Religia in scoli (3)
Raspunsuri - Pagina 7
yank spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Yank, termina cu voyerismul ca nu se potriveste cu subiectul asta si spune-ne si noua parerea ta despre subiect daca tot te-ai bagat in ciorba!
Parerea mi-am mai spuso odata,plus de asta nu vreau sa tulbur apele linistite de aici .In orice caz,sa faci religie intr-o scoala publica,unde vin copii de diferite religii,fara sa poti fi echitabil fata de toti,mi se pare un abuz ca sa zic asa.Ore de istorie a religiilor mi s-ar parea mai bine venite.Sa va mai spun cit de rai pot fi copiii? Cred ca stiti cu totii.Trageti singuri concluziile!
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
inaioana spune:
quote:
Originally posted by hannen
Singurul lucru dureros e ca din afara tot ce se intimpla intr-un stat islamic este considerat "impunere".O sa treaca mult timp pina sa se inteleaga cu adevarat de catre ceilalti ce inseamna islamul pt. musulmani.Asta o zic cu speranta ...pt ca nu cred ca v-a veni vremea aia.
Printesele mamii
Nu stiu cine ce considera dar ia-o asa : eu (agnostica) ma mut cu familia intr-un stat islamic. Copiii mei pot invatza la scoala publica fara sa fac islamism sau nu? Din cate stiu, trebuie sa ii dau la scoala privata daca vreau altceva. Este diferenta intre un stat laic si un stat religios. Poate ca majoritatea locuitorilor din statele religioase sunt foarte multumitzi, foarte bine! Totusi cei care nu sunt religiosi ce fac? Oare nu sunt ei discriminati? Nu platesc si ei taxe pentru invatzamant?
Deci intr-un fel e o impunere pentru "ceilalti" chit ca musulmanii se simt excelent in proportie de 99 la suta. Oricum, pe mine asta nu ma deranjeaza in nici un fel, e un mod de viatza ...Pe mine ma deranjeaza ce se intampla in Romania!
PS Despre turism..spune-mi , te rog, ce tari islamice se pot vizita in sigurantza (pentru o familie de blonzi cu oki albastri - totzi!), eventual unde sa se poata ajunge in siguranta cu masina (sotzul meu are oroare de avion!); daca nu se poate, macar cu avionul!. Te intreb cat se poate de serios, ma intereseaza subiectul.
Doina, io = eu!
Yank, am priceput!
Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
fdoina spune:
quote:
Originally posted by hannen
Singurul lucru dureros e ca din afara tot ce se intimpla intr-un stat islamic este considerat "impunere".O sa treaca mult timp pina sa se inteleaga cu adevarat de catre ceilalti ce inseamna islamul pt. musulmani.Asta o zic cu speranta ...pt ca nu cred ca v-a veni vremea aia.
Printesele mamii
Hannen,, asta ma chinui si eu sa arat, mai sunt si alte valori decat ale americanilor...
inaioana spune:
Muah.... acuma tre' sa fim antiamericani...damn!
Nu sunteti mai bune decat ei daca priviti lucrurile asa. Ca la fel de "argumentat" privesc si ei lucrurile doar ca in celalalt sens.
Poti contr-argumenta impotriva unei idei dar lasa americanii ca nu e vorba de idei "americane" sau nu stiu de care...sunt idei pur si simplu , care te conving sau nu!
Nu ca ma innebunesc dupa ameicani, au ca fiecare bunele si relele lor. Mai nou sunt foarte vizibile relele, se vede, dar au si bune destule! Plus ca ceea ce este rau tine tot de intolerantza, ignorantza etc... cam asttea sunt sursele raului in general...
hannen spune:
Ioana,cu siguranta poti vizita orice stat islamic.Ti-au lasat cumva impresia ca au ceva cu cei cu ochi albastri si par blond?
Si eu is la fel si in primele mele vizite eram oxigenata mai,stii cum aratam?Ca puiul din ouDa` parol ca nu mi-a zis nimeni nici "da-te mai incolo".
Acum nu stiu sigur pe unde si cum ati putea ajunge cu masina,dar Egyptul,Libanul,Siria ,oricare din astea cu siguranta nu veti avea probleme.Si in egypt sunt multi blonzi cu ochi albastri,nu mai vorbesc de Syria.In Liban ,situatia este putin incordata,dar sa speram ca nu vor mai fi probleme.
