Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(15)
Raspunsuri - Pagina 11
irina.c. spune:
quote:Aha,stiu cartea,o am in format electronic.O sa ma uit prin ea,n-am citit-o.Daca nu e prea peste mana,m-as bucura daca ai cauta...dar numai daca nu ti-e greu,ca ai si tu destule de facut.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by fdoina
Irinoiule(ti-am zis vreodata cat de drag imi e numele asta? asa o cheama pe sora mea, de peste ocean) eu am o gramada de invataturi de la Sf Parinti , redactate pe foi, ca sa mai citeasca si altii ...nu sunt sigura de unde e citatul ala, dar cred ca e din "Despre deasa impartasire cu Preacuratele lui Hristos Taine" (apropo, cine n-are cartea asta s-o cumpere daca o mai gaseste, ca e minunata)...daca e important, caut si-ti spun sigur.
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
fdoina spune:
A, si sanatate multa, Irinuca, las ca vine ea primavara si scapam de statul in casa...Si mai lasa copilu ala sa se joace, nu stii ce spunea cuviosul Paisie Aghioritul?... ca daca intr-o casa cu copii ai sa gasesti toate lucrurile puse in ordine e semn de vatamare de minte la parinti
irina.c. spune:
quote:Pe mine o sa ma vatame dezordinea asta permanenta.Glumesc.Nu zic sa fie ordine mereu,dar macar 5 minute pe zi?
A, si sanatate multa, Irinuca, las ca vine ea primavara si scapam de statul in casa...Si mai lasa copilu ala sa se joace, nu stii ce spunea cuviosul Paisie Aghioritul?... ca daca intr-o casa cu copii ai sa gasesti toate lucrurile puse in ordine e semn de vatamare de minte la parinti
Multumesc de urari.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
amuleta spune:
Azi am vorbit cu maicuta de la biserica noastra. Picteaza icoane. Mi-am dat seama ce greu este pentru monahi, ce lupta au de dus. Mi-a oferit o alta lumina asupra monahismului romanesc, si a fragilitatii interpretarilor noastre. Ea spune ca toti apostolii, cu intimplarile lor, traiesc in noi iar noi retraim Biblia in toata viata nostra. Am intrebat-o cum se impaca sfaturile diferite date de mari duhovnici, uneori diametral opuse. M-a sfatuit sa ma intorc mereu la Sfintii Parinti si sa nu uit ca fiecare om e atit de destept pe cit de mare e experienta lui pe calea mintuirii. Mi-a spus ca fiecare dintre acesti duhovnici propovaduia din proprie experienta, conform caii pe care o luase el sa se mintuiasca.
gandacelu spune:
quote:
Irinoiule(ti-am zis vreodata cat de drag imi e numele asta? asa o cheama pe sora mea, de peste ocean) eu am o gramada de invataturi de la Sf Parinti , redactate pe foi, ca sa mai citeasca si altii ...nu sunt sigura de unde e citatul ala, dar cred ca e din "Despre deasa impartasire cu Preacuratele lui Hristos Taine" (apropo, cine n-are cartea asta s-o cumpere daca o mai gaseste, ca e minunata)...daca e important, caut si-ti spun sigur.
cred ca am eu cartea asta de pe net in format electronic, dar nu mai stiu pe ce computer e... acuma, o sa incep sapaturile
irina, pe unde sa umblu? pe la fotografi, daca intri la pozele de la semnatura mea vezi unde mai pui ca nu sunt singura pe acolo, sabina si bebe au venit si ele
cu treaba, cred ca glumesti, vezi ca trebuie sa ajungi la un nivel la care: ori sa nu mai faci curatenie incontinuu (ca te mai si enervezi, iar Pr. Paisie spune ca nu e normal sa fie pre curat intr-o casa cu copii, adica e chiar anormal inseamna ca copilul ala nu are o viata normala, ci e crescut ca la armata) ori sa iti dai seama exact cand sunt momentele cand trebuie sa strangi (sa zicem, de vreo 6 ori pe zi, inainte de mese si inainte de somnul copilului) - trebuie sa te organizezi, ca altfei dai in nebuneala
eu am niste cosuri de rufe pentru jucarii, si cand dam strangerea, le aruncam pe toate acolo, plus ca ma ajuta si copii, asa i-am invatat (ioachim inclusiv lui i se pare ca ne jucam cand aruncam toate alea in cos, iar cu ileana am deschis o competitie: cine e mai alba ca zapada dintre noi doua: io strang! ba io ba io!
