Scandinavii stiu DC... (99)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Facui sapaturi si cica iaste si prin Danezia ultraprotestanti, da' nu-s chiar atit de bine organizati, incit sa traiasca in comunitati distincte. Exista insa manifestari "fantice", precum miscarea de interzicere a avorturilor, initiata de un preot, acum 7 ani, la el in comuna si pe care vrea s-o importe acum in capitala. Termenul fanatic, precum vedeti, apartine presei daneze superscandalizata mai ales de actiunea paralela a preotului, de a imprastia prin scoli postere cu fetusi avortati.
iren, ii cam mult timpul de cind esti in cofa, asa ca io zic sa iesi grabnic de-acolo, fiindca alminteri s-ar putea sa-ti placa....
Ce se-ntimpla, domne', lume ciufuta-asa la-nceput de an, drepresata, fara chef...tztztzt ...nu s-o beut destul

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nseara
iete-ma fratilor, aparui, vaz ca ma strigarati la catalog! io n-am depresie de sarbatori, io am doar d'aia de sfarsit de vacantza si de trecerea brusca de la soare la grizaie... da'imi trece repede.

Azi mancaram traditionala galeta a regilor (Galette de rois = Rosca de Reyes = King cake) ca azi e Epifania, cica venira magii cu darurile la copilul Isus (adicatelea in toata perioada asta stramosii nostrii romani se puneau pe chefuri sa serbeze solstitiul de iarna, acu cica erau saturnaliile). Oricum, ori ce-o fi fost la origine, galetta e tare buna, io ma indopai!

rayu, vazui unde nimerisi, lasa-i bre si pe ei sa se desfasoare, astia-s copii nacajiti! daca i-or pune parintii sa faca cate 50 de matanii pe zi si cine stie ce alte reguli or mai avea?!

mai vrusei sa zic ceva da'uitai.

ma duc sa mai vad ce s-a intamplat p'acilea si mai viu sa-mi dau cu parerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Lilu, bine, hai ca incerc sa ma mobilizez, ca p-orma zice lumea ca-s masokista Auzi, vezi sa nu vii pin pe 30 ian, ca-i sotzu-n Ro shi n-are cin sa faca babysitting, uokey?
Hai, s-avetzi o seara buna

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

rayu mami si p-acilea " fundamentalistii" care aflai mai mult ca se cheama reformati sunt ceva de speriat, sunt bogati dar se imbraca precum niste "amarati" aici exagerez voit un picutz seamana cu niste amish mai deprimati...sunt de mult cu pasarele la creier din istorie...ca de nu stiati in holand catolicii au fost multa vreme oprimati si lupte multe fusera p-aici cu sanje din cauza asta...protestantii olandeji sunt calvinisti, danejii si suedeji la fel sau luterani ca nu-mi pica fisa acu...de curiozitate
iren iesi din cofa, si de-o fi sa fie vezi tu atunci...n-are sens acu sa pui sare pe rana, pana nu se hotaraste ori una ori alta, dar vezi de-ti fa un plan B pentru orice eventualitate
pe unde o umbla insa cuscra mea???
doruletz arata bine galetta aia bine ca nu ma omor dupa dulciuri, dar ia stai sa te chinui cu ceva...un site cu ceva retete tipic frantuzesti imi dai si mie, sarumana...am un nou hobby si trebe neaparaaaaaat sa-l intretiu

editai: hobbyul este sa gatesc si io mai diferit, ca zici ca la mine in casa e ca la cazarma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

dragalasilor,

am venit si eu sa semnez condica, ca de altceva nu mai sunt in stare iar, dupa doar 1 (una, one, un, ein, egy) saptamana de lucru

problema mea e ca trebuie sa ma mut la un nou loc de munca, aia noi ma vor, astia actualii au fost de acord sa ma mut si supportive, pana cand a venit momentul ca mi-am gasit in alta parte si chiar trebuie sa ma mut, imediat daca se poate, asa ca pentru a nu se dezminti nici in final, isi taraie picioarele si taraganeaza plecarea, chestie care ma enerveaza la culme! Dar trece si asta, sa speram!

in alta ordine de idei, week-endul asta iar suntem homeless ca iar ne da afara don'soara din casa ca are party cu 22 de prieteni. Acuma nu ne da ea afara, dar noi stim ce e mai bine pentru noi asa ca am hotarat benevol ca mai bine ne ducem la hotel, ca altfel nu putem sa dormim de harmalaie. Daca tot n-am fost nicaieri anul asta, stam la hoteluri in urbea natala, ce sa facem? Noroc ca nu suntem in Romania pe vremea lui Ceasca, unde asa ceva nu ar fi fost permis (stiati ca era o lege ca nu aveai voie sa te cazezi la hotel in localitatea unde aveai resedinta pe buletin? - aviz Xeno) Stiu asta din proprie experienta, ca sa zic asa, ca ai mei au fost odata la o nunta in alt oras cand eram eu mica, aveam vreo 7 ani...pe mine m-au lasat acasa cu o babysittera, peste week-end, ca sa aiba si ei fun saracii in absenta mea . Din pacate au trebuit sa vina acasa mai repede cu o zi de la nunta decat anuntasera, si au ajuns cu un tren de noapte. Cum nu aveau cheie la ei, si ca sa nu ne trezeasca pe mine si pe femeia care ma ingrijea la 1 noaptea, s-au gandit sa traga la un hotel de la noi de pe strada, cand stupoare! Au luat contact cu legea de care v-am povestit, asa ca au fost nevoiti sa stea frumusel pe valize in cur pana dimineata, saracii, cand au indraznit sa ne trezeasca

Na, oare ce ziceam ca nici nu mai stiu?

Probabil ca nimic important...A, da! Rayou, si aici sunt nenumarati fundamentalisti de toate religiile, printre care si crestini, ofcorz. Cei care seamana cel mai mult cu ce descrii tu sunt 'amishii', care fac parte din regnul menonitilor sau anabaptistilor. Astia au fugit din Europa (Elvetia si Olanda, in principal), pt ca au fost persecutati si nu li s-a parut lor ca se traieste destul 'conform Bibliei' Asa ca au venit acu cateva secole in America, s-au asezat in locuri izolate pe coasta de Est (si la noi sunt cateva mii), si continua sa traiasca precum in secolul in care au venit ei. Printre altele, nu folosesc nasturi ci niste sarme indoite (!), nu au electricitate, masini (se transporta cu carute cu coviltir), nu au televizor si alte minunatii date de tehnologie. Traiesc si se casatoresc numai intre ei, iar incindentul de boli genetice generate de 'sangele inrudit' e mult mai mare decat al restului populatiei. Ce ma amuza pe mine insa e ca au prezenta pe internet, totusi amish.net Mie pe de o parte mi se pare bine ca fiecare e ocrotit de lege sa faca ce vrea si sa creada ce vrea. Atata vreme cat nu pun bombe in autobuz, pe mine personal nu ma intereseaza cum aleg ei sa traiasca si ce forme de iluminare si transport folosesc. Problema e cu copiii indoctrinati, adevarat, dar e greu de tras linia intre drepturile omului si ale copilului (cel putin pentru mine, care provin dintr-o societate cu deviza "eu te-am facut, eu te omor ). Si la noi aici a fost un scandal nu de mult cu una din comunitatile astea, care obisnuia sa-si mai altoiasca progeniturile conform instructiunilor primite de ei de la D-ziu via Biblie, ceea ce cam contravine oarecum cu codul penal Canadian. Copiii erau asa cum descrieti voi, toti albi, blonzi, fetitele cu codite si fustite lungi, iar baieteii in costum cu vesta. Pana la urma au intervenit autoritatile si i-au luat pe copiii de la acesti parinti si i-au plasat in tutela altora pe timpul anchetei si procesului, dar pana la urma cred ca au fost returnati la parintii altoitori, ca s-a constatat ca nu ii batusera prea tare si ca codul civil era de partea lor. Poate nu mai imi amintesc eu exact cum a fost, dar stiu ca a fost valva mare.

