Diabet zaharat la copii! (2)
Raspunsuri - Pagina 14
april spune:
Buna fetelor,
Am o veste nu prea buna. M-a sunat Nina si de ieri este internata cu Cristinutza. A facut amigdalita acuta si este pe injectabil si perfuzii. Nu stie exact cat vor sta in spital, probabil pana luni.
Cristinutza a inceput de ieri sa faca febra si rosu in gat, apoi a varsat tot ce manca.
Sa speram ca totul o sa fie bine si curand se vor intoarce acasa.
Sanatate micutzei!
Sa ne rugam pentru sanatatea Cristinutzei 
puiut de om
ana_miti spune:
Revin si eu dupa ceva vreme....si vad ca sunt ceva probleme mai pe la toti copilasii...
Nici Alex nu sta prea bine cu glicemiile....dupa o perioada foarte buna, glicemiile au crescut....am marit doza de insulina bazala,pentru ca dimineata venea cu glicemii mari.
Ieri la pranz a facut hipo pentru cala ora 10 nu a vrut sa pape toata gusatrea si apoi dupa hipoglicemie ...la gustarea de la ora 16.00 a avut glicemia 551.
Imaginati-va prin ce am trecut. Am sunat la d-na dr...dar cred ca era asa de prinsa in treaba si nu a realizat ce se intampla cu noi acasa , incat a zis sa nu ii fac corectie, sa il las in pace. Bineinteles, ca am actionat de la mine putere , am facut corectie cu 1 ui de actrapid, repede injectat in burtica si pana la ora 18.30 a scazut la 97.
Cred ca va imaginati prin ce stres am trecut.
Saptamana viitoare mergem si noi la analize, inca nu am apucat sa o intreb pe d-na dr daca venim pe mancate sau nemancate, mai ales ca noi avem pe parcurs vreo 65 de km pana la Bucuresti cu masina.
Imi pare rau de Cristinutza....asa de grav sa fie acel rosu in gat? Sanatate multa si insanatosire grabnica. Nina, mare grija la glicemii si la dozele de insulina, trebuiesc marite acum...
Dana, va doresc concediu placut , nu ai de ce sa iti fie teama, va fi bine, vei vedea. Asteptam vesti si rezultatele de la analize.
Lavinia, incearca sa fii un pic flexibila in privinta hidratilor si adapteaza in functie de nevoia copilului....1-2 hc acum in plus ...nu o fi mare nenorocire...
Sorina, ma bucur tare pentru Alina ca este bine, pupici multi de la noi. Noua ne lipseste miscarea si aerul curat de la Buzias...
Salutari din partea mea Dorinei si lui Catalin. El cum mai este?
Felicitari pentru locul la grdinita, sper sa fie bine.
Aramona, cred ca niste analize repetate la interval de timp relativ scurt v-ar fi de mare ajutor. I-a legatura cu un dr bun si vezi ce te sfatuieste. Nu neglija acest aspect, nu este de gluma. Totusi , un regim de viata mai atent supravegheat nu ar strica.
Andrada, multumim mult pentru sfatui, esti cea mai documentata in privinta asta, cel putin mie sfaturile tale, mi-au fost de un real folos. Poate ne mai dai si noua sursele tale de informare....sau trimite-mi si mie pe mail, anumite chestii ce tin de diabetul la piticuti daca ai....eventual chestii ce tin de alimentatie , compozitia acestora, absorbtia lor...etc...
Acum, trebuie sa ma duc sa pregatesc masa de pranz pentru Alex.
Va doresc sanatate multa la puiutzi si glicemii bune.
P.S. Chiar daca nu scriu in fiecare zi aici, sa stiti ca va citesc zilnic mesajele.
http://www.cat.pscomp.ro/yap/
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos
Adrianaa spune:
Pentru aramona:
quote:
Ca sa stai linistita (desi repet nu mi se pare necesar deloc) ii poti face la urmatorul control medical un test de glucoza si poate testele de anticorpi IGA IAA IA-2 (anticorpii se pot forma cu ani inainte de declansarea propriu-zisa a diabetului).
[/b][/url]
Eu cred ca ar trebui sa tii cont si de raspunsul Andradei pe langa analizele de glicemie si de urina in general.
