Sezatoarea canadiana (39)
Raspunsuri - Pagina 6
Simonna spune:
Seara buna, doamnele...
Si-am facut muuulte cumparaturi vineri si simbata... nu mai calc in mgazine o mie de ani, numa' lapte piine si fruncte de-acuma pina ma adun sa merg sa ma ingramadesc sa probez si iar sa incerc si, cel mai cumplit, sa nu-mi sada nimic cum vreau si, in capatul celalalt de magazin colegu' de camin sa fac turn de cirpe...
Am luat faimosul Carrefur Laval in plin, curaj, gaina ca acus te tai! Trei ore pe putin, vineri seara. Credeti ca m-am ales cu ceva? Da, cu linistea sufleteasca... Plodu' are haine, sotu' are haine! Numa Tommy si Simons si O... ceva, ca nu mai tin minte.
Zis ca ma razbun vineri, am schimbat directia, cica mall-ul de la A13, ca mai tragi ceva aer (si-o tigara) intre doua magazine. Na, ca Walmart nu se pune, da-mi trebuiau patine pt. Atomix si alte prostii, asa ca colegu de camin si-a luat desicheteuza (voi cum ii ziceti, ca eu numai asa stiu, de fapt asa-i zice Radu, anul trecut inca era shredder... am propus ciopirtzitoare, da' nu ma baga nimeni in seama) c-a auzit el ca e bine asa, nu-ti fura nimeni identitatea, si alte prostii, pe urma ceva butice si alt vraf de tricouri/camasi, si Globo, adidasi Nike, for plod, of course, ca marimea mea n-aveau!
Ups. Femeile disperate...
Pe miine!
Simonna
nelia spune:
Ange, la sanius putem veni si cu pitici? Daca da, trece-ne si pe noi pe lista! Si mie imi place la tara la voi, m-as muta si miine. Nu stiu exact unde stati voi, dar am vazut citeva locuri in Laval mai mult decit superbe.
Ira, m-ai facut sa rid cu geamul inghetat. Ca sa nu le las mult si sa inghete, eu fac altfel. Deschid toate geamurile si las citeva minute sa se faca curent si asta de cite ori pe zi simt nevoia. Nu mi-a inghetat nici un geam pina acum, dar bine ca mi-ai spus ca se pot si crapa, eu credeam ca daca sint de plastic am scapat de inlocuit geamuri aici.
Despre haine nu prea stiu nimic pentru ca eu astept sa slabesc si in sfirsit, dupa aproape 5 ani de zile, sa ma imbrac si eu cum vreau. Apropo de slabit, sa-mi faceti galerie, de pe 1 februarie ma apuc de Montignac. Am de dat jos nici mai mult, nici mai putin – 20 de kilograme. Si pe cuvint daca stiu cum s-au depus, ca doar maninc ca o pasarica.
Bafta multa fetelor care se afla pe ultima suta de metri. Le asteptam cu drag, aici, la noi!
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Magdone spune:
Fetelor, va mai stresez si eu cu niste intrebari, mai ales ca se apropie plecarea si la noi, vrem sa ajungem pe la inceputul lui aprilie in Toronto.
M-ar interesa parerile voastre in legatura cu studiile. Eu am terminat ASE in bucuresti, fac. de Rel Ec. Internat., si practic n-am nici o specializare , cea mai multa experienta o am ca economist in comert exterior, si in rest am mai facut si contabilitate, da nu ma bag , asistent manager si altele. Chestia e ca sunt in ceata totala ce as putea munci acolo..
Sora-mea mi-a zis ca e musai sa fac ceva scoala acolo. Din ce am gasit eu pe net cred ca cel mai bine mi s-ar potrivi un Business Administration, dar ce fel? asta e dilema mea, master? college? , co-op? sau am mai vazut pur si simplu la universitati cursuri de international trade sau altele?
ma intereseaza mai mult de ce am nevoie din tara pentru inscriere, ca sa ma agit de acum si sa nu ma trezesc acolo ca imi trebuie nu stiu ce si sa n-am. In afara de programa analitica si de recomandari mai e nevoie si de altceva? Bani, nu? se pot obtine si imprumuturi pt. studii?
