Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Lavi, multumesc de incurajari , deja stam mai bine cu lapticu',am luat 90 gr in 3 zile deci suntem ok. Cred ca singura vinovata am fost eu, caci am avut cateva zile in care am fost un sac de nervi, am fost suparata si cred ca din cauza asta mi-a scazut laptele , mi-am promis deci sa nu ma mai enervez si sa incerc sa fiu calma.Am vazut ca si tu ai avut probleme cu lapticu' de ai ajuns si tu sa o tot cantaresti pe Nati la cateva zile, tu care ne sfatuiai sa aruncam cantarul , ce sa facem fiecare din noi avem momentele noastre de disperare.

Dordia, noi nu facem decalotare la bb, putzica este in regula, bb face pisu in jet asa ca il lasam in pace, pediatra a considerat ca este totul ok si nu e necesar, si eu sunt f. bucuroasa ca nu e necesara operatiunea asta

Anda, ce mica e lumea si cate coincidente sunt , pai zi-mi macar cateva cuvinte despre tata lui Nichita, poate chiar seamana cu Kriszti al meu, sper sa fie toate de bine . Abia astept sa citesc si eu astrograma puiului meu...cand vei avea tu timp sa o faci, noi ne asteptam frumusel randul.

Fetelor, cand citesc de scosul bb-lui de cap la botez ma ingrozesc, mi se pare un obicei naspa de tot, la noi la reformati se toarna doar cateva picaturi de apa pe capsorul copilului, atat, nu trebuie nici sa-l dezbraci.E mult mai simplu.Pe mine ma streseaza mai mult faptul ca bb al nostru va avea aprozimativ 4 luni cand o sa il botezam si va fi cam greu de tinut in brate plus ca mi-e groaza sa nu urle in biserica, cred ca va trebui sa luam suzeta cu noi.

Fetelor, chiar acum m-a sunat pediatra sa ma duc maine dimineata la vaccinat, mi-e o groaza de nu va puteti imagina, mai ales ca am citit si pataniile voastre. Mi-a zis sa am supozitor Paracetamol de 125 acasa in caz ca face febra. Eu mai am si Novocalmin de 300 mg acasa, astea sunt pentru febra mai mare cred.Apropo pana la urma cat se considera febra la bb, cate grade? Si cum e cu adaugatul celor 0,5 grade sau scazutul? Cred ca nu o sa dorm nika in noaptea asta....

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

LAVI02, am inteles sa traiti!!! Am citit si bagat la cap de prima oara - in nici un caz nu-i framant capul - si nici de cap nu-l scot afara din baita, vorba Dianei il manevrez ca pe oua la baita...dar am vazut copii care erau mai cu capusorul tuguiat si mamicile se invinovateau ca nu i-au intors cu capusorul pe toate partile... . oricum, cum am spus, el se intoarce singurel si vb ta, natura isi face datoria.
oricum multam de atentionare

MARA..pan la urma ce hotarare ai luat cu scosu de cap din baita?

GOGOLOS intradevat frumos cadou ai primit de Craciun. Sper sa ne mai scrii.

NOKI LARA, asa-mi face si mie iubitu' meu puiut noaptea. Daca ziua urla de foame si pana nu-i bag titzi in gurita nu tace, noaptea, doar scanceste si se foieste...bine daca il las prea mult si nu-l bag inseama (cam juma de ora maxim sa-l las) incepe cu show...Si lui ii merge mai bne cu SAB, decat cu Bonnisan. Dar sunt copii si copii..

Cristina, ai dreptate cu SAB, mie nu-mi place ca are acid citric ( se stie ca in UE este interzis dat in USA nu) dar cu Bonnisan nu-i merge. Plus ca Bonnisan-ul este gratuit si Sab-ul, nu.

ANDA si al meu baiat are pielea mai "grosuta" ca daca adoarme la san sil trag de nas, obrajiori, nici nu se clinteste, ba din contra incepe sa rada. Am facut si cum zisei tu, si cat de cat incepe sa suga iar, dar nu pt mult timp...

PISCHI, sa ne spui ca sfaturi mai primesti de la dr..si cat a mai crescut Alexuta. Si spune-mi te rog, cand o scoti afara si cam ct stai cu ea?

CINE DA CALCIU GLUCONIC la bb?? Ca mie mi-a dat dr si fetele mele ( cele de pe acasa adica) mi-au zis sa nu-i dau din prima luna ci din a 2-a....si nu lunar ci din 2 in 2 luni...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

LAVI02 mersi de raspuns. Citisem si eu ca oasele capului se modeleaza in timp, mi-a zis si pediatra, da' parca vreau sa vad rezultate cat mai repede.

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Salutare mamici!

Revin dupa 3 zile de pauza, zile fte pline dealtfel.
Vineri am fost la un party la o firma cu care colaborez la tracuerea legislatiei comunitare. Ma asteptam sa fie mai aiurea, pt ca de 5 ani eu nu am fost niciodata si nu-i prea stiu pe cei de acolo. Cand colo am beut 1 bere, dupa care fte bine a mai picat una :)) Zaluda ce sunt, am simtit cum ma ametesc putin dar asa bine fuse un pic de destindere. Cand am ajuns acasa am muls 180ml (!!!!! eu care am avut b cu lapticu') si l-am aruncat, adica pus in oala cainelui ca nu am vrut sa risc sa alaptez. Acuma spuneti ca-s denaturata, dar jur ca n-a fost cu intentie sa ma simt asa bine. M-am simtit fte vinovata sambata, de parca cine stie ce crima infaptuisem. Asa ca am mutat cu spor la birou, ne-am mutat la etaj intr-un spatiu mai mare si mai frumos. Asta am facut si duminica.
Cu lapticu' stau tot asa: 3 mese eu, 2 mese bibe, mai mult vad ca nu merge cu toate ajutoarele lichide. Si am decis ca e mai bine sa o pun la san ca sa pape toata masa de la san, decat sa-i dau san si apoi bibe. Am luat un laptic nou, conform studiilor este cel mai apropiat ca si compozitie de cel matern, am testat si eu si seamna si ca gust, cele 2 farmaciste de unde l-am luat asta dau la bebeleii lor de cateva luni si sunt fte multumite. Se cheama Lactana si este de la firma Topfer.
Asa cum spuneati si voi, sunt groaznice Pampers 2, oribile. Curge kk pe lateral pe la piciorute, in sus n-a luat-o nici pipi ca il strang bine in talie. Am schimbat azi de 2 ori scutec si body, proasta treaba, mai ales ca am 2 pungi din alea mari de 76 bucati luate din metro la oferta. LAvi, tu spuneai de alt scutec, Libero era sau care? Ca eu mai am doar 5 bucati de Baby Star, care sunt frantuzesti dar de 100 de ori mai bune decat pampers toate numerele, sunt elastice si la talie, fine la pipait, bumbac 100%, tin 2 ture de pipi fara probleme dc imi scapa sa schimb fata. Insa cei care le aduceau la Bucuresti au pierdut distributia se pare, acum am sunat la ei si cauta pe stoc sa vada ce mai au. Tipic pt Romania, cumperi ceva de calitate si poate putin mai scump, iti place, mai gasesti de 2-3 ori, apoi ori il fabrica romanii si e catastrofa, ori dispare de pe piata.
In rest, iar a reusit mama sa regleze cantaru' ok, asa ca fata mea are la 2 luni fara o zi 4.700 de la 3, a trecut de 60cm (la nastere a avut 54, ca zicea cineva ca la unele spitale nu s-a auzit de copii asa lungi,ce aberatie! din partea unor cadre medicale). Este perfect dezvoltata si frumusica foc, am pus acum poze in contu' comun de mail, astept laude si rezervari pt incuscrit :)).
Tot referitor la poze, sunt de acord cu Lavi, nu pt intimitatea mea nu mai pun poze pe site, ci pt ca nu vreau sa risc expunandu-mi copilul, din multiple motive, poate cel mai important fiind ca nu vreau ca toti obsedatii sa se "bucure" privind pozele cu ea. La inceput n-am fost de acord cu ideile de genul astea venind de la tati, dar m-am gandit mai bine si are dreptate. Asta e punctul nostru de vedere si desigur voi faceti ce doriti fiecare, insa m-am gandit sa va atrag atentia, desi majoritatea celor de pe site au postate si poze :)
Gogolos, bine ai venit printre noi. Si Ana mea sta in scoica zilnic , insa eu am pus o pernita tare care anuleaza curbatura si face ca fata sa stea aproape pe plan drept. Si se simte super acolo, mai ales cand eu lucrez la pc si ea e pe fotoliu langa mine n-am treaba cu ea ore in sir, gangureste, trage de jucariile prinse de maner. Asta e un alt progres vizibil pe langa cresterea in utlimele 2 sapt - din pacate clar datorata suplimentului :( - prinde jucariile cu manutele dupa ce le urmareste bine, chiar si pe cele de la carusel dc le las mai jos, le prinde din miscare :) continua sa ne surprinda cu precocitatea ei.
In rest suntem fete fte cuminti, uneori cand nu sunt in dormitor cu ea si aud ca gangureste linistit cate 2-3 ore fara sa planga ma speriu sa nu fie bolnava de cuminte ce este, dar cand ma vede si incepe sa rada cu gingiutzele cu gura pana la urechi sunt linistita ca-i merge bine. Doarme in continuare toata noaptea fara intreruperi, iar colici a avut sambata vreo ora de urla ca din gura de sarpe. Am remediat cu o crema de la farmacia naturista din n-spe plante, se da strat subtire pe burtica si calmeaza durerea si o face sa scoata gazele - ca multe dintre voi anunt ca face niste parturi de mami si tati se uita unul la celalalt care o fi facut, ca fata nu poate scoate asemenea tunuri :)) Crema se cheama, fte sugestiv dealtfel Flatulin.
In schimb eu nu ma simt fte bine, am racit si sus, si cred ca si jos. Sau imi vine ciclul... habar nu am ce naiba pot avea, dar de cateva zile imi simt ovarele si uterul, nu ma doare efectiv dar ma jeneaza ca inainte de CM, si de ieri am iar sange maroniu inchis ca la final de CM, desi ma simt ca la inceput. Ati mai patit careva asa ceva la 8 sapt de la nastere? Mai ales pe cele cu cezariana le intreb cum se simt in zonele de jos, poate ma prind ce am inainte sa merg la control din nou.
Vaccinul de 2 luni il facem si noi sapt asta, insa pediatra mi-a recomandat unul strain care costa 1,3 mil (!!!) insa nu are reactii adverse, nu doare, copila poate manca normal inainte si dupa, plus alte avantaje pe termen lung pe care mi le-a explicat. Acuma nu sunt snoaba, si sunt sigura ca si vaccinul normal e fte bun, insa dc pediatra mea din start mi-a spus ca ea asta il practica de ani, m-am gandit ca stie ea ce spune.
Mi-a fost dor de voi, nu am apucat inca sa citesc tot din urma, dar revin cu comentarii si la restul subiectelor.
Va pupam,

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Si noi am fost ieri in Herastrau!!!! Pe la intrarea de la Arcul de Triumf, care imi e cea mai draga... Am fost in Gradina Japoneza. Era asa putina lume... Mai mult cu bebei si pensionari.
Bogdan al meu face noaptea ca toate animalele, asa ca am fost nevoita sa nu mai dorm in camera cu el de vreo doua saptamani. Am grija cum il asez la culcare, ca sa nu fie vreun risc de inecat sau bagat sub paturica, si atat! Il gasesc la prima 'vizita' la capatul celalalt al cosuletului, cu piciorusele indoite, ca nu mai are unde se duce... Nu cred ca poate fi supravegheat 100% din noapte, se poate intampla ceva si in secundele in care dorm profund. Asa ca mai bine dorm ca lumea. Prima noapte am dormit cu griji, dar am rezistat sa nu intru la el sa vad ce face. Am tras cu urechea si, daca am auzit zgomotele obisnuite, m-am linistit. Asa am ajuns la program de 5-6 chiar 7 ore de somn in sir... Altfel, l-as fi alaptat la primul semn, cand isi sugea manuta sau se foia... Numai cand plange ii e cu adevarat foame, altfel mititelul adoarme la loc!
Anda, se poate si la noi o programare la astrograma? Bogdan Nicolae, 14 nov. 2005, ora 21:30, Bucuresti. Saru' mana!

Mergi la inceput

fetele, sfatuiti-ma si pe mine...
A mancat Vladut acum un san si am zis sa ma mulg la clelalt sa vad cam cat scot ca el tot un san imi mananca, pe al doilea nu-l ia decat f f rar.
Si am scos acum peste 100 ml (mai mult nu am cum sa masar ca nu am cu ce )..ce sa fac? Dupa ce-mi mananca un san sa-l mulg pe celalat? ca mi-e sa nu-l pierd....
PLEASE....ce sa fac????? LAVIIIIIII

poze

Mergi la inceput

Ripley, eu am nascut cu cezariana si am avut scurgeri pana acum 3-4 zile. N-am reusit sa ajung la doctor. Am facut sex de 3 ori deja, incercam sa ne revenim, ca a fost cumplit de dureros. Dupa sex, se pare ca au trecut scurgerile. E treaba hormonala, cred... Dureri am destul de aiurea: incep imediat de sub buric si pana la cusatura exterioara. Se accentueaza cand toata ziua il car pe bebe de colo-colo. Azi implinim 8 saptamani.

Mergi la inceput

Joy, da-i-l pe al doilea data viitoare. Ce rost are sa te mulgi? NU se intampla nimic cu laptele. La ce interval suge? Poate suge mai des de 3 ore, daca nu se satura, sau poate tine la silueta.... Incearca sa-l pui si la celalt sa si daca nu-l scuipa imediat, tot apuca sa traga ceva. Si data viitoare incepi cu ultimul. Dar nu exagera ca, pe urma, e posibil sa vomite ce a mancat in plus.

Mergi la inceput

RIPLEY si eu am dureri - impropriu spus mai mult ca o jena, asa- ca la inceput de ciclu, dar eu inca nu am terminat cu lochiile...adica mai curge asa, ceva transparent, usor usor galbui. Dar jenele astea sunt exact ca la ciclu, ca tot am tendinta sa ma duc la baie sa ma uit...

Mama...ai muls 180ml????? Ce bine...dar Ana este si mai mare, noi avem aproape 6 saptamani fara 3 zile.
Eu acum ma uit si am muls cam 110-120ml...

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by lavi02

Ina si Cristina tari de tot astrogramele lui Iris si Rachelina! Eu le pe fetiscane si le doresc sa n-aiba prea mult de furca cu mamele lor, ca am vazut ca ambele au ceva neintelegeri!!!

Lavi si noi va pupam pe voi, cele trei fete!
Eh,dupa cum anticipez eu - daca e' sa ma iau dupa predictiile Andei- treaba va sta cam asa; fi-mea va profita de bunatatea/slabiciunea mea ptr. ea si tati va pune piciorul in parg, fiindca el este mai intransigent.

Fetelor, cind aplicati "operatiunea termometru" cam cat din el introduceti in fundic, doar varful sau cum, ca sa stiu si eu , daca va fi cazul la pufulina mea?
Mai nou ea se chinuie cu vantuletele, se screme, scanceste, o tin pe o parte si o mai ajut sa le scoata,mai urla, i-am luat si niste picaturele numite Ovol care o ajuta dar nu vreau sa-i creez dependentza deci i le dau doar cind o vad ca se chinuie si plinge, altfel nu.

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput