Sezatoarea canadiana (39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eu sint bucuroasa tare ca azi mi s-au anulat orele si nu mai merg la scoala. Magdone, ATIO stands for Association of Translators and Interpreters of Ontario. Dupa ce termin programul asta, cred ca o sa-mi dau si eu examenul de a deveni traducator certificat, mai ales ca am trecut de tutoring course, sa vad cat de bine-mi vand serviciile apoi . Iar MST (Math, Science & Technology) assignment e o reflectie ce trebuie sa o scriu despre o lectie predata . Am fugit

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna dimineata, fetelor!
Khristin, mi-a fost dor de tine!Cum merge scoala, n-am apucat sa te mai sun, am inceput ultima parte a cursului de translation si sa vezi ce-o mai lalai...nu vreau sa ma stresez deloc, mai ales ca Vlad nu mai sta singur mai mult de 5 minute. Cum ma vede la calculator vine glont la mine umbla la tastatura, mi se urca-n brate, de nu mai pot nimic sa fac
Ira, nici pe chat n-am apucat sa mai intru, dar recuperam noi
Simona filipas, voi vreti sa emigrati in Quebec? trageti tare pe franceza, dar nici engleza n-o neglijati, va va prinde bine.Bilingvismul e un atu aici!
In privinta integrarii copilasului aici, asta ar trebui sa fie ultima grija a voastra. Ei sunt cei ce o fac cel mai repede, cu cat sunt mai mici cu atat mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

nelia,noi mergem cam la 6 luni la St.Justin la doctorita romanca (Mme.Dobrescu) controlul de rutina si pt. analize.In rest avem un pediatru de la Sacre Coeur care are cabinet intr-un Jean Coutu.
Poti sa incerci sa ajungi la Dobreasca.Am auzit ca e super solicitata si nu poti ajunge usor la dansa.Dar incearca,merita.Daca nu ai nr.de tf. ti le dau.Bafta si abia astept sa ne vedem.

ira,scrie-mi din nou situl ala cu jocuri.Nu l-am bagat la "favoris" si aseara a fost tragedie cu Maia.A adormit plangand ca a "disparut" situl ei cu jocuri

simona_filipas,despre treaba cu "dreptul" ira poate sa-ti raspunda.asteapta sa se trezeasca si sa-ti vada mesajul
si sa stii ca nu e obligatoriu sa speli vase cand ajungi aici.De unde "moda" asta?!?! nu te speria.
Dragos va fi primul care se va integra cel mai repede.
Limba este foarte importanta dupa mine dar daca nu o vorbesti cand ajungi aici iarasi nu te speria.Se invata repede.Bafta si crede-ma ca merita.este "o lume mai buna".

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by simona_filipas

Buna ziua fetelor,

Este prima data cand intru aici si ar fi cazul sa ma prezint. Numele meu este Simona Filipas si am un baietel Dragos,in varsta de aproape 8 luni. Locuim in Timisoara si tare ne bate gandul de a emigra in Canada. Iata si motivul pentru care am intrat peste subiectul vostru si sper sa nu va suparati si daca puteti sa ne ajutati cu informatii.
Cea mai mare problema a mea este aceea ca Dragos nu se va putea integra. Cum v-a invata limba? Cand o sa ajungem o sa aiba 2 ani probabil si n-as vrea sa-l zapacesc de cap. S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Sau alta dilema a mea este ca eu, aici in Romania am facut facultatea de stiinte economice si masteratul in economie, in Canada am sanse sa-mi gasesc de lucru in domeniul meu?
Nu ca mi-ar fi frica sa o iau de la capat si sa spal vase intr-un birt dar macar sa o fac pe un salariu decent.
Deocamdata (eu si sotul meu )ne-am apucat de strans informatii si de invatat limba franceza. Asta am considerat ca este primul pas catre " o lume mai buna".
Va multumesc anticipat pentru informatii si sper sa ma primiti in randurile voastre.

Simona deDragos Octavian
http://photos.yahoo.com/filipas_simona

Simona si Magdone
,

Si eu am terminat ASe finante-ctb. Aici am aplicat la facultatea Mcgill la continuing education si am facut o diploma in contabilitate (este de fapt primul pas daca vrei sa continui si sa-ti obtii titlu CGA, CMA,CA) Am facut la part time, adica am si lucrat intre timp, si am terminat diploma in 4 ani.Cu serviciu la timp plin si 2 copii acasa nu am fost capabila decit de un curs ,max 2 pe semestru. Am avut de luat 12 cursuri, 12 credite.
Lucrez intr-un cabinet contabil, si sunt la al 3lea job schimbat in 6 ani, dar numai in cabinet contabil.Imi place ce fac, de fapt e cam acelasi lucru pe care il faceam in Ro, si in total am vreo 18 ani de experienta.

Depinde ce vrei sa faci aici. daca vreti sa continuati pe contabilitate,nu e usor sa intri (ma refer la angajare), dar odata intrata nu mai ai de ce sa-ti faci probleme. E un domeniu in care se cauta si se va cauta intotdeauna. Si da, invatati si franceza si engleza, va vor trebui amindoua.
Magdone, uita-te si pe www.monster.ca si www.joobboom.ca ca sa ai idee de joburi in contabilitate.

Si da, cum zice si ange, copiii se integreaza primii, invata limba la perfectie si apoi au neobrazarea sa te corecteze pe tine in public.

Donia, la ce fel de camion te referi tu? daca sotul ei (mamamariana) nu are carnet clasa 1, nu poate conduce nici un camion.
Banuiesc ca tu nu numesti camion Vanul,nu?
dar poate oricind plati la firme de transport specializate.

Succes tuturor la Fete de Neiges, si sa aveti grija sa nu inghetati. E f frumos dar daca temperatura e scazuta nu te bucuri de nimic, iti doresti doar sa te intorci acasa la caldura.

Ira, eu anul trecut am stricat manivela la un geam ca dupa ce am reusit cu chiu cu vai sa-l deschid nu am mai fost in stare sa-l si inchid. Si eu ca si tine, cu aerisitul si aerul curat in casa, dar pe aici nimeni nu deschide geamurile iarna din acest motiv. Si in plus daca il lasi vreo 10 minute la -20 afara caloriferul tot baga caldura.....

Nelia, succes la montignac si multa vointa. Si eu slabit cam 10 kg cu Monti.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Carmen, multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Dana, pentru camioane mici nu trebuie permis clasa 1, de camioane din www.uhaul.com/trucks/" target="_blank">astea zic eu. Poate sunt de fapt vanuri, dar eu cand zic van ma gandesc la ceva mult mai mic. Noi cu asa ceva ne-am mutat si sotul nu are permis de condus camioane. Si stiu pe cineva care s-a mutat asa din Ontario in Alberta.
Mamamariana, daca ai timp baga un ochi pe link, compania asta are filiale si in Quebec si in Ontario, deci ar putea fi o solutie daca trebuie sa va mutati si daca sotul tau se incumeta sa conduca asa ceva. Si pe link gasesti si idei (plus preturi) pentru spatii de depozitare.
http://www.uhaul.com/

quote:
Originally posted by simona_filipas
Cea mai mare problema a mea este aceea ca Dragos nu se va putea integra. Cum v-a invata limba? Cand o sa ajungem o sa aiba 2 ani probabil si n-as vrea sa-l zapacesc de cap. S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Simona, asta probabil e grija cea mai mare a parintilor inainte de a pleca din Romania, si de fapt e una din grijile cele mai mici aici. Copiii se integreaza primii si cel mai profund, invata limba mai usor si mai bine decat adultii, sufera de dor mai putin sau deloc, se adapteaza cel mai bine. Eu am mai scris asta si cu alta ocazie, am impresia ca toata Canada respira, munceste si traieste pentru a le face copiilor viata mai frumoasa. E firesc sa-ti faci griji pentru Dragos, dar cum ti-au mai scris si celelalte fete, o sa fie foarte bine pentru el.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Carmen,

...mi-am amintit cat de mult mi-a placut Matei al tau, l-am votat mai demult, la subiectul respectiv, cat de scump era si ce frumos e si acum !!!Ce mare s-a facut, il stiam bebelush, sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Multumim mult de aprecieri, Arinna . Si eu il vad frumos, dar eu nu is obiectiva, ca doar e al meu , si fiecare mama isi vede puiul ca cel mai frumos.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

A nascut Denisa!!!
O fetita, Emma Andreea, amandoua sunt bine.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66758&whichpage=2

Felicitari Denisa!!! Sa te refaci repede si sa va bucurati de micuta bebelina!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Carmen,

...e frumos tare, sa stii ca m-am mai gandit la el de atunci, de cand l-am vazut prima oara ...era intr-una suit intr-un leganus in copac...si in baitza...ce mi-a mai placut, ce "rotund" si scump era...Si vad ca ii place sa rada...Acum e e foarte simpatic si haios, dulce rau, nu-ti mai vine sa te dezlipesti...! Ce incantat era de tortuletz!!

Mergi la inceput