Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

eu acasa, am calculat sa scap la 20 de oameni cam cu vreo 3 milioane. n-avem nevoie de catering, ca doar am si io o mama si o soacra.

altceva ma preocupa pe mine (ca sa nu zic "crizeaza"); tocmai am auzit de un bebe botezat sambata trecuta care a facut pneumonie si e in spital momentan ... o sa vb cu popa sa nu il bage in apa pe luca nici de gat nici de cap nici de picioare, ci deloc.
poa' sa ii toarne o canita in cap si gata.
n-am chef unde i-a mers asa de bine pana acum, sa raceasca de la botez; culmea religiozitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Bic, macar nu i-ai administrat boului o injuratura neaosha...te simtzeai si tu mai bine, ca el sh-asha n-ar fi inteles nimic.

Alinush, sa stii ce si bebe a mea n-are nici un program, dar ne descurcam. Mai nasol e cand ies afara, ca nu stiu cand o apuca foamea si, la cel mai mic scancet, o sterg in fuga acasa, ca cine stie ce tambalau imi trage in mijlocul parcului. Asta-i rea de foame si nu-i de glumit cu ea...iar de scos tzātza afara, mai ales pe geru' asta, chiar nu se face
Multumesc pt. complimentele in directzia Darei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Neatza fetelor!!! Eu acuma stau cu prosopul sa tzitzi ca curg garla!!! Uraaaaa!!! Cred ca fac si o galmita la san dar sper sa o dizolve Stefan acum la masa!!! Astept sa se scoale ca doarme tun. A dormit de aseara de la 12.30 pana azi la 7.45 si de la 8.30 inca doarme!! Sunt f. fericita ca ii merge bine. Sper ca si cantarul luni sa arate mai bine!!!

In legatura cu botezul eu prefer sa il fac la restaurant pt ca pe lista am cam 50 de persoane dar probabil ca nu vin toti. Oricum numai noi din fam apropiati(mama,tata,surori,socri etc) suntem 15 asa ca in jur de 30 minim o sa fie!!! Iar ca sa il fac acasa inseamna sa scot mobila, sa fac rost de mese, sa muncesc la facut mancare si cheltuiala cred ca tot acolo iese!!! Asa ca e mult mai comod la restaurant!!!

Lorda da la botez daca il faci la rest. se plateste ca la nunta si e ok.

Si eu cred ca tot la Viilor o sa il fac ca acolo am facut si nunta si a fost super ok. Stiu ca mancarea e superbuna.

Acum cred ca ma duc sa trezesc puiul ca imi bubuie tzatzele!!!! Uraaaaa!!!!!!!!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Dienuta, io am auzit ca poa' sa vina popa si acasa, la cerere. Io asha am de gand sa procedez, chiar daca fac botezul prin martie-aprilie, incolo. In fond, de ce tre' sa se desfasoare neaparat in biserica? Cuvantarea popeasca poate fi rostita si in alta parte, nu?, mai ales ca acum, in plina iarna, conditiile nu sunt tocmai propice dezbracarii in pielea goala si scaldarii in ditai frigu' bisericesc.
In ce priveshte turnatul apei pe frunte cu cana, s-ar putea sa te izbeshti de reticentza preotului. In fond, asta e practica specifica botezului catolic, nu? La noi, pana nu ineaca popa copilul in cazan, nu se lasa....parca nu gestul udarii conteaza, ci cata apa ia in plamani bietul copilash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Felicia, da ii dau fiole de vitamina C, si nu am constatat reactii ngative, acum m-am invatat sa ii pun un sfert in biberonca e mai bine amestecat cu altceva decat sa ii dau cu linguritza (poate prinde frica de linguritza si dupa aceea voi avea probleme la papa). Nu ii dau vit C pentru pofta de mancare, ii dau ca asa mi-a dat doctorul de fam. inainte de vaccin.

Si eu sterilizez biberoanele prin fierbere, eu mi-am montat un robinet separat la chiuveta, dedesubt are trei filtre, care imi transforma apa normala de la robinet in apa plata. Tot device-ul m-a costat 63 Euro cu tot cu TVA, si anual vin baietii si inlocuiesc filtrele, fac verificari.

Lodra, eu ii dau Vigantolul direct in guritza, dar tu daca ii pui in linguritza pune trei picaturi ca mai mult ramane pe linguritza. Ii administrez seara inainte cu o jumatate de ora de baita (dupa vigantol ii dau bonnisanul tot asa), deci are timp sa ajunga in stomac si sa se asimileaza. Cam in zece minute se asimileaza, eu asa stiam. Stefi se trezeste cam cu o ora ianinte de baitza cand avem program de joaca si mainou am inceput sa gangurim si sa cantam.

Va pupam!

Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

lordra imi cer scuze, am mancat un "r", da cum sunt la regim de cinci zile mi-e cam foame.

Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Draga Dienuta, te credeam un pic mai...realista.
Banuiesc ca te-ai molipsit si tu de criza mamicilor in febra de botez, dar sa iti inchipui ca copilul acela s-a imbolnavit de pneumonie din cauza botezului... Ia gandeste-te ca in biserica e cald, il tine in apa calda cateva secunde, apoi e preluat de nasa intr-un prosop sau ceva de genul asta si imbracat cu repeziciune ca catre familie. Abia dupa aceea se invart cu el prin biserica, canta, etc... iar la plecare e infofolit cat cuprinde si bagat repede in masina incalzita.
Copilul acela poate sa fie bolnav, dar din cauza neglijentei, nu a botezului, asa ca fii mamica cuminte si calmeaza-ti temerile: ar fi culmea religiozitatii sa nu respecti traditia de frica !!!

In ceea ce priveste greutatea copiilor, tot vad postari de genul Au! copilul meu nu a crescut sapt. asta decat x grame... nu va mai ingrijorati, fiecare bb creste in ritmul lui. Eu nu l-am cantarit decat o data pe luna, la pediatru. Proba greutatii era faptul ca el nu plange de foame si e sanatos.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

quote:
Eu nu l-am cantarit decat o data pe luna, la pediatru. Proba greutatii era faptul ca el nu plange de foame si e sanatos.

asta ar fi valabil daca unele mamici n-ar tine bietii bebelusi nemancati din cauza beneficiilor alaptarii naturale ... ca doar " se lupta pana la ultima picatura de lapte", "biberoanele sunt deprimante" si "laptele praf e o chimicala", asa ca bebelu trebuie sa fie cu foamea pe gat, sa stimuleze sanul ... :)))

lordra, mai imi dasi o idee cu botezul acasa, dar unde bag eu atata omenire si popa si cristelnita ?!?
chestia e ca, soacr-mea fiind de alta religie decat noi, suferinda deci la vederea nepotului scufundat ortodoxeste, va simti nevoia sa lacrimeze de ciuda; asa, se poate retrage in strane sa boceasca in voie ca fi-su e oaia neagra a familiei. Acasa ar trebui sa intre intr-un dulap, si sunt toate pline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

cristinamh, eu am niste rude simple, ca sa nu spun sarace, asa ca am si eu dilemele tale... Insa in apartamentul nostru mic de doua camere, in care nu avem decat doi tabureti, nu se pune problema sa-i aducem. Asa am dus munca de lamurire cu toi ca nu se pune problema de bani, ca nu saracim din asta. O data botezam copilul! Si familia se strange cam rar, doar cu ocazii din astea, ca sunt imprastiati prin tara. Intrebare: ce-i cu "scaldatoarea"? Imi poti explica si mie?
Nu mai stiu cine m-a intrebat de cartier: stau in Chibrit. (nu radeti). Restaurantul e mai mult o bodega, incap max 30 de persoane, se cheama "La carute".
Lorda, cu vigantolul sa-ti spun cum facem noi. Bogdanel al meu e asa de disperat cand il pun la san, ca niciodata nu stie de unde sa apuce sfarcul. Asa ca am observat ca daca il ating cu degetul pe langa gurita, el vine cu gura deschisa dupa deget. Asa ca vigantolul il dau foarte usor daca il ating usor cu degetul pe barbita sau pe buza de jos, chiar inainte sa-l bag in cadita, la baita de seara. La baita niciodata nu mi-a dat afara, asa ca trece cel putin o juma de ora pana mananca, iar pana varsa si mai mult!
Ce nu reusesc eu nici in o mie de ani e sa-l fac sa tina suzeta in gura singur. Numai daca i-o tin eu, chiar si asa plange cu ea in gura!
Gata, ca avem o criza de personalitate sau de foame. Ma duc sa studiez.

Mergi la inceput

Pisi (chiar daca nu-mi era mie adresat mesajul), da-mi voie sa ma indoiesc de caldura din biserica. Io una n-am vazut pe nimeni dandu-si haina jos pe timp de iarna, ca moare de cald in biserica. Unde mai pui ca botezul se desfasoara de obicei dupa slujba, cand dispare tot puhoiul din biserica si ramāne un aer statut, care-mi displace profund (l-am simtzit acum catziva ani, cand l-am botezat pe baiatul lui frate-miu. Mi-aduc aminte ca io aveam ditai hainuoiu pe mine iar ala micu', saracu', se chircise de frig pe masa, in timp ce era pregatit de operatiune. Frate-miu era alb ca varu' uitandu-se la micutz si mai ca nu-l injura pe popa ca nu se misca mai repede. N-ash fi vrut sa fiu in locul lui).
In ce ma priveshte nu agreez botezul in biserica, mai ales pe timp de iarna. Restul lumii, faca ce-o dori/simtzi/gandi.

Mergi la inceput