Despre iubire si "open marriage"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Nu mi se pare corecta afirmatia ca daca ne iubim sotul il lasam sa faca ce vrea atata timp cat se simte bine.
La fel cum nici daca ne iubim copilul nu il lasam sa isi faca de cap, ci il ajutam sa inteleaga si sa aleaga ce e mai bine pentru el.
In cazul barbatului (matur) eu zic ca alegerea a fost facuta la casatorie, de atunci incolo nu se mai poate vorbi de fericirea lui separat de cea a familiei, pentru ca este un tot unitar.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Controversat subiect...S
Iubirea n are legatura felul in care se intelege mariajul.Important este ca ambii parteneri sa vada lucrurile la fel (conservator, monogam sau nu)si sa fie consecventi si sinceri... Altfel e jaleeee...

Dar eu cred ca putini oameni sunt atat de "deschisi' incat sa accepe un triungi conjugal (sau alta forma geometrica). Poate teoretic doar ... Vorba unei fete care a postat mai sus: la ce naiba m am mai maritat cu el in religia mea (ortodoxa)...
Daca vroiam poligamie mergeam la mormoni sau ma vindeam unui arab pe o camila...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Akuma spune:

iluzia libertatii este mult mai utila decit libertatea propriu-zisa..
posesivitatea feminia nu duce la nimic bun...

daca ma privesti sint greata care-ti trece prin stomac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Ce sa faca?????Sa se simta bine cu alta si sa fie casatorit cu mine?? Imi vine sa rad.Eu nu as mai putea sa il iubesc daca mi-ar zice (sau nu) ca se duce la alta,ca se simte bine cu ea si ca s-a saturat de caviar si ar vrea putintica fasolica.Cum sa il astept cu bratele deschise sa se intoarca acasa (si eventual sa imi povesteasca-in timp ce ma tine in brate- ce bine s-a simtit cu o alta femeie).Nu as mai putea sa il iubesc si cu asta basta.M-i s-ar lua de la inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela29 spune:

Subiectul asta mi-a adus aminte de ceva. O prietena mi-a atras atentia nu demult cum ca as fi prea posesiva pentru ca de fiecare data cand ma refer la sotul meu il numesc "al meu" , in loc sa ii spun pe nume.
Asa e, sunt posesiva. Asa e, el este doar al meu. Daca e al meu asta nu inseamna ca este un obiect iar eu stapanul, inseamna ca il apreciez foarte mult si ca este special, nu oricine.
Nu... nu cred in casatoria deschisa. Da, sunt egoista si geloasa. Da, visez ca ma va iubi pentru totdeauna si ca nu va avea nevoie de "nimic" nou ca sa fie fericit. Totusi, daca are nevoie de altceva/ altcineva sa fie fericit, e liber sa se duca, sa isi caute fericirea, dar asta il scoate din "functia" de AL MEU .

... words are tools...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Akuma

iluzia libertatii este mult mai utila decit libertatea propriu-zisa..
posesivitatea feminia nu duce la nimic bun...

:-))) haide mai, de ce deconspiri secretele rasei pe forumuri, ca dusmanu' asculta! :-))

Teodora, io ma intreb cum doarme o sotie dupa ce si-a tremes sotul la amanta? si ce si-or zice ei, ca doi porumbei, la despartire? "iubitule, ai grija sa nu mi-aduci fro gonoree sau sida in casa sau sa o lasi pe aia cu burta la gura, ca n-avem bani de pensie alimentara. si nu uita sa iei paine si lapte pentru ala micu in drum spre casa, maine dimineata, ceau, te pup". hm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anairda36 spune:

Vorba lui Conchita eu nu pot sa-mi imaginez cum doarme o femeie cand stie ca sotul ei e la alta. Chiar si una care s-a maritat din interes nu din dragoste. Cat oi fi eu de deschisa la minte nu-mi permite religia sa accept o a treia persoana sau faze de genu "va iubesc pe amandoua".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Dom'le,

traditionalista sau nu, de moda veche sau nu, ingusta la minte sau nu.... io nu sunt de acord. Daca vrea la alta... atunci vrea de tot.

Si ca sa fiu sincera, pentru mine nu se refera numai la "casatorie"; am stat impreuna in aceiasi casa cativa ani inainte sa oficializam relatia; "politica" mea se aplica si perioadei respective.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

quote:
Initial creeata de Teodora D.

Subiectul mi-a fost inspirat de remarca unei fete ca nu ar deranja-o ca sotul ei sa doarma noaptea la o iubita.
Pentru ca pe mine m-ar deranja,imi pun problema daca eu iubesc la modul egoist. Sau poate nu iubesc destul? Daca as iubi mai mult nu as fi fericita daca el s-ar simti bine cu altcineva? Voi ce credeti?
Nu stiu daca varianta "te iubeste= nu te inseala", oricata libertate are, merge la barbati, poate nici la femei...

Sau sa fie "casnicia deschisa" o treapta a intelepciunii, la care ajung doar unele cupluri?

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Asta e o idee de la yoga bivolara.
Chiar m-am intrebat si eu la un moment dat cum e cu iubirea altruista, dar am gasit niste explicatii (nu mai stiu sursa) cum ca exista gelozie atata vreme cat exista atractie fizica.
Iubirea aia altruista n-are legatura cu sexualitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by iren

Teo, daca se plictiseshte shi vrea in alta parte, ok, din partea mea are toata libertatea, dar definitiva

Subscriu... mi-ai luat vorba din gura...

Mergi la inceput