Sezatoarea canadiana (39)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Simona, din cate stiu eu da, e nevoie de recomandari de la studii si mai ales de la locuri de munca, traduse fireste in limbile oficiale de-aici, si, cum spuneau si alte fete, cred ca mai bine le lasi traduse aici in engleza ori franceza, sunt mai valabile.
Un exemplu de recomandare de la locul de munca iti pot oferi eu, pe larg,dupa modelul uneia primite de mine de la o firma din Germania:

1.Introducerea firmei, o scurta prezentare si descriere a specificului activitatilor ei.
2.Prezentarea angajatului, cu data inceperii activitatii la ei, si enumerarea sarcinilor avute.O scurta descriere a acestor sarcini.
3.O caracterizare a personalitatii angajatului pe baza observarii comportamentului sau in firma, a relatiilor cu colegii, cu sefii.
4. Data incetarii activitatii in firma ( mie mi s-a specificat si motivul, mutarea in alta localitate)si precizarea scopului scrisorii de recomandare.
Acesta e un model de recomandare in stil german. Din Romania nu am primit, ca am lucrat doar in invatamant, avand alte acte doveditoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Multumesc fetelor!

Khristin, eu am fost la examen (parca) pe 25 noiembrie.
Pana la urma am sa merg prima jumatate de zi la birou pentru ca, dupa ce a aflat de ce ma invoiesc directorul a exclamat plin de entuziasm "Deci petrecem cu sampanie vineri la pranz!" si comandat din partea firmei un tort cu steagul ... In concluzie: daca-i musai, cu placere - doar ca ma intreb cum o sa cant "O Canada!" dupa

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Hello, girls, in primul rand multumesc tuturor pt. lamuriri, si in al doilea rand...

as avea o noua intrebare...

am primit astazi o oferta pentru cartea de credit Visa-Gold f. mare, 10 mii $, si ma intrebam daca nu e cumva vreo pacaleala la mijloc....era aglomeratie la banca si nu intelegeam bine ce spune indianca, ea in engleza, eu in francezo-engleza...era vai de noi.

Am intrebat-o de dobanda...19 % parca, apoi tot zicea ca nu am nimic de platit, doar ca mi s-a marit de la 1000 la 10.000 asa, pentru istoria de credit buna. Ca imi soseste acasa in 2 saptamani. S-o cred, sau poate fi si vreo pacaleala la mijloc ?

E drept ca n-am ramas niciodata datori la banca....dar....sunt studenta, nu muncesc....mi se pare ciudat.

Oricum, daca e adevarat, am senzatia ca aici se ofera prea usor bani de cheltuit...tentatia e mare si...poate fi destul de periculos. Mai ales cand nu ai venit. Ca student ti se ofera si o linie de credit f mare, in prima luna de studentie, studentilor la bacc-drept li se ofera, de ex., 50 K linie de credit. Pai ce se-ntampla daca nu devin avocati si isi trag un BMW inainte ?

Si inca ceva, are cineva Air Miles ? Se obtine greu sau nu ? Care sunt avantajele reale ? Taaare m-as duce si eu gratis intr-o vacanta cu acumularea aceea de mile.

Merciiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ira este un upgrade la cartea ta de credit. Daca ai grija sa nu cheltui accept-o pentru ca iti faci istorie de credit. Cheltuie in fiecare luna cate putin si plateste la venirea facturii integral. Vei realiza cel mai bun credit scor posibil. Cand iti vei lua casa, sau vei avea realmente nevoie de un credit ii vei suna pe astia cu o luna inainte si le vei cere sa-ti reduca limita de la $10k la $1k. Asta-i tot. Incearca sa aveti amandoi cate o carte de credit, adica sa fiti fiecare din voi titular pe cate o carte de credit pentru ca in felul asta veti avea doua istorii de credit excelente - si conteaza.
Daca sunteti vreodata respinsi la vreo aplicatie, asteptati 6 luni pana la urmatoarea incercare, pentru ca orice interogare la biroul de credit va reduce credit scorul, iar aprobarea nu este posibila mai de vreme de 6 luni de la ultimul refuz.

