Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 12
cristinamh spune:
noua ne-a zis pediatrul ca la vaccinul de 2 luni... daca iau supozitoare de 125mg sa le tai pe jumatate, sa nu pun intreg, ca e doza prea mare. de la 4 luni, intreg. sau sa iau de 80mg (eferalganul parca are.. nu mai tin minte. unele cu iepuras pe ele)
sapt viitoare ne intepam si noi. sa vedem cand.
forma capului... e normal sa fie deformat... lavi a explicat de ca. la cei nascuti natural, oasele capului se pot suprapune putin ca sa permita trecerea. de aici acele formatiuni care se simt mai pronuntat. dar capul creste f repede (de-aia se si masoara la fiecare control lunar circumferinta, sa creasca constant) si sub presiunea din interior fa avea la final forma perfecta. asa ca nu va mnai faceti atatea griji cu masatul sau alte cele... ca nu prea are rost.
joy, cum adica e gratuit bonnisanul??? ca eu stiam ca tot ce e de plante nu e gratuit...
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
dordia2000 spune:
Fetelor si noi avem caputul oval da r eu am zis ca e ok. Daca e isi revine pe parcurs nu?
Si noi ne intepam saptamana viitoare pe 18.01.2005 si imi e un pic teama de reactia micutului asa ca o sa ma vedeti iar disperata!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
Ina869 spune:
in casa nu se mai poate sta,asa ca eu sint de faot cea care a capitulat; o imbrac si o duc pe-afara, poate asa se mai linisteste...
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
dordia2000 spune:
In legatura cu Bonisan-ul: noi nu ii dam bonisan ca de la inceput am mers pe sab simplex si ii merge de minune. Ii dau 15 picaturi inainte de fiecare alaptat si nu prea stiu ce sunt aia colici. Doar de 2 ori am plans mai isteric dar doar jumatate de zi dupa carese linistea. Adineauri am baut 2 cani cu lapte si cu chec si astept reactii dupa masa de la 7.30-8 . in rest am mancat de toate mai putin carnati. (inclusiv piftie de curcan si de porc) Deci eu sunt supermultumita de sab simplex!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
catutza spune:
Ina , si mie i-mi place micuta ta Rachel, s-mi mai place cum te-ai tuns...si pe mine ma "bate" gandul sa-i fac breton..dar nu am avut niciodata si nu stiu cum mi-ar sta!Oricum merg maine sa ma tund si sa ma vopsesc ca m-am saturat de parul asta strans mereu.Sa vad ce o sa iasa!
Catutza si Bianca-Maria
Bianca-Maria
Noki_Lara spune:
Dordia, nu e prea mult la fiecare alaptat Sab? Si cite 15 pic? Mie dr. mi-a zis ca numai de 3 ori pe zi!
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
lavi02 spune:
Ce-i, Dordia, daca n-am mai scris de doo pagini va si speriati ca am patit ceva?
Pe noi poti sa ne stresezi, mai bine pe noi decat sa te stresezi pe tine. Dar eu parca vad ca a luat bine la cantar. De abia astept sa ne zici cat.
Suntem bine, am fost a o lunga plimbarica pe afara.
Noki nu vrei sa te intalnesti intamplator si cu vreo duducuta prin cele parcuri? Tu poti circula cu masina in timpul saptamanii si cu Sarah + carut? Ca eu n-am carnet, asa ca in timpul saptamanii pot sa ma plimb numai in parcul meu. Dar e parc mare, frumos... sa-i fac niste reclama!
Chiar: nu se plimba nimeni in Parcul Tineretului ????
Felicia Karvol-ul sunt niste capsule (arata ca niste ovule scuzati comparatia) care contin inauntru uleiuri volatile - incercat la Silvia, functionat asa si asa. Mai bine a functionat crema Pulmex care e tot cu uleiuri volatile si care se unge pe pieptul copilului. Noi am folosit-o prima oara la 9 luni, la prima raceala. Desfunda si nasul si e buna si la tuse. Dupa ce o ungi cu ea pe piept si pe spate se incalzeste pieptul/spatele. Dar nu stiu de la ce varsta se pot folosi, banuiesc ca de la cel putin 3 luni, ca mai toate medicamentele in afara de antibiotice.
O data am suspectat-o pe Silvia ca a inghitit o capsula Karvol, am ajuns si la urgenta cu ea si cei de acolo au zis ca nu-i asa mare bai si nu trebuie sa-i faca spalaturi gastrice. Pana la urma le-am numarat si renumarat si am ajuns la concluzia ca n-a ighitit. Cum de am comis asa imprudenta? Pai eu eram ocupata sa adun mercurul de pe jos ca tocmai imi sparsese un termometru
Ripley chiar ca e precoce fata ta, Nati inca nici nu stie sa dea cu mana dupa jucarele!
Vezi ca daca ii inlocuiesti complet o masa o sa-ti scada laptele prin lipsa stimularii (stimulare mai rara).
Da, noi folosim Libero.
Noki si Ripley au aparut mai nou o versiune noua la Libero, care au material absorbant si pe elasticul de la spate, dar din pocate toti pampersii dintr-o punga au acelasi desen in fata. Versiunea noua o inlocuieste treptat in magazine pe cea veche.
Ripley mare dreptate ai cu podusele bune, o idee mai scumpe care dispar de pe piata. Un lapte praf f bun (pe vremea Silviei) era Morinaga BF. Avea Bifidus factor + lactoferina.. f bun! LA inceput se gasea in toate farmaciile, dupa aia am ajuns sa mobilizam tot familionul sa caute prin toate farmaciile care le ies in cale. Mai apoi am contactat importatorul si luat de la el. Si tot nu ne-a ajuns pana a facut fata 1 an - nu s-a mai gasit.
Joy si eu la un mom dat ii dadeam cate un san la o masa dar mai apoi mi-a scazut laptele si am inceput iar sa-i dau din 2. Nu m-am muls. Nu stiu cum e bine, vezi si tu.
Alina eu cred ca tu ai avut o perioada mai critica cu laptele si ti-ai revenit.
Mai fetelor nu-i ciudat ca mai multe am avut pb cu laptele cam deodata = de sarbatori: Ina, eu, Mandy, Alina, cred ca si Dordia... POate prea mult stres cu sarbatorile astea si iesire din programul nostru tipic si linistit.
Noki nu puteti sa va mutati cu dormitul in alta camera?
Gandacel deduc ca durerile la nu se datoreaza nasterii normale ci pauzei prea lungi in care s-au mai strans la loc chestiile pe acolo.
Lipsa libidoului se datoreaza stresului prea mare datorat schimbarii in viata noastra (copil in plus); au mai fost subiecte la femina intim pe tema asta. Si de multe ori cele la al doilea copil se plang de treaba asta intr-o masura mai mica decat cele aflate la primul. Asta - tot stresul e de vina, socul de a deveni mama a doua oara e mai mic decat prima. Eu sunt un viu exemplu: dupa bb 1 nu aveam nici un chef. Acuma insa... dimpotriva. Pacat ca Nati se culca cam tarziu mai nou si suntem amandoi franti! Trebuie sa facem un program copilului asta!!!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Gogolos spune:
Fetelor, si noi avem capul alungit, ca de Alien, si in plus si o ureche clapauga, dar doctorita ne-a zis ca nu trebuie sa iau nici o masura, se vor "indrepta" de la sine. Sper sa aiba dreptate si sa nu ramanem intr-o ureche.
Azi am tras o sperietura urata cu bebe al meu, a papat foarte mult, inclusiv supliment si cand sa ragaim a regurgitat si s-a innecat cu lapticul iesit. L-am pus rapid pe partea dreapta si l-am batut la spatic, dar cateva secunde mi-a inghetat inima in mine pana l-am vazut ca respira normal din nou. Asta e problema noastra, papam repede si mult din biberon si ne innecam. Mai trece cineva prin asa ceva? Eu cred ca o sa incerc totusi sa il alaptez exclusiv, chiar daca imi cere din ora in ora, macar nu ne mai chinuim cu bibi. Precizez ca ii dau completare la sfatul pediatrei, bebe al meu suge din ambii sani si nu ii ajunge, plange de foame si isi baga pumnisorii in gurita.
Gogolos si Piciu
bb_alinus spune:
Ina sa iti spun eu cum fac noaptea cand, dupa ce mananca, Amalia n-are chef de somn. O iau in brate - mare greseala stiu - ne alungim amandoua pe canapea, ii dau suzi si i-o tin cu un deget ca sa nu o scape si cu celelalte degete ramase o mangai usor pe obrajor si o tin foarte aproape de pieptul meu... eventual ii si soptesc cate ceva la ureche. Si asa sta linistita si intr-un final adoarme.
Lavi nu stiu ce sa zic, eu parca ma simt mai stresata acum de cand a plecat maica-mea si de cand cu moartea bunicului decat de sarbatori cand nu am prea facut mare lucru.
De ieri ma doare ingrozitor gatul, azi noapte nu am putut sa dorm deloc de durere iar acuma imi curge nasul si ma simt ametita...ce sa iau?? Am dat in gat cu un sprey care contine un antibiotic si nu stiu daca am facut bine...
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii