In Italia (6)
Raspunsuri - Pagina 3
crista-s spune:
Laura La multi ani si tie ...
ai dreptate in (http://www.trenitalia.com/home/it/index.html) nu scrie pretul pt ca nu le poti cumpara prin internet, dar faci 9 ore cu intercity ( de la 7:45 la 16:50) ceea ce e foarte mult. UIte aici pret la cuseta ( 4 locuri in compartiment ), insa de la Roma Tiburtina la Catania 60.47 euro- asta e tren direct, si altul ca sa schimbi la napoli (scaun de la roma la napoli si cuseta de la napoli la catania ) clasa 2 74.62 euroi. Nu stiu daca nu merita sa iei avionul ca ajungi mai repede si te costa doar cu putin mai mult.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crista-s spune:
oooo Iri ce rapida ai fost... se vede ca te plimbi la Roma des...
Cristina
Noi doi... si nu numai
iriale spune:
Cri, eu cred ca religia noastra permite cununia in biserica de mai multe ori, ca si cea protestanta (vezi exemplul americanilor). Dar nu sunt prea sigura de asta, imi imaginez ca e asa, caci doar nu s-or apuca sa faca chestii nepermise. La catolici e mai complicat, dupa canoanele lor cei divortati nu mai primesc nici "la comunione", ma rog eu nu prea sunt de acord, plus alte reguli si astea depasite de vremuri.
Cum vezi, ma tot lalai pe aici, am incercat sa intru pe msn, dar nu merge, idem skype, asa ma conversez cu tine direct pe dc.
Irina & Alessandro
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
iriale spune:
Adevarul este, Cri, ca eu URASC trenurile si ma urc in ele doar daca cu avionul imi este imposibil. Sunt asadar o "avion-dependenta"!
Deci Laura T., si eu iti sugerez
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
crista-s spune:
Bine faci ... numai ca eu mai stau doar vreo minute pe aici... ca trebuie sa vina zmeul zmeilor acasa, nu a aruncat inca buzduganul dar dupa mersul trenurilor italienesc nu mai dureaza mult. Acum e iarna si geamul sta inchis, dar vara e misto ca aud cind se pune bariera si soseste trenul si atunci arunc "macarelele" in oala. Deci mai ceva ca buzduganul.. tehnica mare...
Cristina
Noi doi... si nu numai
crista-s spune:
Laura ... ia da un ochi pe pagina asta de avioane ieftine ..
http://w6.volawindjet.it/
si vezi cit costa .. ca poate merita efortul.
Cristina
Noi doi... si nu numai
Laura T spune:
Irina si Cristina, va multumesc pentru promptitudine!
M-am gandit la varianta avion, dar noi venim cu BlueAir, aterizam la Roma Ciampino si mai ramanem o noapte si o zi in Roma. Ma gandeam ca urmatoarea noapte sa o petrecem in tren, Roma-Catania (e mai convenabil de la Roma Termini sau de la Roma Tiburtina?) ca sa ajungem dimineata in Catania, sa "salvam" o noapte de stat la hotel, si in plus nu stiu cum am putea face cu biletele de avion Roma-Catania, daca nu ar fi dificil sa fim siguri ca mai gasim bilete la o anume cursa, sa luam chiar atunci din aeroport, daca ne da doar dus (la intoarcere vrem sa venim cu ferry de la Catania la Napoli, sa mai stam si acolo 2 zile)...asta in afara de faptul ca am vazut ca avionul doar dus ar fi 87 euro/pers, de aceea intrebam cat e trenul. Deci m-ar interesa un tren care pleaca seara din Roma si ajunge dimineata in Catania, am vazut ca sunt vreo cateva care ajung pleaca la 8-9 seara din Roma si ajung la 7-8 dimineata in Catania.
Irina, ai mers vreodata cu trenul pe ruta asta? E incomod, periculos?
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 8 luni) si Ramona (3 ani si 7 luni)
poze_cu_fetele_mele
crista-s spune:
laura uita-te pe pagina ai cu mersul trenurilor de la mine ... e un tren de noapte ala direct de care zic eu din Tiburtina ... si e ok a pret ( te costa ca la hotel hahah ) 60.47 .
uite aici mai multe :
R.Termini-catania
1925 Il Gattopardo del 02/01/2006
da Roma Termini (20:22) a Catania Centrale (06:25)
sau asta 1939 Bellini del 02/01/2006
da Roma Termini (21:32) a Catania Centrale (08:00)
oricare dintre ele costa 60.47 euroi ... si la 6 sau la 8 dimi esti la catania ... tocmai bine
Cristina
Noi doi... si nu numai
iriale spune:
Laura, am facut o data Messina-Roma noaptea si o data ziua, daca te hotarasti, zic eu ca e mai bine sa calatoresti noaptea, macar dormi, caci in timpul zilei te apuca disperarea toate orele acelea.
Roma Termini e mai centrala si apoi este "pe fir direct" cu aeroportul, in sensul ca un trenulet special face curse foarte dese intre aeroport si gara Termini.
Aveti in program asadar un tur mai mare?
Irina & Alessandro
crini spune:
Cri, biserica ortodoxa recunoaste 3 casatorii, asta in ideea ca omul divortat oricum nu sta singur, si mai bine sta cu cineva caruia ii promite credinta in fata lui Dumnezeu decat sa umble teleleu. Inainte de nunta te spovedesti, intr-adevar, si trebuie sa spui daca ai mai fost casatorit, cred ca iti citeste niste dezlegari...dar nu sunt sigura.
Deci daca tu vrei sa va casatoriti o poti face linistita, chiar si aici in Italia, in una din bisericile romanesti. Asa cum ti-a spus si Iri, nu-i necesar sa se boteze, cele 2 biserici isi recunosc intre ele tainele.
Despre copii, nu e necesar sa promiti nimic cand te casatoresti. E un abuz din partea preotului sa iti ceara asta in general, cu atat mai mult intr-o casatorie mixta.
Asta ti-o spun sigur, pentru ca noi suntem ortodocsi si am cununat la catolici un cuplu in care ea era ortodoxa si el catolic. Copiii lor i-am botezat ortodox. La botez, intr-adevar e necesar ca nasii sa aiba religia in care e botezat copilul, pentru ca ei il crestineaza in religia respectiva, deci trebuie sa-i apartina.
Daca vrei mai intreaba-ma ca sunt informata destul de bine si ce nu stiu aflu repede.