Respiratie cu miros de acetona

Respiratie cu miros de acetona | Autor: aramona

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Am si eu o intrebare...

In general Maysei nu-i miroase de loc guritza, sau daca vreti, are miros de copil... Are 2 ani si aproape 5 luni...

Am observat insa ca in anumite momente, e vorba vreo doua luni cand a avut probleme ba cu nasul, ba cu gatul, febra, tratamente cu antibiotice (si asta de cand am inceput cresa), are guritza uscata si respiratia mirosind a acetona... Asta nu se intampla insa cand aceste infectii bacteriene/viroze din zona ORL par a fi inlaturate...deci e mai bine...

Am citit o gramada pe net...in general prezenta corpilor cetonici in corp (sange) si implicit o astfel de respiratie ar putea fi un semn al unui diabet zaharat... Nu sunt panicoasa de fel...insa imi pun intrebari...

Alte semne nu sunt...nu urineaza in exces, nu are pierderi de greutate, nu bea apa in exces (as zice ca nu prea bea), insa nici nu am gasit pe net legatura intre problema asta si infectii virale/bacteriene din sfera ORL...In plus, valorile glicemiei sunt normale...(analize facute in vara trecute si in aceasta primavara), doar sideremia (Fe din organism) este sub limita normala, pentru asta luam Fe Haussman!

Si un lucru care nu-mi da pace...e problema legata de mostenirea genetica...bunica mea, pe linie paterna, a avut diabet zaharat...

Ar trebui sa ma ingrijorez???
E vreo legatura intre aceasta respiratie, ce apare exact cand fetitza este pe tratamente, cu boala de care este tratata ???(viroza/infectie bacteriana din sfera ORL)

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Ramona (sapt. 23, pentru a doua oara mamica!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ai cazuri de diabet in familie?

Poate ca ar trebui sa-i faci niste analize printre care si glicemia.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

RAMONA-si eu am observatla baiatul meu cel mare ca ii miroase respiratia a acetona cand are viroza digestiva.Am intrebat pediatra copilului si mi-a spus ca este un semn de dezhidratare incipienta. Poate are legatura si cu cazul tau, deoarece dupa o infectie virala ma gandesc ca transpira mult si pierde saruri...Vezi ce iti mai raspund si fetele, dar ti-am scris sa nu te ingrijorezi ca si al meu are aceasta problema si i-am facut analizele si e perfect normal... SANATATE LA PITICA!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Scuza-ma, n-am citit decat titlul topicului si m-am grabit sa-ti raspund!

Pai, daca zici ca ai pe cineva cu diabet, poate, ar trebui sa-l tii pe copil sub supravegherea unui medic si pentru o perioada sa-i repeti analizele ca sa fi sigura ca nu are nimic.

Dar mai stiu ceva si cred ca nu ma insel:
FEBRA DE SETE apare in perioadele calde din cauza supraincalzirii camerei copilului si, pe de alta parte, cantitatii insuficiente de lichid primita de bebelus. Aceasta se manifesta prin cresterea temperaturii organismului intre 38 si 39 grade C, mentinandu-se astfel in jur de 24 sau 48 de ore (dar nu totdeauna e valabila). Reactiile difera de la un bebelus la altul, dar pot fi inscrise in urmatoarele:
a) somnolenta si lipsa de vlaga;
b) agitatie si plans;
c) tendinta de cautare a sanului sau biberonului cu limba;
d) buze uscate;
e)mictiuni rarite pana in 5 in 24 de ore;
f) in cazuri mai grave bebelusii au ochii incercanati, infundati in orbite, gura emana un miros asemanator cu acetona si sunt palizi. Daca copilul nu este bonav, febra se explica prin greselile de ingrijire citate mai sus si prin pierderea de lichide ce are loc (respiratie, sudatie, urina, meconiu). Aceasta dispare daca bebelusului i se administreaza o cantitate suficienta de lichide si hranirea la timp si adecvata.
Este valabil si in cazul unui copil care a suferit de ceva si acuma e in perioada de convalescenta, de refacere.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Daca nu are nici unul din simptomele diabetului (sete, urinare frecventa, paloare, pierdere in greutate, oboseala...etc) nu te ingrijora.
Citeodata acidoza se mai poate datora metabolizarii incete a acidului lactic (in diabetici si non-diabetici).

Ca sa stai linistita (desi repet nu mi se pare necesar deloc) ii poti face la urmatorul control medical un test de glucoza si poate testele de anticorpi IGA IAA IA-2(anticorpii se pot forma cu ani inainte de declansarea propriu-zisa a diabetului).
Faptul ca bunica a avut diabet intr-adevar ii maresc sansele ei dar numai cu foarte foarte putin fata de restul populatiei. Ca sa te linistesti pe termen lung, fata ta are sanse de 99.9% sa nu faca diabet.

Acidoza mai intervine in alte citeva boli (de plamini sau rinichi) dar atunci ar veni insotita de simptome pe care le-ai observa cu siguranta. Daca persista intreaba doctora daca e cazul sa o testeze,
A

PS unele medicamente mai pot da respiratia respectiva

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Diabetul zaharat poate fi de tip 1 sau 2. Amindoua au cauze genetice dar in timp ce primul (juvenil) apare la la virste mici si nu poate fi prevenit, cel de-al doilea apare dupa 30 de ani si se pare ca poate fi total prevenit cu dieta si exercitii.
Predispozitia la diabet se poate mosteni in ambele cazuri dar genele respective sint total diferite, in fapt diabetul de tip 1 e complet diferit de diabetul de tip 2 (unul e autoimun celalat e metabolic) si unul nu se poate transforma in celalalt.
Daca bunica a avut de tip 2 atunci fata ta nu are mai multe sanse ca restul populatiei sa faca diabet de tip 1 (cel juvenil)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Respiratia cu miros de acetona inseamna o mica deshidratare. Am patit-o cu Clara de foarte multe ori, chiar tu spui ca nu prea bea....
Se rezolva simplu, cit mai multe lichide ...

Alssa si Clara (3.6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Nu ma pricep in domeniu, dar cunosc pe cineva, care are probleme cu pancreasul. Din cand in cand apar anumite crize care se manifesta prin miros puternic de acetona, plus stare de somnolenta si oboseala.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Ramona, mie imi mirosea gura a acetona de cate ori tineam o cura drastica. Mancam putin si nici cu apa nu ma omoram prea tare.
Nu cred ca este vreo problema medicala.
Pentru linistea ta, fa-i si niste analize.

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Eu am sesizat mirosul de acetona la baietelul meu cand a facut enterocolita si a vomitat doua zile. Medicul mi-a zis ca e putin deshidratat din cauza varsaturilor si intr-adevar s-a rezolvat cand a inceput sa manance si sa bea lichide normal. Si cum tu zici ca fetita nu prea bea lichide...
Intreaba totusi pediatrul, ca sa te linistesti.
Nu-ti face griji inainte de a sti sigur despre ce e vorba.

mami de tudor si ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoled spune:

Am patit si eu cu fetita mea acelasi lucru camd avea abia 2 luni si moasa mi-a spus ca e putin deshidratata.
Da-i sa bea cat mai multe lichide,legume si fructe proaspete.

Mergi la inceput