Casa Regala
Cred ca a mai fost un subiect aici acum ceva vreme pe o tema asemanatoare, de aceea m-am gandit sa il pun si pe acesta tot aici - asta pe langa faptul ca pt noi, cei care nu am apucat vremurile "celelalte", are un oarecare iz de poveste. M-am gandit sa discutam despre Casa Regala Romana, si mi-a venit ideea de la acest articol care mi-a placut foarte mult si pe care am vrut sa vi-l semnalez si voua:
http://stiri.kappa.ro/unde_mp__articol/id__40334/id_domeniu__1
Poate ca sunt printre noi persoane care stiu mai multe amanunte despre Casa Regala si istoria ei si mai invatam si noi ceilalti cate ceva.
da uite aici au scris fetele mai multe lucruri despre familia regala http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63403
chiar, ati fi de acord cu monarhia in Romania? sau sunteti de acord cu monarhia in general?
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
CORNELIAP33 spune:
Sunt destul de tanara ????, adica n-am prins vremurile "celelalte", dar vazand cum merg lucrurile la noi "republicani", cred ca ar fi mai bine cu monarhie. Un monarh ar face un plan de bataie pe termen lung si l-ar sustine. El ii lasa tara(tronul) fiului/ fiicei si ca orice parinte vrea sa-i lase cat mai mult, cat mai bine si nu gandeste ceva de genul "Fac si eu ce pot in 4 ani( mai ales pentru mine!)".
O parere!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
chiar, ati fi de acord cu monarhia in Romania? sau sunteti de acord cu monarhia in general?
Eu sunt foarte de acord. Poate suna naiv, dar mie mi se pare ca da un aer de prestanta si de noblete. Chiar daca si in familiile regale mai sunt scandaluri care ne aduc aminte ca sunt si ei oameni, in general sunt mult mai respectabili si oricum scandalurile lor nu afecteaza omul de rand la fel de tare cum o fac casele lui Basescu sau afacerile lui Nastase. Plus ca mi-ar place si mie sa ne inrudim la nivel inalt cu monarhiile celebre europene .
`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'
anamaria spune:
si eu sunt pentru monarhie! in general si implicit si in Romania!
cred ca pt inceput e suficient sa ne uitam 'peste gard' la cateva monarhii din europa: Anglia, Spania, Danemarca, Monaco - in care din aceste tari nu ne-ar place sa ne fi nascut???
are dreptate kehleyr, monarhia si mie imi pare ca aduce un aer de noblete, de seriozitate, dar si de poveste...
intra-devar, intr-o monarhie cel care conduce statul este direct interesat sa-l dezvolte, sa fie prosper, samd, pt ca este numele sau in joc, pt toata viata, si apoi va fi al copiilor copiilor sai...(daca e sa-l parafrazez pe Stefan)
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
va doresc un 2006 MINUNAT!
daniella4 spune:
Nici eu nu sunt de acord cu monarhia. Si in special cu componenta "genetica" a problemei. Adica nu sunt de acord ca un idiot sa domneasca pentru simplu motiv ca are "sange regal".
fara nici o referire la o casa regala anume! E doar o parere generala si bun simt
columbiana spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Nici eu nu sunt de acord cu monarhia. Si in special cu componenta "genetica" a problemei. Adica nu sunt de acord ca un idiot sa domneasca pentru simplu motiv ca are "sange regal".
fara nici o referire la o casa regala anume! E doar o parere generala si bun simt
mai bine o armata de idioti parlamentari decit unul regal^
ipotetic intreb, fara referire la nici o situatie reala:)))
cred ca monarhia ar fi fost singura solutie pentru Romania, atunci, dupa revolutie imediat;
nu cred in puteri minune a unui singur om, doar ca asa cum masele romanesti sunt azi manipulate de alde iliescieni, ar fi fost fidele altor personaje care ar fi adus alte foloase tarii;
tocmai citeam in Ev.Zilei despre mascarada imbogatirii acestui malefic personaj, nastase, si a gastii lui...si m-a apucat o scirba...;
Mihai aducea Romaniei ceea ce nu are azi deloc tara noastra draga: un pic de prestanta, un cuvint de spus in mediile occidentale, decenta;
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
cataghe spune:
Mie mi se pare ca oricum Casa Regala a avut o prestatie impecabila de la Revolutie incoace. Si eu cred ca daca s-ar fi putut intoarce atunci, destinul Romaniei ar fi fost cu totul altul. Din pacate, din cate am inteles regele a avut prea mult bun simt ca sa faca asta, raspunzand celor care l-au indemnat sa se intoarca atunci imediat ca ar fi nedrept, pt ca tinerii Revolutiei nu au murit pt el.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
CORNELIAP33 spune:
Raspunsul meu de mai sus se referea la monarhie in general.
In ceea ce priveste Casa Regala din Romania, total de acord cu cataghe,
quote:
Originally posted by cataghe
Mie mi se pare ca oricum Casa Regala a avut o prestatie impecabila de la Revolutie incoace. Si eu cred ca daca s-ar fi putut intoarce atunci, destinul Romaniei ar fi fost cu totul altul. Din pacate, din cate am inteles regele a avut prea mult bun simt ca sa faca asta, raspunzand celor care l-au indemnat sa se intoarca atunci imediat ca ar fi nedrept, pt ca tinerii Revolutiei nu au murit pt el.
poate cu mentiunea ca si daca ar fi facut-o, probabil ca nu s-ar fi putut descurca prea mult timp si nu avea prea multe sanse in aceasta Romanie coplesita de coruptie si minciuna. Mihai este prea delicat, zic eu, pentru mizerabila noastra clasa politica .
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
ruxandra_sb spune:
Pro monarhie.
Sa nu uitam ca un Rege intr-o moharhie constitutionala conduce, dar nu guverneaza; deci teoretic nu prea ai de ce sa-l dai jos.
Un Rege nu se implica in administrarea de zi cu zi a tarii, asta este treaba guvernului si a parlamentului.
DAR un Rege isi reprezinta tara, ceea ce mai ales in politica externa este foarte important. Un Rege ar trebui sa fie un punct de reper, un simbol si acel cineva spre care sa privim cu respect, admiratie si drag.
M-au impresional cele scrise de Gabriel Liiceanu. Incerc sa caut si revin.
Si da, cred ca un Mostenitor care este pregatit de mic pentru aceasta munca si crescut in lumina reflctoarelor va putea face mult mai bine fata indatoririlor.
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
ruxandra_sb spune:
Si o admir mult pe Regina Maria.
Daca n-ar fi fost acest personaj din poveste, probabil n-ar fi existat atunci Romania Mare, cu tot eroismul si lupta noastra in primul razboi mondial.
Aceastei principese britanice, nepoata reginei Victoria si a tarului Rusiei, ii datoram foarte mult. Influenta ei asupra capetelor incoronate ale vremii a fost hotaratoare in recunoasterea Unirii la Conferinta de Pace de la Paris.
....ii scria regelui Angliei, verisorului ei, scrisori semnand "scumpa ta Missy".
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag