F.I.V. - cap.55
Raspunsuri - Pagina 5
Kariris spune:
danutza a venit pe mail si daca nu-mi spuneai nici nu intram sa citesc ca eu intru f rar pe yahoo mail. Multumesc pentru gandurile bune, te pup si multa sanatate si noroc pe viitor! tinem legatura! pupici!
saftoiu_gina spune:
Buna seara tuturor.
Andicu cred ca intram cam in aceeasi perioada la FIV,dar bineinteles locuri diferite.
Danutza bine ai venit.Nu stiu daca am inteles bine ,dai + 500 E la Giulesti indiferent daca faci sau nu ICSI?Tu asa ai dat?
luli spune:
Monica - tu stii ca am fost cat se poate de sincera
![]()
Betty - multumesc frumos am citit si am mai intrebat ceva
. Mult succes si tine-ne la curent -
- cu noutatile
Lachi si pentru tine
mare
Behind every love is a great story
Luli
Doina T spune:
Buna la toata lumea,
Urmaresc acest forum de catva timp, nu prea am scris ca nu prea pot tine pasul si nici nu am avut ceva concret pt. ca nu incepusem tratamentul. Treaba sta cam asa: am 39 de ani am facut o incercare de FIV cu ICSI in vara si a fost nereusita: am facut tratament cu Buserelin (echivalent cu Dipherelin, cred) si Repronex. Am avut 5 ovocite din care au iesit 3 embrioni de 4 celule. I-am transferat pe toti. Nu s-a prins. Acum in ianuarie am inceput din nou, cu protocolul scurt, cu Gonal F si Repronex, fara Buserelin pt. supresie pt. ca mi-ai zis ca asta se poate sa fi fost cauza de data trecuta nu am produs destule ovocite. Insa astazi, la a doua ecografie nu aveam decat 4 foliculi dezvoltati si unul mai mic. Intebarea mea este : a facut cineva ciclul pana la capat cu atat de putini foliculi ? MIe mi se par tare putini si ma gandesc ca din 4 sansele sa iasa un numar rezonabil de embrioni este f. mic. Ce ma sfatuiti ? HELP ! Dilema e si mai mare fiindca am intrebat doctorul despre rezerva ovariana si daca crede ca din cauza asta nu am produs destui foliculi si mi-a zis ca nu crede fiindca FSH-ul mi-a iesit 6, la ei, unde standardul laboratorului pt. indicatorul de rezerva scazuta e 20! Mi-a mai zis deci ca, practic daca nu raspund la tratament, desi nu e rezerva ovarina de vina, nu prea au ce sa imi faca .... Nu stiu ce sa fac, daca sa continui cu 4 foliculi sau nu... Ce ziceti ?
Multumesc
Doina
crinuta71 spune:
Doina T si eu la ultima eco inainte de punctie am avut doar 5 foliculi suficient de mari. Apoi dupa Pregnyl a mai crescut inca unul, asa ca la punctie aveam 6 foliculi, din care au iesit 6 ovocite si apoi 5 embrioni. Din acesti 5 embrioni doar 3 au fost transferati la ET. Nu s-a prins nici unul, dar am vrut sa-ti spun ca si eu am avut tot cam atatia foliculi ca si tine si am continuat. Eu ma gandesc ca e important sa fie unul si acela bun. Nu se stie niciodata. Sper sa iei hotararea cea mai potrivita pentru tine. Bafta!
poze
Doina T spune:
Crinuta, multumesc mult pt. respuns. O sa vad maine la a 3-a eco daca a mai crescut si al cincilea... Insa daca e sa renunt, am inteles, din ce ai mai scris tu si alte fete, ca ar fi bine sa mai astept, sa nu fac o noua incercare imediat? Sau nu conteaza, atata timp cat nu am facut punctia si restul si daca nu am probleme deosebite in urma celorlalte incercari?
Tabitha: Ma intereseaza mai multe despre cum ai reactionat la Gonal F. Stiu ca fiecare organism e diferit, insa si la mine au rezultat putini foliculi, desi FSH-ul mi-a iesit 6 (20 = rezerva ovariana scazuta...)asa ca ma gandesc ca poate o fi tratamentul de vina... Tu ai facut tratament si cu altceva si ai obtinut mai multi foliculi decat cu Gonal?
Numai bine si succes tuturor.
Doina
Doina T spune:
Inca ceva, am intebat doctorul care ar mai fi o ultima sansa si anume daca ar fi FIV cu ovocite donate si mi-a zis ca da si, stiind ca sunt din Romania mi-a spus despre Dr. Rhon El (Mednewlife) Stie cineva mai multe amamnunte despre FIV cu ovule donate ? Cam care sunt preturile, procedurile ?
Multumesc.
Doina
luli spune:
Doina - este adevarat ca e foarte important si cu ce faci stimularea. Eu am facut stimulare cu menogon (la inceput 3fiole/zi si apoi 4 fiole/zi) si am raspuns zic eu relativ bine bine (21 foliculi insa numai 7 ovocite si din cauza calitatii proaste a spermei au ramas doar 4 embrioni). Alte fete au facut stimulare cu menogon si nu au avut stimulare buna. In lot cu mine a fost insa si o fata minunata care a facut stimulare cu puregon - doza mare (6 fiole/zi) si a raspuns destul de prost (6 foliculi -> 3 ovocite -> doar 2 embrioni - daca-mi aduc bine aminte). Nu mai spun ca era pe vremea aia (oct 2004)1.100.000 lei vechi/fiola. Tratamentul a fost mai scump decat FIV-ul in sine.
Insa sunt de acord cu Crinuta - e suficient sa fie unul si bun. Daca e bun sunt sanse foarte mari sa se prinda, nu ai de unde sti unde sta sansa ta: in multi de calitate slaba sau unul de calitatea I.
Luli
luli spune:
Completare: despre Mednewlife - nu pot sa te ajut ca nu stiu insa incearca sa dai cautare pe Google dupa numele medicului poate afli mai multe.
Luli
crinuta71 spune:
Doina T vreau sa te mai incurajez, sa speri. Eu la ultima eco am vazut ca am 5 foliculi. Apoi mi s-a dat Pregnyl (care se da pentru maturarea finala a foliculilor, inainte de punctie, deci tu inca nu ai luat acest medicament sau altceva de genul acesta) si doar la punctie s-a mai vazut ca aveam 6 foliculi. Dupa Pregnyl, la 36 de ore s-a facut de abia punctia.
Pauza dintre FIV-uri se face datorita stimularii ovarelor. Asa ca, indiferent daca faci punctia sau nu, ovarele au fost stimulate. Eu nu puteam sa mai fac FIV imediat dupa, pentru ca am avut probleme cu ovarele (erau marite, am facut chisturi). Dr. mi-a spus sa fac pauza 3 luni pana la urmatorul FIV (eu fac 6 luni pauza, asa cred ca e mai bine). Exista si situatii cand s-au facut doua FIV-uri consecutive. Cel mai bine e sa discuti despre asta cu medicul tau si sa vezi ce iti recomanda, el cunoaste situatia ta. Si eu am facut stimularea tot cu Gonal F, si eu am avut un raspuns slab dupa cum vezi. Eu am facut 27 fiole de cate 75 UI, cate 3 fiole pe zi, timp de 9 zile. Analizele erau si la mine bune.
Eu raman la parerea mea ca e suficient uneori sa fie un embrion si acela sa fie bun. Nu se stie niciodata. Si depinde de sansa fiecareia, nu se stie niciodata.
poze