dulciuri cu lapte condensat?
Raspunsuri - Pagina 5
principe spune:
balbina,
ma tradezi ...pai da fiindca ti-a placut mai mult numele "crema caramel" decit "crema de zahar ars" .
ca tot esti dulcegareasa potzi face crema asta firbind in laptele care-l pui la crema, fulgi de nuca de cocos ,sau sa amesteci laptele cu capucino (pachetzele) shi servesti cu un strop de coniac deasupra .
alta chestie zaharul dupa ce l-ai caramelizat shi intins pe oala il stingi cu coniac.
marquesa de caramel
2 pachete de biscuitzi
2 cesti smintina de frisca
1 cutie lapte condensat
1 ceasca de lapte dulce in care dizolvi 2 linguri amidon de porumb(sau faina)
3 galbenushe
se pune la fiert smintina cu laptele condensat (foc lent)pina se omogenizeaza
se adauga 3 galbenushele care sau amestecat cu laptele shi amidonul in prealabil,se amesteca shi nu se lasa sa fiarba in clocot...trebuie sa iasa o crema groasa.
se caramelizeaza 2 cesti de zahar cu una de nuci(sau fistic ,sau alta nuca)
se taie in bucatzi marunte.
se armeaza tortul:
un rind biscuitzi,unul crema,unul caramel 8bucatzele),unul nuci macinate,shi iar .
se baga la frigider ptru 4 ore.
revin cu alta retzeta de dulce cu lapte condensat.
monica mami de printz
Balbina spune:
Principe, merci mult de sugestii si de reteta. Poate o prepar in curind, din pacate, nu azi, ca nu am in casa tot ce-mi trebuie. Astept si alte retete.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2
Balbina spune:
Am facut azi o prajitura cu lapte condensat. A iesit nemaipomenita la gust. Am postat-o si la subiectul meu, dar m-am gindit sa o plasez si aici, sa facem o colectie de retete cu lapte condensat.
Prajitura Twix
Buna buna, chiar ca seamana la gust cu ciocolata twix
Pentru blat:
200 g faina
100 g unt
100 g zahar
Pentru caramel:
o cutie lapte condensat (350-400 g)
125 g unt
30 g sirop de artar sau miere
Pentru glazura:
200 g ciocolata cu lapte
optional:
1 cubulet de unt
1-2 linguri de lapte
Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pina se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).
Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cind compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.
Pentru glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Eu am adaugat in glazura un cubulet de unt si putin lapte. Se da prajitura la rece pina se intareste glazura, apoi se taie bucati.
POZA www.cook-talk.com/forum/index.php?act=recipes&CODE=03&id=4276" target="_blank">sursa
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
monica-elizabet spune:
wow cat de bine arata cred ca-i tare bunaaaa
multumesc mult am salvat reteta sa o fac si eu
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Balbina spune:
Monica, crede-ma, e delicioasa, deja mai avem doar o jumate de tava, desi am taiat prima bucatica acum vreo 3 ore.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
principe spune:
balbi,
daca pui in caramel alune iese snikers....se vede bine am sa o fac shi eu fiindca ma omor dupa twix,shi snikers.
ai retzeta de la tres leche ??? cea latina ,nu ruseasca ..
ma sterg la gura am mincat prajitura twix
monica mami de printz
Balbina spune:
quote:
Originally posted by principe
balbi,
daca pui in caramel alune iese snikers....se vede bine am sa o fac shi eu fiindca ma omor dupa twix,shi snikers.
ai retzeta de la tres leche ??? cea latina ,nu ruseasca ..
ma sterg la gura am mincat prajitura twix
monica mami de printz
Noo, alunele nu-mi plac, lasa ca merge si fara. Dar ideea e buna, merci, poate o aplic cind fac prajitura pentru musafiri.
Reteta de tres leches postata de mine, desi e de pe un forum rusesc, a fost data de o tipa ce sta in Columbia de multi ani, e maritata cu un tip de acolo si gateste mincare traditionala columbiana. Alta reteta de tres leches nu stiu, din pacate.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
monica-elizabet spune:
tocmai exeecut si eu twix-ul, sincer si eu ma gandeam sa-i pun niste nuci in caramel dar am zis sa o fac asa"ca la mama ei" prima data
am facut caramelul si parca mi se pare cam putin(sper sa iasa buna) desi am pus cantitatile date de tine natalia...
am respectat intocmai si forma pentru blat...deci tre' sa iasa
astept sa se raceasca blatul si sa le pun la frigi...apoi pun glazura...
va dau de veste cum a iesit cand se raceste
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Balbina spune:
Monica, si mie mi s-a parut putin caramel in ibric, dar cind l-am intins pe blat, a fost ok stratul. Blatul mie mi s-a parut cam tare, in sensul ca iti trebuie ceva forta si un cutit bun, ca sa il tai. Dar per total, prajitura e atit de buna, incit treci peste aceste mici inconveniente.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
monica-elizabet spune:
pai cred ca asta e si ideea sa fie "crantzanicios"
ah abia astept sa mananc
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)