Adrianaa spune:

ok fetelor, nu reusesc sa iau legatura cu voi prin sistemul dat, asa ca, IM: tararescu, poate putem lua legatura si asa.
soryali spune:
De fapt ziua de azi nu a inceput asa de bine .Dimineata Alina s-a trezit cu glicemia de 320 desi la ora 2 noaptea avea 200 si asta nu a fost deajuns avea si corpi cetonici in urina.I-am facut 5 ui actrapid in burtica ,a papat ceai cu covrig si la ora 9,30 avea o glicemie de 330 .Am intrat in panica ,i-am facut rapid corectie cu 2 ui si apoi am reusit sa vorbesc la Buziasi cu d-l doct Enache .La ora 10,30 glicemia a scazut la 200 si i-am dat 5 hc si anume paine cu mar ,iar la ora 11,30 glicemia era 79 .A fost bine pana la urma dar fetelor ce faceam daca nu aveam teste de glicemie si de corpi cetonici?
Oricum respiratia avea miros de acetona ....
Nu stiu ce s-a intamplat azi noapte ,posibil sa fi facut un hipo intre orele 23.00 si 2.00 noaptea sau insulina nu a fost suficinta /
Spuneti-mi este cineva care nu se trezeste in fiecare noapte pentru dozarea glicemiei?
Pentru mamici cu copii dulci ID-UL meu este :atanasiusorina.
Nina si CRISTINA multa sanatate si sa veniti acasa cat mai curand!
Ana ce mai face ALEX? Am vazut ca si voi aveti probleme ,sa stii ca nici lui CATALIN nu prea ii merge asa de bine dar stii cum e Dorina nici o ora fara glicemie ,iar el e mai mare si intelegator pe cand Alina mai face si ea mofturi si prostioare si anune fura din frigider mancare ,zahar daca prinde il inghite rapid (am patit-o de doua ori ,era in borsetul unde tin glucometrul),vrea mereu inghetata si ceva bun...e greu si stiu ca tu esti si mai disperata pentru ca ALEX nu prae papa 

Lavinia ,HOREA a fost in remisie ?
Dani ce a-ti facut ,cum au iesit analizele ?ROBERT cum se simte ?Astept vesti de la voi .
MULTA SANATATE TUTUROR SI VA DORESC UN WEEKEND PLACUT SI GLICEMII FOARTE BUNE!!!!!!
ana_miti spune:
Uf, Imi pare rau de Alina....si ii mergea bine in ultimul timp.
Unde i-ai facut insulina la 7 seara ? Poate nu a intrat cum trebuie...ce a papat seara inainte de culcare...?
Din pacate , eu ma numar printre mamicile care se trezesc noaptea si iau glicemia ...daca iau la 1 noaptea si este ok...pana in 200 , nu ii mai iau la 3 dimineata...daca este micuta , adica pana in 150...ma trezesc si la 3 si iau glicemia.
Este al naibi de greu , dar ce sa facem....de multe ori nu vreau sa ii mai iau la gustari glicemia, dar culmea este ca atunci ne buseste cate un varf de glicemie si tb sa actionam rapid.
Dorina , nu cred ca face bine cu atatea glicemii luate la copil, este prea mult dupa parerea mea.....si eu am luat-o din ora in ora , alaltaieri, cand la ora 4 dupa amiaza avea 550, dupa corectia cu insulina , trebuia sa vad cum scade ...si cu tot autocontrolul...la ora 18.30 avea glicemia 97.....daca nu aveam grija , intra in hipoglicemie pana la maasa de 7 seara.
De Nina si Cristina, numai stie nimeni nimic sa ne dea si noua o veste? Cum este Cristina, mai bine? Am sa sun eu diseara sa vad daca aflu ceva, trebuie sa caut nr de tel al Ninei, il aveam notat pe undeva....si va dau eu vesti.
Despre Roby, pot sa va spun eu ca am vorbit cu Dana. A fost groaznic acolo, zicea ca erau foarte multi copilasi....bolnaviori de diabet. rezultalele le vor avea abia marti. In rest, zicea ca baiatul este ok, am vb putin aseara , se grabeau sa iasa in parc la joaca.
Va pupam pe toate si auzim numai de bine!
