Despre valorile romanilor

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by yank

Si uite asa iar am ajuns la religie,mantuire si biserica.

Cred ca noi avem o problema cu pastrarea si ocrotirea valorilor....

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Ai pus punctul pe iiii
Da despre ce valori vorbesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:

Ai pus punctul pe iiii

Despre toate valorile vorbesc,indiferent ca sint spirituale,materiale sau umane.Inca nu am invatat sa le respectam si cei care stiu sa le respecte si ar putea sa ne dea un exemplu,au murit sau sint senili deja.Calitatea umana in ultima vreme lasa de dorit,din generatie in generatie sintem mai superficiali,mai putin autodidacti si mai indiferenti.....E trist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
fdoina
Grace, eu nu am vorbit niciodata despre valori morale, fiindca eu nu consider morala ca o valoare in sine...
Si nu sunt neaparat monarhista, daca vrei am nostalgia monarhiei, dar asta pentru ca evident, am o alta scara de valori, depasita
Eroii din decembrie sunt eroii nostri (vezi ca avem si valori comune?) dar nu cred ca tu sau altcineva stie pentru ce au murit, unii dintre ei au murit din greseala, ne place sa credem ca au murit pentru valorile noastre dar nimeni nu stie care erau valorile lor... Ei sunt Eroii nostri pentru ca si-au dat tot ce aveau mai de pret ca noi sa putem sa ne afirmam valorile, liber.

Si nu stiu daca am zis eu ca e cineva ticnit , vad ca restul lumii a inteles mesajul, nu ma acuza de asa ceva...

Alin, eu nu vreau sa uimesc lumea cantand la frunza, doar ma bucur cantand la frunza. In rest, da ai dreptate, umanismul mi se pare cea mai autodistructiva valoare a omului, toleranta -ar fi minunata daca ar exista, iar libertatea de constiinta mi se pare un pleonasm, pentru ca ccc constiinta este libera, prin esenta ei. Si cred ca valorile noastre difera, pentru ca punctul de plecare este altul, temelia este alta

Draga Doina, a considera ca nimeni nu stie pt. ce au murit eroii nostrii la Revolutie e o intinare la adresa memoriei lor care au luptat si murit (indiferent de valorile cuiva), pt. o viata mai buna si pt. o instaurare de normalitate in viata poporului roman (ca sa concretizez, si mi se pare ciudat ca nu stii atita lucru).
In ce priveste afirmatiile astea ale tale, cum ca umanismul e cea mai autodistructiva valoare a omului (poate fi considerat ceva autodistructiv, valoare???), libertatea de constiinta e un pleonasm etc, da-mi voie sa-mi pun niste intrebari pe care ti le adresez cu voia ta.
Tu crezi ca D-zeu a creat o lume paminteana asezata (ce coincidenta!) pe o planeta numita Terra, ca oamenii sa stea numai cu capul in nori? Sau, ma rog, in pamint? Tu crezi ca oamenii trebuie sa traiasca in sfere inalte de spiritualitate ce il cuprind doar pe D-zeu, iar materialitatea fiintei noastre ignorata? Tu crezi ca umanitatea pe care a creat-o D-zeu aici pe pamint, trebuie desconsiderata de catre oameni si considerata a fi o valoare autodistructiva (dupa cum spui)? Nu crezi ca e un pacat sa desconsideri un lucru divin pe care ni l-a daruit D-zeu?
Tu crezi ca-ti foloseste la ceva constiinta ta libera, daca vreun context politic intimplator din viata ta (sa zicem), te-ar impiedica sa te exteriorizezi si sa te bucuri de libertatea gindurilor tale?
Tu crezi ca D-zeu ne-a dotat cu inteligenta ca noi sa n-o folosim si sa traim inchistati in niste tipare din care nu ne e permis sa iesim?
Daca tu crezi ca moralitatea nu e o valoare in sine, n-as vrea sa aflu ce-nseamna atunci imoralitatea. Deci sa-nteleg ca invataturile moralistice ale lui Isus sint considerate nonvalori?
Nu vreau sa te supar cu aceste intrebari, vreau doar sa aflu de ce tu gindesti astfel, si eu nu.

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:

Yank, mai dau un quote, ca esti mai on topic ca oricand...
Eu am fost confuza raaau cand am deschis topicu asta, da tu ai exprimat esenta...Da tu ai timp sa gandesti, mai, eu am trei copii, nu ma lasa astia nici sa respir

Ai pus punctul pe iiii

Despre toate valorile vorbesc,indiferent ca sint spirituale,materiale sau umane.Inca nu am invatat sa le respectam si cei care stiu sa le respecte si ar putea sa ne dea un exemplu,au murit sau sint senili deja.Calitatea umana in ultima vreme lasa de dorit,din generatie in generatie sintem mai superficiali,mai putin autodidacti si mai indiferenti.....E trist

Mergi la inceput

Yank

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Draga Doina, consider ca ignorarea ta a ultimului meu mesaj constituie un raspuns prin tacere, pe care nu-l interpretez neaparat ca o consimire a celor spuse de mine ci altfel....
Daca-ti amintesti, inca din primul meu mesaj ti-am sugerat ca e destul de neclar subiectul propus de tine, dar tu m-ai ignorat iar mai tirziu un pic ne-ai acuzat pe toti ca nu avem valori morale traditionale....
In ceea ce ma priveste, consider acest topic incheiat din moment ce tu singura ti-ai declarat confuzia si nu poti decide ceea ce vrei de la noi in cadrul acestui subiect al carui autor esti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Grace, incerc sa-ti raspund cumva (nu stiu daca voi reusi, pt. ca poate nu am inteles exact intrebarea cu materialitatea).
Eu cred ca Isus s-a ocupat foarte mult de motive, adica de ceea ce ne determina sa facem un anumit lucru si ne calauzeste comportamentul. Zic eu, ca in fata Lui motivul este cumva esenta fiintei noastre.
Unii religiosi din zilele lui Isus indeplineau multe practici religioase doar pt. a fi aprobati de oameni. Cand suntem in prezenta unor oameni nereligiosi ne cam rusinam de religia noastra. Atunci cand suntem cu oameni religisi insa, vrem sa fim considerati religiosi si dorinta aceasta ne face uneori sa pozam in mai religiosi decat suntem in realitate, ceea ce duce la ipocrizie. Dorinta de a fi aprobat de om este pana la urma legitima(nu cred ca si laudabila:)) pana la anumite limite.
Dar, marele "fapt" al existentei ramane Dumnezeu, iar singurul lucru care conteaza cu adevarat este relatia noastra cu El. Adica, nu trebuie sa traim neaparat numai cu "capul in nori":)) sau dand cu capul de pamant:)). E suficient sa analizam motivele "materializarilor" noastre.
cam atat Grace:) Si daca e cazul, scuze, am absolvit specializari la real.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

am citit cu maxim interes acest topic si va sugerez schimbarea numelui acestuia in "despre lipsa valorilor romanesti",ca despre asta cu succes se povesteste pe multe din cele n-spe pagini.
n-am sa combat in legatura cu lipsa valorilor romanesti,constat doar cu parere de rau ca in continuare e greu de priceput pentru unii din conationalii nostri ca daca noi nu avem nici un respect pentru noi insine(respectiv pentru valorile alea despre care intr-o atitudine masokista patetica declaram cu satisfactie ca ele nu se iezista),n-o sa ne respecte niciodata nimeni.
da' lasa,noi sa fim sanatosi si sa fie-ntr-un ceas bun,ca asa cum ne dam noi insine suturi in dos,nimeni nu ne poate da.

Mergi la inceput

Grace, nu am ignorat mesajul tau, dar as fi vrut sa ramana ultimul mesajul lui Yank, ca in sfarsit intraseram "pe subiect"
Daca eu am fost confuza, mesajul tau mi s-a parut si mai confuz...
Umanismul nu are nici o treaba cu umanitatea, s-a vorbit despre asta pe pagina precedenta...Valori sunt lucrurile la care tinem, si eu consider daca vrei , umanismul ca o pseudovaloare... Daca vrei o comparatie foarte trasa de par, pentru alcoolic, coniacul este o "valoare"
Despre religie, daca vrei sa vorbim, e un topic cu religia in scoli, arde rau acolo, pe aici eu consider ca s-a vorbit deja prea mult pe tema asta
Cat despre libertatea constiintei, eu ii respect pe aceia care au dovedit ca aceasta e o valoare pe care nici o presiune exterioara nu ti-o poate confisca... Si sunt destui, in ultima jumatate de secol

Mergi la inceput

Lia, sunt intr-o mare dilema...Consideri ca eu sunt cea care-mi dau suturi singura, sau vorbeai despre alti combatanti?
Ca daca-i asa, eu ma consider retrasa, oricum mi-au inpirat o mare amaraciune reactiile unora de pe aici, si am regretat ca am inceput vorba
Astept raspuns

Mergi la inceput