Despre iubire si "open marriage"
Raspunsuri - Pagina 3
tusferi spune:
Nu ma pot abtine sa nu raspund si eu la subiect... Si eu mai folosesc apelativul "al meu" dar ca prescurtare de la "iubitul meu". Asta nu inseamna ca nu sunt posesiva, recunosc ca sunt. Eu cred ca nu este deloc normal sa vrea alta si sa se simta mai bine cu alta. Daca se simte mai bine cu ea, "pa la revedere" sa ramana cu ea, la ce s-ar mai intoarce la mine? Sau eu sa fiu cu spalatul si calcatul si aia sa fie cu amorul? Adica eu as fi un fel de menajera gratis... De ce nu va puneti problema si invers? Ar fi normal ca tu sa te duci la barbati, sa dormi noaptea la ei si el sa te astepte acasa cu flori? El ar fi de acord? Mie oricum mi se pare o lipsa totala de respect fata de persoana iubita, sa ii faci asa ceva. Sa ii zici "daca ma iubesti, trebuie sa ma faci fericit/fericita si trebuie sa accepti ca eu sa ma duc sa ma culc cu diversi". Unde e reciprocitatea sentimentului aici? Sau amandoi ar trebui sa se duca sa se culce cu diversi? Ce fel de relatie ar mai fi asta? Unde ar mai fi sentimentul de dragoste si atractia dintre parteneri? A fost un film acum vreo 20-25 ani pe tema asta... O relatie in care el si ea isi faceau de cap in stanga si in dreapta de comun acord... Inutil sa va mai spun ca s-au distrus reciproc.
Ce sa o mai lungesc... pentru mine este total inacceptabil. Eu nu traiesc sa il fac fericit pe el. Am viata mea, am si eu dreptul si datoria sa fiu fericita. Pe mine chestia asta m-ar distruge efectiv. Daca el mi-ar cere asta, as pune capat relatiei. Aaaa, daca as avea o relatie de interes si fericirea mea "materiala" ar fi mai importanta decat fericirea mea "spirituala" POATE as accepta...
bobi spune:
mie mi se par penibili acesti "open minded"...
sa zicem ca da, sunt deschisa, si se duce la respectiva, dar relatia noastra de zi cu zi, acasa, cum naiba se mai desfasoara? imi mai spune din cand in cand ce mai face cu gagica, si eu il aprob, eventual ii mai dau si idei? poate ma intalnesc si eu cu ea, ne facem cadouri, ne bem toti cafeaua in week-end.... sumbru.
si dpdv sexual... am avut un prieten la un mom dat, acu multi ani, ner-am certat, si el s-a cuplat cu o cunostinta de-a mea... mi se parea gretzos faptul ca facea acum dragoste cu ea... daramite sa mai stiu ca vine barbata-miu sa
, dupa ce si-a introdus-o in cealalta?
si chestiunea nu vizeaza neparat relatia cu acte, ci si o relatie in care cei doi s-au ales reciproc sa fie impreuna, ptr ca s-au vazut, s-au placut, s-au iubit... daca el se duce cu altele, sau eu cu altii, ne irosim timpul
, dar nu mai pretuim nimic din ce avem langa noi. hormonal o fi bine, da' sentimentu' ma omoara...
am aberat destul, cred ca sunt inapoiata rau
bobi si bb andi
sunt confuza... sau poate nu?
Gargaritza spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.quote:
Originally posted by Gargaritza
vreau sa ma doreasca numai pe mine, pentru ca vreau sa se simta bine numai cu mine, pentru ca vreau ca in ochii lui sa nu existe pe lumea asta femeie mai exceptionala decat mine.
da, Gargaritza, toate ne dorim asta, dar cum sa o obtinem pe termen lung? eu nu cred ca voi fi mereu cea mai exceptionala femeie din lume pt. sotul meu.
omul se plictiseste la un moment dat sa manance doar caviar sau doar ciocolata. e bine sa-l tinem in lesa, ca sa nu vada alte femei, sa ne vada doar pe noi sau sa ii acordam libertate nemarginita?
sau indiferent de cata libertate vrem noi sa-i dam, barbatul face tot ce vrea el?![]()
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Pai ...pe termen lung nu o putem obtine de la inceput....trebuie sa lucram la chestia asta zi de zi, an de an etc.
Cu siguranta o sa fie momente in viata cand nici eu nu o o sa fiu cea mai exceptionala femeie din lume pt sotul meu....dar asta nu inseamna neaparat ca o sa fie alta.
Am mai auzit chestia asta cu omul se plictiseste de caviar si ciocolata....nu sunt de acord cu asta. Nu cred ca este o comparatie fericita.....clar nu poti sa mananci numai aceste 2 alimente....pana la urma o sa mori....avitaminoza si alte dezechilibre.
