Pentru "gradinaresele" de apartament

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

ileana isi revine cu siguranta, dar baga-l la caldura, al meu se pleotise si ii cadeau frunzele in disperare! Acum si-a revenit! Dar sa ai rabdare ca isi revine greu dupa cateva saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Despre poinsettia poti gasi detalii www.florariavioleta.ro/" target="_blank">aici sau aici.
Pe scurt, ii trebuie o temperatura in jur de 20 grade, ferita de curenti de aer, o lumina buna. Daca este asezata pe pervaz, la geam, trebuie ferita de contactul direct cu sticla, care in perioada de iarna poate fi rece, ceea ce ar deranja-o foarte mult.
Udarea nu trebuie sa fie excesiva, dar nici prea rara, pentru ca planta va pierde din frunze sau se va ofili. A se evita utilizarea apei de la robinet.
Inca n-am avut aceasta plantuta, era cat pe ce in decembrie sa imi cumpar una, dar am inlocuit-o cu o azalee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Adi2003 ne faci sa ne ingalbenim de invidie cu superbitatile alea de muscate. Eu sper ca vor trece bine iarna in balconul inchis (am si eu una grena, mult mai modesta, dar care mi-e draga) care e tot in balcon inchis, fara termopan. Iarna trecuta am gresit si am bagat muscatele in casa si au tot chelit si s-au inegrit asa ca primavara au ajuns direct la ghena. Am auzit ca cel mai bine se pastreaza peste iarna la loc intunecos si la 10, maxim 15 grade. Dar e greu sa creezi conditiile astea intr-un apartament de bloc cu 2 camere, asa ca sper ca se va pastra mai bine pe balcon decat in casa.

I se mai usuca cate o frunza, dar inca seamana a muscata

Daniella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Cea mai mare greseala e sa tinem muscatele pe timp de iarna in incaperi incalzite.(fie ele zonale sau curgatoare).
Si eu am invatat din propriile greseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Merci de raspuns...nu mai are nici o frunza, sper sa-si revina...o sa-l tund si o sa astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si inca ceva despre muscatele curgatoare: eu am incercat sa le inmultesc punand lastarii in apa, dar mi-au putrezit. Cineva mi-a spus ca ar fi mai bine sa-i pun direct in pamant. Asa sa fie? N-am mai avut timp sa experimentez ca a dat frigul si am zis s-o las pana in primavara.

Daniella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

La muscatele curgatoare am avut rezultate cu butasi pusi direct in pamant, dar sa aibe macar 1-2 noduri.
Butasii de muscate zonale i-am lasat in apa la prins radacini, si a fost OK.
De obicei primavara e propice pentru inmultirea muscatelor + luna august. De inmultirea muscatelor in luna august am auzit la TV, intr-un reportaj, am testat si am vazut ca asa este.



Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Buna,fetelor!
As vrea si eu sa stiu ce sa fac la yucca mea,i s-au ingalbenit frunzele si imi este teama sa nu o pierd.Locuiesc la bloc iar in camere este destul de cald,o tin departe de sursa de caldura,intr-un colt luminos,o ud o data pe saptamana abundent...ce sa-i fac sa-si revina?
Multumesc,anticipat!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63105" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Adi ce multe flori ai! Sunt superbe. Am si eu niste intrebari: am o gloxinie care s-a vestejit si acum s-a uscat. Am citit undeva ca ramane bulbul viu. Nu stiu cum ca la suprafata e uscata. Pot s-o arunc sau o ingrijesc in continuare?
Si inca ceva: ati auzit de "pantofiori"? Sunt niste plantute cu flori ca niste ciupercutze galbene. Nu gasesc niciunde. Nici nu prea stiu cum se cheama exact.

mami de dani


http://pg.photos.yahoo.com/ph/svety_c/album


Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Experiente cu gloxinii fac si eu de 4 luni.
Cam asa a inceput totul. Luna august-sept.2005 caut gloxinii in disperare. Imi trebuia si nu gaseam. Pana la urma am primit 2 bulbi de dimensiuni reduse prin posta care si azi stau la iernat intr-o cutie cu pamant, pe balconul inchis.
La sfarsitul lui septembrie am gasit in florarie aceasta gloxinie. Ce fericita am fost! Dar cum la sfarsit de toamna aceasta plantuta intra in repaus, nu m-am putut bucura de ea prea mult, fiindca ii trecuse vremea.
Prin noiembrie, gloxinia isi pierde din frunze, dar e normal sa fie asa. Din cate am citit eu, bulbul se pastreaza la rece (dar ferit de inghet) intr-o vas cu pamant/nisip, pana primavara cand se muta in ghiveci cu un pamant nou si se incepe udarea.
Eu n-am respectat instructiunile si o sa vad urmarile la primavara. Gloxinia mea e inca in ghiveciul din florarie, in camera si mai are 3 frunze. O ud cam o data pe saptamana acum. Parca mi-a fost mila de ea sa o tund si sa o scot la rece, dar vad eu rezultatele la primavara. (ori in bine, ori in rau).

Mai multe detalii despre gloxinii gasesti www.jurnalul.ro/articol_39749/gloxiniao_planta_adorata_de_romani.html" target="_blank">aici.

Yucca, n-am avut, deci nu pot spune din proprie experienta. Dar o fisa a plantei o poti citii aici.

Florile mele

Mergi la inceput