U.A.E. eu as zbura acolo si maine.
Observi ca nu te trimit in Iraq,ok?
Hai ca ne fugaresc fetele acum,ne-am pus pe descrieri turistice cred ca schimbam subiectul ,il facem agentie de voiaj
Va pup
Printesele mamii
inaioana spune:
Am zis ca suntem blonzi cu ochii albastri in ideea ca nu vrem sa sarim in ochi cuiva, sa ne creada americani, doamne fereste! Adica e greu sa fim "low profile " intr-o tzara islamica. Mersi frumos de informatii. UAE mi-ar placea mult, Siria de asemenea...si toate celelalte!
radu300 spune:
Imi pare rau sa va spun dar nu cred ca cei care ati postat in ultimele doua-trei pagini ati citit titlul subiectului in discutie. S-a postat orice altceva - si in special atacuri interpersonale - in afara de discutie pe marginea "religiei in scoli". Poate ca un admin ar trebui sa inchida threadul daca tot nu e nimeni interesat de subiectul propus in discutie.
denizel spune:
Recunosc, nu am fost mai buna crestina decat altii dand citatele alea. Nu vreau sa ma scuz dar recunosc, mi se cam face rosu in fata ochilor cand ma gandesc ccc ca la anul baietelul meu va merge in clasa I, nu va participa la orele de religie ortodoxa si, sigur va fi catalogat in fel si chip de colegii care acasa aud discutii de genul acelora pe care le-am citat.
Imi cer scuze, nu a vrut sa fie nimic personal.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
inaioana spune:
Sa revenim la oile noastre:
Capela din scoala alternativa la paza!
Aici, este stirea numarul 23, am vazut-o azi la Tv cu imagini si tot tacamul! : http://www.realitatea.tv/index.php?w_dom=transcript&id=5
Radu, mi se pare cam excesiva propunerea ta. Se vede ca nu ai urmarit cele 3 parti ale subiectului! si nu vad de unde deductia ca "nimeni nu e interesat de subiect"...
irina.c. spune:
quote:Hannen,Inaioana a inteles exact ce am vrut sa spun si a explicat foarte bine(multumesc ).Eu ma intreb cum putem gasi calea de mijloc intre un stat excesiv de laic,ca sa zic asa,si un stat religios.Cu mana pe inima iti spun ca,desi tin din tot sufletul la credintza mea si la Biserica,n-as suporta sa traiesc intr-un stat fundamentalist religios.Fiindca acest lucru e departe de crestinism.Dumnezeu respecta libertatea fiecarui om,si eu,ca si crestina,sunt datoare sa fac la fel.O alegere impusa din exterior are nici o valoare.Tu spui ca pentru noi,cei credinciosi,nu exista o cale de mijloc.Intradevar,nu exista,in sensul ca pe calea credintei trebuie mereu sa urcam,mereu sa alegem binele.Dar nu e corect sa-i impun altuia calea pe care eu o cred cea mai buna,folosindu-ma de legile statului.Pot sa zic ca nu sunt de acord cu ce au ales ei,sa ma separ de dansii eventual,dar nu le pot impune nimic,nu am voie sa o fac,fiindca nici Dumnezeu nu o face.Biserica a fost de la inceput conceputa ca ceva separat de stat.Hristos zice "imparatia mea nu e din lumea aceasta".
Originally posted by hannenquote:Irina,deranjez daca te intreb ce se intimpla in statele islamice?Am tras concluzia ca stii destul de bine daca faci o astfel de afirmatie .Printesele mamii
Originally posted by irina.c.
Nu stiu cum s-ar putea gasi o cale de mijloc aici,adica nici sa ajungi ca in Franta,da nici ca in statele islamice.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Cum am mai zis pe aici,mie imi este egal daca se preda sau nu religia in scoala,eu oricum imi voi creste copilul in Biserica.Poate ca,daca acest lucru se va realiza,Biserica va gasi noi strategii si modalitati de a-si catehiza credinciosii,modalitati mult mai eficiente decat aceasta ora in scoala.Biserica a vietzuit la inceputurile ei in catacombe,si s-a ridicat pe sangele sfintilor martiri ai credintei.Desigur,nu-mi doresc sa se ajunga din nou acolo,dar nici nu-mi doresc ca Biserica sa fie altceva decat Trupul lui Hristos,si nu imparatie a lumii acesteia.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today