Diabet zaharat la copii! (2)
Raspunsuri - Pagina 13
soryali spune:
Fetelor salutari !Vad ca mai avem inca o mamica in grupul nostru .Lavinia felicitari pentru ca ai reusit sa treci peste acest hop si sa faci fata la toate .Tu ai doi copii ?Doamne cum reusesti sa te descurci ?Stiu de Horia ca are 5 ani dar celalalt e mai mare?
sau 
Fetelor Alina iar are date glicemiile peste cap
acum e racita ,si va dati seama ce e pe capul meu.A mers bine 3 zile si acum o luam de la capat.Am incercat sa nu ii mai iau glicemia la ora 10 dim si la ora 16 dar nu merge ....e tare greu si tot ne facem griji nu stim ce sa-i mai facem .

Azi am mers cu Dorina la gradinita sa inscriem puiisorii ,vor fi amndoi la aceasi gradinita Catalin la grupa mare si Alina la grupa mijlocie .Avem emotii mari dar speram sa le mearga bine .Suntem bucuroase ca ne-au primit copii la gradinta ,directoarea stiind de situatia lor.Am auzit ca la alte gradinite nu au vrut sa primeasca un copil cu diabet ,caz real am vb cu mama copilului ...
Fetelor mai revin s-a trezit Alina si vrem sa mergem in parc asa i-am promis ...
Va pup si abia astept sa vb pe mess....sper sa vin cu vesti mai bune !!!!
dani_roby spune:
Buna fetelor, si nu in ultimul rand BUN VENIT Laviniei si micutului Horea.
A trecut cam mult timp de cand nu am mai reusit sa scriu, dar in tot acest timp am citit mesajele voastre si am fost alaturi de voi.
Ma bucur foarte tare ca la Buzias a fost bine si ati invatat multe lucruri noi si utile pentru copilasii nostri.
Lavinia, si mie imi porti da id-ul tau pe mess, mi-ar face mare placere sa putem vorbi mai mult despre puiutii nostri, si sa-mi impartasesti si mie din experienta acumulata pana acum.
Ana, pozele de la Buzias sunt superbe, la fel si micutii vostri, nu ma mai satur sa ma uit la ele.
Noi suntem bine, Roby are glicemii bune, si ne pregatim sufleteste pentru concediu, la sfarsitul lunii iulie. Este prima oara cand vom pleca pentru mai multe zile departe de casa si am emotii, dar speram sa fie bine.
Saptamana viitoare mergem pentru prima oara la control, dupa cele 3 luni de la diagnosticare. Va rog mult sa-mi spuneti cum se desfasoara asta. Nu-i dau sa manace dimineatala 07:00?? Si daca ii scade gliceia pana la 08:00 sau cand i vine lui randul la analize ? In cat timp se da raspunsul acestora ? Sper sa fie bine si cu asta.
ASTEPT VESIT BUNE SI MULTA SANATATE TUTUROR !!!
soryali spune:
Pentru a efectua hemoglobina glicozilata se recolteaza sange din vena si nu conteaza daca ai mancat deci stai linistita si da-i copilului sa pape si ai grija .Rezultatul il primesti a doua zi .
Multa bafta si sanatate !
si concediu placut .
dani_roby spune:
Soryali, saru'mana mult, m-am mai linistit putin. O sa sun doctora maine sa-mi confirme ca avem programare joi, si abia astept sa treaca si asta .Offff..am mari emotii, sa dea Dumnezeu sa fie bine.
lavinia_c spune:
Salut fetelor,
Dani_roby suna pe doctora sa-ti spuna precis cu mincatul inainte de analize,pt ca a noastra ne-a spus sa nu mincam.
Soryali,fratele lui Horea are 7 ani si se impaca destul de bine.
s-auzim numai de bine
Adrianaa spune:
Aceste analize (de sange) se fac pe nemancate si fara sa se faca injectia. Dupa recoltarea lor, se trece la programul zilnic stiut.
Andrada spune:
Adriana are dreptate si nu trebuie sa maninci daca sint analizele generale anuale. Pentru ca atunci se controleaza si nivelul de fier in singe-test care cere sa fii pe nemincate.
Testele la singe care trebuie facute pe nemincate sint cele pentru boli autoimune si infectioase, trigliceridele (colesterolul) , glucoza si fierul.
Daca in schimb i se testeaza numai hemoglobina glicolizata nu conteaza daca ai mincat sau nu. Nu conteaza nici macar cit are glicemia. Glucoza se prinde proportional cu concentratia ei in singe de hemoglobina. Cu cit glicemia este mai mare cu atit mai multa glucoza se prinde ireversibil de hemoglobina. Cum celulele rosii au o durata de vaita de 60-90 de zile, masurarea hemoglobinei astfel glicolizata iti poate da in indicatie a valorilor glicemiei in ultimele 3 luni.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Anina_n spune:
Buna, tuturor ! ![]()
Ce mai fac minunile voastre ?
Cristinuca este bine, ii merge bine, dar asta si pt. ca misca mult dupa-masa si seara, caci la gradinita slaba miscare fac. Se tot pregatesc de serbare, care va avea loc azi.
In august ne-a chemat si pe noi, doctorita de aici, pt. hemoglobina glicolizata si ne-a spus sa mergem dupa ce-si ia micul dejun.
Asadar, Dani, depinde ce fel de control va avea Roby, maine.
Sunt convinsa ca va avea o hemoglobina glicolizata buna, caci din cate ne-ai scris tu, sta pe glicemii bune, Horea.
La Buzias ne-au spus ca 50% din hemoglobina glicolizata arata cum i-au fost glicemiile din ultima luna.
Ana, ce face Alex, cum ii merge ? Sper ca nu aveti probleme.
Soryali, ma bucur pt. locul de la gradinita.
E greu de gasit, am trecut si noi prin asta.
Noroc, ca mai exista oameni cu suflet mare. 
Lavinia, ce mai face Horea ? A avut serbarea de sfarsit de an ?
Este capricorn, ca si Cristinuca ?
Inca nu am primit ID-ul tau de pe YM. Il astept in continuare. ![]()
O zi frumoasa cu glicemii cat mai bune, va doresc ! 
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
dani_roby spune:
Buna fetelor,
Va mltumesc tuturor pentru sfaturi. Initial mi s-a spus ca ii face hemoglobina glicozilata, dar azi doctora mi-a spus sa-l duc nemancat si sa nu-i fac nici injectia, la ora 07:00 sa fiu acolo. Sper sa fie bine, pentru ca el vine cu glicemii relativ mici dimineata 82-94..si mi-e teama sa nu-i scada foarte repede. Sa dea Dumnezeu sa fie bine, va povestesc mai multe dupa ce depasim si stadiul asta.
Ma bucur ca sunteti bine cu totatele, astea sunt intr-adevar vesti bune.
Lavinia nici eu n-am primit inca id-ul tau, anina, soryali si adriana este valabla "invitatia" si pentru voi. Cu Ana mai vorbesc din cand in cand, dar pe voi va "prind" mai greu.
Dupa aceste 3 luni sunt efectiv extenuata,si cred ca la fel sunteit si voi toate. Offf...
SA FIE BINE!!!!!...va pup pe toate...aveti grija de puiutii vostri!!!
aramona spune:
Dragi mamici, am postat o intrebare, si anume: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78298 legata de respiratia cu miros de acetona...
Am citit problemele voastre, va admir pentru curaj si sunt alaturi de voi...Nu mi-as fi imaginat niciodata prin ce trece o mamica cu un copil cu DZ, si cu atat mai mult prin ce trece copilul..., daca nu citeam cele doua capitole, din scoarta in scoarta.
M-am adresat direct voua, in speranta ca-mi veti spulbera temerile legata de subiectul deschis! Mi-e inima mica insa ma framanta greu aceasta problema!
Va multumesc si va pup cu drag!
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"