Despre valorile romanilor

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by fdoina
...ele depind (cum ai remarcat singura)nu numai de legi si constitutii, ci si de atitudinea celorlalti fata de manifestarea lor,

e adevarat ca in Ro nu exista respect pentru legi si e greu de inteles dar aici sunt legi care legifereaza atitudinea, legi impotriva discriminarii, evident nu sunt eficiente 100% pentru ca sunt situatii foarte alunecoase dar prin faptul ca exista o lege care apara o anumita libertate a unui anumit grup, exista interes de-a promova toleranta fata de grupul respectiv si incet ea este adoptata de populatie. un exemplu ar fi aborigenii (pe care ii poti compara cumva cu tiganii in ro doar ca situatia lor a fost mult mai grava) au fost parte din fauna pana prin anii 60, daaa 1960!!! nu 1860 , legal erau un fel de maimute, nu aveau dreptul sa bea alcool, numai oamenii aveau acest drept iar ca sa devina oameni, cetateni australieni trebuiau sa se izoleze de familia lor, si sa traiasca ca albii fara contact cu lumea din are au venit . la un moment dat au inceput sa apara curente care promovau egalitatea si drepturile aborigenilor si statul s-a implicat serios in asta iar acum copiii invata la scoala despre limbile aborigene, despre cultura lor, despre traditii, etc s-au adoptat unele din vederile lor cu privire la protectia naturii...e greu desi se fac eforturi serioase dar lucrurile merg in directia buna si multi australieni sunt dispusi sa acorde sanse aborigenilor chiar daca au un renume nu tocmai pozitiv. atitudinea oamenilor se poate schimba daca exista interes .

quote:
(apropo, nici in Romania, in afara de cateva babe nu se mai mira nimeni daca o adolescenta are un copil, problema e doar ca nu si-l poate creste singura).

ce bine ar fi sa fie asa dar... acum cateva zile se dezbatea la un subiect pe forum aici si o doamna profesoara sustinea sus si tare ca o adolescenta insarcinata nu are ce cauta in scoala alaturi de ceilalti copii, ca prin faptul ca a ramas gravida si mai rau, a pastrat copilul (asta da aroganta ) si-a pierdut dreptul la educatie .

quote:
Sa nu uitam ca si Hitler a ajuns la putere intr-o societate care se credea libera...

poate a ajuns la putere dar ca sa ramana acolo a trebuit sa taie libertatile

quote:
Apropo de Mesterul Manole, de trebuie s-o luam asa tragic? E doar o parabola...

chiar si ca parabola cum e aia sa-ti zidesti nevasta insarcinata in zid ca sa poti construi o manastire cand una din porunci este sa nu ucizi? parca nu se leaga ceva sau e doar la mine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

fdoina, aluzia referitoare la faptul ca nu as avea copii este de-a dreptul.... nici nu pot sa o clasific. nu mai are rost sa comentez.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Hai, Jo, ca prea te superi repede...Nu stiu daca ai copii, dar cred ca intelegi ca e mai greu sa -ti jertfesti copilul, decat pe tine insuti...asta am vrut sa zic

Mergi la inceput

Extraordinar! Tot eu sunt de vina ca tu faci aluzii rautacioase care nu aveau nici o legatura cu subiectul in sine.
A sacrifica persoana iubita e nebunie, nu sacrificiu! Vezi si tu ce parere avea Dumnezeu despre oamenii care isi treceau copiii prin foc sau care ii aduceau jertfa daca e s-o luam asa. Ana a vrut sa fie ingropata de vie, ce reiese din aceasta opera magnifica? De ce nimeni n-are curajul sa spuna ca Manole a fost de fapt cam bolnav mintal si a comis o crima? Ce act creator? Cum sa ne reprezinte o astfel de balada, fie ea si parabola? E oribila de la cap la coada. Cel putin ma consolez cu gandul ca e nu este pur romaneasca.

