Sezatoarea canadiana (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Felicitari DENISA!!! Sa-ti traiasca minunea si sa-ti aduca numai bucurii!

Refacere rapida si sa ne mai tii si pe noi la curent cu ce se intampla!

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Bine ai venit pe lume, Emma! Felicitari mamicii si taticului!

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Felicitari Denisa, sa fie sanatoasa si sa va bucurati cu ea!

Corina
Cumparati o felicitare pentru George!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Denisa, felicitari si muuulta sanatate amandurora!

Mona si Vlad-Andrei, 05.12.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Emma, ne bucuram cu totii ca ai aparut pe lume, sa fii sanatoasa, s-o bucuri taareeee pe mamica ta si pe tati si mult noroc in viata !

In drept se echivaleaza (in cazul in care ai onoarea sa fii acceptat la bacc) jumatate din credite aproape, tot dreptul civil din Romania, bunuri, obligatii, tot tacamul, nu ma pricep ca nu am tangente directe.

Sotul meu nu a fost acceptat la bacc, de ex. (cel mai greu este sa intri in program, e o concurenta infernala) si a fost acceptat la un certificat de 1 an in drept (adica 30 de credite) si in urma rezultatelor obtinute poate avea sansa de a fi acceptat la facultatea propriu zisa direct din anul 2. De fapt asta este drumul pe care incep majoritatea studentilor in drept, nu numai emigrantii, admiterea in bacc, chiar daca ai fost avocat in Romania, fiind aproape utopica. Trebuie sa fi avut note f bune, sa fi fost avocat, sa pozezi la dosar recomandari ale altor avocati, etc.

Carmen, de ce ai abandonat dreptul ? Parerea mea este ca efortul de a reface acea jumatate de facultate va aduce toate satisfactiile, in Qc. cu un bacc in drept ai o plaja de meserii f vasta, nu e nevoie neaparat sa intri in barou, sa devii avocat sau in ordin - notar. Prietenul care continua pe notar se cheama cumva Cristi si are un baietel blond superb ?

Arrina, parerea mea este ca merita sa iti continui meseria daca esti pasionata, e una din cele mai frumoase din lume......despre Ontario nu cunosc insa nimic. Banuiesc ca acolo dreptul costa cam cat o juma' de casa si ramai datoare toata viata, mai bine vii in Qc daca vrei sa continui cu studiile!

Trebuie sa ma mandresc si sa spun ca mon mari a aflat azi ca a obtinut la obligatii A+, cea mai mare nota de aici, suntem in culmea fericirii, numai cine a facut fac. aici stie cum se obtine o nota buna si ce inseamna sa ai A+ in urma unui semestru intreg....exprimarea in drept e si in lb. romana criminala, dar'mite in franceza....ca sa nu mai vorbim de tonele de materie...

Magdone, in ceeace priveste dezbaterea master/facultate....as vrea sa adaug ca totul este f subiectiv....chiar extrem de subiectiv.... Am cunoscut oameni care au terminat master si, ajungand la concluzia ca au pierdut timp si bani (depinde f mult pe ce este bazat acest master) au reinceput un certificat, sau chiar bacc-ul. Certificat face Khristin, si Angela a terminat tot certificat din cate am inteles, la ce-ar fi folosit un master, ma intreb, in invatamant ? Le intreb asta pentru ca amandoua iti recomanda master...Certificat inseamna un program partial din facultate, 30 credite, adica 1 an din cei 3 pe care-i reprezinta facultatea. De f multe ori acest certificat iti poate oferi o meserie pe care te poti baza, cu cautare, sunt niste credite care-ti completeaza tie studiile din tara. Masterul e scump si f greu, intr-adevar iti ridica nivelul, daca este in continuarea studiilor, dar in acelasi timp....poti avea surprize sa nu gasesti job la nivelul respectiv, si sa trebuiasca ulterior sa-l scoti din CV ca sa nu fii prea calificat.... Aici CV-ul trebuie sa fie exact pe profilul job-ului, si mai mult sau mai putin poate face diferenta dintre cosul de gunoi si interviu.


Simona, bine ai venit !!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Ira
[Am cunoscut oameni care au terminat master si, ajungand la concluzia ca au pierdut timp si bani (depinde f mult pe ce este bazat acest master) au reinceput un certificat, sau chiar bacc-ul. Certificat face Khristin, si Angela a terminat tot certificat din cate am inteles, la ce-ar fi folosit un master, ma intreb, in invatamant ? Le intreb asta pentru ca amandoua iti recomanda master...Certificat inseamna un program partial din facultate, 30 credite, adica 1 an din cei 3 pe care-i reprezinta facultatea. De f multe ori acest certificat iti poate oferi o meserie pe care te poti baza, cu cautare, sunt niste credite care-ti completeaza tie studiile din tara. Masterul e scump si f greu, intr-adevar iti ridica nivelul, daca este in continuarea studiilor, dar in acelasi timp....poti avea surprize sa nu gasesti job la nivelul respectiv, si sa trebuiasca ulterior sa-l scoti din CV ca sa nu fii prea calificat.... Aici CV-ul trebuie sa fie exact pe profilul job-ului, si mai mult sau mai putin poate face diferenta dintre cosul de gunoi si interviu.


Simona, bine ai venit !!!







Irina,

Ceea ce voi termina eu si Angela nu se numeste certificat, ci mai precis Bachelor of Education (B.Ed.), e o diferenta intre degree si certificat, iar recomandarea pt. Magdone pt a face master se referea la profilul ei, pt. ca n-ar avea nici un sens sa o ia de la capat cu facultatea, cand poate sa faca CGA, CMA, sau orice altceva ce o intereseaza. Angela, i-a facut recomandarile respective deoarece s-a interesat si stie demersurile din domeniu (Magdone n-a specificat ca vrea sa intre in invatamant din cate imi amintesc eu, deci de aici reiesea ideea cu masterul, nu putem generaliza). Nu stiu cum e in QC, dar sincer din moment ce ai terminat facultatea in RO, nu as lua-o de la 0 in acelasi domeniu, deoarece e ilogic. Si in Ontario exista concurrent programs de 4 ani, dar si consecutive de 1 an. Toti care vor sa devina profi aici, trebuie sa fi terminat o facultate de 4 ani si sa faca un an in acest program (specific ca este aceeasi conditie inclusiv pt. colegii mei 99.9% nativi). Si ca sa fim seriosi, studiile in Ontario nu costa cat juma de casa (sau ar fi bine sa coste numai atat casele aici...eheeeehe ), este exagerat . Asta-i toata povestea pe scurt, s-aveti o seara buna

PS: Iar daca faci un master, mi s-ar parea chiar absurd sa-l scoti din resume , doar daca nu aplici pt. vreun post de receptionista, si-atunci are sens
Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Ira,

..pare cam complicat cu dreptul, si cu banii...si nu pot sa zic ca sunt prea pasionata de el in tara...cred ca va trebui sa fac cu totul altceva...Alte cursuri...Schimbare radicala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

Buna fetelor,

Mai intai, asa cum se cuvine, as vrea sa-i urez Emmei Bine ai venit! Sa cresti mare, frumoasa, sanatoasa, desteapta... si lista e deschisa. Sa o completeze mami si daddy :) Felicitari mamico, well done !!

Cat despre discutia referitoare la certificate, colegii, masterate, etc, depinde foarte mult de domeniu. Daca ar fi fost sa raman pe conta, eu nu m-as fi inscris la bachelor din nou, ci as fi cautat sa intru in vreo asociatie profesionala direct. Motivele: (1) chiar cu bachelor, pt a profesa cu drepturi depline, in final tot la asociatia profesionala as fi ajuns, unde mi s-ar fi pus in vedere sa mai iau niste cursuri si sa dau un examen final pt a ma certifica; (2) acelasi curs, daca il iuam la CGA de exemplu, costa cam $450-500, pe cand la universitate ar fi costat vreo $875; (3) cand am aplicat pt diverse joburi, am avut raspunsuri mai bune cand am precizat in resume CGA - level 4. Faptul ca esti pe un nivel terminal la o asociatie profesionala are greutate mai mare decat daca esti pe un nivel terminal la o facultate de profil.

Deci, daca ar fi fost sa aleg intre a face bachelor-ul din nou si a intra direct intr-o organizatie profesionala de profil, as fi ales fara sa stau pe ganduri varianta a doua (mai practica, mai putini bani cheltuiti pe cursuri, mai rapida).

Sigur, varianta masterat e discutabila. Depinde de cat de studioasa e persoana si de telurile viitoare. De exemplu, daca te multumesti sa lucrezi ca functionar la banca (bank clerk), nu e nevoie de el. Daca esti mai ambitios din fire si vrei sa progresezi, atunci un masterat iti ofera mai multe perspective.

Revenind la teaching, nu stiu ce inseamna certificate; Aici in Ontario daca vrei sa profesezi ca teacher iti trebuie Bachelor of Education, care dureaza in genere 1 an. Conditia de admitere la B Ed este sa ai deja o diploma universitara in subiectul/subiectele pe care urmeaza sa le predai. Deci la final vei avea 2 bachelor degrees (cea din tara si cea in education) In Ontario, paradoxal, chiar daca ai masters of education, nu poti profesa ca prof, in absenta bachelor of education. Din punctul asta de vedere lucrurile sunt destul de clare. Totusi, chiar si in teaching, faptul ca ai un masterat iti ofera perspective mai bune de avansare (de exemplu sa devii department head sau principal), precum si o salarizare mai mare (anumite boarduri te plaseaza direct la categoria maxima pe grila de salarizare, ceea ce nu e de colo).

Ira, a punctat foarte bine: fiecare isi cunoaste propriile teluri si ia deciziile care il servesc mai bine.

Pe curand,

Angela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dar aici cand faci facultatea din nou nu o incepi de la 0, doar cand te reprofilezi incepi de la 0. Voi ati refacut facultatea, prin 30 credite, aici creditele resp. se numesc certificat, stiu asta pt. ca m-am interesat la Ottawa, e o confuzie de terminologie intre provincii.

Cu studiile de juma de casa era o gluma, oricum daca ajungi avocat in Canada le platesti intr-o luna pe toate, si pe ale conjointului, si pe ale vecinului, nu ?

Daca nu gasesti post care cere master, si gasesti post care cere numai bachelor, il scoti, ca aici supra-calificarea, ca si subcalificarea, sunt defecte in CV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Ira

Dar aici cand faci facultatea din nou nu o incepi de la 0, doar cand te reprofilezi incepi de la 0. Voi ati refacut facultatea, prin 30 credite, aici creditele resp. se numesc certificat, stiu asta pt. ca m-am interesat la Ottawa, e o confuzie de terminologie intre provincii.

Cu studiile de juma de casa era o gluma, oricum daca ajungi avocat in Canada le platesti intr-o luna pe toate, si pe ale conjointului, si pe ale vecinului, nu ?

Daca nu gasesti post care cere master, si gasesti post care cere numai bachelor, il scoti, ca aici supra-calificarea, ca si subcalificarea, sunt defecte in CV.




Chestia cu 'overqualified' mie mi se pare o gaselnita cand ti se comunica ca esti refuzat la unele joburi, chestie mai ales intamplata noilor veniti. Apoi se mai schimba lucrurile , cand intri in domeniul respectiv a avea un master te poate plasa la cea mai inalta grila de salarizare. Deci, are un sens pana la urma...

noi si poze mai noi

Mergi la inceput