"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 5
silvana.ady spune:
Buna fetelor,
Uite ca am gasit si eu subiectul asta si l-am rasfoit. Dar deodata mi se face rau. Trebuie sa ma asez. Pe cine vad ca activeaza de zor la acest subiect? Pe dalia946 din Nazareth Ilit care este, nu mai mult nici mai putin, o buna cunostinta de-a mea!!!
Asa ca, dati-mi voie sa-i spun ceva personal.
Buna Dalia, n-am stiut ca esti inscrisa pe forumul asta. Vorbim pe viu.
Noi am fost de Sukot in excursie cu jeep-up in desert. Uite link-ul la poze, pentru cine vrea sa faca o excursie virtuala.
Poze din desertul Negev
Cum a trecut razboiul pe la voi. Lilach tu esti din Haifa. Ai ramas tot timpul in oras sau te-ai retras mai la sud?
Noi am stat ramas in Nazareth, ai mei parinti au stat cu fetele si s-au ascuns prin coridoare fara geamuri in timpul alarmelor...
Eu lucrez linga Carmiel (putin mai in sud) si am fost zilnic la serviciu. Acolo nu ne-a lipsit action-ul cu 10 alarme pe zi, dar n-a cazut nimica, slava domnului. Sintem cu totii bine sanatosi.
Pupici si va astept la povesti,
Sivi - mami de doua printzese
Shirly & Danielle
lilanda spune:
quote:
Initial creeata de Yael
Porumbel, nu m-ai inteles... Eu n-am facut comparatie intre potentialul statiunilor turistice dintre cele 2 tari ci doar ca si in Israel si in Australia poti spune ca... NU NINGE. Ca sa ajungi la zapada, tb. sa parcurgi ceva km.
Daca o sa stau in Sydney, sa fac cel putin 300km. pana-n Alpii Australieni.... Nu cred ca-mi convine... Poate-n Canberra sa stau ceva mai aproape de zapada, sau Melbourne sa sper asa... ca la cativa ani sa vad un fulg... si Tasmania... stiu doar de un loc, Ben Lomond sa mai ninga...
Eu vreau sa locuiesc intr-o tara unde are 4 anotimpuri si unde iarna vine cu zapada. Sa stau in casuta si sa ma uit pe fereastra cum ninge, sa fie iarna in adevaratul sens al cuvantului la mine in oras Ma intelegi acum?
Ainef, imi pare rau, insa noi nu stam nici pe departe in locurile mentionate de tine... Cat despre depunerea actelor direct in Israel si mie mi se pare o solutie buna, atata timp cat esti sigura ca ai toate actele necesare, ca totul e OK. O sa va dea pe loc cetatenia si toate drepturile si de ce nu si banii pe biletele de avion. Interesati-va la sursa sigura si daca ai tai sunt aici nu vad de ce n-ar incerca. Tine-ne la curent.
violetzyka, pachete din si in Israel se trimit normal.. adica prin posta normala... Fedex... si ce-o mai fi. Doar ca nu exista serviciile particulare cum sunt in Europa.. gen cu microbuzul.. pui pachetele la autobuz, tren... etc. Doar pe sus, pe calea aerului... Sau normal, si pe vas insa dureaza... dureaza...
Porumbel, eu de cate ori am trimis pachete in Ro, la primire nu i-au pus sa plateasca nimic... Oricum, banuiesc ca toata lumea stie ca acum la posta romana, daca vad ei nu stiu ce lucruri.. noi.. sau nu, si e la o valoare mai mare de Euro45 te pun sa platesti taxe vamale... Dar eu mereu cand trimit, bifez 'Gift' si trec valoarea de $1 si e totul O.K.
Va pup.
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
lilanda spune:
Copiez aici postarile la un subiect deschis de mamai.natalia, Viata in Israel:
Initial creeata de mami.natalia
Buna Dragele Mele,
Ma framanta de cateva zile o indoiala: sotul meu a primit o oferta de lucru in Israel. Ideea ar fi sa ne mutam cu intreaga familie in Iasrael. Sunt foarte ingrijorata, din punct de vedere al securitatii traiului intr-o astfel de tara.
Este careva din israel, felelor dragi...dati-mi un sfat, vom fi in siguranta in israel...sau mi se strange inima ca acum, de grija razboaielor , teroristilor, armatei cu pustile incarcate pe umeri
Mami de Nati dulce
Originally posted by silvana.ady
Draga mea,
Noi traim in Israel de 19 ani. Sintem evrei si ne-am "repatriat" cum s-ar spune. Pot sa-ti spun ca din afara totul se vede mult mai negru. Stirile din strainatate prezinta in fiecare zi lupte, atentate teroriste si alte "fericiri" de genul asta. In realitate, viata de zi cu zi este o viata normala. Luptele pe care le vezi la TV sint in zone departate in care traiesc numai extremisti sau evrei idealisti care cred intr-un Israel intins si peste "teritoriile ocupate".
In restul tarii viata este normala, asa cum am mai spus. Intr-adevar, cind am ajuns in Israel acum 19 ani am fost si eu socata de multimea de tinerii soldati care mergeau cu armele pe umar (nu incarcate, in nici un caz). Dar dupa putin timp am inteles de ce vezi atitia soldati prin orase. Aici fac armata toti tinerii dupa liceu - baietii 3 ani si fetele 2 ani. Majoritatea bazelor sint deschise, adica soldatii primesc liber de weekend, vin acasa si se intorc la baza la inceputul saptaminii urmatoare. Cei calificati isi iau armele cu ei dar in nici un caz nimeni nu umbla cu pusca incarcata prin oras. Asa ca la vinerea la prinz si duminica dimineata (aici ziua libera este simbata si nu duminica) sint o multime de soldati pe drumuri si in autobuze.
Despre razboaie, statistica spune ca in Israel e un razboi la fiecare 10 ani. Eh, tocmai s-a terminat in august razboiul cu Hizbulah, asa ca avem 10 ani de liniste. Glumesc!
Adevarul este ca in ultima vreme multi dintre evrei si arabii palestinieni s-au cam saturat de aceste lupte si se fac multe eforturi de a ajunge la o pace in zona orientului mijlociu.
Ca sa inchei, noi avem doua fete si pot sa-ti spun ca iesim la plimbari nestinjeniti si fara sa ne facem probleme de securitate.
Daca mai vrei sa stii si alte lucruri sau ai intrebari specifice poti apela fara probleme. In ce oras este oferta de lucru a sotului tau?
Mult succes!
Originally posted by mami.natalia
Multumesc pentru raspunsuri.
In centrul bussines al israelului, adica capitala ar fi postul.
Noi suntem crestini ortodoxi amandoi, nu avem pic de neam evreu.
Ar mai fi intrebari: fetitza noastra ar treui sa intre intr-un program de scolarizare, inca nu are varsta dar, peste cativa ani asha va fi sigur.
Cum sunt scolile in israel, am posibilitate sa urmeze o scoala in engleza cel putin, una pe model "capitalist". Nu vreau sa o port cu robe si valuri, nu vreau sa simta constrangerile pe care presupun ca le au fetele in religia din israel. Vreau s afie un copil normal, cum am crescut si noi parintii ei.
Apoi in nici un caz nu vreau sa faca fata armata, cum e cu copii, daca sa presupunem ca peste cativa ani mai fac un copil, el este automat cetateam al statului israel si am obligatia sa-l dau in armata, si mai stiu eu ce presupune statutul acesta?
Eu ca femeie, ar trebui sa tn cont de restrictii de genul: valuri, robe lungi..sau ma pot inbraca ca si pana acum ca o femeie libera si mai ales cu ce culori simt ca mi se potrivesc...cred ca ar trebui sa studiez ceva materiale pe tema asta, al comportamentului unui nou venit intr-o tara precum israel?
Femeile isi pot gasi locuri de munca acolo, sunt acceptate la interviuri/job-uri sau din start se plecaa de la ideea ca femeia trebuie sa fie sotie si mama si nimik mai mult.
Sper ca nu te necajesc prea tare, dar chiar nu stiu de unde sa incep, si scotocesc internetul dupa raspunsuri.
Multumesc Draga mea,
Mamica si Nati
Draga mea,
Ti-ai facut o parere cu totul gresita despre Israel si religie. Nu, in nici un caz nu sint restrictii aici la capitolul imbracaminte. Traiesc intr-o tara libera si democrata si nimeni nu-mi impune cum sa traiesc, cui sa ma rog sau DACA sa ma rog, ce sa maninc sau alte chestii de genul asta. In scoli nu se "practica" religia. Sigur, copii au ore de religie la scoala cu un profesor normal (nu cu un rabin sau mai stiu eu ce). De altfel si in Romania sint ore de religie si nimanui nu ii este frica ca copilul lui ar putea iesi din asta preot.
Cit despre femeile si munca, aici marea majoritate a femeilor lucreaza. In general sint privite ca egale in drepturi si responsabilitati cu barbatii la locul de munca. Spun in general ca totusi depinde de seful direct. Eu personal lucrez de cind am iesit din facultate si am ajuns intr-un post de conducere in care sint apreciata. Asa ca nici din punctul asta de vedere nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Si doar ca informatie, sint orase sau cartiere de evrei religiosi si acolo vei vedea femeile si fetele imbracate numai in fuste lungi (sub genunchi) si barbatii cu palarii pe cap si perciuni. Majoritatea populatiei in Israel nu este asa. In acele orase sau cartiere sint scoli religioase speciale pentru populatia respectiva. In nici un caz, nimeni nu te va obliga sa iti inscrii copilul la asa o scoala daca este impotriva credintei tale.
O mica precizare. Capitala Israelului este Ierusalim-ul. Centru bussines este Tel-Aviv-ul.
Si inca o precizare, valurile pe fata "se poarta" la musulmani, nu la evrei.
Imi face placere sa te ajut cu informatii sau sfaturi in masura in care pot.
Cu drag,
Shirly & Danielle
Originally posted by blackpanterro
Tot ce vrei sa sti despre Israel gasesti aici, restul il descoperi acolo.Nu trebuie sa iti faci griji despre drepturile femeilor, Israel e o republica democrata. http://en.wikipedia.org/wiki/Israel
Succes!!
Originally posted by blackpanterro
Uite despre inrolatul in armata.
"While Israeli Arabs are not conscripted, they are allowed to enlist voluntarily. This is the same policy as the Bedouin and many non-Jewish citizens of Israel."
Deci atata timp cat voi nu sunteti evrei copiii nu sunt obligati sa se inroleze in armata, e voluntar.
Originally posted by Ubi
Sivi - nu am putut sa ma abtin, ai niste fete frumoase foc. Sa-ti traiasca.
www.ubi.ro
http://pg.photos.yahoo.com/ph/criszaman/my_photos
Originally posted by mami.natalia
Multumesc pentru clarificari. Chiar ca eram departe de subiect.
Postul e in Tel-Aviv.
Acum deschid linkurile de la voi .
Ai doua fete frumoase foc, si banuiesc si pe masura de istete. Sa va bucurati din plin de ele si de familia voastra.
Mami si Nati
Originally posted by benphina
Sivi,sa-ti traiasaca fetele,tare sunt frumusele!!!!
Eu nu traiesc in Israel,ci in Danemarca,dar tare mi-as dori
sa vad Israelul.Am un prieten f bun in Beer-sheva-nu stiu daca asa se scrie.
Daca ai timp,mi-ar face placere sa ne povestesti despre viata de zi cu zi din Israel.
O zi buna!
Dragele mele,
Merci mult pentru "aprecieri" (Ca nu mai stiu cam sa spun altfel. Au inceput sa-mi cam lipseasca cuvintele in romaneste, din pacate.)
mami.natalia, daca va hotariti sa acceptati postul in Tel-Aviv, trimite-mi un PM poate ne putem chiar intilni, mai stii?
benphina, ai scris bine Beer-Sheva. Poate o sa-mi fac timp odata sa atac acest subiect.
Noi am avut o multime de prieteni (crestini) care au venit in vizita in Israel si s-au intors cu o parere deosebita despre aceasta tarisoara. (tocmai ati vizionat o pauza publicitara cu subiectul - reclama pentru Israel ).
Va pup,
Originally posted by didi-anda
MAMI.NATALIA
nici nu stiu cu ce sa incep..
am venit in israel in 2001, imediat dupa ce am terminat liceul. in fiecare vara am mers acasa in vacanta. am stat 3 ani in tel aviv. viata de aici nici nu se compara cu ceea ce arata la televizor. si familiile noastre< a mea si a sotului> au fost tot timpul ingrijorate pt noi, dar le-am explicat ca nu este asa. imi place foarte mult aici. m-am si casatorit aici, fara sa am familia alaturi, dar am zis ca asa a vrut DUMNEZEU sa ma casatoresc aici. nu iesim prea des ,ma refer la faptul ca nu mergem la discoteca sau in pub-uri. evitam aglomeratia. in schimb, mai iesim la un restaurant, mai mergem sa ne plimbam pe malul marii, ai ce sa faci. vreau sa-ti spun ca si mie mi-a fost foarte frica la inceput si plangeam tot timpul sa mergem acasa, dar cu timpul m-am linistit. de cand am venit aici, vreau sa-ti spun ca n-am fost nici o data cu autobuzul. asta cred ca mi-a intrat in cap, din cauza ca vedeam la televizor multe atentate in autobuze. la fel si in pub-uri. daca sunteti felul de oameni carora nu le place sa iasa seara de seara, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme. si sa-ti mai spun ceva.... nici in romania nu-i sigur sa mergi pe strada sau in localuri, la cate se intampla in ziua de azi. vad zilnic stirile pe pro tv international si pe tvr international. in vara am fost acasa si ne-am intors inapoi cand razboiul era in toi. toata lumea zicea sa nu mai venim, dar am venit, pt ca stiam ca nu-i in tot israelul cum arata la televizor. stiam ca sunt doar in cateva parti, nu in tel aviv. nu spun ca nu este greu la inceput.... este foarte greu....in sensul ca nu esti cu familia, cu prietenii, dar ai sa te obisnuiesti. sincer, nu are de ce sa-ti fie frica.