Nu gasesc o comparatie adecvata.
Dar discutand cu a mea jumatate, parerea lui a sunat cam asa :
" Relatia intre sot si sotie trebuie sa fie mai mult sau mai putin identica cu cea dintre parinte si copil". Ex.: Daca pe mine ma face fericita sa bat cluburile noaptea sau sa dorm la un iubit....ce fac?.....imi las copilul acasa si imi urmez fericirea???? Sau poate iau copilul cu mine...."Hai mami sa mergem la tati numarul 1, 2, 3."
Pana la urma chesta asta cu fidelitatea tine de angajamentul luat la casatorie, tine de principiile fiecaruia...nu cred ca tine de fiziologie...adica imi vine sa ma ....si ma... si cu alta/altul(ca ma face fericit deah!!).
denizel spune:
Cred ca asta deosebeste pe om de Bubico, chinele:). capacitatea primului de a nu da click pe orice noua provocare aparuta.
Consider copilarii folclor de genul " e scris in codul genetic al barbatului sa insele" sau e scris in codul genetic al femeii sa-si doreasca sa fie curtata". De fapt, cred ca in codul genetic al omului e inscrisa fidelitatea, dar nu dezvolt ca mi-e teama ca apare xenocid cu secera p-acilea:))
cand iti gasesti partenerul potrivit si il iubesti din toata inima, dragostea nu ar trebui sa scada cu timpul. Se transforma in ceva atat de special, incat mi s-ar parea o risipa uriasa sa faci ceva care sa o desconsidere.
E foarte simplu pt. un barbat sa-si insele partenera ascunzandu-se in dosul scuzei ca de fapt pe ea o iubeste, iar aventura cu cealalta a fost moft sau ceva animalic, bla,bla.
Cred ca adevarata masculinitate(:p) si chiar adevarata forta sexuala a unui barbat sunt demonstrate prin fidelitate. Trofee poate sa adune si bubico:)
Ma mai gandesc acum ca e foarte greu sa gasesti barbatul visurilor. daca ai gasit macar 70% din ideal:), eu cred ca e bine si ar fi mare pacat sa inseli. E valabil si pt. barbati, desigur.
Daca insa sapte'j la suta idealul te inseala o data(bineinteles, purtandu-te doar pe tine in inima:)), chiar nu stiu ce e de facut. Inclin sa pledez pt. iertare. Chiar nu stiu. Voi ce ziceti?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
aurelia1278 spune:
Si eu tot la categoria "inapoiata, egoista etc." ma inscriu.
Iertare? Da, probabil ar trebui. Dar de uitat nu se poate. Ceva se rupe definitiv acolo in suflet. Nu mai poate fi ca inainte. Depinde de situatie, daca merita efortul de a ierta si a continua relatia.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65041" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
LA MULTI ANI!
Teodora D. spune:
vad ca am scris doar cele care credem ca e inadmisibil sa-ti imparti barbatul cu alta; oricum, noi suntem majoritare
, dar ar fi interesanta si o opinie din "cealalta tabara".
Denizel, nu stiu ce sa zic despre inselatul "o data"; cand aveam 20 de ani eram convinsa ca nu as putea ierta asta sub nici o forma, acum vad ca devin mai toleranta, dar chiar nu stiu cum as reactiona in situatia respectiva si sper sa nici nu aflu vreodata.
cateodata ma gandesc ca e intelept sa fii ingaduitoare, mai ales cand e si un copil la mijloc, in realitate cred ca mi s-ar lasa o perdea neagra peste ochi si as termina cu respectivul. am citit candva pe forum ceva ce nu am putut sa uit- Ea vine acasa mai devreme si isi gaseste sotul in pat cu alta; cum reactioneaza? iese tiptil, se plimba o ora si se intoarce acasa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat; in momentul relatarii trecuse un an de la intamplare si casnicia mergea perfect!
cat poate fi de perfect sa traiesti in ipocrizie nu stiu.
nu stiu nici cum e cu yoga bivolariana pt. ca nu am nici un fel de cunostinte in domeniu, mie mi s-a parut ca "open marriage" ar fi o dovada de intelepciune pt. ca exista situatii in care salveaza casnicia, de dragul copilului. tocmai a scris presa bulevardiera despre un cuplu din lumea artistica ce avea o astfel de casnicie, ce functiona pt. "binele copilului", dar de indata ce "publicul" a aflat s-a declansat si procedura de divort.
mai am cateva povesti, dar nu am acum timp. vreau doar sa mai spun ca "open marriage" inseamna ca si ea e libera sa faca ce vrea. noi aici am vorbit doar de inselat din partea lui,ca asta ne doare cel mai tare. si desi sotul meu nu imi da deocamdata motive de suparare, din ce am citit si auzit in ultima vreme cred ca nu mai poti avea incredere absoluta in nimeni(adica in nici un barbat
). ce sa ne doresc? sa fim vigilente?
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
emilyjeuly spune:
quote:
Originally posted by tusferi
Nu ma pot abtine sa nu raspund si eu la subiect... Si eu mai folosesc apelativul "al meu" dar ca prescurtare de la "iubitul meu". Asta nu inseamna ca nu sunt posesiva, recunosc ca sunt. Eu cred ca nu este deloc normal sa vrea alta si sa se simta mai bine cu alta. Daca se simte mai bine cu ea, "pa la revedere" sa ramana cu ea, la ce s-ar mai intoarce la mine? Sau eu sa fiu cu spalatul si calcatul si aia sa fie cu amorul? Adica eu as fi un fel de menajera gratis... De ce nu va puneti problema si invers? Ar fi normal ca tu sa te duci la barbati, sa dormi noaptea la ei si el sa te astepte acasa cu flori? El ar fi de acord? Mie oricum mi se pare o lipsa totala de respect fata de persoana iubita, sa ii faci asa ceva. Sa ii zici "daca ma iubesti, trebuie sa ma faci fericit/fericita si trebuie sa accepti ca eu sa ma duc sa ma culc cu diversi". Unde e reciprocitatea sentimentului aici? Sau amandoi ar trebui sa se duca sa se culce cu diversi? Ce fel de relatie ar mai fi asta? Unde ar mai fi sentimentul de dragoste si atractia dintre parteneri? A fost un film acum vreo 20-25 ani pe tema asta... O relatie in care el si ea isi faceau de cap in stanga si in dreapta de comun acord... Inutil sa va mai spun ca s-au distrus reciproc.
Ce sa o mai lungesc... pentru mine este total inacceptabil. Eu nu traiesc sa il fac fericit pe el. Am viata mea, am si eu dreptul si datoria sa fiu fericita. Pe mine chestia asta m-ar distruge efectiv. Daca el mi-ar cere asta, as pune capat relatiei. Aaaa, daca as avea o relatie de interes si fericirea mea "materiala" ar fi mai importanta decat fericirea mea "spirituala" POATE as accepta...
sunt total de acord!!!!
Emily
Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste
http://photos.yahoo.com/emilyjeuly
http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1
Nicoleta spune:
Salut.
Din ciocolata mea, daca am multa, mai dau si altora. Si ma refer la aia invelita in staniol (sau nu), cumparata de la magazin... Dar pe sotul meu nu concep sa-l impart cu nimeni. Daca el concepe sa se imparta, atunci ...IL DONEZ!
Nicoleta.
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Nicoleta
Salut.
Din ciocolata mea, daca am multa, mai dau si altora. Si ma refer la aia invelita in staniol (sau nu), cumparata de la magazin... Dar pe sotul meu nu concep sa-l impart cu nimeni. Daca el concepe sa se imparta, atunci ...IL DONEZ!
Nicoleta.
Idem.
Crinuta si
Rayan
aissa spune:
Am o prietena care e "in tabara cealalta". Niciodata nu am inteles de ce s-a complacut in situatia asta dar isi iubeste foarte mult sotul.
Pe vremea cand erau doar prieteni, si ffff pustani si-au inceput viata sexuala amandoi, deci pentru fiecare dintre ei era prima data.
In timp, el a inceput sa ii zica ccc ca trebuie sa mearga (el) si cu altele ca altfel la 30 de ani cand va vorbi cu prietenii si va spune ca s-a culcat doar cu ea or sa rada toti de el. Nu stiu amanunte, dar tipa a acceptat. Asa ca au ajuns sa mearga in discoteca, la mare sau oriunde si el o prezenta drept sora lui (seamana foarte bine unul cu altul si asta i-a ajutat) si el agata in stanga si in dreapta.
Faza care m-a socat a fost ca imi povestea ca au fost impreuna la mare, cu alti prieteni, ma rog, cu 2 corturi. In una din seri el a agatat o tipa la discoteca si i-a zis ei sa doarma in celalalt cort ca sa aiba unde sa
pe aialalta. Si prietena mea mi-a zis ca "m-a impresionat ca dupa ce a condus-o pe aia, deci dupa ce
a venit si m-a luat si a incercat sa
dar nu a mai putut ca era obosit
"
Mentionez ca acum sunt casatoriti, dupa capul meu el si acum face la fel (oricum cand intrebi e la firma sau la peste), tipa e super desteapta si foarte frumusica, au un copil...dar dupa capul meu e greu de inteles cum a putut si cum poate sa il sarute si sa il lase sa o atinga cand stie ce face el...
Eu una nici nu vreau sa ma gandesc...
Cristina si
Ale (30.09.2004)