mele? Nu mai vorbim de cazier judiciar sau de test psihologic(facut profesionist).Dati-mi voie sa cred,ca multe abia daca va aduc analizele.Si spune-mi te rog,ce garantii astepti de la firme,referitor la acest serviciu? Garantii financiare ,morale sau de care? Persoanele gasite prin cunostinte au in schimb un avantaj.Au recomandari de la diferite familii la care au mai lucrat si se multumesc cu mai putini bani.Asta este parerea mea.Apropo, stii ce usor se pot fabrica recomandari.Doar Romania este tara tuturor posibilitatilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

hai ca m-am enervat, chiar asa de ce sa cauti prin agentie? de ce sa nu cauti personal?
eu am cautat bona cu 6 agentii din bucuresti si nu vreau sa le dau numele caci din 6 numai una o pot recomanda ca fiind cat de cat profesionista.
eu am avut o bona pe care am dat-o afara fara discutii si nu i-am dat recomandare la agentie si tot si-a gasit de lucru la alta familie tot cu ajutorul agentiei (intamplator am aflat asta), iar aceea familie a dat-o afara dupa o saptamana (eu dupa 3 luni aproape).
deci, parerea mea sincera este ca agentia nu va refuza sa incaseze un comision si sa plaseze o persoana, pe principiul ca.. oricum ceva foarte grav nu se va intampla, cel mult mici mizerii...
obiectul de activitate al unei agentii il constituie "intermedierea cunoasterii de persoane" cam asa ceva... deci tu platesti un comision de cateva milioane pentru ca ti-au prezentat 2 sau 3 persoane, fara sa isi asume nici o raspundere ca acele persoane corespund cat de cat cu ceea ce ai zis tu ca vrei... de obicei una scrie in prezentarea de marketing a agentiei si alta in contractul de prestari servicii.
in fine... sunt prea suparata pe bone in general ca sa intru in detalii, daca v-ati lua dupa mine nu ati mai angaja nici o bona niciodata.
eu recomand cu caldura de un copil atat de mic sa se ocupe in aceasta ordine:
MAMA si TATA;
BUNICII
matusa, verisoara, sora mai mare (chiar contra cost);
bunica sau matusa unei colege de serviciu de exemplu, alta persoana in relatii apropiate sau foarte apropiate cu familia copilului;
bona angajata.

Iar pentru bona, daca nu esti in criza de timp (cum am fost eu) cauta prin cunostinte. Intreaba printre colegi, intreaba toate rudele, toti prietenii.

bafta

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

si apropos'de teste psihologice, as vrea sa vad si eu testul care imi spune cat de predispusa este viitoarea bona sa faca urmatoarele:
sa se serveasca din consumabilele din casa (exemplu detergent);
se se uite la TV toata ziua si sa lase copilul in "plata domnului" prin casa;
sa isi rezolve problemele personale in timpul serviciului (exemplu in loc sa duca copilul in parc sa il care pe la diverse institutii, in tramvai, etc);

Andries

Mergi la inceput

Oancea, eu te inteleg ca esti plin de intentii bune cu agentia ta. Faci interviurile personal si vei dori sa plasezi numai persoanele cu adevarat competente. Aplici corect teste psihologice si le ceri analize medicale la zi (daca tot spuneai ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, esti sigur ca acele analize sunt facute "pe bune" si nu aranjate cu un pachet de cafea?). Problema e ca in timp vei vedea calitatea persoanelor ce se inscriu in baza de date.Daca ar fi sa mergi mai departe numai cu persoanele competente ai da faliment. Asa ca incet-incet, incep compromisurile, si apar situatii ca cele descrise mai sus. Din pacate la noi sunt multe persoane care isi imagineaza ca pot face baby-sitting, dar, de fapt, habar nu au si nici nu sunt dispuse sa faca nimic pt. copii. Imi pare rau, dar si eu subscriu ideii lui Andries, asta este situatia actuala.....
Sa vedeti ce am patit cu o bona, gasita la o agentie: mi s-a prezentat profilul psihologic, analize, etc, etc- totul, pe hartie parea OK; am vazut doamna la interviu si mi s-a parut ceva in neregula cu ea, asa ca am respins-o. Ducandu-ma la alta agentie, dau, printre CV-urile puse la dispozitie, de aceeasi doamna, care isi exprimase dorinta de a mai avea un interviu cu mine. Dar, stupoare!! Psihologul celei de-a doua agentii, mi-a spus ca din testul psihologic a reiesit ca are tendinte spre schizofrenie, si s-a sugerat repetarea testului peste cateva luni. Timp in care ei incercau sa o plaseze, ca sa nu mai spun ca la cealalta agentie era data drept apta pt. aceasta meserie!
Recunosc ca pot aparea surprize si cu bonele gasite prin cunostinte, dar riscul este, zic eu, infim fata de situatia cu agentiile. De anunturi la ziar, cel putin din punctul meu de vedere, nici nu poate fi vorba. Nici prin cap nu mi-ar trece sa-mi las copilul pe mana unei persoane cunoscute prin mica publicitate.
Oricum, eu iti doresc mult succes, si cred ca ar fi bine sa tii cont si de parerile impartasite pe forum.

Mergi la inceput

Dinuralu,nu ai raspuns la intrebare.Cred ca ai inteles foarte bine intrebarea.Intrebarea era urm.:ce garantie prezinta persoana angajata ca bona prin cunostiinte,in comparatie cu firmele.Adica garantii financiare,morale,etc.Iar in ceea ce priveste analizele,ele pot fi facute si la clinici particulare si la spital.Iar daca un client are dubii asupra acestor analize,poate cere bonei sa le faca la o clinica agreata de acesta.
Daca raspunzi la intrebare,promit ca voi incerca si eu sa ofer aceleasi garantii ca pers.respective.

Mergi la inceput