Despre valorile romanilor
Raspunsuri - Pagina 11
denizel spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Despre religie, daca vrei sa vorbim, e un topic cu religia in scoli, arde rau acolo, pe aici eu consider ca s-a vorbit deja prea mult pe tema asta
Ba nu prea mai arde deloc. E toleranta maxima de fro doo zile:))
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
yank spune:
quote:
Originally posted by Lia
am citit cu maxim interes acest topic si va sugerez schimbarea numelui acestuia in "despre lipsa valorilor romanesti",ca despre asta cu succes se povesteste pe multe din cele n-spe pagini.
n-am sa combat in legatura cu lipsa valorilor romanesti,constat doar cu parere de rau ca in continuare e greu de priceput pentru unii din conationalii nostri ca daca noi nu avem nici un respect pentru noi insine(respectiv pentru valorile alea despre care intr-o atitudine masokista patetica declaram cu satisfactie ca ele nu se iezista),n-o sa ne respecte niciodata nimeni.
da' lasa,noi sa fim sanatosi si sa fie-ntr-un ceas bun,ca asa cum ne dam noi insine suturi in dos,nimeni nu ne poate da.
Valorile exista,din pacate le ignoram,nu le mai "vedem"..
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
Lia spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Lia, sunt intr-o mare dilema...Consideri ca eu sunt cea care-mi dau suturi singura, sau vorbeai despre alti combatanti?
Ca daca-i asa, eu ma consider retrasa, oricum mi-au inpirat o mare amaraciune reactiile unora de pe aici, si am regretat ca am inceput vorba
Astept raspuns
sincer?habar n-am daca si tu esti printre cei care dau suturi in propriul dos cu sete si placere masokista si la fel de sincer marturisesc ca nu ma pregatesc sa recitesc o caruta de baliverne cu accente masokiste.mi-am exprimat punctul de vedere fara intentia scoaterii in careu,daca vreunul dintre cei care au expus puncte de vedere masokiste va pricepe ceva din ce-am scris,nu pot decat sa ma bucur.putin imi pasa cine ce-a scris atata vreme cat nu se lasa cu atac la persioana,am gasit doar ca fiind trista manifestarea in sine,asta a fost motivul pentru care am postat.daca-ntr-o zi vom putea eradica atitudinile astea nenorocite din ciclul neaos de mare succes"suntem cei mai prosti,saraci,lipsiti de originalitate,tot ce-avem e prost si trebuie inlocuit samd",vom inceta a povesti cu emfaza doar despre aspecte triste si vom incepe sa ne respectam pe noi insine,probabil ca vom putea spera ca-ntr-o zi si altii vor incepe sa ne respecte.
nadajduiesc ca punctul meu de vedere e limpede si ca nu se lasa cu cazuri de onoare nereperata gratuit.
irina.c. spune:
quote:Lia,eu cred Doina a deschis acest topic tocmai pentru a arata ca noi romanii avem niste valori care merita tot rspectul nostru.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by Lia
am citit cu maxim interes acest topic si va sugerez schimbarea numelui acestuia in "despre lipsa valorilor romanesti",ca despre asta cu succes se povesteste pe multe din cele n-spe pagini.
n-am sa combat in legatura cu lipsa valorilor romanesti,constat doar cu parere de rau ca in continuare e greu de priceput pentru unii din conationalii nostri ca daca noi nu avem nici un respect pentru noi insine(respectiv pentru valorile alea despre care intr-o atitudine masokista patetica declaram cu satisfactie ca ele nu se iezista),n-o sa ne respecte niciodata nimeni.
da' lasa,noi sa fim sanatosi si sa fie-ntr-un ceas bun,ca asa cum ne dam noi insine suturi in dos,nimeni nu ne poate da.
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Lia spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Lia
Lia,eu cred Doina a deschis acest topic tocmai pentru a arata ca noi romanii avem niste valori care merita tot rspectul nostru.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
nu mi-a pasat nici o clipa de cine a fost initiatorul acestui subiect si nici acum nu mi se pare important cine a initiat subiectul sau cine isi aplica lovituri in partea dorsala proprie dintre participantii la discutie.e doar o kestie de printzip,interventia mea se refera strict la o atitudine trista si paguboasa,n-are legatura cu cine ce a scris.citeste ce s-a povestit la acest subiect anterior interventiei mele si vei intelege probabil ca reactia mea a fost fireasca.
Lia spune:
quote:
Originally posted by yankquote:
Originally posted by Lia
Valorile exista,din pacate le ignoram,nu le mai "vedem"..
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
mai rau,chiar ne straduim sa le desfiintam daca se ofera ocazia:(.
chiquitita spune:
Din pacate din "valorile" romanilor putem enumera si : manelele, intai telefon de fite, apoi masina de fite chiar daca stai cu chirie si chestii de genul asta.
irina.c. spune:
quote:Eu cred ca pana la urma aceasta atitudine este fireasca.Fiindca am iesit din 50 de ani de comunism in care ni s-au bagat pe gat,cu sila si pe nemestecate,o gramada de lozinci .Cred ca romanii sunt acum intr-un proces de reevaluare a valorilor si de aceea apar aceste atitudini .Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by Lianu mi-a pasat nici o clipa de cine a fost initiatorul acestui subiect si nici acum nu mi se pare important cine a initiat subiectul sau cine isi aplica lovituri in partea dorsala proprie dintre participantii la discutie.e doar o kestie de printzip,interventia mea se refera strict la o atitudine trista si paguboasa,n-are legatura cu cine ce a scris.citeste ce s-a povestit la acest subiect anterior interventiei mele si vei intelege probabil ca reactia mea a fost fireasca.
today
fdoina spune:
Ok, Lia, nu era vorba de onoarea mea, era vorba tocmai de faptul ca mi-a parut rau dupa ce am deschis topicul , tocmai fiindca fiind vorba de valori romanesti, nu ma asteptam la atata balacareala...Da poate n-am stiut eu sa pun accentul unde trebuia, poate am insistat prea mult pe niste valori personale...
Vorbind despre Eminescu, (sper sa nu provoc iar alergii), cred ca ridicarea lui la rang de poet national nu-si are motivatia neaparat in valoarea lui ca poet...Ca nu poti sa stabilesti ca un poet a fost "cel mai"... Pe langa subiectivitatea unui astfel de demers, ar fi ca si cum l-ai compara pe La Fontaine cu Beaudelaire...
Eminescu e un nume drag sufletului romanesc,un poet care a simtit romaneste si a cules in opera sa valori ale sufletului romanesc
Grace spune:
quote:
denizel
Grace, incerc sa-ti raspund cumva (nu stiu daca voi reusi, pt. ca poate nu am inteles exact intrebarea cu materialitatea).
Eu cred ca Isus s-a ocupat foarte mult de motive, adica de ceea ce ne determina sa facem un anumit lucru si ne calauzeste comportamentul. Zic eu, ca in fata Lui motivul este cumva esenta fiintei noastre.
Unii religiosi din zilele lui Isus indeplineau multe practici religioase doar pt. a fi aprobati de oameni. Cand suntem in prezenta unor oameni nereligiosi ne cam rusinam de religia noastra. Atunci cand suntem cu oameni religisi insa, vrem sa fim considerati religiosi si dorinta aceasta ne face uneori sa pozam in mai religiosi decat suntem in realitate, ceea ce duce la ipocrizie. Dorinta de a fi aprobat de om este pana la urma legitima(nu cred ca si laudabila:)) pana la anumite limite.
Dar, marele "fapt" al existentei ramane Dumnezeu, iar singurul lucru care conteaza cu adevarat este relatia noastra cu El. Adica, nu trebuie sa traim neaparat numai cu "capul in nori":)) sau dand cu capul de pamant:)). E suficient sa analizam motivele "materializarilor" noastre.
cam atat Grace:) Si daca e cazul, scuze, am absolvit specializari la real.
Draga Denizel, nu sintem pe aceeasi lungime de unda... dar iti multumesc frumos oricum, pt. intentie.