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Yael spune:
israel (3) -alta data cand imi mai dispare, sterge... un subiect, pot fi macar anuntata... instiintata? -dupa cum se vede subiectul ajunsese deja la capitolul 3 (si nu pagina a 3-a).
lilanda spune:
Yael, scuze...credeam ca te-ai ratacit!!! :-)
Fa-ma sa inteleg...exista doua subiecte separate despre Israel?? Daca da, te rog sa-mi spui care e diferenta dintre ele si daca exista motive serioase, repar greseala ...sorry inca o data
Yael spune:
-ai inteles bine si diferenta este ca eram si 2 grupuri diferite de fete... Insa subiectul meu era la Prieteni Dintotdeauna si acesta curent era si el pe nu stiu unde... Insa normal ca e mai bine sa fie doar unul singur si incadrat perfect, adica aici.
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Poze cu noi :)
lilanda spune:
OK...de aia nu-ntelegeam de ce nu-mi ieseau la socoteala (subiectul tau, tot de la Vacante l-am cules!!) Da' acuma, daca tot v-am reunificat, va urez viata lunga impreuna!!!
Yael spune:
cap. 1 & 2 au fost la Prieteni Dintotdeauna, pe 3 l-am 'mutat' aici direct ca mi s-a parut mai adecvat subiectului..
Sivi, am vazut ca m-ai urmarit; cum o sa am putin de timp o sa-ti raspund. Acum am 'ora de varf' cu sufleteii
Yael spune:
Scuze ca n-am putut scrie mai devreme..
In legatura cu respectivul site, nu am mai comandat de la ei... Vreau doar sa-ti spun ca sunt foarte mari taxele vamale... Am comandat de ex. de la Victoria's Secret si cand am primit pachetul a trebuit sa platesc taxele vamale aproape cat valoarea bunurilor... Asa ca de acum, cand mai am cate ceva de comandat... apelez la niste prieteni din USA sau Canada, trimit la ei pachetul si ei apoi imi trimit pachetul ca gift si prin posta normala si nu platesc nimic... Poate comandam impreuna si asa iesim mai ieftin la shipping! Insa ce anume vrei tu sa comanzi? Ca sunt multe chestii care le gasesti si la ToysRUs (de acolo am luat setul cu masuta si scaunelul de printesa) sau la Mashbir (de unde am sa-i iau lui Yael 'Ariel Styling Head').
Sivi, frumusele fetitele tale... Ce varste au?
Hai mai fetelor... mai scrieti si voi... Ce active eram inainte... Fetele frumoase.. Saphir... Sara...??? dalia946 -daca nu ma insel tu esti bunicuta noastra frumoasa cu ochii albastri? daca gresesc.
Next time am sa povestesc si eu pe scurt cum a fost cu bombitele Cu toate ca noi n-am avut decat o alarma si o rachetuta din 3 trimise... Insa ne-a fost de-ajuns si n-am mai stat s-o asteptam si pe a 2-a si am taiat-o in RO.
Va pupic si hai.. va rog eu, mai scrieti... Sunt asa de multi membri inscrisi din Israel..
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Poze cu noi :)
silvana.ady spune:
Nu stiu ce-i cu fetele noastre. S-au cam lenevit la scris. Sa le fie rusine.
Dar le mai dam o sansa. Poate de shabat-ul asta ploios mai fac o vizita pe DC.
Yael, fetele mele au 7 ani si 3 ani jumate, am adaugat la semnatura.
Shirly (a mare), este o romancuta adevarata. E moarta dupa mamaliga si ii place sa vorbeasca romaneste.
Aia mica ne-a iesit o tzabarit. Nu se atinge de mamaliga si nici cu romaneasca nu se prea omoara. Sper sa o "corectam" cu timpul.
Mama ce copilasi frumosi ai si tu. Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi impreuna cu tot familionul. De unde au iesit asa blonzii? Sotul nu-i de loc blond dar pe tine nu te-am vazut.
Noi cumparam de pe e-bay.com o gramada. De cele mai multe ori cei care trimit dint dispusi sa scrie "gift" pe pachet sau sa declare ca a costat o suma foarte mica. Aproape niciodata nu am avut probleme la vama. Anul trecut le-am cumparat fetelor costumase de Purim de pe e-bay. Mult mai reusite decit cele pe care le gasesti in tara. Cred ca si anul asta o sa le cumpar tot de acolo. Danielle vrea sa fie mica sirena. Shirly inca nu s-a hotarit dar sigur ca o sa aleaga vreo printesa, ceva.
Va pup ca trebuie sa fac un pic de ordine prin casa .
Va pup si va astept la povesti.
Shirly (12.09.1999) & Danielle (27.03.2003)
Poze mai vechi si mai noi