Despre valorile romanilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Inaioana, te rog explica-mi putin ce inseamna asta:

Quote:
"In rest...solidaritatea nu prea exista iar Eminescu...damn, la asta fac urticarie iar!"

Nu-ti place Eminescu? Sau iti place dar consideri ca nu e chiar atit de valoros...Sint putin incurcata. Pate ti-ai exprimat pe larg parerea altundeva dar nu am gasit unde. Banuiesc ca te referi la faptul ca romanii "bat prea multa mondeda" pe opera lui, totusi m-as lumina mai bine daca mi-ai da mai multe amanunte...

Multumesc,
dana

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Grace, sa stii ca tocmai m-am mai gandit si iti dau dreptate in totalitate! Subiectul e foarte vag de fapt.
Pentru ca sunt prea multe planuri si variabile in discutie si se ajunge la o tocanitza in care fiecare spune ce il doare: amestecam ortodoxia cu Eminescu cu solidaritatea cu sarmalele etc...
Asa ca, Doina, spune ce sa fie : trasaturi valoroase ale romanilor, personalitati, traditii...ce?
Ca sa stiu si eu ce combat aici!

Irina, adica mai sunt si altii ortodocsi, n-avem copyright ca pe tzuica de Valeni, in sensul asta am spus. Nu ca ar fi nevaloroasa in sine!

Apropo, intra si tzuica de Valeni la valori romanesti? Ca merita, sincer!

Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Concluzia e ca romanii n-au valori traditionale...exceptand, fireste tuica si sarmalele
Va anunt solemn ca pana acum 50 de ani, au mai fost prostanaci care si-au dat viata pentru tara, limba, credinta, rege etc
Dar e timpul sa evoluam, nu ?, sa intram in Europa, ca are valori mai valoroase decat ale noastre...sa fim deci toleranti, solidari, liberi la constiintaetc
Apropo, eu il prefer pe rege lui Cuza Voda..., ca a simtit mai romaneste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Apropo, eu il prefer pe rege lui Cuza Voda..., ca a simtit mai romaneste...

In plus cel din urma a mai avut si indrazneala de a seculariza averile manastiresti lucru ce a facut sa fie pictat in chip de drac la muntele athos.

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Quote:
"In rest...solidaritatea nu prea exista iar Eminescu...damn, la asta fac urticarie iar!"

Nu-ti place Eminescu? Sau iti place dar consideri ca nu e chiar atit de valoros...Sint putin incurcata. Pate ti-ai exprimat pe larg parerea altundeva dar nu am gasit unde. Banuiesc ca te referi la faptul ca romanii "bat prea multa mondeda" pe opera lui, totusi m-as lumina mai bine daca mi-ai da mai multe amanunte...

Multumesc,
dana

O fi vorba de "bulgaroi cu ceafa lata, grecotei cu nas subtire" si antisemitismul si nationalismul declarat ale lui Eminescu?
Deja comunistii (vajnici aparatori ai drepturilor omului!) cenzurasera pasajele antisemite din operele unora ca Alecsandri si Eminescu.
De ce nu se inghesuie lumea la subiect? Unele valori iti sunt prea scumpe pentru a le pune la tocat aici, pe tava celor care de-abia asteapta sa le scuipe.
fdoina, iti impartasesc ideile.
m.

Mergi la inceput

Mariuta scumpa, sa stii ca mi-a cam trecut prin cap ca asta e motivul pentru care nu prea se inghesuie lumea pe aici... E mai simplu sa negi decat sa afirmi. Dar nu m-am indoit nici o clipa ca nu sunt singura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Quote:

Multumesc,
dana

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Despre Eminescu :

Partea intai: ca poet mi se pare ok chiar daca eu personal nu gust romantismul german si el era desuet deja in Europa cand l-a preluat Eminescu dar, in fine, asta nu ceva iesit din comun. dar in nici un caz nu mi se pare "genial", asta nu, nici vorba. Are poezii frumoase, altele nu cine stie ce...in fine, ca poetul. e in jumatatea buna a poetilor nostri, orisicat!
Dar la ideea de "poet national" fac alergie. Cine dreaq mai are poet national, de unde ideea asta stupida de a organiza poeti nationali, a-i urca pe piedestal si gata...vorrrr-ba! Cred ca asta face lehamitea de Eminescu sa creasca exponential printre cei care acum ar putea sa il descopere ca poet. Pe masura ce pseudointelectualii nostrii fac mai multe temenele la picioarele "marelui Luceafar" asa caum faceau stiti voi cui si profesorasele de liceu de tzara se uda si se inrosesc la auzul numelui Sau... eu fac urticarie, si lumea incepe sa il deteste.

Partea a doua : Eminescu mare ziarist, analist politic, etc.
Poftiiiiim???!!!?? (Inafara de asta ce sa va mai zic...are rost sa explic. Spuneti daca da! cu toate ca urticaria ma va cuprinde iar...)

Partea a treia : Cultura si eruditzia deosebite ale lui Eminescu

Aici intotdeauna am doua reactii : ma rad (asea, mitocaneshte!) sau raman fara cuvinte..depinde de dispozitie! Aud oameni (din categoria intelectualului de Fondul Plastic orasenesc, evident!) spunand : Ooooh, era foarte erudit! Daaa! Il citise pe Schopenhauer.... si parca si pe Kant....daaaa...

Ei, aici mi se rupe filmul. am observat din operele maestrului ca intr-adevar citise pe astia doi, pacat ca se oprise aici pentru ca pe vremea lui mai erau totusi multe de citit. A, si de pricepuuut! Zau!

Mergi la inceput

Dupa postarea asta a Ineiioana, nu mai am nici o indoiala despre treaba cu scuipatul...Uite, Inaioana, eu nici nu ma ud si nici nu ma inrosesc cand aud de Eminescu, dar nici nu am o parere asa de buna despre mine insami ca sa cred ca pot aprecia cine e pseudointelectual, dintre cei care-i fac temenele lui Eminescu

Mariuta, voiam sa mai fac o precizare, eu nu cred ca Eminescu era antisemit, din principiu nu simpatizez cu nimeni care este anti, cred mai curand ca era un mare patriot, si ca in versurile sale isi manifesta revolta fata de unii greci, unii bulgaroi, care atentau la valorile noastre de neam, si nu ca ar fi avut ceva cu grecii sau bulgarii, ca natiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Dupa postarea asta a Ineiioana, nu mai am nici o indoiala despre treaba cu scuipatul...Uite, Inaioana, eu nici nu ma ud si nici nu ma inrosesc cand aud de Eminescu, dar nici nu am o parere asa de buna despre mine insami ca sa cred ca pot aprecia cine e pseudointelectual, dintre cei care-i fac temenele lui Eminescu

Care-i treaba cu scuipatul? Explica te rog si pentru neinitiati!

Chestia cu udatul si inrositul era o exprimare umoristica, plastica, nevinovata, fara referire la vreo persoana anume...asa de dragul imaginii, expunerii....

Eu am o parere buna despre mine in general. Si cred ca pot aprecia cine e pseudointelectual, nu vad ce m-ar putea opri.
Uite cum fac: iau ideile expuse ale acelei peroane , le suprapun pe definitzia pseudointelectualului si daca se calchiaza (asta e un cuvant preferat al pseudointelectualului, care ma distreaza de minune : a se calchia!hihihi! ) gata, l-am etichetat!
Mult succes, garantez ca metoda e sigura. Do-it-your-self!

PS Eminescu era antisemit, xenofob, misogin si nationalist d-ala verde de care faceam misto Caragiale. Serios! Si politic vorbind era pe ulei rau de tot, facea spume mai rau ca Vadim, pe cuvant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Sa intelegi ca Eminescu nu avea nimic cu poporul bulgar sau grec, ci cu exponenti mai putin valorosi ai acestor popoare, aciuati pe la noi prin tara si care, lipsiti de scrupule fiind, incercau sa ne stearga valorile alea putine pe care le aveam pt a-si urmari numai interesele personale, e la fel de greu ca si sa intelegi ca astazi cineva poate sa se opuna tiganimii care domneste in Romania, de la ghiul pana la manea, fara sa fie neaparat rasist.

P.S.Inaioana, pacat, ca imi erai simpatica, zau...
P.P.S.Nu atata ceea ce afirmi ma deranjeaza, sunt perfect de acord ca Eminescu a fost idealizat si ca are si el bubele lui in cap, ca orisicine... insa ma deranjeaza suficienta cu care o faci, si lipsa de argumente.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

La inceput Stefan cel Mare acum poetul nepereche!

Si ne mai miram de ce sint cutremure, inundatii si emisiuni la OTV

*segmentation fault*

Mergi la inceput