Multumesc in avans, va citesc non-stop si imi place tare ce ziceti voi acolo de cumparaturi si alte cele
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
ange spune:
nelia,ne vedem in curand.asa am auzitabia astept.nu ne-am vazut de 100 de ani.Cum e cu 2 prichindei? si de ce zci ca te apuci? cate kg. ai? Si eu am slabit mult dupa nastere,am 56 kg. acum insa am ramas cu burtica aia "dragutza"
La "cererea" irei am inceput abdomene.Ea zice 100 pe zi.Eu nu poci decat 30 dar e bine si atat.Cand e timpul sa ma apuc de ele ma tot gandesc daca sa merg mai departe sau sa renunt...
Si stau, intersectie Bd.des Laurentides cu Bd.St.Rose. Daca ai drum prin zona usa mea e deschisa
Robert azi noapte mi-a facut criza de astm.L-am pazit toata noaptea.Sunt varza.Cred ca ma "sinucid"
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/kamilia123
mamamariana spune:
Ne-am hotarat sa trimitem container. Suntem cam 99% convinsi sa o facem in primul rand pentru mobila. Nu stiu daca aveti cunostinte despre ce mobila se gaseste aici, in Thailanda si la ce preturi... Si apoi, mai am o gramada de lucruri marunte pe care nu-mi vine sa le las aici. Nu ma lasa inima. Acu am alte intrebari, pentru cele dintre voi care ati trimis lucruri de acasa sau de prin alte parti.
1. Ati avut probleme la vama? Se percepe vama pentru mobila si lucruri personale?
2. Noi mai avem si f. multe vcd-uri si dvd-uri. Unele nu sunt tocmai originale - c-asa-i in Asia... Se controleaza chestia asta?
3. In cazul in care containerul ajunge inainte de a ne gasi noi o casa, as putea gasi un loc de inchiriat unde sa-mi depozitez lucrurile?
4. Presupunand ca aterizez in Montreal si imi voi gasi job in Toronto si vreau sa ma mut... E scump de transportat mobila intre 2 orase? Cum se procedeaza? Se apeleaza la companii specializate? Sau ca in Ro... te mai descurci pe ici-colo???
Mai vin si alte intrebari... Acu suntem in cautare de bilete de avion si de companii cu care sa putem trimite containerul.
Numai bine,
Mamamariana
nelia spune:
Ange, as veni si acum daca as conduce masina aia frumoasa de afara. Ca la aia veche nu ma incumetam, dar pe asta chiar mi-a ciuda ca nu stiu sa o conduc. Asa ca, eu nu pot veni decit in weekend cind colegu', cum spui tu, e acasa, dar atunci ai si tu colegu' acasa si nu vrem sa va deranjam, ca stiu cum e. Dar poate ne intilnim pe la serbarile zapezii! Si eu am patit-o cu Tudora, a luat viroza de la Agata, un virus tare ciudat, fara febra, dar care ataca rau de tot caile respiratorii, corzile vocale, laringele si tot ce mai e pe acolo. Si cum la bebelusi toate acestea sint inguste, inflamate din cauza tusei nasoale, a transformat noaptea de miercuri spre joi intr-o noapte de cosmar, ca nu putea sa respire, tusea magareste pina se invinetea si facea ca un bolnav de astm, de tremuram toata de frica, ca nu stiam ce sa-i fac, si apoi vomita. Am suportat singura trei accese din astea si apoi am luat-o pe Agata in pijamale, am invelit-o intr-o plapuma si am pus-o pe bancheta din spate si am alergat la spital, la Urgente. Unde, contrat asteptarilor, in mai putin de o ora, am aflat tot si anume: ca nu are nimic, ca trebuie sa mergem linistiti acasa si sa asteptam sa treaca tusea, ca am facut bine ca am venit pentru ca putea sa se sufoce si ei au o injectie miraculoasa care ii scoate din criza, ca daca se intimpla sa mai tuseasca asa nasol sa venim inapoi, dar