Viata in Germania (30)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by rocado

Buna,

Am si eu mare nevoie de ajutorul vostru, sa va spun pe scurt despre ce este vorba. Fratele meu cetatean roman casatorit in germania, ea fosta cetatean roman, acum devenita cetatean german, au impreuna un bb de 3,5 ani. problema cea mai dureroasa este ca acum ei s-au despartit, iar copilul a rams la ea. Nu asta ar fi o problema ci faptul ca ea il vorbeste de rau pe fratele meu in fata copilului si il face sa creada tot felul de lucruiri urate despre tatal lui. Toate aceste vorbe au un impact foarte puternic asupra copilului, se trezeste noaptea palngand si spune k il bate taicasu si k i-a distrus viata si tot felul de lucruri pe care i-le baga ea in cap. Comportamentul copilului a devenit un pic ciudat, adica ii spune lui tata- sau, " k uite eu nu vin la tine k ma bati, iar el il intreba k d c zici k te bat, k nu te-am batut niciodata, iar bb raspunde , ba da si acum ma bati, nu vezi! In concluzie ne ste frica su nu ii afecteze pshicul copilului toate tampeniile pe care i-le zice ea.

Intrebarea mea este daca aveti cuma idee, daca el ia copilul la el pana la terminarea divortului, ea poate sa-l forteze cumva sa i-l dea inapoi pana atunci? Il poate obliga politia sau vre-o lege sa dea copilul inapoi?
il poate ajuta cumva ambasada romana?
Cunoasteti cumva un avocat bun? Fratele meu vrea sa obtina custodia copilului.

Multumesc mult si astept rapunsurile voastre.

Rocado,
Vad ca nu-ti raspunde nimeni,fetele nu au experiente in probleme din astea,la fel si eu,habar nu am dar sunt sigura ca exista aici tot felul de asociatii care se ocupa de copiii abuzati,au psihologi si medici care pot stabili exact ce se petrece cu copilul.
Nu cred ca Ambasada il poate ajuta,cel mult il indruma sa mearga pe la oficiul pt straini unde exista,cu siguranta,persoane care se ocupa de cazurile astea.

Succes si sa ne spui ce s-a mai intimplat!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by rocado

Buna,

Am si eu mare nevoie de ajutorul vostru, sa va spun pe scurt despre ce este vorba. Fratele meu cetatean roman casatorit in germania, ea fosta cetatean roman, acum devenita cetatean german, au impreuna un bb de 3,5 ani......

Rocado, asa cum ti-am spus si ieri nu am cunostinte in legatura cu problema fratelui tau dar, mi-am adus aminte de un www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64655" target="_blank">subiect mai vechi, tot despre divort in Germania, si, problema era custodia copilului.
Sunt mai multe raspunsuri. Poate te ajuta vreo informatie, nu stiu, incearca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Fetele, stiu ca s-a mai discutat,da nu stiu pe la ce capitol.
Am si eu niste nelamuriri si anume: sunt tot felul de precizari cand inchiriezi un apartament, unele le stiu,da nu-s sigura de toate.
Kaltmiete este pretul care nu are inclus nimic in el,decat casa in sine, nu?, iar Warmmiete asre inclus, ce?
Dar nu inteleg in schimb ce este Nebenkostensi ar mai fi Heizkosten si Heizkosten sind in Nebenkosten enthalten care tot asa nu stiu sigur ce sunt.
Kaution oder Genossenschaftsanteileasta este acea suma care o platesti si o recuperezi in mom in care te muti, da atunci ce este Provision
Haideti ca v-am pus o mie si una de intrebari.Sper sa aveti timp putintel si sa-mi raspundeti si mei la intrebari.
-ici

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by tumpi

Fetele, stiu ca s-a mai discutat,da nu stiu pe la ce capitol.
Am si eu niste nelamuriri si anume: sunt tot felul de precizari cand inchiriezi un apartament, unele le stiu,da nu-s sigura de toate.
Kaltmiete este pretul care nu are inclus nimic in el,decat casa in sine, nu?, iar Warmmiete asre inclus, ce?
Dar nu inteleg in schimb ce este Nebenkostensi ar mai fi Heizkosten si Heizkosten sind in Nebenkosten enthalten care tot asa nu stiu sigur ce sunt.
Kaution oder Genossenschaftsanteileasta este acea suma care o platesti si o recuperezi in mom in care te muti, da atunci ce este Provision
Haideti ca v-am pus o mie si una de intrebari.Sper sa aveti timp putintel si sa-mi raspundeti si mei la intrebari.
-ici

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Kaltmiete - chiria pt casa
Warmmiete= Kaltmiete+NBK (Nebenkosten: cablu, caldura, apa calda, Grundsteuer si/sau garaj)
Kaution - pui banii la o banca unde prop. nu are acces la ei decat cu semnatura ta, dar nici tu nu ai acces la ei. Ti-i da inapoi dupa ce pleci si lasi totul in regula
Provision - comisionul agentiei de intermedieri
Genossenschaftsanteile - nu stiu ce, n-am auzit pana acum

La NBK se mai adauga: GEZ (tv si radio), Strom (curent electric), eventual daca mai de platit in plus la ce ai platit deja lunar.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

multumesc fetelor ca m-ati lamurit cu laptele.
acum am alta problema cu care vreau sa ma ajutati.

noi stam in orasul asta de vreo 5 luni deci habar n-am cum sunt medicii ginecologi dar ma duc la unul din zona mea,la cabinetul particular.

acuma vreau sa va intreb daca doctorul la care ma duc trebuie sa lucreze si in spital sau e ok daca are numai cabinet?? sau cand voi naste o voi face la spital cu cine e pe acolo??

in romania stiu cum merg treburile dar aici nu prea.

bine ca va am pe voi prin zona.

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Fetelor va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Osna, aici e alt sistem fata de RO: doctorul care te supravegheaza pe perioada sarcinii nu trebuie sa lucreze si in spital, dealtfel nici nu nasti cu el. Nasti cu cine e in ziua/noaptea respectiva pe tura in spital.
Depinde dupa caz, daca nu apar complicatii se poate intimpla sa nici nu vezi doctorul pina nasti, te indruma moasa.
daca mai ai intrebari, intreaba; sper sa fi fost destul de explicita.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Multam de info fetele! Catri a facut pana acum doar Prevenar si Hexavac si optional o sa faca MMR (ROR) si anti varicela! Osna eu am doctorita mea care-mi urmareste sarcina si cand ma paleste nascarea fug si eu la al mai apropiat spital

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Päpä, ce e Prevenar??
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

este vaccinul antipneumococic are 4 prevenare si 4 hexavace

Mergi la inceput