Adrianaa spune:
quote:
Nu stiu ce s-a intamplat azi noapte ,posibil sa fi facut un hipo intre orele 23.00 si 2.00 noaptea sau insulina nu a fost suficinta /
Spuneti-mi este cineva care nu se trezeste in fiecare noapte pentru dozarea glicemiei?
Soryali, din ce stiu eu, de regula - glicemia de 200 mg/dl nu prea este o reactie a unui posibil hipo, mai ales ca dimineata a venit cu glicemia de 320. Eu cred ca sunt prea putine unitatile de noapte. (nu stiu ce fel de insulina face noaptea)
din practica mea, stiu ca daca dimineata a venit cu glicemie mare, sunt doua cauze:
1. fie a facut hipo in timpul noptii
2. fie sunt putine unitatile de insulina de noapte (si nu ajung sa-si faca efectul asteptat pe tot timpul actiunii)
Ca sa verifici cauza, mai intai scazi 0,5 sau 1u.i. (nu stiu cum faceti voi) din doza de noapte.
verifici dimineata glicemia si:
* daca este buna, inseamna ca glicemia (de dimineata)
mare cu care venise cu o zi inainte, era cauza unui hipo de peste noapte
* daca glicemia se mentine mare dimineata, cauza este ca unitatile de noapte nu sunt suficiente si seara ii cresti cu 0,5 (sau 1 u.i.) de insulina
Este foarte important sa cunoastem modul de actiune al insulinelor pe care le folosim pentru a putea sa jonglam cu unitatile si hidratii. Ma gandesc ca poate va este de folos aceasta adresa:
http://www.novonordisk.ro/documents/article_page/document/insuline.asp
P.S. Soryali, eu stiu ca toate mamicile ca noi au acea activitate de noapte cu glicemiile.
Daca gresesc cu indicatiile din practica mea, va rog sa ma corectati.
ana_miti spune:
Buna,
Am vorbit cu Nina aseara la telefon. Erau deja acasa, merg la spital doar la tratament. Doctora a zis ca este o forma de scarlatina, inca nu stie exact ce anume, important este ca au bagat fetita imediat pe tratament cu antibiotic, penicilina si numai face febra. este la regim, pentru ca nu poate manca....mai mult fructe, sucuri de fructe...si mancaruri foarte usoare. Asta din cauza durerilor din gatulet. Glicemiile nu sun t foarte mari, si ca acum totul este subcontrol.
A mai spus Nina ca ne va da vesti saptamana viitoare.
Alex, este bine acum....glicemiile s-au normalizat. Bine ca s-a incalzit vremea si putem iesi afara la zbenguiala.
dani_roby spune:
Buna fetelor,
Abia acum am reusit sa intru si am citit toate mesajele voastre.
Soryali si Adriana, v-am chemat deja pe mess, astfel incat ne vom auzi mai des de acum inainte.
Asa cum v-a spus Ana, experienta la doctor a fost neplacuta, copilul nemancat, si rezultatul abia marti.
Speram sa fie bine, eu sincer ma numar printre mamicile care nu-i iau glicemia copilului seara, sau poate doar 1 data la 10 zile, daca glicemia de la ora 22:00 mi se pare a fi prea mare sau mica. Roby cu cat se culca cu atat se scoala.
Azi este pentru prima oara cand am dat gres, ca sa zic asa, i-am dat crenvursti de la Angst, si i-am calculat 2 crenvursti 5 HC rapizi.
LA ora 13:00 a avut 180- si marea greseala i-am dat pentru prima oara de cand a fost diagnosticat cartofi prajiti. Am calculat 100 gr cartofi cruzi = 20 HC, apoi i-am prajit si i-am dat si la 16:00 aveam 300. Am sarit masa de 16:00 si acum la 19:00 a venit iarais bne cu 127-dar am stat cu grija. Oare am calculat bine cartofii??
Andrada..multumesc pentru sfaturile bune si pentru tot e faci pentru noi, esti o adevarata prietena si confidenta - mai ales pentru mine.
Cand am citit de Cristinica m-am ingrozit, e tare grav ce se intampla, sa de Dumnezeu sa fim sanatosi cu totii si sa nu mai existe astfle de intamplari nefericite. Sanatate multa Crisitnucai si suntem alaturi de voi.
Va pup dulce pe toate si ne auzim !!
dani