Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(15)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by yank

03. Retineti esenta dialogului
Nu uitati ca scopul participarii in cadrul discutiilor, nu trebuie sa fie convingerea celorlalti participanti ca punctul de vedere propriu este cel corect. Retineti ca nu este obligatoriu ca discutia sa se termine cu un acord. Nimeni nu are dreptul sa se supere daca ceilalti participanti nu ii impartasesc opiniile. Aceasta este esenta dialogului.

04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in functie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
Subiectul acestui thread e modul de viata ortodox. Nu incercati sa mutati disputele de la alte subiecte aici.
A
Yank,multumim ca ne urmaresti cu atentie.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

Irina, multumesc si eu de link, cel mai des intalnit personaj din cele descrise mi s-a parut Impostorul. 1.c. Impostorul, sau “misticul” mascat, vine cu gând precis de a induce în eroare asupra persoanei si valorii sale, simulând sfintenia pe care n-o poate realiza de fapt si prin aceasta asemănându-se cu întâiul impostor, ocrotitorul lui (adică diavolul). Precum acela a vrut să fie ca Dumnezeu, asa si acesta vine ca (un) Hristos, ca profet, ca om sfânt si luminat. Impostorul si fătarnicul, “lupi îmbrăcati în haine de oi” <Matei 7.15>, simulează si, în acelasi timp, deformează si discreditează continutul doctrinar al Ortodoxiei, urmărind cu intentie înselarea bunei credinte a celorlalti. Resortul interior care-i stimulează în avânt si în perseverentă, uneori chiar în eforturi ascetice exagerate, e un orgoliu nemăsurat, o sete demonică de celebritate pe lângă interesele materiale care nu sunt excluse deloc. Prin felul de a vorbi, de a se misca, de a simula minuni, de a profeti, impostorul face “scamatorie” spirituală dezbinând credinta si pe credinciosi; el începe în Biserică, dar sfârseste în afara ei. Impostorul se foloseste de Evanghelia lui Hristos nu pentru folosul Bisericii si al credinciosilor, ci pentru folosul propriu.Imparatul e gol.

Conchita,ma bucur ca ai gasit articolul interesant.Parintele Mihail este un duhovnic foarte cunoscut,am inteles ca are multi ucenici.Am stat si eu o data de vorba cu el,si mi-a placut.Ma gandesc ca,din fericire,sunt atatia preoti si duhovnici daruiti in Biserica noastra,e si pacat ca,in loc sa-i ascultam si sa ne mantuim,sa ne smintim de ceilalti.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Mie mi se pare ca Yank urmareste pe cineva anume (hi, hi hi), ca-i e teama sa nu spuna pe la spate ceva...Altfel ce motiv ar avea sa deschida un topic de oameni prosti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Mie mi se pare ca Yank urmareste pe cineva anume (hi, hi hi), ca-i e teama sa nu spuna pe la spate ceva...Altfel ce motiv ar avea sa deschida un topic de oameni prosti?

Wrong! Nu am spus nicaieri ca este un topic de oameni prosti,sau ca ortodoxi sint prosti.Please,nu imi pune cuvinte in gura care nu imi apartin.Nici nu urmaresc pe cineva anume,doar lecturez si atata tot,peste tot gasesti lucruri,opinii,ganduri interesante...si recunosc citeodata ma si amuz copios.[:-)]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by fdoina

Sa ma certe si pe mine cineva!!!!
Am lasat rugaciunea, cititul si stau pe DC cu si fara timp sa citesc si sa postez... Copiii ii las de izbeliste la televizor, cu barbatu-meu, ca nu ii place deloc noua mea pasiune, si nu pot deloc sa ma scutur...Ce ma fac?