Ia zi tu ce i-ai face unui copil care ti-ar face un astfel de comentariu oral in clasa

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Joce, eu predau franceza, nu romana

Oz, ai atins un punct nevralgic cu exemplul ala despre profesoara intransigenta, e o grozavie ce-ai zis tu acolo, si e o grozavie ca intr-o tara in care pana nu de mult proful de mate intra in clasa si spunea Tatal nostru inainte sa inceapa lectia, s-a ajuns ca femeile sa faca avortul in pauza de pranz de la serviciu, ca sa nu-si deranjeze programul acasa...Dar eleva aia a putut sa-si continue scoala, crede-ma , stiu ce spun, am avut si eu eleve care au avut copii in ultimele clase de liceu si, dupa o perioada s-au intors la scoala, si sunt cele mai bune eleve, ca experienta asta le maturizeaza si le da si o motivatie consistenta ca sa invete...
Mai, nu-mi place sa insist atata pe Mesterul Manole,ca e un subiect tare delicat, dar fiindca m-ati provocat, o zic si pe asta: sau a fost opera unora bolnavi raaau, da e cam ciudat sa promovezi in scoala o balada asa dubioasa, sau... Dumnezeu a dat porunca sa nu ucizi, mai mult, Iisus a completat-o: daca ai zis fratelui nebunule, l-ai si ucis...Dar atat a iubit Dumnezeu omul, creatia sa, incat a dat pe Fiul sau Unul Nascut jertfa pacatosilor, doar pentru asta L-a trimis in lume...
Astept rosiile

Mergi la inceput

Doina, eu am avut impresia ca ai zis ca esti profa de romana "Si cu asta, sper sa ma iertati, iar am vorbit prea mult de religie, dar ma doare rau sa vad ca unii nu cunosc, si vorbesc...Eu, de pilda, nu ma bag cand vine vorba de Eminescu, ca, desi sunt si profesorasa de romana si olimpica nationala, in ultimii ani am ramas cam in urma cu lectura... "

Si spusesesi cam asa despre mesterul manole cu cateva pagini in urma: "Si as fi vrut sa mai vorbim pe aiceadespre Coloana infinitului si Masa tacerii, despre Miorita si Mesterul Manole, de ce nu - despre copiii plecati de acasa care au aratat lumii o alta fata a Romaniei, dar mi-a cam fost teama sa deschid vorba, ca uite ce s-a intamplat cu Eminescu" din care reiese, dupa parerea mea, ca tie iti place aceasta opera.

Ce sa mai cred?

Mergi la inceput

Jo, sunt si de romana, predau franceza
Nu stiu cum am pus emoticonu ala acolo, fara sa vreau, mi s-a mai intamplat si alta data, am vrut doar sa subliniez titlurile...ei, am calculator de 2 luni...
Nu-mi place neaparat, (MM), dar consider ca spune ceva despre poporul roman, daca vrei despre balcanici, consider ca nu e intamplator in manualul de romana, si e folclor veritabil...si nu cred ca vorbeste despre un psihopat

Mergi la inceput

Of, iar te contrazici in ultima fraza cu ceea ce ai scris in postul anterior. Gata, capitulez

Promit sa caut o valoare pur romaneasca pe care s-o ridic in slavi ca sa-mi ispasesc pacatele vis-a-vis de criminalul Manole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Muzica lautareasca,uite asta e o valoare autentica romaneasca,si nu ma refer la manele aici.Muzica aia de petrecere cantata de un taraf....la un spritz...."Mai intoarce Doamne roata" ... sau "Asa beu oamenii buni" are oriunde te-ai afla in lumea asta,un parfum romanesc inconfundabil.

Mergi la inceput

Yank, sa stii ca azi am descoperit ca sunt si altii mai prosti ca mine, mai, te rog sa consemnezi la topicu respectiv...Azi am luat permisu auto Si , bineinteles, mi-am petrecut dimineata printre politai made in Romania...

Mergi la inceput