Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Buna fetelor dragi!

Sa va raspund cui stiu:

Ina- palma stinga, e de bine, iei bani, palma dreapta, de rau= dai bani! Deci la tine e ok.

Ripley- ce misto ca ai fost la petrecere. Mi-e si mie un dor...Am ras si eu adeara o bere cu alcool, dar nu am aruncat lapticul ci i-am dat sa pape, in mod normal, mama denaturata ce sunt. SDar de lao bere, ce sa pateasca??? Si la mine in maternitate primeau bebelacii lapte Topfer si mi-au zis ca e tare bun. Noi suntem cu scutece Libero - traiasca Lavi02si sunt fff multumita, in conditiile in care kk-ul nostru o ia in sus si totusi nu s-a murdarit deloc.

Pischi- te inteleg perfect cu vomitatul. Si la noi la fel...

Mandy- mie dr. mi-a zis ca daca face peste 38.5 sa-i dau supozitor de Novocalmin. Febra mi-a zis ca se considera asa: peste 37 in prima parte a zilei si peste 37.5 in a doua parte a zilei. Ca cica e cu 3-4 rade mai mult daca a papat curind. Oricum, in fundulet e cu 3-4 grade mai mut ca la subrat. Deci gradele alea se scad.

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

buna mamicilor,
,DORDIA ASTA NTREBAM SI EU IERI,INSA AZI AM AFLAT MAI MULTE
intradevar pt bebeii nascuti inainte de1 ian 2006 dosarul il depune angajatorul la directia de muncaactele sunt:
-ACT DE INDENTITATE
-certificat de nastere a-l copilului si livretul de familie
adeverinta de la angajator cum ca ai lucrat ultimele 12 luni
adev de la angajator din care sa reioasa ultima zi a concediului de maternitate
-declaratie pe proprie arspunderedin care sa reiasa ca nu mai beneficiezi de indemnizatie de maternitate(o scrii tu)
-declaratie pe proprie raspunderedin care sa rezulte ca celalalt parinte nu beneficiaza de prezenta ordonanta(o scrie sotul)
-declaratie pe proprie raspundere ca te ocupi de cresterea copilului si ca nu este incredintat altcuiva sau este dat in plasament

acum,adeverinta daca nu o au la serviciu o gasesti la www.cnp.ro cauti la arhiva de la comunicate de presa la data de 12 dec
si inca ceva vezi ca luna asta se depun actele ppana pe 15 ianuarie,
pt mamicile care depun in februarie ,trebuiesc depuse pana pe 10 feb
se pare ca banii nu se stie cand se vor primii,mi-au zis ca pe ian se dau in martie cel mai devreme pt ca nu au normele metodologice,numai in romania asa ceva

sper sa te ajute ce am scris aici,si pe alte mamici

si in fiecare luna trebuie sa depunem la directia de munca o cerere

asta este birocratia

ela si oana daria(02.01.2005)

fetelor eu am incercat toate metodele si tot nu am laptic suficient
asa ca la noi avem 2 mese cu supliment
azi chiar 3 ,ii dau milumil si sunt f multumita de cum a luatt in greutate 1.300 in prima luna asta dupa ce a recupeat pierderea fiziologica de 200 asa ca luni aveam 4.650
poze cu noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana242003/album?.dir=/2366

Mergi la inceput

Despre CIC - am fost azi la mine la serviciu. Ei au zis ca-mi trimit ei actele la primarie, dar ca in mod normal mama trebuie sa se duca sa depuna personal, conform noiilor reglementari. Mi-au dat sa completez o cerere de 6 pagini!!!! - este vorba de Anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a ordonantei.
Pe ultima pagina trebuie completate inclusiv datele tatalui!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Sa va mai zic de noi. Nu sunt intr-o forma de milioane. Aseara la cintar, am constata cu jale o crestere de doar 160 de grame. Bineinteles ca m-am stresat, dupa care am incercat sa ma consolez cu faptul ca a fost saptamina cu vaccinul si eu zic clar ca este afectata, in continuare, chiar, de el.
Lavi si fetele "vaccinate deja", ce parere aveti? La bebelacii vostri nu vi s-a parut vreo diferenta?
Mie mi se pare clar mai miriita, mi se pare ca nu prea mai are pofta de mincare...noaptea v-am povestit deja ca se tot foieste si gesticuleaza in somn, e clar ca nu doarme profund. Azi noapte a fost la fel, ba chiar mai rau.

