Religia in scoli (3)
Raspunsuri - Pagina 6
denizel spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by denizel
Inaioana, mai ai nevoie de alte dovezi de toleranta din partea ortodocsilor?
ntz ntz ntz, denizel....
Conchita, ochi pentru ochi?:))
Acuma, sper sa nu primesc eu toate bobarnacele doar pt. ca fdoina nu si-a activat inca PM.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Jocelyn spune:
fdoina (si irina si celelalte care nu ne pot suferi) demult nu am vazut atata rautate. Ai idee ce inseamna sectar? Inseamna o persoana intoleranta cu cei care au alta convingere, exclusivist, intolerant, ingust, marginit. Eu chiar nu m-am uitat si nici nu am intervenit pe topicul ortodocsilor dar ceea ce a semnalizat denizel este jenant pentru voi. Asta este un atac direct si mai ales lipsit de orice fundament. Normal ca cineva trebuia sa se sesizeze! Nenorocul lui denizel a fost ca ea a observat asta si a mai si "indraznit" sa zica si mai sa o inghititi nemestecata.
Dar paiul din ochiul altuia a fost intotdeauna mai mare decat barna asa ca nu ma mir.
Renunt la disputele teologice (de fapt nu e nici o disputa fiindca in afara de ce spune traditia, Biblia nu este cunoscuta) si recunosc ca am fost mai dura uneori atunci cand au fost adresate protestantilor tot felul de apelative. Din pacate sunteti unele persoane care ati ajuns la fanatism si nu se mai poate purta nici o discutie logica. Iar rautatea este pusa la loc de virtute si apoi zicem ca lasa, suntem pacatosi.
Mi s-a facut lehamite de toate astea si de lipsa de bun simt si toleranta. Sper sa ma pot rezuma la topicuri in care nu se discuta despre religie si am sa ma straduiesc sa nu mai intervin nici macar acolo unde se spun enormitati logice sau teologice.
Auzi curaj pe capul meu, sa zic ca sunt adventista!
Nu, nu pozez in victima, nici nu ma simt astfel. Doar ca imi pare foarte rau ca nu se poate discuta civilizat cu voi si fanatismul intuneca judecata logica.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
fdoina spune:
Ma, da repede a mai venit politia...Sa stii Denizel ca mi-am activat pm ul de mult, daca asta era singura problema
Daca va uitati putin in urma, exact la acest topic, unii si-au batut joc cu perseverenta de Sfintii ortodocsi...Cred ca am si eu dreptul sa "chicotesc" uneori, nu , Inaioana? Da trebe sa recunoasteti ca eu m-am ostenit sa ma duc pe topicul ortodox ca s-o fac...Sa inteleg ca trebuia sa ma duc tooocmai jos, la veninul lui Yank, sau ma cita cineva si de acolo? Sau de acolo nu e voie sa aduci citate pe forum?
Asta e pentru toate sectarele pe care le-am suparat
inaioana spune:
Wow, fetelor! si care chiar ma bucuram deunazi ca e pace si intelegere pe subiectul asta!
Drept sa va spun initial nu am inteles deloc de la ce v-ai luat, acum deduc ca e vorba despre niste citate dintr-un topic pe teme de ortodoxie. Io nu deschid niciodata topicurile alea, pentru ca nu ma intereseaza, asa ca habar-n-am ce scrie acolo. Din cate stiu biserica ortodoxa ii considera din start pe toti ceilalti eretici asa ca discutia in felul asta nici nu isi are sensul. (PS Nu spun asta ca sa incepem o alta cearta, dimpotriva! Cine interpreteaza asa, o face rauvoitor!) Dar, mai stiu ca tot biserica ortodoxa este ii condamna mult mai mult pe ortodocsii marturisitori (botezati) dar care nu au o viatza ortodoxa de fapt, decat pe atei. Si din astia sunt multi de tot!
Nu-mi este clara semnificatia cuvantului "sectar", io stiu "secta" si "sectant".
Hannen, cred ca Irina se referea la faptul ca in tarile fundamentalist islamice, se face religie islamica la scolile publice si doar la scolile private se poate alege altceva (gen scoala americana, etc!)
Yank, termina cu voyerismul ca nu se potriveste cu subiectul asta si spune-ne si noua parerea ta despre subiect daca tot te-ai bagat in ciorba!
Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
hannen spune:
Ioana,apreciez ca mi-ai raspuns si totusi nu inteleg ce ar deranja-o pe Irina sa se faca religie ortodoxa in scolile din ro. asa cum se face religie islamica in scolile din tarile islamice,ca doar o stiu credincioasa si cu dorinta puternica de as educa copilul crestineste.
Irina,tu zici ca ccc cauti cale de mijloc.Inca nu ai inteles ca nu exista cale de mijloc?Au cautat multi inaintea ta si uita-te in jur sa vezi ce-au obtinut.Ma refer strict la religie si la credinciosi,pt. ei in mod normal nu ar trebui sa fie si nici sa caute cale de mijloc.Era o vorba "ordinul nu se discuta,se executa!"
Uite eu,in religia mea ma stradui sa implinesc cit mai bine,nicidecum sa ma sustrag si sa caut cai de mijloc,fie pt. scoli,pt. institutii publice,fie pt. mine(in) particular.
Printesele mamii
inaioana spune:
quote:
Originally posted by hannen
Ioana,apreciez ca mi-ai raspuns si totusi nu inteleg ce ar deranja-o pe Irina sa se faca religie ortodoxa in scolile din ro. asa cum se face religie islamica in scolile din tarile islamice,ca doar o stiu credincioasa si cu dorinta puternica de as educa copilul crestineste.
Cu placere!
Pai pe Irina nu o deranjeaza , ma deranjeaza pe mine!
inaioana spune:
Iar Irina nu cred ca s-a referit la "calea de mijloc" in viata ei de credincioasa ci la "calea de mijloc" in societate. Adica nici ca in Frantza in care este interzisa afisarea propriei credintze in spatiul public (grotesc!) dar nici ca in statele islamice in care educatia publica este si religioasa islamica. E vorba de gasirea unei cai de mijloc intr-un stat laic in care oamenii credinciosi (de indiferent ce religie!) sa nu fie discriminati in institutiile publice : nici prin interzicere dar nici prin impunere!
Hai, Irina, zi ca nu iti sunt avocat bun!
Te rog sa nu intelegi ca am ceva cu statele islamice. Drept sa-ti spun imi doresc la nebunie sa le vizitez, mi se pare fascninante si imi pare extrem de rau ca nu sunt deocamdata sigure pentru turisti, sper sa fie cat mai curand. Iar pacea si atmosfera de "intre surori" care exista intre voi musulmancele pe un alt forum (sper ca stii la care ma refer!) mi se pare tulburator de frumoasa, vorbesc cat se poate de serios!
hannen spune:
Draga mea,ce te face sa crezi ca statele islamice nu sunt sigure pt. turisti?
Ba chiar sunt pline de turisti,serios vorbesc.Asa ca mergi cu incredere,si stii tu vorba aia,"ce ti-e scris in frunte ti-e pus"(parca asa ceva)
Daca iti este destinat ceva ti se poate intimpla oriunde,nu neaparat intr-un stat islamic.
Printesele mamii
fdoina spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Wow, fetelor! si care chiar ma bucuram deunazi ca e pace si intelegere pe subiectul asta!
Drept sa va spun initial nu am inteles deloc de la ce v-ai luat, acum deduc ca e vorba despre niste citate dintr-un topic pe teme de ortodoxie. Io nu deschid niciodata topicurile alea, pentru ca nu ma intereseaza, asa ca habar-n-am ce scrie acolo. Din cate stiu biserica ortodoxa ii considera din start pe toti ceilalti eretici asa ca discutia in felul asta nici nu isi are sensul. (PS Nu spun asta ca sa incepem o alta cearta, dimpotriva! Cine interpreteaza asa, o face rauvoitor!) Dar, mai stiu ca tot biserica ortodoxa este ii condamna mult mai mult pe ortodocsii marturisitori (botezati) dar care nu au o viatza ortodoxa de fapt, decat pe atei. Si din astia sunt multi de tot!
Nu-mi este clara semnificatia cuvantului "sectar", io stiu "secta" si "sectant".
Hannen, cred ca Irina se referea la faptul ca in tarile fundamentalist islamice, se face religie islamica la scolile publice si doar la scolile private se poate alege altceva (gen scoala americana, etc!)
Yank, termina cu voyerismul ca nu se potriveste cu subiectul asta si spune-ne si noua parerea ta despre subiect daca tot te-ai bagat in ciorba!
Biserica nu- considera eretici decat pe cei care au plecat din Biserica, nu are nimic cu restul religiilor...
Ortodocsi Marturisitori sunt cei care au marturisit pe Hristos, cu pretul vietii sau al persecutiilor, nu cei care doar s-au botezat
Biserica nu condamna pe nimeni, se condamna ei singuri...Cei care sunt in Biserica, oricat de pacatosi ar fi, au oricand cale de intoarcere, pot deveni chiar Sfinti. In timp ce aceia care parasesc Biserica, gasesc mai greu calea de intoarcere, ca se intampla cam asa
Inaioana, nici eu nu pricep ce inseamna io, , da-mi place cum se scrie...
hannen spune:
Singurul lucru dureros e ca din afara tot ce se intimpla intr-un stat islamic este considerat "impunere".O sa treaca mult timp pina sa se inteleaga cu adevarat de catre ceilalti ce inseamna islamul pt. musulmani.Asta o zic cu speranta ...pt ca nu cred ca v-a veni vremea aia.
Printesele mamii