In Italia (6)
Raspunsuri - Pagina 4
iriale spune:
Uffa...acum am vazut ca de fapt aterizati la Roma Ciampino, deci chestia cu trenuletul cade, caci eu ma refeream la aeroportul Fiumicino.
Sper ca nu te-am naucit!
Irina & Alessandro
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
iriale spune:
Nico, am cam ramas cu gura cascata, nu imi imaginam ca a fost un abuz al preotului...bine ca nu sunt prea inversunata in ale religiei, caci tare rau m-as fi simtit acum.
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
Laura T spune:
Cristina, multumesc mult, eu nu gaseam preturile, dar vad ca apar doar daca selectezi o data foarte apropiata (nu vand on-line inca, pentru luna mai, cand imi trebuie mie...). Eu inteleg ca 60euro/pers e pretul la cuseta de 4 locuri, ceea ce e destul de convenabil.
Irina, da, avem in plan sa stam in Roma o noapte si o zi (venim cu avionul, am si luat biletele pentru 26 mai-4 iunie !), apoi luam trenul de noapte pentru Catania (calatorim noaptea tocmai pentru a nu pierde o zi pe drum si da, desi costa mai mult decat la hotel, tot e un castig, caci altfel platim si trenul si hotelul, plus timp pierdut si plictis ziua! asa, la cuseta e super!), stam in Catania 4 zile si 4 nopti (aici avem o prietena, vizitam Catania si Taormina, Giardini Naxos, Etna etc), o zi vrem sa facem o excursie in Malta, apoi ne intoarcem cu ferry in Napoli (tot noaptea, pe acelasi pricipiu, economie de timp si bani!), unde stam 2 zile si 2 nopti (vizitam Napoli si insula Capri), apoi, in ultima zi luam trenul de la Napoli la Roma, de unde avem avion. Asta e prima dintre excursiile pe anul 2006 (avem programate 5!).
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 8 luni) si Ramona (3 ani si 7 luni)
poze_cu_fetele_mele
crini spune:
Iri, nu trebuie sa te superi, ei incearca, daca pe tine te interesa ar fi lasat-o mai moale. Oricum, cunosc si cazuri in care le-au cerut viitoarelor mirese (ortodoxe) sa treaca la catolicism. Una a trecut, alta i-a zis ca daca nu-i convine asa ea face nunta la ortodocsi, ca acolo nu cere nimeni sotului ei sa schimbe religia, si imediat a dat-o cotita preotul.
Profita si ei de nestiinta omului.
crista-s spune:
Multumesc mult Nico, hai ca am mai inteles si eu pina la urma. Cred insa ca de fapt si la noi cind te casatoresti a 2 oara nu iti citeste preotul ca prima oara, probabil ca e mai mult o promisiune pe care o faci.. alea alea ... nu poate fii un juramint adevarat caci dupa mine ar suna tare fals ( doar te stii cu musca pe caciula ca ai mai jurat odata si nu ai putut din vina ta sau a celuilalt sa respecti cuvintul dat). Oricum cred ca depide de la preot la preot sila noi si la catolici eu stiu si mai democratici si mai putin.. adica si d-aia care au acceptat ca nasa la cununie sa fie musulmanca si nasul ortodox ( ca doar lua bani la nunta asta ) dar a facut-o sa se simta prost pe sarmana femeie pt ca nu se inchina si nu a sarutat sfintele daruri ... deci .. ciudati peste tot... apoi mai stiu din aia care l-au pus pe el protestant sa se boteze inainte de cununia ortodoxa ( nu era chiar ca in my big fat greek weedeing cind ala sarmanul se baga in mini piscina .. dar nici foarte departe de realitate hahah ). Stiu si catolici care nu au vrut sa oficieze casatorii mixte ...Deci mai mult dupa cum ai norocul sa intilnesti preot cu vederi mai largi sau nu.
Laura .. trenul costa 60.47 euro / persoana un patut din cele 4 . Deci cam ca o camera de 3 stele la hotel . E multicel dar pina la urma te-ai gindit bine, te urci in tren si chiar daca e mai scump decit hotelul ai cistigat timp care e tare pretios. La intoarcere daca te lasa tragetto direct la Napoli e perfect ca ai impuscat 2 iepuri deodata.
Daca tot ajungi la Catania Taormina si Naxos le faci intr-o zi, Etna in alta si poate ajungi si in iubita mea Siracusa nu iti va parea rau ... Sunt multe lucruri frumoase de vazut.
Napoli : dupa parerea mea dimineata te duci la Pompei ( cred ca se ajunge cu trenul e o alta linie, ci una care se cheama transvezuviana parca .. cea cu care daca ai sta in Napoli ai putea sa mergi diminetile la plaja , sa vizitezi coasta ... ) iar dupa masa ai timp pt oras ... centrul si lungo mare, santa lucia parca e cartierul vechi cu pizzerii ... alta zi Capri si ai dat gata vacanta . SUPERB!
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crista-s spune:
Buna dimineata .... ce faceti fetelor inca mai dormiti sau sunteti la plimbare ? Aici azi e caldut, adica nu mai e gerul infiorator de pina ieri, a iesit si soarele de data asta fara dinti... parca vine pimavara.
Azi am fost si eu la posta, la banca ... adica pina in sat, a fost o placere sa astept trenul si sa ma bata soarele asa dulce si caldut.
Cristina
Noi doi... si nu numai
iriale spune:
Cri,noroc cu tine... buna dimineata! Asadar ai facut o plimbarica?
Si e aici e cald, zici ca a venit primavara!
Irina & Alessandro
crista-s spune:
Iri sa stii ca ma gindeam ce frumos o fii mai la sud daca aici si parca vine Pastele ...
Eu azi sunt "de capul meu" pina dupa masa tirziu asa ca daca ai timp liber si te plictisesti sunt aici, ma invirt in jurul calculatorului...
Cristina
Noi doi... si nu numai
Laura T spune:
Cristina, multumesc pentru sugestii, cam asa ma gandisem si eu :)
Dar mai e pana atunci, astept sa vina primavara, ca urasc frigul si ploaia...
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 8 luni) si Ramona (3 ani si 7 luni)
poze_cu_fetele_mele
crista-s spune:
Laura lasa ca pe acolo e frumos si iarna ... nu e chiar asa frig. Eu am fost in decembrie si umblam la prinz cu mineca scurta, iar in sudul Siciliei m-am bagat si la balacit in mare.
Cristina
Noi doi... si nu numai