cu vointa, Doina, cu vointa! vorba aceea, credinta adevarata munta muntii din loc, daramite sa biruiasca o biata dependenta de net. nu rad de tine, ca am trecut si eu pe-acolo unde esti tu si e treaba serioasa. are dreptare Irina, daca reusesti sa ajungi la un echilibru, ala e un prim pas. parerea mea e ca ar trebui si al doilea, treilea etc pas, pana la victoria finala :-)), cand nu unealta ar trebui sa-l stapaneasca pe om, ci sa-i ajute. munceste sa iti castigi in primul rand indiferenta fata de ce se spune si mai ales ce ti se spune, ia-o ca pe o joaca de copii, care acum isi impart jucariile, maine isi dau in cap cu ele, poimaine iar se pupa, raspoimaine iar se iau de par - si pune asta pe seama imaturitatii. ca daca ar fi maturi, s-ar comporta ca adultii avand o viata reala, nu incremenind cu fundul pe scaun la comp cu anii. deci nu pune la suflet ce se intampla in virtual - unde, hai sa fim seriosi, nimic nu se poate intampla, de fapt! :-)) cine e dincolo de ecran? multi spun ca sunt oameni la fel ca noi, dar eu cred ca dincolo de ecran e Nimeni, adica Iluzia lui Cineva. niste litere tzopaind ferice pe ecran nu inlocuiesc Persoana, Omul, Prietenul. iar iluzia Persoanei e chiar satanica, de unde si pasiunile negre pe care le dezlantuieste dependenta de net. oameni care nu pot fi ei insisi in viata reala, isi vand sufletul virtualului pentru iluzia de-o secunda ca inseamna ceva pentru cineva. asa ca, Doina, foloseste si tu netul pentru a-ti face prieteni, dar du-te si intalneste-te cu ei in viata reala. succes la des-dependenta, ca e de munca, nu gluma.

Conchita draga, asa este. Suntem foarte departe unii de altii. Cu toate avioanele si calculatoarele...Totusi eu cred ca sunt si oameni, chiar prieteni in spatele calculatoarelor! Foarte foarte putini, asta-i drept! Doar nu te asteptai la altceva... Uite aici de la mine fiindca esti deosebita! Si nu mai fi mahnita!
Cu drag,
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Anto, multumesc frumos!
asa e, departarea...si mai ales departarea de casa, de Romania...:-( sigur ca sunt oameni in spatele ecranului (si ce oameni! fericiti cei care, ca si mine, si-au facut prieteni absolut minunati pe net), ce ziceam e ca atunci cand intervine dependenta, preferam sa vorbim cu ecranul, nu cu oamenii. ca ecranul nu poate inlocui oamenii si ca gresim cand cadem in idolatrii dintr-astea, venerand virtualul mai mult decat realul.

Mergi la inceput

Postez aici niste intrebari puse de Axia la subiectul cu feminismul:"V-as mai supune atentiei urmatoarele mele dileme , care nu au neaparat legatura cu feminismul, ci mai degraba cu statutul femeii in general : de ce nu este permis accesul femeii in altar, de ce nu se concepe ideea femeii-preot si mai ales nedumerirea cea mai mare dintre toate, de ce nu pot intra in biserica 40 zile dupa ce am nascut, pentru ca sunt murdara ??? De unde si pana unde nasterea murdareste ?Asta pentru ca ma framanta de mult si nu mi-a raspuns nimeni"
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

O sa intreb si eu atunci despre cea mai mare nedreptate pe care a facut-o Dumnezeu fata de barbat : de ce nu i-a dat putinta de a naste copii ? De ce l-a saracit de legatura aceea intima pe care doar o femeie o poate avea cu copilul ei ? Poate-l cunoasteti pe parintele Adrian de la Antim (nu stiu daca mai traieste). Ala duhovnic ! Am avut onoarea sa-l urmaresc cu ani in urma, cind a fost internat la Urgenta. Era tare bolnav si intr-o seara doar el era treaz in salon si mi-a povestit viata lui. Mi-a spus ca soldatii pe front, inainte de moarte, uitau de tot si in mintea lor raminea doar imaginea mamei. El era convins ca mama e imaginea cea mai puternica din viata omului. E adevarat ca barbatii nu fac mare taraboi pe tema asta dar cred ca e doar din cauza ca nici nu-si inchipuie ce-au pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

[quote]Originally posted by amuleta
Mi-a spus ca soldatii pe front, inainte de moarte, uitau de tot si in mintea lor raminea doar imaginea mamei. El era convins ca mama e imaginea cea mai puternica din viata omului.

Amuleta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Doamne,
Eu tanjesc dupa CONTOPIREA cu Tine,
dar Tu ma OPRESTI
si intre mine si Tine pui PALMA Ta,
Ce-mi ATINGE Inima...Da!...
Altfel eu n-as mai "Exista",
Si ce rost INTALNIREA noastra ar mai avea?...
Ca eu sa "Exist", STAI mereu DEOPARTE,
ca Dorul meu, niciodata, sa nu ia sfarsit!...
(Avva Ghelasie Isihastul de la Frasinei)

Fetelor, in ultima vreme ma simt ca Iuda... Aveam mustrari de constiinta si mi-am dat seama de ce, cand a rostit preotul, duminica, rugaciunea de mai inainte de impartasanie..."ca nu voi spune vrajmasului taina Ta, nici sarutare-ti voi da, ca Iuda"...

Mergi la inceput