m-am smecherit si eu, paaaaaaaai
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant
mami de ileana si ioachim
gandacelu spune:
pana am scris eu ce am scris am vazut ca scriseseti aceleasi lucruri inaintea mea
amu, multumesc pentru cuvintele tale, eu presonal nu m-am smintit niciodata de sfaturile diferite date de duhovnici, dar nici nu as fi stiut sa dau un raspuns atat de inalt
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant
irina.c. spune:
quote:Anca,pozele sunt te-ri-bil de frumoase.
Originally posted by gandacelu
pana am scris eu ce am scris am vazut ca scriseseti aceleasi lucruri inaintea meaamu, multumesc pentru cuvintele tale, eu presonal nu m-am smintit niciodata de sfaturile diferite date de duhovnici, dar nici nu as fi stiut sa dau un raspuns atat de inaltwww.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant
Dragelor,eu parca incep sa ma "dezmortesc" nitel.Am inceput sa citesc "Predici la mari Sarbatori" de Arhim.Hierotheos Vlachos,din care am citat si la subiectul cu Biblia.Am primit-o cadou mai de mult ,dar abia acum am "descoperit-o".A citit-o cineva?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
irina.c. spune:
Doina,fiindca l-ai pomenit pe parintele Serafim Rose la topicul "Biblia",mi-am amintit o poza a sfintiei sale facuta inainte de inmormantarea lui,pe can era in sicriu.M-a impresionat grozav chipul linistit,senin,zambitor-ziceai ca doarme.Si cand ma gandesc ca a murit in urma unei boli chinuitoare...
Postez si cateva vorbe ale sale.Dumnezeu sa-l odihneasca!"Nu trebuie sa ne izolam in mod artificial de realitatile lumii de astazi; mai degraba, trebuie sa invatam a folosi cele mai bune lucruri pe care ni le ofera lumea, caci tot ceea ce este bun in lume - daca suntem indeajuns de intelepti ca sa vedem - arata catre Dumnezeu, si trebuie sa folosim aceasta. Prea multi oameni cad in greseala marginirii Ortodoxiei la slujbele bisericii, la rugaciuni si la lectura ocazionala a unei carti duhovnicesti. Adevarata ortodoxie, insa, cere o daruire care implica fiecare aspect al vietilor noastre. Cineva ori este ortodox tot timpul, in fiecare zi, in fiecare moment al vietii - ori nu este nicidecum cu adevarat ortodox. De aceasta, trebuie sa ne dezvoltam o perspectiva ortodoxa asupra lumii si sa traim potrivit ei....incercarile psihologice ale vietuitorilor din vremurile de pe urma vor egala incercarile fizice ale mucenicilor. Dar pentru a rezista acestor incercari trebuie sa traim in alta lume.Incearca sa tii minte ca intreaga lucrarea crestina este locala - aici si acum, intre mine, Dumnezeu si cel de langa mine.Ai un carnetel in care sa notezi citate din Sfintii Parinti, in timpul lecturilor tale? Ai intotdeauna o carte a Sfintilor Parinti pe care sa o citesti si la care sa te poti intoarce intr-un moment de tristete? Incepe acum - este esential!In aceste vremuri, cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima, ci fie in intregime, fie deloc.
"Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
Irina, si pe mine m-a impresionat mult poza aia...De altfel Parintele Serafim este unul dintre Parintii mei. Am citit aproape tot ce a aparut sub semnatura dansului, cu toate ca multe sunt carti de compilatie, ca nu a reusit sa termine multe dintre proiectele incepute...dar mi se pare un Parinte foarte actual.
casandra spune:
-------
Ea spune ca toti apostolii, cu intimplarile lor, traiesc in noi iar noi retraim Biblia in toata viata nostra.
--------
Wow! Ciudat, de multe ori am intuit cumva ce spune maicuta, dar nu asa de clar.