Na, vezi si tu cum faci acolo, e bine totusi ca ii lasa la scoala si au in felul asta posibilitatea sa fie expusi si la 'altceva' (numa' sa nu te vada ca fumezi Gandeste-te ca faci o fapta buna, dumnezeiasca

v-am pupat, revin dupa chef

pupici la todos, azi nu va strig individual la catalog, facem 'in grup'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

quote:
Originally posted by itsme

Noroc ca nu suntem in Romania pe vremea lui Ceasca, unde asa ceva nu ar fi fost permis (stiati ca era o lege ca nu aveai voie sa te cazezi la hotel in localitatea unde aveai resedinta pe buletin?

io mai tiu minte, ca-s destul de in varsta
da' tu mai tii minte ca daca se ducea o pereche la otel, trebea sa arate buletinele? sa se vada, domne ca-s sot si sotie!

ce vremuri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

La multi ani, Ioane, oriunde-ai fi!
(avem Ioni pozitivi sau negativi in poienitza?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

neatza!
Io-s prima sa urez lu Ionu,tati de Tudor si barbat de Mara,LA MULTI ANI!!Si cit mai multa palinca d'aia dinamita,sa beti si sa va distrati si sa sughitati,ca o sa va pomenim!
Mai avem ioni,ioane?
Itsmiutz,astia nu-s ca amishii de care zici tu,ci dimpotriva,au toate alea,sint plini de bani,acu io nu stiu daca bumbacesc copii p'acasa,dar nu e exclus.Chestia e ca-si cresc odraslele cu ideea ca-s ingeri coboriti pe pamint,si daca le zici ca sint niste obraznicaturi,fac tot posibilu sa demonstreze ca esti incompetent ca pedagog,asta e problema.da vaz ca si mata te lupti pe la munci,de unde trag concluzia ca acu,in uichend,trebe sa ne bine ca sa facem fata la ziua de luni!
Asaaaaaaaa...
vaz ca aparu si doruletu,arborici cu fusu ei orar,ca nu stiu niciodata daca sa-i zic bunaziua sau noapte buna,lena cu bucatareala,iar irenu cu cofa....bre,lamuriti-ma si pe mine,ca io riz ca pruasta in tirg,adica asa,sa nu ziceti ca n-am umor ca ma oftic,da ce-i aia cofa???Adica e de rau?Pai daca-i de rau,capu sus irenule,ca nu-mi palce sa te vaz suparata!

Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!

La multi, Ion de mara!

rayu, cofa cred ca ii un fel de butoi mai mic :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Adeluci,sarimina de informatie!Acu irenule,daca e cofa plina cu Martini,io zic ca e de bine,daca e plina cu suparari,nu e bine
Am mai citi si eu la sujetu ala al tau,si ma gindesc ca trebe sa fie aiurea,unul hais si unul cea,noi avem noroc,sintem pe aceeasi lungime de unda,adica vrem amindoi sa plecam de aici,da nu stim unde,ca Romanika am pus-o nitel in cui!Si trebuie sa multumesc din suflet Proteveului,ca de cind il am,mi-am adus aminte de toate chestiile care ma enervau groaznic in Romania,plus altele noi,ca fenomenul "manelistico-ghiul de aur-vila cu piscina-haualio mincati-as",de care am oroare!
noi,mai spre Franta asa...aici nu prea ne potrivim totusi,ca vrem amindoi in Franta,da io vreau apartament de 5 stele pe Elizeu daca se puate,iar consortu vrea sudu Frantei,si sa aiba propria vita de vie si vinu aferent.Asta e neica,io-s de la oras,el e de la bodega
Edit ca am apucat sa pun niscai poze de la revelion si citeva de ieri,cind Bubu a descoperit o utilizare noua pentru Pampers
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Mergi la inceput