acum nu-i poate face injectia pentru ca a iesit din criza. Si ca ei cred ca punctul culminant al bolii a trecut si de acum va mai tusi citeva zile (sau saptamini!) si gata... Tuseste inca si foarte rau, dar nu ma mai duc la nici un medic! Ca daca ma mai duc inca o data cu una vinata in brate ca nu poate sa respire si cu una in pijamale in masina, care a tusit trei saptamini din toti rarunchii, dar bineinteles ca e sanatoasa tun, si imi mai spune vreun doctor ca nu au nimic, doar o „viroza“, mi-e teama ca imi pierd controlul si il string de git sau ii dau cu vreun virus in cap, ca sa vada si el cum e! Ma rog, hai ca m-am intins, dar m-am racorit, de fapt, voiam sa spun ca si fetele mele sint mereu suspectate de astm, cind ma duc cu ele pe la doctori, desi nu au facut vreo criza pina acum. Imi spui si mie daca ai un medic bun, la care as putea sa le testez ca sa stiu daca e cazul sa folosesc, la nevoie, ceva preventiv pentru astm? Te rog...
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Angela T. spune:
quote:
Originally posted by Magdone
Fetelor, va mai stresez si eu cu niste intrebari, mai ales ca se apropie plecarea si la noi, vrem sa ajungem pe la inceputul lui aprilie in Toronto.
M-ar interesa parerile voastre in legatura cu studiile. Eu am terminat ASE in bucuresti, fac. de Rel Ec. Internat., si practic n-am nici o specializare , cea mai multa experienta o am ca economist in comert exterior, si in rest am mai facut si contabilitate, da nu ma bag , asistent manager si altele. Chestia e ca sunt in ceata totala ce as putea munci acolo..
Sora-mea mi-a zis ca e musai sa fac ceva scoala acolo. Din ce am gasit eu pe net cred ca cel mai bine mi s-ar potrivi un Business Administration, dar ce fel? asta e dilema mea, master? college? , co-op? sau am mai vazut pur si simplu la universitati cursuri de international trade sau altele?
ma intereseaza mai mult de ce am nevoie din tara pentru inscriere, ca sa ma agit de acum si sa nu ma trezesc acolo ca imi trebuie nu stiu ce si sa n-am. In afara de programa analitica si de recomandari mai e nevoie si de altceva? Bani, nu? se pot obtine si imprumuturi pt. studii?
Multumesc in avans, va citesc non-stop si imi place tare ce ziceti voi acolo de cumparaturi si alte cele
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Buna Magdone,
Si eu am terminat ASE, insa Contabilitate. Eu m-am reprofilat aici pe teaching, vorba vine reprofilat, de fapt si in tara am predat o perioada. Referitor la optiunile tale odata cu venirea in Canada, depinde de tine ce iti doresti: vrei sa ramai in domeniul economico-financiar sau vrei sa il schimbi?
Daca vrei sa pastrezi domeniul, ai avea cel putin 2 optiuni: (1) sa te inscrii la masterat la vreo universitate de aici, sau (2) sa incerci sa intri intr-o asociatie profesionala pe domeniu (e.g. CFA, CGA, CA, CMA, etc). Varianta college eu as elimina-o din start, fiindca s-ar situa la un nivel inferior diplomei tale universitare. Din punctul de vedere al resume-ului, eu as vedea-o ca pe o regresie profesionala. De asemenea, personal, eu as elimina si varianta inscrierii la un alt bachelor pe profilul celui terminat in Ro, fiindca as vedea-o ca pe o stagnare. Ideal ar fi sa avansezi, deci sa te inscrii la un master, cu avantajele de rigoare: un resume care sa 'stand out' dintre zecile de resume-uri ce aplica pe o pozitie, un salariu mai atractiv, etc.
