Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

noki - mai, vad ca te intalnesti numai cu baietei ... cred ca vrei sa o mariti pe sarah rapid :)))
deci, din astrogramele deja facute am tras urmatoarele concluzii :
iris o sa iasa cantareata, deci cristina trebuie sa te bucuri cand plange, ca de fapt exerseaza pt mai tarziu; si rachelina lui ina, daca o mai rasfata asa, o sa-i tiranizeze, ca invers nu prea cred ...

anda, baga-l si pe luca pe lista, te rog : luca stefan, 22.11.2005, ora 8.40 am, bucuresti; abea astept, fiindca nasu lui a zis ca se stramba ca basescu; io m-am cam ofticat, ca nici pomeneala sa semene cu basescu, lucuta e un frumos, dar tot l-m intrebat : " si ce sa-l facem, marinar sau presedinte?"; la faza asta s-a blocat nasu, dar dan a zis ca marinar il face, ca ii place apa rau de tot de pe acuma ... cat ar plange, daca il bagi in apa tace brusc si sta cuminte ...

de azi o sa cautam si noi ori nutrinatal, ori galactogil; m-ar interesa primul, ca al doilea e cam scump; are cineva idee de unde sa-l cumpar ? problema e ca nu prea mi se umplu sanii pana la suptul urmator, si mi s-au si inflamat mameloanele, de am mai sarit peste ceva mese ... asta cu ceaiul nu prea merge la mine, am incercat ...

noi ne pregatim de botez : pe 21.01.06; o sa aibe 2 luni fara 1 zi ... daca mi-l scoate popa de cap din cristelnita il omor; dar ca sa-l scoata de cap, trebuie intai sa-l dea drumul la fund, zic eu, si asta nu se va intampla ...

apropo - eu m-am muls numai la inceput, vreo 2 zile, pana s-au desfundat canalele; barosanul asta mic suge inca de la inceput la ambii sani, asa ca nu era nevoie; acu daduram de belea, ca suge o gramada si nu-i ajunge ... aaa, si la inceput mi-a desfundat canalele soacra-mea, manual; urata treaba, dar foarte eficienta; ca la vacute ...
dupa aia, preferand sa nu o bag pe soacra-mea in cutie si sa o iau acasa pentru treaba asta - am folosit o pompita mica de sticla de la sor-mea; foarte buna si eficienta fara prea multe figuri ...

Mergi la inceput

eu ma chinui toata saptamana sa ii fac program lui luca; si vine week-endul si se da totul peste cap ... adica in timpul saptamanii treaba sta cam asa : orele de masa sunt :8;11;2 de la 2 face nani dupa masa pana pe la 6, 6 jumate; la 7 papa si sta teaz pana la 9.30 cand face baita; dupa baita papa si la 10, 10 jumate cand termina face nani pana la 5 dimineata, cand papa iara; in timpul saptamanii, cand nu prea iesim afara si in vizite, doarme mult, dar in weekend stam mai mult plecati, si doarme in deplasare, deci acasa sta treaz, si cu figuri in cap : numai in brate si sa mai dam si ture prin casa.
dar il mai punem si jos, unde zici ca il pui in craci, asa tipa ... eee, nu-i nimic; ieri i-am cumparat un cd cu muzica pt bebei; mai, este fascinat de muzica; si am observat ca dan are ureche muzicala ... nu reusesc sa tin minte deloc melodiile sa i le cand si eu, dar imi da tat-su tonul ...

pentru constipatie la copil am vazut toata gama de mancaruri pe care sa le manance mama care alapteaza, dar pentru bebe care face foarte moale, are cineva idee ? luca nu a facut niciodata moale, ci ca o diaree, mereu; doctorita a zis ca e normal, de luat in grutate ia foarte bine, si o singura data a avut diaree, mi-am dat seama dupa faptul ca facea foarte des, si cand il schimbam scotea de 2-3 ori si kk la fiecare part, si facuse si eritem la fund ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dienuta draguta, ai dreptate... ca sa-l scoata de cap, il baga tot la fel, ca doar nu-i da drumul in cristelnita!
intra pe contul comun, am trimis acolo o poza... ai sa vezi... io cand am vazut-o prima data mi-a stat inima in loc...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUNA DIMINEATA FETELOR SI BEBELUSILOR

DIANA, ma faci sa cred ca si Vladut a aavut sau are un pic de diaree?
Ca si el facea cam la fiecare part kk..adica nu chiar poti spune ca era kk dar murdarea un pic ...acolo. Dar si el face destul de moale si zic ca-i normal.

In schiimb, de vreo 2 zile, numai face la fiecare masa, azi noapte nu a facut decat o data si f putin. Sper sa nu o dau in constipatie, cu toate ca nu am mancat ceva diferit.

Si inca ceva...tot de cateva zile REGURGITEAZA...adica eu zic ca-i chiar vomitat. El care pana acum nici pomeneala de asa ceva, acum cand vreau sa-l ragai, da afara in jet tot. E nu chiar da asa zic eu pt ca mi se pare prea mult..plus ca poate sa dea si mai tarziu, laptic branzit.
Si din cauza asta, mi-e frica sa-l pun cu capusorul drept, si-l tin tot pe o parte sau alta. Il mai tin drept cand stau langa el, dar nu-i prea place si si-l intoarce singur pe o parte. El a avut f tuguiat capusorul, dar nu asa ca oblio ci ca....sa nu radeti - alien, spre ceafa. acu s-a mai tras, dar tot asa-i...
Ma duc ca plange de fomita si revin...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Buna dimineata mamici!!!!!!!

JOY , iti ziceam eu ca ne seamana bb-ii, acum chiar ca m-am convins. Si Alex are un pic de tugui la ceafa, e cam bombat, cum bine ai zis tu, ca la Alien . Eu tot astept sa-i treaca, dar parca nu vad nici o imbunatatire. Si am fost si eu sfatuita sa-i "modelez" capul dupa baie, dar mi-e frica sa ma apuc sa i-l framant. Astept sa-si faca treaba mama-natura.

Azi vrem si noi sa mergem la cantar, dar mi-e cam groaza......Zilele astea a vomitat de m-a speriat. Ieri si la 10 si noaptea pe la 3-4, cand mi-a umplut tricoul. Cu jet puternic. Eu o tineam sa scoata aerul si ea mi-a proiectat un jet....... Offfffff.

Poate mai primim azi sfaturi utile de la pediatra.

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Anda , am scris zilele trecute ca vreau si eu astrograma(nu stiu daca ai citit mesajul) ,pe fetita mea o cheama Bianca-Maria,e nascuta pe 2 noiembrie 2005,miercuri a fost,la ora 9,55 AM;la Spitalul Sf Pantelimon. Daca mai trebuie ceva date i-mi spui...Multumesc anticipat.

Catutza si Bianca-Maria

Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mai joy si pischi tocmai pomeneam in pagina trecuta, dar nu-i bai, ma repet (scuze celor care citesc de doua ori): asa au bebeii in mod normal, capul alungit si cumva tuguiat in spate-sus! Asta ca sa permita nasterea normala: la n. n. bebe iese cu barbia in piept si deci cu varful capului inainte. De-asta capul are o oarecare forma de ou. Daca ar fi perfect rotund ar fi prea mare in diametru si nu ar putea iesi din gaoace. Acuma la voi, chiar daca ati nascut prin cezariana, tot asa s-a format capul copilului in cele 9 luni, ca el n-avea de un' sa stie saracu' ce i se pregateste la final! Nu va faceti probleme, capul copilului creste, si creste in asa fel incat sa se faca rotund!!! Fara sa-l trageti - impingeti nicicum. Experimentat pe Silvia mea. Si sa zici ca Silvia s-a si nascut normal si deci s-a "stropsit" nitel la nastere.

In privinta kk - cititi va rog in link-ul din prima pagina cum arata kk la bebe alaptat.

Dienuta Nutrinatal se ia de la magazine tip Plafar. La mine vad ca si-au facut efectul conjugat cele 3: ceai+bere+Nutrinatal.
Dar sa sari peste mese e prost pt ca nu se stimuleaza sanii si iti scade si mai mult laptele. Daca te dor brusc mameloanele vezi sa nu fi facut vreo micoza la ei: da-te de cateva ori pe zi, dupa supt, cu glicerina cu stamicin.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

io am impresia ca asa trebuie sa aibe caputul la varsta asta; vorba lui lordra, ca akenaton :))))
de regurgitat, mai regurgiteaza si luca, dar putin; de vomat, nu a vomat niciodata insa.
eu am mai incercat sa-l ragai si la jumatea suptului; si merge, nu se aduna asa de mult aer incat sa dea si laptele afara cu el; mie imi primeste sanul mereu chiar daca il intrerup, asa ca pot practica metoda; am observat ca atunci cand ii este foarte foame, inghite mult aer, iar cand mananca linistit, nu inghite mai deloc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ina si Cristina tari de tot astrogramele lui Iris si Rachelina! Eu le pe fetiscane si le doresc sa n-aiba prea mult de furca cu mamele lor, ca am vazut ca ambele au ceva neintelegeri!!!

mimi_dummy mersi mult pt link-ul la hiper-pompa aia de desfundat nasul bebicilor. L-am salvat in bookmarks si la nevoie o sa o cumparam. Cu Silvia de nenumarate ori am fi avut nevoie de asa ceva! Baietelul unor vecini a ajuns la spital unde i-au scos cu sonda mucisorii! Pt ca ii inghitea si voma din cauza lor. Silvia, Thanks God! in sfarsit a invatat sa-si sufle nasul dar nu intotdeauna vrea .

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna fetele!!!

Noi aseara am facut operatiunea "termometru" ca imi era mila de el sa il culc cu matele pline si a scos mititelul....destul.Azi a mai facut un pic acum la 12 si m-am bucurat rau!!! In rest suntem bine, dormim dupa ce papam sau gangurim dar nu plangem de foame ceea ce inseamna ca mi-am revenit cu laptele!!! O sa vad concret diseara pe cantar!!!

In legatura cu aspectul fizic....sa fim seriosi!!! Am fost la pedichiura si la epilat(la mine vin acasa la mama doamnele) si am fost si m-am tuns scurt. Zici ca sunt copil de-o schioapa. Abia astept sa imi mai creasca ca nu imi place deloc dar...nu-l pot pune la loc! Eu care aveam par lung rosu ca sangele si jumate negru...o adevarata opera de arta in capul meu, acum zici ca sunt Lolec sau Bolec! Sper sa imi creasca repede!!!

A fost cineva sa depuna actele pentri CiC? Mie mi s-a spus de la servici ca tb sa ma duc sa dau o declaratie si eu si sotul si merg ei si depun dosarul la camera de munca dar...o sa vad concret peste 2 zile cand ma duc la serv sa duc declaratiile!!! Cica se depun in cursul lunii ian pentru luna ian. Eu ma intreb ca daca ele depun dosarul in ian eu cand iau banii? Eu ar tb sa intru in CIC de la 1 ian 2006 deci...nu stiu cum se procedeaza!!! A depus cineva pana acum?

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput