F.I.V. - cap.55
Raspunsuri - Pagina 6
danutza_c spune:
Crinuta, imi pare rau ca ai avut atitea probleme dupa fiv, atunci chiar ca trebuie sa faci o pauza. Banuiesc ca tu nu esti presata de timp asa cum sunt eu. Mie d-na dr. cocei mi-a spus ca in mod normal ei asteapta macar un cm normal intre 2 fiv-uri dar la mine a fost o situatie speciala ca trebuia sa plec si nu aveam timp sa astept atita. Si asa a durat o vesnicie pina mi-a venit cm dupa primul fiv, la al doilea mi-a venit chiar in timp ce luam utrogestanul, ceea ce e mai neobisnuit ca rpogesteronul iti intirzie cm. In fine, asta a fost la mine.
Lachi,
ma bucur ca ai gasit mesajul. Iti doresc sa fie toate asa cum ti le doresti tu!
Avalon, da 1400 + 500 e taxa oficiala, dar asa cum am spus, cei 500 de Euro ii primesti inapoi daca nu e nevoie de ICSI. Banuiala mea e ca au avut in trecut niste experiente mai neplacute cu chestia asta cu ICSI si nu au mai putut recupera banii si atunci ii dai inainte si daca nu e nevoie ii primesti ianpoi. Si nu iti face probleme ca eu de exemplu i-am cerut inapoi la citeva zile de la fiv, nici nu mai stiu cind, dar nu am avut nici o problema.
Cu tratamentul a fost asa: dim 1/2 fiola de Dihe subcutanat in burtica, cealalta juma de fiala se pastreaza la frigider pina a doua zi cind se foloseste, deci nu se arunca nimic. Seara 5 fiole Menogon intramuscular. Toate injectiile se fac mereu la aceasi ora, iti alegi tu o ora convenabila dar e bine s-o respecti pe aceasi si penrtu cea de dim si pentru cea de seara. Eu am facut protocolul scurt care a durat 12 zile, nu stiu cel lung cit dureaza si care sunt dozele. O sa-ti mai dau pm.
Gina
, sper ca esti bine. Da, eu asa am dat dar numai prima oara, probabil a doua oara stia d-na doctor ca nu e nevoie de ICSI la mine. Ai fost deja la consultatie la prof? Spune-mi ce mai faci si cind vrei sa faci fiv. Iti doresc sa ai succes anul asta si te vezi cit mai curind
.

la toate fetele!
Tabitha spune:
Doina T: eu am facut stimulare pt. ICSI anul trecut cu Gonal, protocol scurt, am folosit circa 3.000 UI de Gonal. De la inceput dr. nu a fost multumit de dimensiunea si nr. foliculilir. Din pacate vorbeam prin translator, asa ca niciodata pana la punctie nu am stiut exact cati foliculi aveam. Din ceea ce am vazut pe ecran, erau 2-3 pe un ovar si 1 sau 2 pe celalalt. Am hotarat insa sa merg pana la capat. In ultimele zile am facut si menogon, doar doar or mai creste ceva foliculi. La punctie s-au recoltat 5, au fecundat 4, 2 nu s-au divizat, 1 s-a divizat incorect, asa ca mi-a ramas 1 singur pentru pus in burtica. Iar acela nu s-a prins. O explicatie ar putea fi calitatea nu f. buna a spermatozoizilor, dat fiind ca sotul are azoo si ca spermatozoizii s-au recoltat prin biopsie si au fost tinuti la congelator circa 1 luna. FSH-ul la mine era de 5,8 in conditiile in care limita max. era 10. Dupa acel esec nu am mai facut stimulare decat in dec. cu clomifen, in vederea unei IAD, care nu amai avut loc. La stimularea cu clomifem aveam in ziua 11 un folicul de 28 mm. Dr. a zis ca am reactionat bine. Cam asta e. Nu stiu daca te-am ajutat vreun pic, dar iti tin pumnii sa iasa bine si sa ne zici peste 3 saptamani ca esti insarcinata. 

