Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata;

eu m-am trezit dupa o noapte de bairam care m-a obosit teribil - am visat numai petreceri, fiindca aseara a venit mama sa vorbim despre ce si cum facem la botez; noi o sa avem cam 20 de invitati, daca vin si astia, asa ca facem acasa; am stabilit meniul, am facut liste cu ce trebuie sa cumparam, etc; tambalaul va fi sambata viitoare; daca intereseaza pe cineva cam cat costa toata chestia si cum iese, sa ma intrebe dupa.

am si eu o chestie care ma enerveaza : eu sterilizez biberoanele prin fierbere; apa asta e tare naspa (cea de la robinet) e plina de calcar, care ramane pe biberoane, ca un praf, dupa ce se usuca apa ... cum sa fac sa dedurizez apa asta ? ca arata biberoanele jalnic dupa spalare, imi vine sa le spal iara ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by camelia_daniela

Adelina, si eu trec printr-o perioada sumbra de vreo doua zile. Domnisoara mea e scancita mai tot timpul ... doar cand are tzitzi in gura este calma! Nu prea reuseste nimeni sa-i intre in voie!
Mai am o preblemutza cu ea - nu reusesc s-o fac sa ragaie dupa supt ! Nu reusesc si pace! A mai avut cineva roblema asta? Daca da, si ati rezolvat-o, dati-mi si mie sugetii.
Multumesc anticipat!

In rest nu prea stiu daca, si cat a luat mata mea in greutate. Trebuie sa vad cum ma descurc cu vreun cantar.

Pupici,
Camelia

DARIA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;30/st/20060102/n/Daria/dt/7/k/9408/age.png

Poze Camelia

Draga Camelia,

Problema cu ragaitul e destul de spinoasa pentru unele mamici, pentru ca nu toti copilasii ragaie la fel de usor. Puiul meu de ex. in perioada colicilor ( a avut de pe la o sapt. si pana pe la trei, tin minte pentru ca am tinut, constiincioasa un fel de jurnal ) si cred ca s-au oprit din doua cauze: una, am invatat sa il tin in asa fel incat sa dea aerul afara, in al doilea rand, cred ca a functionat sfatul doctoritei care crede ca colicii provin de la faptul ca laptele matern se coalguleaza foarte usor in stomac ( adevarul e ca se face asa si in pahar pe masa ) si pasta aceea e greu de digerat pentru bb, deci i-am dat un pic ceiut facut din chimen cu anason, la cateva min. dupa alaptare sa dizolve laptele. Din cate imi amintesc atunci si experimentez acum ( am un nepotel de 6 sapt. ), trebuie asezat cu capsorul pe umarul tau, curbat peste sanul tau ( avantajul meu e ca am sanii mari ) cu piciorusele flexate, ca si cum ar sta in genunchi. Daca il si scuturi bland ( vezi ca nu e prun !! ideea e sa te lasi tu putin in jos din genunchi si sa te ridici oarecum brusc ), imediat se formeaza bula de aer si o sa o dea afara. Uneori cu tot cu laptic...
Te pup,

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

iata intru si eu cat suge Ilinca, ca in ultimul timp si ea e tare maraita.
plus ca ne rezerva mici surprize in fiecare zi, de ne termina psihic. astfel:
- miercuri: a adormit cu mine cu suzi in gura. a regurgitat de a intrat lapticul semi-digerat pe caile respiratorii. asa ca s-a repetat faza de acum aprox o luna: arcuire pe spate, dat rapid din manutze ca nu mai putea sa respire. cam 10 minute am batut-o pe spate si intors-o pe toate partile si abia-abia a reinceput sa respire normal. dupa aceea era f.speriata si toata noaptea s-a trezit plangand.
- joi: de la 7 seara, dupa papa la san, sta 15 minute linistita si incepe urlatul. O parte dintre fete stiu, ca eram cu ele pe Mess. peste juma de ora regurgiteaza din cauza agitatiei. La 8,30-9 cedez psihic si ii dau bibe. Sta juma de ora si iar concert. La 10 ii dau iar titi si la 10,30 adoarme copilul meu cel cuminte. Deja eram franta si epuizata psihic
Cand i-oi mai face eu copilului asta program, nu stiu.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Si acum sa raspund si eu l mesaje, desi stiu ca sunt muuuult in urma:
Tania sau Silvia, nu mai stiu cine a intrebat, eu ii dau supliment la fiecare masa, in functie de cat a mancat titi, ca sa ajunga la 110 ml. DEci in jur de 50-60 sau chiar deloc. Dar este adevarat ca lapetele meu s-a subtiat rau, Doru in gluma zice ca e lapte degresat 0.8%.
Am incercat cu Nutrinatal, ceaiuri si, de 2 zile, ultima solutie - Galactogil, al carui pret a sarit de 40 RON. Apropo, Alina, cat costa Galactogil in Franta, ca eu am auzit ceva in jur de 4 euro de am zis ca o sa cer matusii mele din Alsacia sa imi trimita pachet cu o duzina.
Asa ca dupa ce papa 90 ml de san, am observat ca dupa aceea cere din nou la o ora.
De aceea prefer sa pape si ceva lapte praf, ca sa ii tina de foame.
Nu mai consider ca hranirea cu lapte praf este un dezastru (asa credeam si eu la inceput), dar nu vreau sa renunt nici la san.
Offf, abia astept sa faca Ilinca 4-5-6 luni sa incep diversificarea. Dar cine stie ce o fi si atunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata mamici,

Felicia, nici noi nu avem inca program dar nu imi fac probleme, imi zic ca oi reusi atunci cand o intelege si fata mea ce inseamna cuvantul asta
Amalia mea mai regurgiteaza cand se agita dupa masa si cand nu o tinem destul pe umar - chiar daca nu ragaie.

Dienuta eu sterilizez tetine si suzete la vapori ( cu aparat special) si vreau sa iti zic ca la fel ramane ca un fel de praf pe ele deci tot de la apa calcaroasa - dar n-am auzit sa se poata face ceva...doar sa pui apa gen Evian ( sau alta marca ) care e mai pura. Eu raman la apa de la robinet.

Ina, pt Rachelina cea cuminte, vezi ca pana la urma se da pe brazda si se face ascultatoare. Ce fel de cosulet ai? La ce zici tu cosulet?

Catuta bafta la botez si asteptam poze!

Si acuma sa va pove de amareala mea - daca tot se cer probleme pe aici. Ieri am avut cantarul saptamanal si ...DEZASTRU!!!!! dupa cum banuiam. Am luat doar 150g!!! Putin, foarte putin fata de cat eram obisnuiti! Dar am simtit eu sapt asta ca prod de lap lap a fost in scadere si bebelina nu mai statea la san decat 15min. Aseara inainte de cantar mi-a vomitat pt prima oara si deci avea burtca goala...in fine mai vedem maine inca o data la pediatra. Maine avem si vaccinele...am emotii!

Pupici si o zi buna

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Fetelor, mie mi-e frica sa desfac pomul, ca se uita Ilinca fascinata la luminitze. Dar cred ca pun luminitzele pe patutzul ei, sa stea si ea mai linistita fara mine.

Teo si eu ii dau vitamina C natural o data pe zi -5 picaturi, 10 zile pe luna, ca sa ii dea pofta de mancare. Nu a avut niciodata nicio reactie negativa. Tu ii dai cumva fiole?

uf, pauza, iar avem concert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

raportam, a doua noapte de dormit de la 12 la 6,30... nu-mi bine sa cred... sper s-o tina cat mai mult!!!

io am alta problema cu botezul... adica pt mine e simplu sa aleg restaurantul, atat ca pentru unii invitati ar fi un efort cam mare... ca na, omul vine , da la masa, mai vrea sa-ti dea ceva si peste... iar eu nu vreau sa se simta cumva obligati. sau, varianata B, sa aleaga sa nu vina, tocmai pt ca ar fi prea mult...
acasa e altceva, cheltuiala mea, distractia mea... oricum nu costa atat. la andrei la botez am fost 15 persoane, m-a dus pe la 4,5 mil in conditiile in care am avut carnea de la tara pt fripturi. si bautura.
numai ca acum ar fi mai multi pe lista... casa mica... ma gandeam sa fac in doua "transe"... astia mai batrani sambata, imediat dupa botez, ceilalti mai tineri (care oricum se simt aiurea cu ceilalti, ca e probata) duminica, inainte de scaldatoare...
trebuie sa testez terenul, sa vad daca un meniu de 6-700.000 le-ar surade...
cu biserica habar n-am se ocupa nasa.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Felicia, nu-i mai bine de mine ca nu folosesc suzeta pt. a' mica? N-am, dom'le, nici o durere de cap.
Chiar asha: ce e nebunia asta cu pusu' suzetei in gura copilului? Recunosc ca am avut si eu odata un impuls d-asta (plansese de nu mai stiam ce sa-i facem) insa fii-mea a aruncat-o cat colo iar noi, ultra-incantatzi de gestul ei (i-o dadusem cu inima stransa, deh) am aruncat-o la cosh si gata...de-atunci n-am mai avut asemenea obiect prin preajma. Si se descurca Dara de minune si fara ea.

Am si eu o nelamurire cu vigantolul: voi in ca parte a zilei il administrati? Ca pe mine ma capiaza fii-mea asta: nu il pot picura in guritza ca face ca totzi dracii si nu sta nici daca-i tzin gura cu fortza, asha ca il administrez cu linguritza. Cand i l-am dat dupa masa, l-a regurgitat odata cu laptele. Cand il dau inainte de masa, nu stiu cat rezista el acolo, in corposhoru' ei, ca tot regurgiteaza dupa masa. In restul timpului cam doarme si nu pot sa il administrez cum trebuie.
Voi cum procedati? Si cat de repede este asimilat? (e posibil sa-l dea afara odata cu laptele regurgitat dupa masa, daca eu il dau inainte de a incepe sa manance?) - sa mor io, parca-s in poanta aia ceaushista cu doctoru' si piramidonul....inainte sau dupa cafelutza?

u

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Horno, pai ce, si la botez se plateshte masa ca la nunta? Credeam ca se aduc doar cadouri pt. bebe, nu se plateshte si tacāmul...

Mergi la inceput

Ilenutza eu folosesc tetina Nuk 1 ptr lapte si cred ca din aceasta cauza Ilinca nu a intarcat, ca tragea tare greu laptele din bibe. Dar iau numai tetina, care e 50.000 si le folosesc la biberoane Angel, asa ca ies la juma de pret fata de un bibe Nuk intreg.
Bic ce nesimtit operatorul! Am mai auzit eu ca prin Occident se acorda o atentie si mai mica celor care platesc asigurari.
catutza distractie placuta maine!

Despre botez - vreau sa-l fac acasa si sa evit pe cat pot sa chem rubedenii care nici nu m-au felicitat ptr nastere. In plus, ca si cris, la restaurant lumea s-ar simti obligata si poate ma mai aleg si cu "vorbe de duh". I-am intrebat pe multi si au zis "nu stiu, poate lucram ca e sambata" (eram programati pe 28 ian, dar cred ca amanam). cine o vrea sa vina sper ca se multumeste si cu un bufet rece!

Mergi la inceput