Daca vrei sa mergi pe varianta a doua si sa intri in vreo asociatie profesionala, atunci trebuie sa iti depui dosarul la ei (diploma universitara, foaia matricola, descrierea cursurilor urmate la ASE, acte care sa ateste 'work experience' in domeniu, plus traducerile aferente). Ei iti vor analiza dosarul si iti vor spune ce cursuri mai urmeaza sa iei pt a te certifica. Referitor la traduceri, nu le fa in Romania, ca nu se va uita nimeni la ele aici. Majoritatea facultatilor/organizatiilor profesionale cer sa fie traduceri ATIO. Deci nu te complica inutil.
Daca decizi sa schimbi domeniul, atunci optiunile sunt nelimitate.
Bafta multa!
Ira spune:
quote:
Originally posted by mimitete
probabil ca sint eu mai baba...
Esti asa de baba ca mai ai putin si ne inviti la petrecerea de retrait, hihihi ! O facem impreuna, ca si eu tre' sa ies zilele astea la pensie ?
Clau, merci de sfatul cu scotch-ul, dar am norocul ca e crapatura f mica, 3 cm intr-un colt. Sper sa trec iarna cu ea.
Ange, trece-ma si pe mine la lista de la fete des neiges, venim si noi, daca mai supravietuim pana atunci.
Mamamariana, stiu doar ca aici sunt si companii care te ajuta cu mutatul, si stiu ca te poti muta si cu ajutorul prietenilor,
dar cu conditia sa aiba masina atat de mare (in distanta Mtl-To nu poate fi vorba decat de camion) incat nu iasa vreun picior de pat prin portbagaj sau vreo etajera pe geamul masinii, ca nu e permis aici. Deci daca ai prieteni cu camion, e ok, nu va mai trebui sa platiti companie care sa va mute.
Ange, imi pare rau pentru Robi, sper ca si-a revenit complet. Oricum, vorbim. In ceeace priveste abdomenele....mai bine mai multe si usurele decat putine si grele. Am vazut asta la TV. Io nu mai am timp sa fac, din pacate.
Magdone, eu cred ca aici este cel mai bine sa faci facultate (bacc), pentru ca cu master esti supracalificat, si nu poti aplica pentru orice post, in plus, masterul e mult mai scump decat bacc-ul si dureaza 2 ani, asta daca-l faci la full-time. Pe cand bacc-ul e 3 ani, si iti da o profesie. Acum depinde, daca ti se echivaleaza toate studiile la fac. (putin probabil), merita sa faci master. Asta este ceea ce cred eu, poate o sa mai primesti si alte raspunsuri.
Nelia, sanatate fetitelor ! Poate ma cooptezi si pe mine cu Montignacul !
Sara buna !
laurajr spune:
Maine pleaca taranii in capitala Toronto , sa o culegem pe mama din aeroport...cred ca de emotie va fi mai mult moarta decat vie, somnoroasa si bombardata de noutati !
Noi din pacate nu avem timp sa vizitam nik in Toronto ca mie la serv mi-au dat liber doar de la 11, pana ajungem la consulat se face 1, pana mai mancam ceva...eu as fi vrut sa vizitam Tower-ul, dar ramane pe alta data .
Denisam, esti mamica sunt nu inca ?
Ce-mi place de voi ca va luati haine...eu am venit cu multe din Ro si nu am pe unde le purta aici . Dar sa casc gura inca imi plaaaaace !
Nelia, si ioana mea a tusit la fel saptamana trecuta, curs nasul, no fever dar tuse magareasca de trezea vecinii ! Si a trecut...
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
casandra spune:
Am inteles ca in Lachine este o biserica romaneasca pe langa Colegiul Sf Ana. Stie cineva ceva despre ea?