kla78 spune:
buna fivaselor!
DOINA T -eu am facut gonal f atat pt. inseminari cat si pt. fiv si de fiecare data am raspuns bine .....la inseminari am facut gonal 75,iar la FIV gonal 1050 cate 150 ml/zi si am avut 11 foliculi ,
la clinica unde sunt eu face mai mult stimulare cu gonal deoarece ei spun ca gonalul e bun si pt. endometru....despre fsh nu stiu cat l-am avut ca aici nu obisnuiesc sa-ti dea rezultatele.
iar despre FIV cu ovule donate este o fata pe forum ILIUTA(MIHAELA)daca iei legatura cu ea o sa-ti poata da mai multe amanunte despre asta!eu iti dau si adresa ei de messemger si poti sa-i trimiti un e-mail....micaelapodariu@yahoo.es
eu mai am 3 zile pana aflu daca a dat rezulta FIV-ul....sunt plina de iluzii si sper sa nu ma dezamagesc!va pup si va doresc la toate multi bebei frumosi si sanatosi!
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
ceciserban spune:
Doina T NU TE LASA!Chiar nu conteaza nr. embrionilor!
Fete cu 3-4 embrioni nu au reusit si fete cu unul singur la purtattor au REUSIT.Numai DUMNEZEU decide cine reuseste si cine nu!
Asa ca MERGI PANA LA CAPAT si DUMNEZEU sa fie cu tine !
SA AUZIM DE BEBE!
Pupici tuturor
!
cecilia
Tabitha spune:
kla78: iti tinem toate pumnii ca sa ai un rezultat pozitiv si sa treci la
. Abia asteptam sa ne confirmi.
andicu spune:
Buna dimineata dragutzele mele!
DoinaT, bine-ai venit printre noi si sunt de aceeasi parere : mergi cu incredere mai departe, pastreaza-ti optimismul si sunt cinvinsa ca vei reusi; fetele au dreptate, avem chiar printre noi fete care au reusit cu 1 singur embrion, nimeni nu stie exact cum functioneza fiecare organism! mult succes !
Gina, sa dea Dumnezeu sa reusim! ti-ai facut deja toate analizele? ca noi suntem pe la jumatatea drumului in privinta asta.Saracul meu sotior e tare sresat de proba aia de secretie pe care trebuie sa si-o faca ptr chlamydia si urheaplasma si cultura uretra
. Asta e, mai sufera si ei, nu numai noi!
Crinuta, e super ce mi-ai trimis!
Am si eu o intrebare la cele care au facut FIV la Medsana: in cat timp v-au dat rezultatul la spermograma? ca vrem sa ne programam cumva venirea in mod special la Buc. ptr asta , dar sa avem timp sa obtinem si rezultatul pana la urmatoarea consultatie.
Andreea.Pozele mele
iliuta spune:
Buna fetelor. Eu sunt fata ce face Fiv cu ovule donate.
Doina T, la Med New Life se face, dar costa cel mai scump din toata tara.
Eu am ales Medsana.E acceptabil si pretul, si D-na doctor e o persoana de milionane.
La Medsana Fiv-ul costa 2000 euro(fara analize si tratamente).
Eu am facut analizele mele, ale sotului si ale donantei si m-au costat cam 500 euro.
Deocamdata iau tratament deoarece mi-a iesit rau testul papanicolau si Clamidia.Sper ca la sfarsitul tratamentului sa-mi iasa analizele bune si sa poata incepe donanta stimularea, apoi sa pot face Fiv-ul.
Banii se dau in 2 etape.La prima injectie de stimulare se da 1000 euro, si cand se face Fiv-ul ceilalti bani.
Eu nu mai am rabdare sa incep, am fost pe punctul de a renunta, dar...............merg inainte.Sper ca D-zeu va vedea cat de mult imi doresc un bebe si ma va ajuta.
Kla, sper ca vei avea 2 liniute, o meriti din plin.Va pup dulce de tot, si multa bafta tuturor. 
Mihaela
Felicia spune:
Multumesc foarte mult danutza pentru informatii. Eu am programare martea viitoare la Giulesti si am inteles ca se intra in ordinea venirii, stii cumva, sunt multe persoane? Asta ca sa stiu sa ma duc mai devreme.
Am citit toata povestea ta si vreau sa-ti spun ca imi pare tare rau ca nu ti-a reusit nici unul din cele 2 fiv-uri dar trebuie sa ai speranta ca o sa reusesti intr-o buna zi.
Am vazut ca la tine s-au miscat foarte repede, ai avut analizele deja facute sau te-au trimis ei la analize?
Si in functie de ce criteriu se alege procedeul scurt sau cel lung?
la toate fetele
Felicia
crinuta71 spune:
Danutza si mie mi-a venit menstruatia in timp ce luam utrogestanul dupa ET (primele pete au aparut in ziua 11, apoi pauza si apoi in ziua 14 au revenit petele mai multe). Si eu stiam ca nu ar trebui sa vina in timpul utrogestanului sau ma asteptam macar sa intarzie. In schimb, in urmatorul ciclu dupa FIV (cand nu am mai luat nimic), menstruatia mi-a venit dupa 50 de zile.
Sa stii ca daca nu aveam probleme acestea si daca as fi vrut sa mai fac FIV tot acolo unde l-am facut pe primul (dar vreau sa merg in alta parte acum) si eu as fi fost dispusa sa fac FIV consecutiv sau cu o pauza de maxim o luna - doua.
Andicu ma bucur ca ti-a placut. Si mie mi-a placut ce mi-ai trimis. Si acum descarc restul. Cum mai stai cu analizele?
Kla iti tin pumnii!

pentru toate fetele de aici
poze
Kariris spune:
Andicule, parca in aceeasi zi ne-a dat rezultatul, dar nu mai stiu sigur. De ce nu intri pe site Medsana si vezi toate analizele, cat costa si cand se elibereaza rez.
Fetele care au facut fiv la giulesti spuneti-mi si mie voua vi s-au facut analize hormonale pe parcursul stimularii ovariene (estradiol si progesteron) sau doar monitorizarile ecografice?