Daca mai aveti intrebari - aici sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Da dragelor, ma tenteaza sa fac un colegiu de 2 ani pt asistente-infirmiere , e un gand de-al meu .
Pe laborator deocamdata imi place sa lucrez dar nu se plateste asa bine, niste cursuri tot trebuie sa incep sa ma interez si ma gandesc sa aleg ceva din care s-ar putea castiga mai bine .
Buna ideea si cu asistenta veterinara ( mai ales de cand am citit cat va costa pisicile si cainii ).
O sa ma sfatuiesc cu Donia, ea are experienta si cred ca m-ar dumiri bine .
Laura B, felicitari pt cetatenie !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Denisa, sa-ti traiasca fetita si sa va bucurati de ea.

Laura, felicitari pt cetatenie.

Ira, companiile de credit au ajuns la concluzia ca se cistiga bine din dobinzile pe care le percep si ca o buna parte din poluatie nu rezista tentatiei cartii de credit si cheltuiesc mai mult decit le permit veniturile.

Sper sa se termine cu vremea asta oribila ca sa pot merge la ski.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Merci de raspunsuri, chiar credeam ca e vreo capcana, cu dobanda prea mare sau...plata lunara.

Adevarul e ca noi nu am cheltuit niciodata mai mult de 200 de pe cartea de credit, si i-am platit imediat, cum apareau banii pe net....stresati rau. Da, avem amandoi, dar nu facem decat sa ne jucam cu banii dintr-un cont in altul, in fond banii de pe cartea de credit sunt ai bancii si mi se rupe la 3 metri de cat e limita, din moment ce nu-s banii mei.

Air Miles nu are nimeni ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Ira airmiles functioneaza. Eu una am airmiles, dar sa stii ca colectionarea milelor e destul de grea, dar cadourile cer un numar destul de mare de mile. Insa am un prieten care si-a luat un storcator de suc cu milele colectate. Asa ca poti sa incerci.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ira,

apar si eu dupa ce-ai primit raspunsurile dar am avut azi o zi...ca n-am ajuns pe DC so,
1) husbantul a hotarit ca nu e cazul sa plateasca la Consulat, astia sa ia pasaportul, si apoi cu ochii-n stele sa astepte sa i-l aduca reiinnoit cine stie cind; mai bine, in caz de...necaz plateste taxa de urgenta si-l face-n Romania...asa zice el ca nu da pasarea din mina...nu ma bag.
2) AIR-MILES eu am la BMO, acu de Craciun mi-au virat in cont vreo 57 cad din cite imi amintesc, drept recompensa; eu aveam pe contul de debit, primeam la fiecare nu-stiu-care tip de tranzactie;

apropo de ziua de azi, sunt suparata, dupa un sir de probleme cu noua scoala si cu fiu-meu, puncte negre-acusi si pentru ca...sufla, azi m-au sunat, sa-l "recuperez" cu arcada lovita, plin de singe si cu ochiul vinat- a cazut cica la scoala in timpul recreatiei, unde dreq o fi fost suprav. de la serviciu de garda...; asta dupa ce ieri adusese acasa ultimul punct negru dintr-o serie intreaga , pentru ca...aruncase cu un bulgar de zapada, asa cum ne jucam noi iarna de cind lumea, fara sa loveasca pe nimeni...
deci fetelor care veniti in Montreal va recomand cu drag scoala unde a inceput fiu-meu, Cardinal-Leger, excelenta, si de ocolit Laval-vest, pentru cei cu copii de scoala;

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by simona_filipas

fetelor,

Stie cineva daca o sa avem nevoie de recomandari de la facultate si de la locul de munca? Daca da exista ceva tip sau aveti idee cum ar trebui sa arate o astfel de recomandare?

Simona de Dragos Octavian

Simona,

sa iei de la locul de munca si mail-urile si nr. de telefon, eu am fost la o firma de recrutare, au trimis un formular tip de'al lor in Romania la fosta mea sefa, ea le-a returnat formularul completat;

si dupa toata tera-vura nu mi-au gasit nimic, dar asta-i alta poveste...
ai nevoie si de o relatie de contact a 1-2 profi de la univ., daca doresti sa te inscrii la vreun master aici, din cite stiu si ei trimit un formular-tip in Romania pe care sa-l completeze profesori si sa-l returneze;

bafta,

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput