Purtati verigheta?
Raspunsuri - Pagina 6
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by lena
eu nu o port tot timpul, am momente cand am chef sa o port, sau nu depinde...
si eu la fel
quote:
nu e vorba de amant...
nici la mine ...
quote:
...and port ceva argintiu nu o pun
eu am una noua de aur alb cu diamante (gen inel) primita cadou la aniversarea de 8 ani
cind port aur galben (mai rar) - o port pe cea "veche"
oricum, sotul meu o poarta tot timpul pe a lui, cea "originala"
quote:
...nu stiu daca are neaparat o semnificatie cel putin pentru mine...a avut atunci cand ne-am casatorit
si la mine la fel; de fapt, eu am scos-o pe a mea pe perioada celor 2 sarcini (ma ingrasasem f. mult si-mi era imposibil s-o mai port) si apoi m-am obisnuit asa; am inceput sa port aur alb (toate bijuurile primite de la sot cu ocazii diverse), asa ca pina la urma aveam nevoie si de o verigheta noua "asortata"; fiecare din ele are semnificatia ei, da' eu nu ma-mpiedic prea mult de asta
Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.
Danna_36 spune:
Noi purtam verighetele, amandoi. Si nu le scoatem niciunul, niciodata, desi a mea s-a rupt(a plesnit pur si simplu) si a sotului s-a strambat un pic (a agatat-o in clanta usii). Ne-am gandit si noi sa le schimbam, iar pe cele "batrane" sa le asezam la odihna in cutiuta cu bijuuri.Sfintirea celor noi la preot mi se pare cel mai potrivit lucru, caci eu nu vad verighetele ca simple bijuterii.
slakje spune:
quote:
Originally posted by Marina
verigeta ca verigheta....nu stiu de ce dar o port si nu am scos-o niciodata. Da asta cu numele io nu o pricep. De ce trebuie sa luam numele sotului la casatorie? Numele meu de fata ce are? Am fost mandra de el 24 de ani pana m-am casatorit, de ce tb sa imi pierd numele?quote:
Originally posted by anamaria
si noi le purtam mereu! zi si noapte!
nu scot verigheta decat cand gradinaresc pe la tara sau cand fac aluaturi framantate cu mana.
eu o consider ceva asa, de la sine! sa port verigheta asa cum dupa ce m-am maritat ma numesc cu numele lui sau cum dorm langa el seara de seara...
daca as avea alergie la ea as fi extrem de suparatasi cred ca as incerca sa o port eventual la gat, pe un lant.
si da, daca e cazul sa se schimbe verighetele, din varii motive, e bine sa se mearga la biserica, unde preotul le sfinteste.
_ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai)
va doresc un 2006 MINUNAT!
Marina
Nu trebuie, conform legilor romane poti alege sa-ti pastrezi numele de fata, sa iei doar numele sotului sau sa le iei pe amandoua, numele sotului si sa-ti pastrezi numele de fata.
viorela hoff spune:
pt. mine e ca o bijuterie si arata ca atare, asa ca o "asortez" cu celellate bijouuri cand o port.
Vio
Tina catelus de catifea
Cristina_C spune:
Noi n-am facut cununia religioasa si totusi purtam verighetele cu placere.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
crista-s spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Noi n-am facut cununia religioasa si totusi purtam verighetele cu placere.
[/url]
La fel si la noi, purtam amindoi verighetele mereu.
Petro, si mie imi este frica la mare sa nu o pierd ( asta si pt ca eram mai grasa cind m-am maritat si acum verigheta imi este putin larguta) dar imi pun inelul "de la mama" linga verigheta si asa sunt sigura ca nu scapa - inelul e mai strimt.
Si eu sunt mindra de verigheta mea, de ce sa nu recunosc ca priveam cu invidie verighetele altora inainte sa ma marit.
Despre nume, alta nebunie, in Italia iti pastrezi numele e fata deci am fost tare mirata cind nu a trebuit sa schimb numele dupa moda intregii lumi de misogini in care traim, si unde cel putin colegii mei barbatii obisnuiau sa spuna ca " o femeie nici nume nu are pina nu se marita "
.Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
karmen spune:
Nu, noi nu le purtam. Din motive ca a mea e cam mica, trebuie s-o largesc, a lui e cam mare si-i scapa de pe deget, plus ca din ziua cand i-a pus-o preotul pe deget a comentat zilnic ca-l strange (ideea de verigheta), ca el nu-i obisnuit sa poarte inele si asa mai departe. Nu am facut din asta o problema daca vrea sa o poarte bine daca nu tot bine. Si eu la fel, inca nu mi-am facut timp sa trec pe la bijutier si cred ca nu va fi curand, nu consider asta o prioritate. Importante sunt alte lucruri intr-un cuplu, decat un inel sau un act oficial de casatorie.
Carmen Ghilescu
xela29 spune:
Eu port verigheta in fiecare clipa, desi nici noi nu ne-am casatorit religios. Pentru mine, verigheta e o parte din el, le-am ales impreuna, le-am inscriptionat impreuna, ma joc cu ea tot timpul si sunt foarte mandra cand este observata, chiar daca este simpla si nesofisticata.
El, pe de alta parte m-a "avertizat" inainte de casatorie ca e alergic la metale. Cu toate acestea, o poarta foarte foarte des. Nu o poate purta cand mergem la plaja sau la piscina, sub dus sau ori decate ori intra in contact cu apa, asta provocandu-i o iritatie de toata frumusetea. Sunt foarte mandra de faptul ca o poarta desi e alergic (stie ca sunt cam geloasa dar asta m-a linistit intru totul).
Numele insa nu i l-am luat. Am hotarat de comun acord sa ramanem fiecare cu al lui, unul din motive fiind de ordin profesional, unde, lucrand in acelasi domeniu, eu nu imi doream sa se faca asocierea dintre noi foarte repede, oricand, oricum. Ar mai fi si alte motive... mai ales schimbatul actelor si toata asteptarea... plus ca tata nu a avut baiat sa ii duca numele mai departe...
... words are tools...
laurajr spune:
Verigheta purtam amandoi, iar eu, in afara de ultima luna de sarcina, nu ma despart niciodata de ea .
Soacra mea de ex, cand intra in casa, mai intai isi da toate bijuteriile jos, inclusiv verigheta...asa e ea obisnuita .
Noua ne-au ramas putin mici, ne strang, asa ca prima oara cand ajung acasa, mergem la Galati si cumparam altele ( am ochit io niste magazine ) .
O prietena de a mea si-a facut verigheta la bijutier lata cat prima falanga !!! Nici nu putea indoi degetul !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
va doresc un 2006 MINUNAT!