Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 6

Noki_Lara spune:
Ilenutza- cica se cumpara de la lafar. miine ma duc si io ca nu se mai poate asa...Cica e in jur de 120.000.
Camelia - e tare sumpa Daria ta!! Si asa de micuta!
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

many spune:
Buna mamicilor,eu sunt Many si sunt din Constanta,am un baietel de 2luni si o saptamana si are 6.300kg.Am citit ce ati scris pana acum si as vrea sa va spun cum ne descurcam noi.
Pentru Anda77 as avea un sfat daca vrei sa ai mai mult lapte sa te mulgi{de preferat cu o pompa} cat de des poti sa nu astepti sa-i fie copilului foame iar daca nu curge lapte sa pui copilulcu gurita la sfarc sa vezi cum o sa curga{la mine a functionat}iar daca crezi ca laptele nu este gras pune-l intr-o sticluta si lasa-l la frigider si o sa vezi ca o sa ai 3 starturi unul de apa,unul lapte si unul ca smnantana.
Eu m-am chinuit 1luna sa ma mulg cu pompa pentru ca nu aveam sfrcul format si copilul nu putea apuca bine dar dupa aceea dintr-o data a vrut sa suga si ii dau fara nici un program atunci cand vrea el.
Ceaiul il dau fara zahar,ii mai punem gripe water in el cand avea colici,acum vad ca i-au disparut.
As avea o intrebare la voi ,doctorita mea de familie imi spune sa incep cu sucurile si nu stiu ce sa fac,nu e prea devreme?
Multumesc

teo_banu spune:
mai scrisesem odata mesajul acesta...in fine...reluam
Cristinamh, pe la noi in Arges se practica preturi normale. Spre exemplu ne dam pe noi (urmeaza sa avem botezul sapt. viitoare). ce pun ei costa 700 mii lei (vechi), iar asta consta in primirea cu ce gasesc pe masa, aperitivul rece, supa / ciorba, aperitivul cald, sarmalutze de porc si curcan (varza, vita de vie), friptura (porc+pui), toate cu garniturile de rigoare, salata de fructe si cate 2 cafele de persoana. Asta pun ei, iar eu pun bautura, sucurile,tortul, prajiturile. Cine are si alte idei sau pretzuri sa le expuna ca ne intereseaza. Orice e nou, inovator in meniu...etc.
Mara, ii dau si eu tot 10 Zile inainte de vaccin calciu si vitamina C, dar la noi nu am mai gasit calciu gluconic (la fiola, nu se mai fabrica) si mi l-a inlocuit la farmacie cu calciu lactic (pastila, pe care o sfaram si o amestec cu vit.c si cu ce ii mai dau eu acolo). Dupa ce termin tratamentul cu Ca si Vit C, ne-a dat sa luam fier.
Stefi a facut baitza , a papat si s-a culcat...Ce sa ii mai spun...
.
Acum urmeza programul cu tati...
Seara buna!
Teo si bb Stefania-Iulia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

meems spune:
Si pe noi ne intereseaza cum sa scapam de flegma din gat, ca si Rianna vomita de la ea.
Profit de faptul ca-mi doarme bebelina (la mine-n brate, e drept) si incerc sa pun si eu poze in contul comun. Sunt tare in urma cu asta...
Meems & Rianna

lavi02 spune:
Fetiscanelor, noi suntem vii si nevatamate, n-am avut timp de net. Am citit acum tot din urma. Revin.
Anda, nu dispera. Oi fi eu unele din fanaticele cu alaptarea, dar simt ca si tine.
Idee: Ia du-te tu si la dr Culcer (are si cabinet dar din pacate nu stiu adresa, telefon, nimic), e o dr f buna si e si ea lacto-fanatika. Expune-i si chestia cu smantana.. si toate. Eu din ce am citit (mult) pe forum de ea de-a lungul timpului, am mare incredere in ea desi n-am fost la ea. user-ul Sabina de pe forum: i-a luat bb in prima luna 500g si apoi a alaptat-o pana la 2 ani (fara lapte praf). Dr Culcer a sprijinit-o f mult.
Dar Tania, exista si situatii cand chiar n-ai ce face, trebuie sa-i dai lapte praf, cum e la tine de exemplu. Si am sustinut asta de la inceput, nu poti sa ma acuzi ca te-am sfatuit sa mergi numai pe san, cat oi fi eu de fanatika. Dar exista si situatii in care e discutabil.
Eu sunt fanatica - in sensul ca mi se pare ca se renunta uneori prea usor la alaptatul 100% si alteori se trece f usor de la completare la lapte praf 100%. Adica fara lupta. Dar nici sa ajungi sa faci o obsesie din asta!
Si sa stiti fetelor ca mie imi place sa citesc jurnale desi uneori le mai sar. Depinde de timp si dispozitie. Dar daca ar fi doar o conversatie arida cu informatii "pure" m-as plictisi de numa'.
Pe aici - fiecare vine cu ce poate si cu ce simte si ia ce-i place si are nevoie.
Eu de exemplu iau caldura, prietenie, incurajari, informatii, umor...
Cam in ordinea asta. EU. Si incerc sa si dau inapoi din toate. Dar cred ca in alta ordine
Ripley - 100% de acord cu paragraful tau despre cheltuieli, si la fel si cu Dordia. Si eu cumpar haine la bb de 2-300.000 de bbc, iar pt mine prefer sa-mi iau mai rar dar de calitate.(vorba ta, mai astept sa se coaca strugurii) Mai bine 3 haine ca lumea din mat naturale si bine croite decat 10 poliesteruri. Dar asta e stilul meu. Cu jucariile de firma - mi-am tot expus parerea.
Ilenuta - iti tin pumnii si tie cu lapticul.
Mai vb.
Va
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

lavi02 spune:
Anda revin, ca m-am pus in pat dar nu pot sa dorm, tot la tine ma gandesc.
Mai am 2 idei pt tine, dar eu nu-s , asa ca reiterez ideea cu dr Culcer.
Eu cred ca la tine e mai degraba o problema "tehnica" decat cu laptele.
1. Tu nu cumva te mulgi la sfarsit, ca sa golesti sanii? Ca parca mai de mult sustineai ideea asta. Ce-ar fi sa te mulgi la inceput un pic, scoti laptele mai slab, ii dai sa suga. Cand Nichita aparent a terminat, mai strangi usor de san in gura lui bb, eu asa am facut in zilele cu criza mea si am observat ca reincepea sa inghita. Asa el isi ia laptele cel mai gras. La urma de tot, daca tot ii mai e sete ii dai laptele muls la inceput, cu un bibe Nuk 1 de care ziceau Tania si Felicia, parca
2. Tu aveai ideea cu programul de supt. Care nu e rea dar functioneaza cel mai bine cand mama are lapte berechet. Incearca sa-i dai cam la 2h30'. Adica atat sa fie intervalul intre imceputurile supturilor. Ziua. Sau la cerere dar nu mai repede de 2h si nu mai tarziu de 3h - interval intre inceputuri, nu pauza.
Natalia mea a luat de vineri pana marti, in 4 zile, 200g!!! Poate n-o fi chiar atat (burta plina, pishi, etc) dar tot se cheama ca mi-am revenit cu lapticul. Si asta dupa o serie neagra saptamanala: 150-180-150!!!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

ilenutza spune:
azi la 9 am o sa il cantarim pe bb sa vedem cat a luat.partea prosta este ca azi m-am stresat( poate aiurea) si nu am mai avut lapte mai deloc.i-am dat sa suga aproape 200 ml de mucilagiu si saracutzul meu bb e mort de foame.cred ca o sa ii dau si eu un supliment ......
INTREBARE:Ce tetine si bibe ma sfatuiti sa folosesc mai ales ca eu vreu sa lupt pana la ultima picatura de lapte matern si sper ca asta sa fie doar o etapa scurta pana imi vine lactatia!
Ilenutza si bb Victor(22.12.2005)

IrinucaR spune:
quote:
Originally posted by anda77
copilul meu a luat in ultimele 10 zile 110g!!!!N-am vrut sa recunosc pana acum ca avem o problema ca eu am lapte, jur ca am, de 2 ori pe i mi se si uda tricoul...este clar ca e slab-slab laptele. pediatrul o tine pe a lui, ca nu exista lapte neconsistent si ca n-am suficient lapte...of...oricare dintre cele 2 ar fi, sigur avem o problema: 110 g in 10 zile
. Mi-a zis pediatru sa bag Nan 1 repede ca dam in alte complicatii...imi vine sa mor, am plans o ora, nu vroiam sa ia copilul nici o chimicala...oricat de bune ar fi formulele astea praf, tot nu e laptele ma-sii...
o sa-i dau san si p-orma 50ml de lapte praf cu biberonul sau lingurita mai bine , zice pediatrul...
Te inteleg perfect... asa am patit si eu... aveam lapte o gramada pentru varsta lui, insa odorul statea la san o ora si manca 20 ml

Cat mai ai laptic, da-i combinat. Eu ma mulg si i-l bag la biberon cu formula.
Album poze

Bic spune:
Sal'tare fetelor.
Eu nu prea am ce sa raportez zilele astea.
Anamari, mai imi pare tare rau ca ai ajuns in spital cu Liam si ma bucur ca sinteti bine acum. Vezi de-asta ma mai sperii si eu aici, ca astia pot fi si dementi. Sa vezi ce m-am enervat eu in ziua in care a avut Sma muci si am sunat la 6.30 a.n. si operatorul mi-a spus foarte superior ceva de genul: "Vreai sa trezesc un medic din somn pentru ca bebelusul tau are nasul infundat???" Faza la care eu m-am intimidat si im inchis telefonul.
Hai pupici la copilici! Smaranda, 03.11.2005

catutza spune:
Neata' fetele!
Eu am emotii ca maine avem botezul si nu pot dormi...noroc ca doarme fata!Am intrat sa va citesc sa va scriu putin si plec sa calc si sa fac curat ca apoi nu mai am cum.
Noi facem botezul la restaurant "Viilor",e la parterul liceului economic nr 4.Meniul e super avantajos,550000:Gustare rece(8 preparate),file de cod,friptura(piept de pui la gatar+o frigaruie de porc mare)cu orez sarbesc,salata de muraturi asortate,tort,2cafele,o sticla de vin alb,1 de apa minerala,3 chifle...si atat.Noi ducem de acasa sucurile,fructele,alunele si salatini,sampania,taria. Restaurantul arata binisor dar mancarea e foarte buna si portiile mari,serviciul de calitate(ca doar e scoala de ospatari!),noi speram sa ne simtim bine,o sa pun poze dar cand o sa am timp.
Noi am mai cautat si la alte restaurante in zona dar....cam mult meniul pentru un botez.
Va las acum si daca mai am timp azi o sa intru sa va mai citesc macar.Am mai pus cateva poze la semnatura daca vreti sa o vedeti pe fimea .
Catutza si Bianca-Maria
Bianca-Maria