szeged - 2
Raspunsuri - Pagina 12

Tabitha spune:
Mi-ka: hai, nu te descuraja, este posibil ca din cei 5 foliculi sa obtii 5 embrioni, care eu zic ca e bine. Fii optimista si sansa iti va surade.

crinuta71 spune:
Mi-Ka nu te descuraja, am sa-ti spun cum a fost la mine. Din 8 foliculi au ramas 5 foliculi la ultima eco inainte de punctie (si eu am fost trista si m-am descurajat atunci). In ziua aceea eu am si luat Pregnyl-ul, iar la punctie a gasit 6 foliculi (deci a mai crescut suficient inca unul). Din cei 6 foliculi au iesit 6 ovocite, apoi s-au obtinut 5 embrioni. Asa ca stai linistita, important e sa fie ovocite in foliculi si sa iasa macar un embrion. E de ajuns unul si acela sa fie bun, ai vazut ca sunt cazuri de reusita. Asa ca nu te necaji. Am sa ma gandesc la tine si iti tin pumnii sa reusesti!
poze

asi spune:
Mi-ka important e sa pui in burtica un embrion si ala sa si ramana acolo.Sa te bucuri ca nu ai avut prea multi foliculi ca aia era chiar de rau.
Succes si sper sa devii graviduta!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

mirabela11 spune:
Ceau fetelor!
va citesc in continuare si sunt la curent cu tot ce vi se intampla.Astfel ca:
Mi-ka , iti tin pumnii pentru maine, sa ai cati mai multe ovocite.Important este sa fii optimista( eu vorbesc?? care mai cad in butoiul cu indoieli), dar sa stii ca trebuie sa fii linistita.Eu sunt cu constiinta impacata ca am stat o saptamana acolo, fara stres, oboseala(am dormit amandoi de "am rupt")fara probleme, sper sa fi folosit asta in final.
Ma bucur ca impartasesti aceeasi incredere si multumire fata de echipa de la Szeged(sunt chiar o echipa, munca fiecaruia este respectata si apreciata).Poate ca impresiile noastre vor sta la baza deciziilor altor fete, si sunt cu inima impacata ca ar face astfel o alegere buna.Indiferent cum se va finaliza la mine FIV-ul, tot acolo as merge si a doua oara, pentru ca sunt sigura ca au facut tot ce le-a stat in putinta.
Leliutza, nu ne scrii nimic?cum esti? cum a fost?
Rh, vreau sa te intreb daca inainte sa afli ca esti insarcinata ai avut sentimentul ca porti o mica viata in tine? eu n-am nici o senzatie de genul asta, parca ma simt vinovata ca uit cateodata de "micutul din mine".Oare e normal asa? Sau poate avem nevoie de certitudine ca sa realizam asta?
Va pup si tin pumnii pentru cele care incep sau sunt pe cale sa finalizeze procedura.
Va pup
Mirabela 11

Mi-Ka spune:
mirabella 11, ma bucur ca ai mai dat un semn de viata, chiar ma intrebam ce mai faci. Sa stai linistita si sa dormi mult si pana la implinirea celor doua saptamani si sa ai incredere ca cineva acolo sus te iubeste si o sa-ti dea
mult dorit.
leliutza, nu are internet acasa,din cauza asta nu a mai intrat, insa urmeaza sa si-l instaleze; stiu doar ca este bine si asteapta rezultatul pozitiv de dupa cele doua saptamani. A avut ceva emotii cand i-a facut anestezia, insa in cele din urma a fost bine; stiu astea pentru ca m-am intalnit cu ea dupa ce a avut ET, astepta sa intre la doctor sa-i dea tratamentul de dupa.
Eu cam constiinta incarcata, pentru ca in timpul tratamentului am mai fost si la servici printre drumurile din doua in doua zile la Szeged; sper sa conteze si odihna de dupa ET, caci am sa stau acasa atunci.
Fetelor va pe toate si multumesc de incurajari, caci ieri am fost intr-o "buda psihica" din cauza ca am pierdut doi foliculi; acum mi-a mai trecut.
Mi-ka

Rh spune:
Salutare fetelor !
Va urmaresc din umbra cu sufletul si burta la gura
Mi-Ka, nu-i momentul pentru depresii, oricum ai pierdut foliculii necastigatori !!!
leliutza, te asteptam cu vesti bune...
Mirabela, si in cazul meu s-a facut "hatching". Referitor la senzatii... afla ca mie, si acum la 17 saptamani, mi se intampla acelasi lucru. Ma izbesc de realitate cand imi iau blugii pe mine . Cred ca e ceva normal.
Cu bine,
Rh de 17 saptamani.

SilvanaPopovici spune:
Mai intru eu si pe alte subiecte dar asa o agitatie si o efervescenta in discutii, multe (ca sa nu zic toate)fete care reusesc, optimism si sustinere, mai rar!
Dupa atata lauda, niste noi intrebari:
1. in conditiile in care din septembrie-octombrie 2006, cand m-am hotarat pentru FIV la Szeged, voi locui deja in Bucuresti, cum ma sfatuiti sa fac cu drumurile?? E clar ca se exclude plecatul din 2 in 2 zile acolo...Cat timp este necesar in total, sa petrec in acel oras? (impreuna cu sotul, se'ntelege)
2. cum se procedeaza cu lipsa de la serviciu? primesti un concediu medical, pleci in concediul tau de odihna sau altcumva???
Fetelor care ati reusit, cred ca raspunsurile la intrebarile astea ar fi interesante pentru cele care nu locuiesc in Banat, dar carora le-ati deschis apetitul pentru Szeged (si bine ati facut).
Multumim si
Silvana
Liana30: am lipsit vreo 5 zile de pe forum, dar acum sunt aici.

crinuta71 spune:
Mi-Ka am sa ma gandesc la tine maine. Iti tin pumnii sa fie bine!
Mirabela si Leliuta sper sa veniti cat de repede cu vesti bune!
poze

mirabela11 spune:
Ceau fetelor!
Silvana, poate reusesc sa te ajut cu cateva raspunsuri.
Perioada necesara a face FIV, daca totul merge bine, este cam de o luna de zile, puse cap la cap.Eu am fost pentru prima data in 29 nov.anul trecut, cand a avut loc prima intalnire cu dr, primele analize, anamneza cuplului, spermograma care au vrut sa o facem si la ei, desi aveam una recenta cu noi.Dupa asta am primit mail cu OK -ul pt a incepe procedura de FIV si asta a insemnat o luna de anticonceptionale.Practic luna decembrie este de tratament la domiciliu.
Urmatoarele intalniri au fost:
- 2 ianuarie - cu prima ecografie a ovarelor.Din 6 am inceput tratamentul stimulator, iar dupa asta intalnirile sunt tot mai dese;
- 10 ianuarie-ovulometrie
- 13 inauarie - ovulometrie
- 16 ian-23 ian - interval in care am ales sa stam acolo tot timpul si in care au mai fost inca 3 ovulometrii, in 20 punctia si in 23 ET-ul.
Practic daca iti iei concediu o luna rezolvi problema.
Daca mai ai si alte intrebari, te ajut cu placere.
Mirabela 11

Liana30 spune:
Buna dimineatza!!!1
dupa cum vezi Mi-ka m'am trezit dis de dimineatza sa le mai dau putina bataitza sa fie numa buni azi la punctie...
tin pumniii si te
olteanca
Gabitza
"Nimic nu-i imposibil!"