Lavi, la mine problema e ca dorm iepureste de cind lumea, lucru accentuat acuma, de cind cu bble. In afara de asta, patutul e la 40 de cm de patul meu. Nu am cum sa nu ma trezesc. Eu nu sunt genul de mama care sare la orice miscare - cind doarme de exemplu ziua, nu merg pe la ea cu jumatatile de ora, sa nu zic chiar orele orele, daca e liniste si am teaba. Deci pur si simplu ma trezeste. Ce ma oftica e faptul ca iainte nu era asa. Se trezea cu max un sfert de ora inainte de papa si se foia. Azi noapte s-a foit non-top. Nu a plins deloc. Decit la 4.215, cind i-am data papa. Dar foiala a inceput la 1.30.Apoi am culcat-o si iar foiala de la 6.30 pina la 9 cind papa iar!

Cu lapticul - clar mi s-a parut buna berea! A facut laptic bine! Nu cred ca nu am laptic si de aceea nu a luat bine in greutate. Io ma gindesc ca daca dupa ce bb suge curge inca laptic din sin, inseamna ca e. Mai degraba mi-e frica sa nu fie ceva in neregula cu bb. Nu stiu, ce, dar poate de aia si e mai agitata, nu stiu...ma gindesc...
Oricum, saptamina asta e de proba - daca luam iar putin, sun doctorul. Pina atuncea, incerc sa nu ma strsez, ca nu-i a buna si nu ajuta la nimik. Aviz lui Dordia!

PS - a mai fost o singura sapt in care a luat asa de putin - cea cu diaree. Ata, asa, ca mi-am facut tabelut de evolutie si l-am comparat!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Joy, hai ca pina la urma ne infratim. La fel si Sarah - caputul de alien, regurcitari la greu...Cu calciul - noi luam gluconat de calciu, 10 zile pe luna, din luna a doua. Azi i-am dat a sasea zi. Mai avem 4 si scapam pe luna asta!

Irinuca si fetele cunoscatoare de medicina- ce fel de crema e asta? Karvol? Ce contine excat?

Ripley - m-am indragostit! E asa de dulce Ana. Pare asa de matura la virsta ei. incredibil!Hai ca in stilul asta, la 5 luni incepe sa povesteasca "amintiri din copilarie".

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

ANDA , Stefan e nascut la 4:45am. Multumesc ca m-ai inscris pe lista, ca mor de curiozitate!

Eu nu prea am timp sa scriu ca puiul meu a dormit azi 10 minute toata ziua. In schimb ii e foame fff des. fi vreun puseu de crestere?

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Ela iti multumesc mult pentru informatii, o sa le salvez si o sa le spun fetelor de la servici sa urgenteze depunerea dosarului!!!

Noki in seara asta il cantaresc si eu si promit ca nu ma mai stresez si nu va mai stresez nici pe voi dar...parca mi se pare imposibil si .... cred ca totusi o sa va stresez in continuare daca nu va suparati. Asta e, sunt mai stresata de fel si vreau ca bb sa fie ok. Te pup si la mai mare!!!
Daca bb papa si doarme si nu prea plange mai deloc inseamna ca e ok nu??? Deci eu sunt culmea dar bine ca imi dau seama!!!Cand e vreo problema ma stresez cand nu e ma intreb daca si asta e normal!!! Hai ca nici eu nu ma mai inteleg!!!

In legatura cu taietura de la cezariana eu nu mai am nici o durere de mai bine de o luna!!! Cusatura nu ma doare de loc dar partea din susul cusaturii inca mi se pare amortita da in rest eu sunt ok si fac tot ce faceam si inainte mai putin caratul.Deci si noaptea e superrrrr!!!

Hai ca vb mai pe seara ca are Doru nevoie la PC

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alina, mie mi se intimpla asta ( sa uit) frecvent.
Noki, multumesc mult; astept sa-mi soseasca cartile comandate ptr. Rachel si poate ca asta o fi cadoul.
Ma duc sa ma intind si eu un pic; asta-noapte am stat cu Rachelina mea de la ora 1 pina la ora 3 ( si da, Joy, se poate sa stea atita la supt) am alaptat-o si dupa aceea nu a mai adormit neam. Am luat-o in pat cu mine si cind am ajuns spre epuizare i-am dat san din nou ( mare greseala!, dar cu suzi nu a mers in nici un chip, o scapa la fiecare minut ) si asa a adormit.. Spre dimineata au apucat-o cramputele la stomac si ne-am chinuit de ne-au sarit ochii; am pus-o pe burta mea, piele la piele si asta a calmat-o ptr. un timp,caldurica la burtica cu carpitza incalzita in micro, apoi am tinut-o in brate si am leganat-o ( asta nu a mers) cind am inceput sa o plimb prin toata casa si-a mai revenit.
Acum motaie putin si incerc sa motai si eu ca sint topita, nici sa vorbesc nu mai pot.
Cind ma voi trezi iara voi simti ca m-a calcat tramvaiul – de mahmura-dar nu am incotro.
Si ciudat – tin minte ca aceeasi chestie s-a intimplat si Mirelei Anca- desi nu am dormit mai deloc, mi-a curs lap-lap-ul intr-o veselie astazi dimineata, mi-am udat camasa leoarca, chiar asa nu mi s-a mai intimplat.
Ripley, superba Anuta ta ( o sa-i gasesti repede multi pretendenti!).
Mara, si Flaviutza ta este o bomboana, Doamne, cum isi tine ea singurica sticluta, iti vine sa o maninci, nu alta!
Catutza, am admidat-o si pe printesa ta scumpa!

Victorie! pufulina mea si-a "predat" suzi din guritza si doarme; asta-i semn ca a capitulat!!!

Ma duc sa ma intind in pat.
Pupicei!

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Si noi avem, caputul cu o cocoasa mare la spate si ni s-a spus ca e de la prezentatia pelviana si ca intr-un an se va duce de la sine...
Cu vomismentele, m-am plans si eu ieri si intrebam pana cand o sa se mai intample... Cred ca pana la urma, totul se inscrie in nota normala, daca toate ne plangem de acelasi lucru.
Hai, ca ma cheama datoria. A mancat tot ce a prins, maini, paturica, maneci... Ii dau totusi tzatziaca!
Pe maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Noki am intrebat si eu pediatra daca pot sa ii dau Karvo, ca m-am saturat de scos mucii cu pompa (mai bine zis nescoatarea lor) si pus Marimer in nas, cu urlete de disperare din partea Ilincai. A zis ca doar dupa ce face copilul 3 luni. Karvolul poate fi sub forma de capsule sau solutie care se inhaleaza si, din cate am vazut la alte mamici, se pune intr-o batista care se va aseza langa copil. Pediatra mi-a zis ca totusi nu desfunda asa bine nasul decat apa de mare sau serul fiziologic. Asa o fi, dar eu tot astept sa faca bb 3 luni, ca m-am saturat s-o chinui cu picaturi in nas.
Acum sa vad si cat costa!

apropo de costuri, am vazut ca Bonsianul ar fi gratuit.
Ce medicamente ptr bebei sunt gratuite sau compensate ca eu nu am primit decat vit.C compensata?

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput