Meniuri la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

cina la 2 ani

---------------------------------------------------------------------

Autor: Ana_Alx
Subiect: cina la 2 ani
Trimis la: 10/05/2006 15:36:25

ce dati ca masa de seara copiilor ? eu ii cam dau mancare gatita si ii dau si carnitza.Cina la noi e pe la ora 19-19.30.Oare e bine sa ii dau carne seara?dar nu tot timpul: ii mai dau si clatite,si budinca cu branza,si peshte .Insa cel mai des ii dau mancare gatita cu carnitza(de pui de vita)

Raspunsuri:
-----------------------------------------------------------------

Autor: asi
Raspuns la: 10/05/2006 15:42:35
Eu ii dau cereale cu lapte o portie mare.

Autor: Andra28
Raspuns la: 10/05/2006 15:57:59
Alexandru (2 ani si 3 luni) papa seara:
- branza Fagaras
- fidea sau orez cu lapte
- unt cu gem
- cremvust
- sunca de pui sau de curcan cu paine
- crema de branza
- papanasi cu branza (din cei fierti, peste care se pune smantana)
- smantana cu paine
- mamaliguta cu branza si smantana
- cascaval cu unt (cascavalul ras peste unt si bagat putin la cuptor)

Acestea sunt variante, la care se adauga invariabil un biberon cu lapte inainte de culcare. ce sa facem?, inca nu am renuntat la biberon, dar nu-mi fac inca probleme din acest punct de vedere.

Raspuns la: 10/05/2006 16:02:39
smantana cu paine sau cascaval cu paine : exclus! nu vrea
si fiimea seara bea cam 150 de lapte din biberon la or 22 cand o culc..si nici nu intentionez sa renunt la biberon cel putin pana la 3 ani,ca sunt sigura canu va mai bea daca il elimin

Autor: clau2toma
Raspuns la: 10/05/2006 16:08:04
Eu ii dau chiar si ciorba ca nu prea mananca in timpul zilei si atunci ii dau saera si cand spun seara este peste 20,30 ca mai devreme nu mananca nimic .

Autor: narcisa
Raspuns la: 10/05/2006 16:27:28
La noi Vivien cina o serveste in jur de 18-18.30 max. la 20 e in pat.
Seara eu mincare gatita nu le dau, doar la prinz; Cu laptele de pe l-a 1 an si un pic nu s-a mai omorit bea ff. putin cine stie cum, daca fac cu paste.
Cina de obicei sandwisch cu unt cascaval si feliat divers mai mult din pui preparat; sau cu pate de ficat special pt. copii; Pt. ca maninca angro cereale dimineatza, seara nu-i mai dau. Cite u iaurt desert sau altceva tot cu lapte pt. copii.
Si eu cu mincarea nu ma rog de ei(a se intelege si fratiorul de 4 ani) vor bine, nu sa vedeti ce maninca la urmatoarea masa......dublu!
toate cele bune

Autor: amarantina
Raspuns la: 11/05/2006 03:44:44
Nu sunt expert dar ma gandesc ca masa de seara trebuie sa fie o masa usoara si usor de digerat. Carne poti sa-i dai din belsug la masa de pranz. Seara eu ii dau la alegere: un caston cu cereale, orez cu lapte si dulceata, paine neagra cu cascaval, sunca si rosie + 1 iaurt, banana+branza+biscuiti facute pasta. Depinde de ce-a mancat in cursul zilei si depinde cum raspunde la intrebarea: ti-e foame? Ca daca zice ca nu, nu o sa manance in veci sandwich, trebuie sa-i fac ceva pasta la robot si sa-i dau in gura la televizor. Daca zice ca da, atunci mananca orice ii dau la bucatarie.

Autor: TOMALAVINIA
Raspuns la: 11/05/2006 08:40:09
Maria mea in virsta de 1 an si jumatate papa seara in jur de 20 lapte cu cereale in biberon. INca mai folosim cereale pentru sugari de la Nestle si ne plac tare muult!!! Am incercat sa/i dau mincare gatita dar nu vrea!!

Autor: cgaby
Raspuns la: 11/05/2006 09:47:07
stef manca pe la 19-19.30 iaurtel; cremwursti; sunculita de pui; telemea; banane...ce-mi pica in mana. nu avea o masa exacta. si inainte de culcare laptele.
depinde si ce-i place sa manance...
pofta buna!

Autor: sanziana72
Raspuns la: 11/05/2006 10:03:33
Pediatra din Franta ne-a spus sa nu ii dam seara carne pentru ca e grea pentru rinichi.

Asa ca mancam la cina branza, ciorba de zarzavat, cereale, papanasi... Si la culcare un biberon cu lapte si cereale.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Micul dejun?

Autor: cattalina
Subiect: Micul dejun?
Trimis la: 10/05/2006 08:49:28

neata la toata lumea! am o problema.....de cand i-am scos biberonul lui dragos nu mai vrea sa bea lapte dimineata.....bea fff bine din cana sau sticla fara biberon dar nu vrea sa bea lapte.....
problema noastra ii ca merge la gradinita....si nu vrea sa manance nimik dimineata( are 1 an si 10 luni) si inca nu am cu cine sa ma inteleg in privinta mancarii....
la gradinita mananca la 10 jumate si mananca fff bine aproape tot ce-i dau....dar nu ii prea mult sa stea fara sa manance pana atunci/
cu ce sa-l ademenesc sa manance dimineata?nu-i un mancacios...nu a fost niciodata...
va multumesc

Raspunsuri:

Autor: Field_mouse
Raspuns la: 10/05/2006 09:04:13
Nu aruncati cu rosii stricate, dar eu tocmai din cauza asta nu le-am scos biberoane de lapte copiilor mei de 2,5 ani. Ca altfel nu vor sa-l bea. Apa si suc beau din cani, laptele - nu vor. Am decis, ca e mai bine asa, la varsta asta cu biberonu', decat deloc fara lapte.

Cattalina - da' ce zice bebe al al tau despre cereale cu lapte, iaurturi? Sau poti sa-i dai niste fructe, totusi, o sa-i tina de foame pana la ora 10. Sau budinca? Adica, tot, ce in mod normal, se da la gustarea de dupa amiaza. Mai bine asa, decat nimic, daca tot zici, ca nu e un mancacios.

Autor: anca tanasica
Raspuns la: 10/05/2006 09:05:06
pai lasa copilul sa pape cand ii e foame...disperarea asta sa.l indopi ii va strica ritmul natural...si poate conduce la maturitate la boli de nutritie (obezitate, etc...)

Raspuns la: 10/05/2006 09:56:32
nu-l indop ca nici nu am sanse....dar sticla cu lapte nu i-o mai dau.....
are momente cand cere mancare...cam rare ii drept dar totusi exista...
o sa manance mai mult la 10....asta este...
o sa mai incerc cu cereale din alea pt copii mai mari nu prafuri ca vad ca nu-i mai plac nici astea....
daca nu....
partea rea ii ca daca se obisnuieste sa nu manance dimineata ii rau...si sotul meu tot tarziu mananca si nu-i bine deloc....dar asta este
va multumesc pt idei

Autor: Mirela72
Raspuns la: 10/05/2006 11:42:46
Pai la ora 10 tot dimineata e. Si a mea are aceasi varsta si nu-i este foame dimineata, abia - abia isi bea laptele (ca insist eu) ca mancare nu vrea nimic si masa de pranz o ia pe la ora 1 si atunci mananca destul de bine si vrea si lapte dupa.
Biberonul inca nu i l-am scos si nu cred sa reusesc prea curand, dar ea nu merge la gradi inca, o sa o duc dupa 3 ani.

Autor: aime
Raspuns la: 10/05/2006 11:55:55
Vlad,la un an jumate, papa dimineata la 6-6.30 un bibe cu lapte, apoi la 9.30-10 micul dejun care consta in out moale cu painica/ un sandvis cu carnita de pui sau un sandvis cu Almette si neaparat si un iaurt de 150-170 g pe care i-l fac cu cereale. Apoi mai rontaie cativa biscuiti sau sticksuri pana la masa de pranz care e la ora 13.

Autor: Klaus29
Raspuns la: 10/05/2006 13:17:07
painica inmuiata in lapte ai incercat???
de o saptamana i-am scos si eu bibele si nu mai bea lapte aproape deloc... de cateva zile am descoperit lapte cu painica (intr-un castronel) si vad ca asa il papa tot castronul.... sau mai trage cu paiul cand mai bea tati...
si ora 10 nu e tarziu pentru masa de dimineata... andrei papa la 11 micul dejun... si il papa bine asa ca nu il stresez mai devreme...si nu a fost niciodata un mare mancacios si nici acum nu este...

pupici

Autor: claudia_a
Raspuns la: 10/05/2006 13:27:09
Un iaurtzel de fructe sau simplu cu cereale sau lapte cu Brumi intr-o canutza speciala de copii, niste pufuletzi.... oare nu accepta nimic?? Desi nu trebuie fortat; e destul daca mananca la gradi pe la 10; poate mananca seara mai tarziu si destul si atunci dimineata nu are dispozitie de papa...

Raspuns la: 10/05/2006 14:34:48
astazi mi-a zis educatoarea ca a vazut-o dimineata mancand si i-a cerut papa.....nu a amancat fff mult dar a mancat putin de la ea....deci ii era putin foame....sau poate incepe perioada de pofte( pana acum nu a prea avut...puteam sa mananc orice ca nu il interesa)....
o sa incerc si paine cu lapte, poate poate
multumesc pt incurajari si idei

Autor: sirimie
Raspuns la: 10/05/2006 14:35:10
Eu i-as da biberonul inapoi.
Am un nepotel care a renuntat "de bunavoie" la biberon la 3 ani jumatate si nu cred ca e vreo problema cu asta.

Altfel poti incerca sa ii dai dimineata cereale (fulgi de porumb, musli) cu lapte, cred ca ar fi un bun obicei (si eu incerc degeaba asta cu Vladut)

Raspuns la: 10/05/2006 15:55:19
stiu cu ce te "lupti " caci nici fiimea nu a fost o mare mancacioasa niciodata.
Acum la 2 ani si o luna papa asa :
1.luni :ou fiert
2.marti: 1 crenvusti fiert(ii dau o data pe saptamana ..nu dati cu rosii...asa fac eu)
3.miercuri : iaurt
4.joi : ou fiert
5.vineri : o feliutza de mezel din pasare in care pun cascaval ras ,o rulez si o pun sa se incalzesca ca sa se topeasca cascavalul si o papa asa taiata bucatele si infige ea scobitoare si o papa ca pe mici :)
6.sambata si duminica : fie iaurt ,fie paine cu gem/miere si cu ceai .Ff rar ii mai fac cate o omleta facuta in f putin ulei,sau i dau paine prajita in ou(insa greu am convins-o ca si aceste feluri sunt de mancare )

Nu am reusit sa ii dau numai sandvich cu almete,sau cu branzica, sau numai cu cascaval.Nu vrea pur si simplu spre disperarea si ciuda mea :(
Ce vezi tu la meniul asta scris de mine poate sa ti se para ca mananca destul de diversificat,insa nu te gandi ca vrea mereu sa pape,si nu te gandi ca papa mereu tot cat ii dau: i-a 2 ,3 inghitituri si nu mai vrea...Insa uneori papa tot si cu pofta..Au si ei zile.Insa totusi eu icnerc sa ii fac un progam si sa il repsect ca ea a fost si este o maaaare mofturoasa si poti sa ai surpriza ca aacum sa ii placa si peste o zi sa nu mai vrea niciodata acel fel de mancare...
Cu cerealele nu le-am avut niciodata: nici cand era mica nu ii palcea sa ii pun cereale praf in lapte,si nici acum astea de la Nestle care mi se par mie super buune,ea ia 2 3 bobite si gata...nu o tenteaza de nici o culoare cerealele,si se vede asta si din lista meniului nostru ca nu apar de loc.Bine ..mi se par bune,dar cand citesti pe punga ce contin te apuca groaza...In fine...
mie mi-ar palcea sa ii dau si un pic de rosioara si un pic de castravecior dimineata cu un pic de branza si cu paine,insa...daca ma vede ca pun asa ceva pe masa o ia la fuga si nici nu mai manca apoi nimic
asat e....mai asteptam sa fie " pregatita "
a! am uitat sa zic ca la 6.30 papa 100-150 ml lapte (nu vrea mai mult si deaia nici nu am renuntat la biberon de teama ca nu va mai bea de loc lapte)
si inca ceva: micul de jun pe la 9.30 -10.00 il mananca

Autor: narcisa
Raspuns la: 10/05/2006 23:18:32
Sa stii ca nici ai nostri copii, Patrick 4 ani si Vivien 2 ani dimineatza la 7.30 nu se omoara cu mincarea, cereale cit cuprinde o cutie de 700g in 4 zile numai dimineata o rad amandoi, de obicei simple fara lapte; Patrick de cind merge la gradi vrea packet acolo sa manince cu copiii poate si baietelul vostru e asa, cum ajunge la 8 maninca un sandwisch acolo si un fruct, dulce nu au voie la pachet. Si Vivien tot in jur de 9-10 cere o chifla cu brinza cind iesim afara, de la brutarie sau altceva. La prinz si seara maninca amandoi de obicei bine, eu nu-mi fac probleme.
Cit despre biberon eu l-am scos in jur de 1 an la amandoi, una dintre cauze a fost si obsedarea noastra sa nu faca, carii, dar incepusera sa se innece cind beau laptele cu bibe, mai ales Vivien si chiar daca nu au mai baut mult lapte dupa, maninca brinza, iaurturi zilnic si i-am lasat in pace.

Autor: andre_ea
Raspuns la: 10/05/2006 23:31:30
Incearca cu puterea exemplului. Bea si tu in fiecare dimineata o cana cu lapte, in prezenta lui. Incearca sa-i faci pofta.
Imi aduc aminte de verisoara mea, care tot asa nu bea lapte, a vazut un alt verisor ca face mustati de la lapte. Si a vrut sa faca si ea.

Autor: amarantina
Raspuns la: 11/05/2006 02:31:17
Nici fi-miu nu mai voia lapte cu nici un chip (nici bibe, nici cana, nici pahare cu animalute), in schimb era complet fascinat de bautul cu paiul si ii puneam in cana 250ml lapte, ii taiam paiul cu foarfeca astfel incat sa iasa numai putin din cana si se punea pe baut. Cand era pe terminate trebuia sa-l ajut eu (sa-i tin cana inclinata) ca altfel punea pe el restul de lapte. Eu eram multumita nevoie mare ca-l conving sa bea; m-am desumflat cand am aflat ca la bunica-sa n-avea treaba: cerea singur lapte!!!!!!!!!!!!! si bea singur si neasistat de nimeni cate o cana intreaga!!!!!!!

Poze

Mergi la inceput

ce meniu la 9-10 luni

Autor: danialexandra
Subiect: ce meniu la 9-10 luni
Trimis la: 27/05/2006 14:31:08

Nu stiu ce sa-i mai dau de mancare!
Fetita mea e mancacioasa si vreau sa-i mai diversific mancarea.In afara de supe si piureuri de fructe ce alte mancaruri i-as putea da?

Raspunsuri:

Autor: claujro
Raspuns la: 27/05/2006 15:18:43
ciorbitze acrite cu bors sau zema de lamaie, papanasi, gris cu lapte, pilaf de orez, mamaligutza cu branza, ardei umpluti (cam tot ce se poate mixa pana devine pasta ). Eu cam asa ii dau Marei. Fara zahar, fara sare.

Autor: laura72
Raspuns la: 28/05/2006 02:02:25
la bb nu e prea variat dar peste,carne ou,branzica proasprta,piureuri de leg.paste lapte cu cereale iaurt simplu fara fructe-de cumparat- mai binei pui frcte din compot sa mere ,suc de portocale si un biscuit sau cereale.am vz. un doc. la nemti stidiu pe copii care au mancat iaurt cu fr. si care nu pe 1 an s-a constatat scaderea gustului la cei cu iaurt cu fructe .
paste cu leg.si carnita,perisoare cu smantana,mamaliga cu ou,branza si iaurt ori unt,spsanac,orez,fasole verde mazare dar nu uscata.
uita-te pe forum la bucatarie la rub.ce gatim pt pitici.
important e sa fie proaspat si preg cu dragoste.
--------------------------------------------------------------------

Autor: ionasiu
Raspuns la: 28/05/2006 16:47:39
practic la 9-10 luni copii sunt deja mari pot manca aproape orice mananci si tu asa ca poti sa-i dai carnita de vitel ,branza topita iaurturi tot felul de supe, gris,dovlecel cu smantana ,ficatei,piure de cartofi cu carne fiarta ,seara sau dimineate banana cu iaurt.

Poze

Mergi la inceput

ce mincati la micul dejun?

Autor: laura19
Subiect: ce mincati la micul dejun?
Trimis la: 18/05/2006 09:28:23

Saluty
Am o fetitza de un an care dimineata nu vrea sa manince nimic numai lapte.
Voi ce le dati bb-ilor la micul dejun?
Cereale de care folositi? De la ce producator?
Multumesc mult
Laura si Alexia ( 1 an si 2 luni)

Raspunsuri:

Autor: Field_mouse
Raspuns la: 18/05/2006 09:48:08
Atunci, sa manance laptele!

Ai mei mananca cereale cu lapte (Milupa, Heinz, Humana), desi au 2,5 ani. Cateodata mananca iaurt de dimineata (de obicei, dupa ce se scoala dupa amiaza). Poti sa incerci si omleta, si crenwursti, paine cu unt, gem, sunca. etc.

Dar nu vad, de ce iti faci probleme ca bea doar lapte? E foarte bine!

Autor: naomi_ioana
Raspuns la: 18/05/2006 10:50:06

bebelina mea de un an si zece luni isi bea la prima ora portia de lapte iar in jur de 9-10 fructe,asa s-a invatat si altceva nu serveste dimineata

Raspuns la: 18/05/2006 10:51:27
Baiatul meu la 1.6 ani papa dimineata asa: la 7 un bibe de lapte formula, la 9.30 cand se trezeste ii dau un iaurt de 150-170 g cu cereale (Nutriben, Milupa) si un out moale cu painica si almette sau un sanvis cu pui sau sandvis cu Almette sau ii dau un castronel cu lapte cu cozonac sau chec.

Autor: Mirela72
Raspuns la: 18/05/2006 11:11:13
Nici Mara nu vrea altceva decat lapte, cand se trezeste bea 300 ml. Nu-i mai dau insa nimic pana la ora 1 pentru ca altfel mi-ar sari pranzul. La pranz insa mananca foarte bine, 2 feluri plus un biberon de lapte sau 2 Actimel (favoritul).
Eu consider ca e important ca in 24 de ore sa manance ceea ce trebuie, adica suficienta carnita, legume, fructe, lactate, cum si le-mparte in cursul zilei nu conteaza chiar asa mult si daca insisti cu mancarea s-ar putea sa nu-ti mai bea nici laptele ala. Asa ca eu o las pe a mea in voia ei si ce n-a vrut sa manance dimineata mananca in cursul zilei. Nu te ingijora degeaba, am auzit de multi copii carora nu le este foame dimineata.

Autor: l_carmen2003
Raspuns la: 18/05/2006 12:19:24
Al meu copil are 2 ani si 9 luni is dimineata inafara de 25- ml de lapte nu pune gura pe nimic pana la ora 11

Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 18/05/2006 12:33:38
Robert are 1 an si 6 luni (implinite astazi si dimineata la ora 8 papa cam 100-120ml de lapte cu cereale Nutriben,apoi cand se trezeste(de tot)papa ou fiert moale cu paine sau paine cu branza topita sau cu branza cu smantana,i-am mai dat si crenvusti,dar rar,sunca de pui ,paine cu unt si miere si la sfarsit inca o portie de lapte cu grau expandat(pufarine)cu cacao si fulgi de porumb.

Autor: anacezara
Raspuns la: 18/05/2006 15:36:38
fetita mea manaca dimineata si seara lapte cu cereale , dar cereale praf care se dizolva in lapte ( milupa cu 7 cereale ) .

Autor: Creola
Raspuns la: 18/05/2006 22:55:51
Buna,
Si fetita mea ,de un anisor si o luna nu prea mananca dimineata .Isi bea lapticul pe la 5,6 se trezeste intre 7-8,(azi spre mirarea mea a papat jumate de cremvusti).
Inainte (cu vreo 3 luni in urma),imi papa fructe cu biscuite la 10 ,acum imi bea doar suculet...iar la 12 -12 .30 luam deja parnzul.

Autor: Flaflo
Raspuns la: 18/05/2006 23:15:52
Mamicilor, bucurati-va ca maninca lapte, ca eu nu stiu cum sa o fac pe Bia sa-l pape! O mai fraieresc prin somn, dar nu tine intotdeauna!
In rest: ou moale cu piinica, piine cu kiri, cremvursti, brinza....

Autor: clau2toma
Raspuns la: 19/05/2006 00:45:43
Pai baiatul meu cand se trezeste manaca o banana si apoi ii dau laptele cu cereale [Bebelac] prin biberon .Apoi nu mai mananca decat pe la 14 vreo 2 sandvichuri cu unt si cascaval sau sunca ,la 2 zile un ou fiert tare + ciorba + unul 2 iaurtele + o rosie cu masline si inainte sa-l culc ii fac un suc .
P.S. El se trezeste la 10 .

Autor: mira_m
Raspuns la: 19/05/2006 09:43:01
Eu nu agreez cremwurstii, sunca ai alte preparate la bebei atat de mici!

Autor: Artemis1578
Raspuns la: 19/05/2006 10:02:59
2 felii de paine cu unt sau Almette si sunca de pui. nimik altceva nu este acceptat. exceptie fac dulciurile. insa dimineata nu primeste! pe lapte nu vrea sa mai puna gura, de cereale nici nu vrea sa auda! asa ca stau si fac "soldatei"

Autor: carolinah
Raspuns la: 19/05/2006 11:57:12
Cea mica are un 1 an si dimineata la 8 rade un biberon de Milumil 3 si la ora 10 mananca alternativ de la o zi la alta banana cu iaurt si cu cereale Milupa (7 cereale fara lapte, evident) sau cereale Milupa cu lapte (7 cereale cu lapte, junior Muesli, Cereale cu biscuiti).

Cea mare (3.6 ani) mananca (la gradi) dimineata cereale cu lapte sau omleta sau tartine cu diverse (almette, sunca, miere, gem etc).

Autor: pedro
Raspuns la: 19/05/2006 12:30:50
Baietelul meu, Radu, are 1 an si 8 luni si dimineata mananca cereale cu lapte, dar nu vrea de capul lui, ci numai uitandu-se la desene animate.
Asa ca, dau la desene ca sa scap mai repede cu papa de dimineata.

Autor: pako
Raspuns la: 19/05/2006 13:31:43
Bucura-te ca bea laptic...
Andreea(22 luni)bea cum se trezeste , adica ora 7...200ml lapte, apoi la jumatate de ora o felie de paine cu unt si dulceata sau almette pe paine sau un ou batut amestecat cu smantana si painica, crenwusti,azi pt. prima data i-am dat papanasi.

Autor: Adema
Raspuns la: 20/05/2006 13:04:25
Dimineata - intai lapte, apoi fie ou fiert, fie putina omleta(cu verdeata sau cascaval), fie paine cu almette, fie paine cu dulceata/miere, fie cereale.

Autor: ionasiu
Raspuns la: 29/05/2006 01:16:03
Am o fetita de un an si mananca f bine cereale,banane ,mar cu biscuit,iaurt sau gris.

Autor: Darry
Raspuns la: 02/06/2006 03:04:33
Ceau! Poate ca daca bea laptele e suficient pentru ca este sanatos. David (1 an si 10 luni) nu a suportat cerealele de nici un fel, nici de la Nestle, nici Milupa, nici un soi... si nu am insistat. Ii dau laptele si eu dimineata cand se trezeste si dupa vreo 2 ore mai mananca pireu de fructe cu biscuiti( mere, banane, kiwi in orice combinatie... cate 2 fructe ii dau eu) mixate cu blender-ul. Ii place enorm si mananca foarte bine. Pofta mare!!! David si Darry

Autor: ancutzathree
Raspuns la: 02/06/2006 10:48:22
eu m-as bucura sa bea alex lapte nu mi-as mai bate capul...sa-i tot inventez de mancare in fiecare zi 5 mese...
dimineatza ii dau gris in lapte ori fructe cu biscuite sau cu branza/iaurt

Poze

Mergi la inceput

ce sa mancam la 6 luni?

Autor: monica27
Subiect: ce sa mancam la 6 luni?
Trimis la: 03/06/2006 20:56:50

buna mamicilor! vreau sa va intreb ce le dati voi sa manance la bb de 6 luni?

Raspunsuri:

Raspuns la: 03/06/2006 21:33:56
Cea mai mare parte a meselor tb sa fie lapte. Dar de aici incolo parerile sunt impartite si au fost "n" subiecte pe tema asta. Eu alor mei la 6 luni le dadeam piure de fructe, suc de fructe si piure de legume cu ulei de masline si carnitza de pui. Asa a am tinut-o pana la 7 luni cand pediatra mi-a dat unda verde si la alte mancaruri gen: mamaligutza, dovlecei, pilaf...etc toate facute anume pt bb.

Succes si uite-te putin in paginile din urma vei gasi raspunsuri mai multe si mai complete.

Pofta buna! Si nu in ultimul rand, bine ai venit pe forum si sedere placuta!

Autor: alondra25.2006
Raspuns la: 03/06/2006 22:35:07
Fetita mea are aproape 7 luni si papa urmatoarele:suc de fructe:mar,para,mandarine,portocale);piureuri de fructe din cele mentionate mai sus+piersici,caise,banane;supa de legume,de carne;piure de cartofi,dovlecel,spanac,salata verde;carnita de pui,vita,peste;galbenus de ou,cereale,branza de vaci,iaurt.
Am inceput diversificarea alim.mai devreme deoarece am alaptat-o doar o luna.Are acum 3 mese de lapte cca.170ml.si 2 mese mancarica.

Autor: aelita
Raspuns la: 03/06/2006 23:40:35
Eu am o lista cam asa : pana la 4 luni ,LAPTE LAPTE si LAPTE .Matern sau cel special pt noi nascuti .(mama trebuie sa evite sa manace conopida, castraveti ,care pot schimba gustul natural al laptelui .evident nu cafea,alcool,cafea,etc..pe astea nu le mai insir )
4 luni: intai suc de fructe,apoi pure de fructe ,cereale .
5 luni jumate : prima mancare sarata -pure de legume cu pui.
7-8 luni e marele pas de carne cand se adauga vita alternand-o cu puiul in mancare.
dupa 8 luni se incepe cu pestele alb (interzis pana atunci)de 3-4 ori pe saptamana.
9 luni galbenusul
10-12 luni oul intreg,alternat cu pestele,o data pe saptamana .In forma de omleta se incearca pe la 12-14 luni .

un sfat cu pureul de fructe,se pot tine in apa fiarta 1-2 minute ca sa imbunatateasca gustul ,pt copiii care nu vor fructe.mere,pere,portocale,banane...trebuie avuta grija cu introducerea altor fructe care pot produce alergie .

Raspuns la: 03/06/2006 23:45:45

quote:
Originally posted by aelita
un sfat cu pureul de fructe,se pot tine in apa fiarta 1-2 minute ca sa imbunatateasca gustul ,pt copiii care nu vor fructe.

Cum adica? Mara se inscrie la categoria copiilor care nu vor fructe si ma intereseaza...

Autor: aelita
Raspuns la: 04/06/2006 20:37:48
Claujro ,
Un fel de compot,dar tii fructele doar 1-2 minute in apa fiarta,nu le "compotesti " de tot uneori da rezultate ,parca sunt mai dulci ,mai cu gust .Nici eu nu mananc orice fructe crude,in schimb in compot ,orice .
Sa-ti traiasca puiutii !

Poze

Mergi la inceput

8 luni: Cate mese?

Autor: mary_ary
Subiect: 8 luni: Cate mese?
Trimis la: 06/06/2006 12:53:41

Buna,

O noua nelamurire: Cate mese trebuie sa aiba un bb de 8 luni pe zi? Cate mese solide si cate mese de lapte?

Mersi si pupici,

Raspunsuri:

Autor: lori99ursu
Raspuns la: 06/06/2006 13:33:26
Pai, eu stiam ca laptele este alimentul de baza si cantitatea de lapte intr-o zi este de 400-600 ml, depinde de bb.
Oricum, dimineata - lapte
gustarea de la ora 10 - fructe
pranz - pireu de legume cu carne sau ou
gustarea de la dupa-amiaza - fructe cu biscuiti/iaurt/
branza de vaci
seara - lapte cu cereale
Asta dupa carte. Puiul meu la 8 luni papa dimineata tzitzi, la ora 10 banana cu branza, la pranz pireul de legume cu carne/ou/peste/ficatel, la ora 5 un iaurt cu biscuiti sau lapte cu cereale, iar seara tzitzi.
Pupici dulci!

Autor: Oana_G
Raspuns la: 06/06/2006 14:11:22
Mary_ary, da fata ta papa cind ii dai?
Ca a mea nu prea si sigur gresesc eu undeva. Stiu exact unde dar ... Sper sa ma corectez de n-o fi prea tirziu.
Tu cum adormi fata?

Autor: Caterinuta
Raspuns la: 06/06/2006 16:53:51
Maya (9 luni vineri) mananca asa:
7- lapte san
10-masa de fructe(biscuite cu... sau simple)
somnic
12-masa de fructe (iaurt cu... sau branzica cu..., sau simple)
plimbare
15-piure de legume cu diverse carnuri sau ou
-supica
-lapte san
somnic
plimbare
19-cereale
-lapte san
soooomn
Acest program ea l-a ales. Pare cam neobisnuit 2 mese de fructe dimineata dar la 12 niciodata nu manca pranz, dar ii era si foame, asa ca am ales sa-i dau asa.

Raspuns la: 07/06/2006 13:00:50
Programul nostru este:
9-10 LAPTE(210 ML)
12-14 PRANZ COPIOS:- felu 1 supa legume
- felu 2 pireu legume
16-17 SUC FRUCTE (150-180 ML)
17-18 GUSTARE: pireu fructe cu biscuiti; iaurt cu cereale sau fructe coapte(compot sau crude); branza dulce cu banana si/sau mar; mar cu biscuite
20-21 LAPTE (210 + 5 CUPE CEREALE)
23-1 LAPTE(180 ML)

La un astfel de program mi se trezeste dimineata pe la 5 ia o gura de apa si doarme pana pe la 7 si ceva. Unde gresesc?

Raspuns la: 07/06/2006 13:06:11
Oana, cred ca ideea e sa o lasi pe ea sa dea semne ca i foame: e maraita sau cand te vede cu cstronelul de papa se bucura.

Raspuns la: 07/06/2006 13:21:49
5 mese, 6-10-14-18-22
din care 2 de lapte.

Cati, eu zic ca e normal sa nu i se faca foame la 12 daca la 8 si la 10 maninca.

Mary, de ce zici ca gresesti undeva? Pentru ca bb al tau se trezeste dimineata sa bea apa? E foarte bine daca maninca mult lapte seara..

Eu i-as da la prinz intii piureul de legume, mai consistent, si apoi supa.

Raspuns la: 07/06/2006 13:37:26
Sirimie, e normal sa-i dau masa la 12-1 noaptea?
Am incercat sa nu-i mai dau, sa-i mut masa de la 20-21 la 22-23 (bineinteles cu cantitate mai mare de lapte: max 240 ml!), dar n-a tinut. In primul rand, o apuca somnul pe la 21 si nu mai am cu cine sa vorbesc.
Pun prea putine cupe de cereale in lapte sau prea putine?

Am uitat sa specific: supa o bea in timpul ce manaca pireul. Daca bea 130 ml supa ciu-ciu pireu! Asa am procedat de la inceput!

Autor: nicol_nicol
Raspuns la: 09/06/2006 14:28:16
Noi papam asa:
- 6.30- 7.00(cand ne trezim): laptic;
- 10.00-10.30 fructe: mar+banana, mar cu biscuite, suculet de morcov
- 12.00-13.00 ciorbita crema de legume cu carnita mixata, in alta zi amestecam supita cu galbenusi de ou, sau cu ficatel;
- 16.00-17.00 iaurtel cu baranzica calcica, sau branza Fagaras
- 19.00 o cescuta cu cereale
- 22.00-22.30 laptic si somn de voie.
Nu am dat ore fixe pentru ca sunt zile in care mai intarziem, fie ne ia somnicul inainte de masa, dar nu dormim mult, fie mai stam putinel pe afara.
De obicei cerealele le dadeam seara inainte de culcare, dar de la un timp de vreme e prea obosita (stam mult pe afara) si nu mai are rabdare sa mai manance si cereale, o mai oboseste si baita, ca uneori e asa de moale ca aproape adoarme la imbracat.
Intre mese mai ciugulim cate un biscuite, un piscot sau pufuleti.

Raspuns la: 09/06/2006 14:47:09

quote:
Originally posted by mary_ary

Sirimie, e normal sa-i dau masa la 12-1 noaptea?
Am incercat sa nu-i mai dau, sa-i mut masa de la 20-21 la 22-23 (bineinteles cu cantitate mai mare de lapte: max 240 ml!), dar n-a tinut. In primul rand, o apuca somnul pe la 21 si nu mai am cu cine sa vorbesc.
Pun prea putine cupe de cereale in lapte sau prea putine?

Am uitat sa specific: supa o bea in timpul ce manaca pireul. Daca bea 130 ml supa ciu-ciu pireu! Asa am procedat de la inceput!

Daca vrea 5 cupe de cereale in lapte atunci e bine, cred. Trebuie sa respecti ce scrie pe cutie despre cum se fac cerealele.

Daca nu poti sa decalezi atunci da-i asa, e bine daca maninca.

Autor: anya
Raspuns la: 09/06/2006 15:18:57
Undeva intre 02.00 si 06.00 noaptea - 250 lapte
8.30-09.00 - masa de fructe (azi:1banana+2caise+2masuri cereale)
12.30-13.00 -piure de carne cu legume 200g+ supa 100 ml
16.30-17.00 - iaurt sau crema de branza (Exquisa cu fructe)
19.30 - lapte cu cereale (gros, la lingurita) 200g
22.30 - lapte 200 ml

Poze

Mergi la inceput

Cita carne pe zi la 10 luni? Ce meniu?

Autor: cipcipcip
Subiect: Cita carne pe zi la 10 luni? Ce meniu?
Trimis la: 07/06/2006 01:46:51

Bebe are 10 luni si de vreo citeva luni avem cam acelasi stil, adica 5 mese pe zi din care 3 de lapte si una de cereale cu fructe (alternat cu iaurt, biscuiti, mamaliguta cu brinza etc) si seara masa de legume cu carne (50 g carne, in total 350 g masa).
Oare ar trebui sa trec la 3 mese solide pe zi? Sa-i dau oare carne de 2 ori pe zi, si la prinz si seara? Nu-i prea mult?
Ajutati-ma cu ceva idei ca sint in pana si nici timp sa ma documentez nu prea am. Eu am continuat cu 3 mese de lapte pe zi ptr ca deja nu bea alte lichide de loc, dar cred ca-i deja cazul sa scoatem o masa de lapte din meniu. Mersi mult

Inca ceva, peste 2 luni incepe la gradinita, in ce fel ar trebui s-o pregatesc? Ea inca maninca pasat totul, desi mai grunjos ca inainte, e ok, sau ar trebui deja sa trec la bucatele mici?

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Raspunsuri:

Autor: mamitzica
Raspuns la: 07/06/2006 02:46:23
Eu la 10 luni ii dadeam lapte dimineata si seara si intre daca ii era sete;carne la prinz si seara,iar intre 2 gustari cu fruct si iaurt cu brinza.
Am meu merge la gradi si maninca de baza mincare de bebelasi,dar capata si ce maninca ceilalti copii,dar ca sa fu sigura ca maninca suficient inca ii dau mincare de bebe

Autor: lumi686
Raspuns la: 07/06/2006 06:55:06
Toate mamicile par a se ingrijora de cantitatea de carne mancata de bebe, si chiar sunt curioasa daca sunt singura de pe DC al carei bebe (1 an jumate) este vegetarian.
Deci, din punctul meu de vedere o data este mai mult decat OK

Autor: IEPU
Raspuns la: 07/06/2006 08:32:27
Daca treci pe "La bucatarie" vei gasi in subiectul "Ce mai gatim pentru pitici?" si modele de meniuri si retete.

Eu zic ca o masa cu carne pe zi e suficient, mai ales ca nu stie sa manance soldatei pe care sa mai pui pasta de ficatel sau creier. Mai bine profita de fructele proaspete si, tot parerea mea, treci la 2 mese de lapte pe zi.

Autor: Tia
Raspuns la: 07/06/2006 08:53:59
noi dam o masa cu carne si legume/ zi, cea de la pranz.

Autor: lilianasoare
Raspuns la: 07/06/2006 09:27:11
Cred ca e prea mult 2 mese de carne pe zi. Meniul lui Rares la 10 luni era asa: lapte dimineata, masa de fructe, masa de legume cu carnita la pranz, iaurt sau mamaliguta cu branza si unt, sau fideluta cu lapte, si seara iar un biberon cu lapte simplu (nu vrea sub nici o forma cereale)

Autor: Alexa Ioana
Raspuns la: 07/06/2006 09:43:33
si eu consider ca o masa cu carne e suficienta pe zi.
noi dimineata bem lapte, la 10-11 fructe cu branzica sau iaurt, la amiaza legume cu carne sau cu galbenus de ou, la 5-6 mamaliguta cu branza sau cereale sau iaurt, si inainte de culcare lapte cu cereale.
dupa fiecare masa bea apa, iar intre mese, de sete, bea apa, suc sau ceai.

Raspuns la: 07/06/2006 10:37:51
Este suficient o data pe zi carne: la pranz. Seara da-i ceva usor digerabil(lapte cu cereale). De mici tb sa le formam obiceiurile alimentare. Nu te supara pe mine, ia-o ca un sfat de la o mamica de bb de 1 an si 3 luni.

Raspuns la: 07/06/2006 11:40:10
dar stiu ca ai un bb mancacios! a mea nici la 2 ani nu papa 350 de grame.de fapt a mea nu depaseste 200-250 g la masa.Eu zic ca e arhisuficent,si poate ar fi bine ca masa solida sa i-o dai la pranz.Adica sa inversezi un pic mesele,asta ar fi ideea.

Raspuns la: 07/06/2006 13:33:40
Vladut la 10 luni avea asa: dimineata pe la 7 lapte, la 11 fructe, la 14 piure de legume, la 18 cereale si la 21 lapte.
--------------------------------------------------------------------

Raspuns la: 07/06/2006 21:16:08
Mersi mult fetelor ptr raspunsuri, mi-au fost de mare ajutor. Stiu ca e cam inversat meniul cu cereale la prinz si carne cu legume seara, dar cerealele ii tin bine de foame si nu bea bine laptele la masa urmatoare (ciudat, stiu), deci daca ii dau cerealele seara nu mai bea laptele la 11 cind se culca.

Da, e mincacioasa, dar e tot slabuta, seamana cu mine, eu bag de sperii lumea si tot slabanoaga sint

Dar am observat ca dupa ce am marit cantitatea de carne (de la 20 de g la 50 g) a inceput sa ia mult mai bine in greutate (sau poate a fost o coincidenta, nu stiu).

Va pup

Raspuns la: 08/06/2006 12:57:06
Am uitat sa spun: 50g carne pe zi ii dadeam si eu la 10 luni, carne de pasare alternat cu carne de vita si o data pe saptamina ii dadeam galbenus de ou.

Autor: aurelia1278
Raspuns la: 08/06/2006 13:18:26
Cipcipcip, nu e deloc ciudat sa nu mai manance bine dupa cereale. Si a mea fata la fel face, mi s-a parut normal. Numai ca eu ii puneam (si ii pun) cerealele in biberonul cu lapte, numai dimineata si seara inainte de culcare. Fructele i le dau cu branzica de vaci sau biscuiti sau pasate in iaurt.

Carne - o data pe zi, 50g (cruda).

Autor: Aurelia
Raspuns la: 11/06/2006 00:35:35
Uite aici citeva repere ca sa poti sa vezi cam pe unde te situezi tu cu alimentatia puiului tau fata de aporturile necesare :
Revin miine cu traducerea daca te intereseaza cu adevarat parerea data si nu intelegi franceza :

Les apports essentiels

Des céréales et féculents(cartofi) à chaque repas
Ils donnent l'énergie nécessaire pour réfléchir et grandir. Bouillie,(supa) pain, riz, pâtes, pommes de terre : variez les plaisirs et adaptez les quantités en fonction de l’âge.

Un laitage à chaque repas
Pour apporter le calcium indispensable à sa croissance, un enfant devrait consommer un demi litre de lait par jour, soit 3 à 4 produits laitiers, jusqu’à 15 ans. Il peut s’agir de lait nature ou chocolaté, de fromage blanc,(lapte batut) de yaourt, de fromage…

Des légumes frais au déjeuner et au dîner
Riches en vitamines, en minéraux et en fibres, ils facilitent la digestion et contribuent au bien-être. A partir de 10-11 mois, tous les légumes sont permis à l’exclusion des légumes secs. Variez les légumes, les couleurs, les présentations (gratin, purée, à la vapeur…). ) pour éveiller(trezir) les papilles de votre enfant. S’il rechigne(refuza) à manger des légumes, jouez sur les associations en les mélangeant à des féculents.

De la viande,(carne) du poisson(peste) ou un œuf (ou)en petite quantité
Ils apportent des protéines, des vitamines et du fer. Les quantités varient en fonction de l'âge(virsta) :
à partir de 2 ans, 20 grammes midi et soir, et dès 3 ans, ces quantités pourront être augmentées(mari) de 25 grammes au déjeuner et au dîner.
Limitez les viandes(carnea) à 2 à 3 fois par semaine, et évitez les viandes trop grasses (le mouton(berbec) et certains morceaux de porc) et les abats,(organe) difficiles à digérer. La cuisson sans matière grasse est préférable.

Deux ou trois fruits tous les jours
Ils contiennent des vitamines, des minéraux et des fibres irremplaçables.
Ils peuvent être consommés crus, en compote, ou pressés. En général, les enfants les apprécient pour leur goût sucré.

Un peu de matières grasses
Les enfants peuvent consommer en alternance beurre et huile : l'un pour sa richesse en vitamine A, l'autre pour sa teneur en vitamine E et en acides gras essentiels. 15 grammes de beurre, dans les légumes, ou une cuillères à soupe d’huile (d’olive de préférence) dans les crudités suffisent.

Raspuns la: 11/06/2006 02:34:42
Mersi Aurelia (m-ai facut sa-mi scormonesc cunostintele mele anemice de franceza din liceu ). Am inteles in mare ce zice, dar daca ai putea traduce partea cu carnea, ar fi super. Zice ca numai de 2-3 ori pe sapt carne? Am inteles ca porc si organe nu e voie dar tradu-mi te rog celelalte 2 propozitii.

Poze

Mergi la inceput

8 luni ... ce mai mancam?

Autor: futuremother
Subiect: 8 luni ... ce mai mancam?
Trimis la: 10/06/2006 19:07:27

Am o fetitza care maine face 8 luni si sunt in pana de idei in ce priveste mancarea ei .... dimineata ii dau fructele, la pranz legumele cu carne/ peste/ ou si seara nu prea stiu ce pot sa- i dau avand in vedere ca portia de cereale i- o dau seara la culcare.
Sunt sigura ca imi veti da niste sfaturi .... va multumesc !

Camelia Moisescu-Vida

Raspunsuri:

Autor: Carmi
Raspuns la: 10/06/2006 19:34:14
Vino in grupul nostru de ´bebelusi de sept.-oct.2005´
si o sa afli tot ce te intereseaza, fetele sunt foarte dragute.
Al meu face pe 20 8 luni si ii dau asa: lapte/fructe/legume cu carne/gris/lapte.
Te asteptam!

Poze

Mergi la inceput

Cate mese si cu ce, la 8 luni ?

Autor: miruna28
Subiect: Cate mese si cu ce, la 8 luni ?
Trimis la: 13/06/2006 18:45:27

Ce dati voi la 8 luni copiilor ?
Eu ii dau dimineata la 6-7 lapte, pe la 10 ii dau fructe cu iaurt sau branzica, apoi la ora 2 ii dau piure de legume, supa, cu ou sau carnita si uneori cu branza; ce ii dau la ora 6 dupa amiaza de fapt e problema mea......caci seara ii dau tot laptic ;dimineata si seara suge inca la san; pe la 6 dupa amiaza ii dau acum lapte praf dar ma gandesc ca ar cam trebui sa-i dau mancarica, dar ce ?!?!
Si uneori ii mai dau sa suga putin pe 12 cand se culca doua ore; asta asa, de pofta...
Voi ce credeti, e bine asa ? Doctora mea e cam aiurita...imi tot spune cum vreau eu...sa-i introduc cat mai multa mancare..dar nu-mi vine cu lucruri concrete !

Raspunsuri:

Autor: kid2003
Raspuns la: 13/06/2006 20:32:04
Buna Miruna!
Eu la 18.00 ii dau masa cu lingurita. Uneori ii dau cereale cu lapte preparate ca un piure (scrie pe cutie). I-am dat Milupa Cereale cu lapte, iaurt si fructe (astea au lapte, pui doar apa), sau cereale la care adaug eu laptele (Apfelbrei de la Humana, Orez, porumb si Tapioca, grau cu 3 fructe de la Nestle etc, sunt o gramada). Uneori ii fac budinca de orez cu mar copt (orez fiert in lapte si blenduit cu mar copt cu putina scortisoara) sau fidea cu lapte si scortisoara sau un pic de vanilie (la 8 luni are deja voie gluten). Alteori ii fac mamaliguta cu branza de vaci si iaurt, tot dat la blender ca a mea altfel nu mananca.
Daca nu mananca la 10 fructele cu branzica de vaci ii dau la 18.00 felul acesta de mancare.
Sau pur si simplu fructe data prin razatoarea de sticla plus 2-3 linguri de cereale cu orez (simple, fara lapte)

Sper sa te fi ajutat, eu incerc sa ii fac altceva in fiecare zi, habar n-am daca apreciaza efortul

Autor: Hermis
Raspuns la: 14/06/2006 11:39:22
In plus fata de ceea ce ii dai tu, eu la 6 seara incerc sa-i dau iaurt (incerc, pentru ca nu ii place), iar la 8-9 seara cereale (dar de fapt ii dau fiertura de pesmet cu lapte in care pun o lingurita de branza de vaci si un fruct).
Medicul mi-a dat schema asta cu iaurtulul si cerealele. Cu iaurtul o pacalesc amestecandu-l in proportie de 1/2 cu gris cu lapte. Iar pesmetul cu lapte este totun fel de fainos pe care zilnic pot sa-l diversific adaugand putina caisa/ piersica din compot.

Raspuns la: 14/06/2006 11:43:55
Mara are 9 luni. La 6 ii dau doar iaurt in combinatii sau gol si nu ii mai dau nimic pana la bibele de culcare. Si asa are 11kg!

Autor: ancutzathree
Raspuns la: 14/06/2006 13:30:24
eu ii dadeam gris in lapte(la fel ii dau si acum) sau orez in lapte ori cereale...

Autor: luminita_1
Raspuns la: 14/06/2006 21:53:33
meniul baietelului meu este acelasi de la 6 luni, iar acum are 1 an si anume: ora 6-7 =150ml lapte
ora 9-10= ojumatate de pachet de branza de vaci pasata cu 2 mere coapte
ora 12= un fruct
ora13= 150ml lapte cu care si adoarme
ora 15-16= piure dim morcovi, patrunjel, telina si cartofi cu carne sau ou/ sau legume mexicane cu ficatel de pui
0ra 17-18= 2 danonino,
ora20-21= un biberon cu cereale cu care adoarme

Poze

Mergi la inceput

Cate mese pe zi la 1 an si jumatate

Autor: miag
Subiect: Cate mese pe zi la 1 an si jumatate
Trimis la: 06/06/2006 08:44:54

Neata!!!

fetelor, Roli mic papa, la 1 ani si 1/2, trei mese principale si doua gustari. Din cate am auzit ar cam trebui sa-l trec la 4 mese pe zi. voi ce ziceti?
El este mancacios si ar papa intr-una, deci nu stiu cum va fi cu trecerea asta la 4 mese.
Astept sugestii. Multumim.

Raspunsuri:

Autor: aurelia1278
Raspuns la: 06/06/2006 09:56:33
Mia, Roli mic papa foarte bine, dupa parerea mea. Asa papa si fetita mea, de foarte mult timp, cred ca de pe la 8-9 luni si pana acum la 2 ani si 2 luni. Noi o tinem tot asa, ca ne merge bine si papam tot ce trebuie (lapte, branzeturi,cereale, fructe, legume, carnita).
Daca ti se pare ca se ingrasa prea tare, poti sa jonglezi din cantitati, adica sa manance mai multe fructe, legume si mai putine fainoase (cereale, paine, biscuiti, prajituri).
Eu nu am auzit ca s-ar recomanda trecerea la 4 mese pe zi, poate numai in cazul in care piticul nu vrea sa pape ce-i dai si atunci distantarea meselor l-ar face mai fomist.

Raspuns la: 06/06/2006 10:01:25
Nici eu n-am auzit ca ar trebui sa treaca la 4 mese. Noi avem 3 mese principale, MD, P, C (cu de toate, out, carnita, peste, ficat,ciorbite, tocanite, sufleuri, fructe) si dimineata devreme laptic formula , iar seara la culcare cereale cu lapte.Intre mai rontaie grisine, sticksuri, biscuiti, pufuleti, mere, morcov....etc.
Si eu cred ca e bine asa.

Raspuns la: 06/06/2006 10:22:22
La 1 an si 3 luni cat are puiul meu, are 3 mese principale si o gustare pe la ora 5-6 si ii merge f bine asa. Seara la culcare mai papa un pic de tzitzi.

Autor: roxanaz
Raspuns la: 06/06/2006 10:51:39
3 mese principale si 2 gustari. gustarile sa nu fie aproape de mese ca sa nu mai manance, cina mai usoara, pranzul de baza. pofta buna!

Autor: Jasmine
Raspuns la: 06/06/2006 17:59:02
Si eu ma gandeam sa-l trec la 4 mese pe zi numai ca habar n-am cum sa fac chestia asta,ca mie toate mesele mi se par importante,nu stiu la care sa renunt.

Voi cand ziceti "2 gustari" va referiti la biberoane de lapte sau lapte cu cereale,nu?

Autor: oanamaria_luiza
Raspuns la: 06/06/2006 18:11:02
Rares al meu la 1 an si 2 luni are tot 5 mese pe zi. E si el un mancacios, slava Domnului. Eu nu m-am gandit sa-l trec la 4 mese pe zi ca nu cred ca as putea, cand ii e foame cere de mancare si pana nu-i dau nu se potoleste.
Dimineata are bibe cu cereale, seara lapte simplu.
Masa de pranz, apoi fructe mai pe dupa-amiza. Astea sunt la cresa.
Vine acasa pe la 18:30 cand e lihnit si ii dau iaurt cu cereale sau fructe cu biscuiti. Cand manacam noi ii mai "pica" cate o bucatica de paine...

Autor: diana21
Raspuns la: 06/06/2006 23:20:35
Noi avem doua mese de lapte cu cereale, una dimineata si una seara, la pranz un castron cu fructe facute piure, sau iaurt cu banana, apoi pranzul (mai exact pe la ora patru dupa-amiaza, cand se trezeste), apoi, pe la sapte jumate, branzica cu banana sau iaurt gol sau 2 cremvrusti (alternez cu ce a mancat la pranz, daca a papat fructe goale, seara ii dau iaurt). Eu nu consider pufuletii, biscuitii sau alte chestii de rontait, gustari. Gustarile sunt iaurtul si masa de fructe, iar mesele principale sunt cele de lapte plus pranzul. Fetita mea are un an si zece luni.

Raspuns la: 06/06/2006 23:49:12

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Jasmine

Voi cand ziceti "2 gustari" va referiti la biberoane de lapte sau lapte cu cereale,nu?

La noi gustarile inseamna fructe simple sau cu biscuiti, iaurt simplu sau cu fructe, cremvrusti( acum depinde si ce sau cat mananca si la celelalte mese).
La Tavi problema este alta: dimineata cand se trezeste, pe la 8, niciodata nu ii este foame. Asa ca isi ia micul dejun pe la 9 si pana la pranz nu mai papa nici o gustare.

Autor: bubu05
Raspuns la: 07/06/2006 01:00:41
Vlad are 1 an jumate si a renuntat de o saptamana la bibele cu lapte de la ora 6-7, iar acum are urmatoarele mese:
9-10 un castronel cu lapte, fulgi de cereale si biscuiti
13-14 un castronel de ciorbica cu carne si legume si painica sau piure/pilaf/tocanita etc. + un danette sau iaurt cu fructe la desert
17-18 fructe cu branza de vaci/ iaurt cu biscuiti/ orez cu lapte
21:30 un castronel cu cereale Milubrei
El a renuntat singur la biberon, nu mai bea nimic din el, apa sau suc bea din canita sau din sticluta cu tzutzuroi.

Raspuns la: 07/06/2006 14:02:00
5 mese pe zi e idealul, una de fructe,una de legume si carne, una de cereale, si lapte. Eu spun ca daca el maninca in continuare 5 mese, nu e cazul sa schimbi nimic.

Autor: Darry
Raspuns la: 19/06/2006 03:36:56
David are 1 an si 11 luni si mananca atunci cand ii este foame. Am incercat sa-i fac un program de mancat dar a fost imposibil si acum mananca 5 mese pe zi. Dimineata lapte si apoi pireu de fructe cu biscuiti, la pranz supa\ciorba, dupa 1 ora -1 ora 1\2 felul 2(legume cu carne), la cina mananca in general ce mancam si noi si apoi seara la culcare lapte di nou. Nu stiu cat este de bine sa procedez asa dar puiutzul nostru creste sanatos si este fericit. Asta e tot ce conteaza. David si Darry

Autor: aissa
Raspuns la: 19/06/2006 07:23:17
A mea in zilele bune mananca ceva de genul:
- lapte cu cereale
- in parc o banana sau alte fructe acasa
- inainte de somn supa/ciorba
- dupa somn felul 2 daca vrea (face fite si nu mananca decat 2-3 feluri de mancare), daca nu tot felul 1
- seara un iaurtel
- la culcare lapte cu cereale.

In zilele cand nu mananca ori sare peste fructe (si atunci incerc sa ii dau suc), ori mananca doar o data "de pranz". Am avut insa de curand (sper ca am iesit din ea) o perioada mai lunga de o luna in care nu mi-a deschis gura deloc, am ajuns sa ii pasez fructele la blender, sa le amestec cu lapte si sa i le dau in biberon ca altfel nu manca nimic. Dar nimic insemnand chiar asta, in afara de lapte chiar zero. Sper ca a trecut faza ca a fost ingrozitor.
Ce nu am reusit eu inca e sa o fac sa manance chestii de genul: crenvusti, sunca, legume crude, oul (singurul mod in care i-l dau e fiert moale amestecat cu piure sau batut in ciorba) sau branzica.

Autor: anacezara
Raspuns la: 19/06/2006 09:22:06
Paula face maine 1,6 ani si manaca in felul urmator :

- diminetaza si seara lapte + cereale ( avem sticluta de la chicco de 350 ml ) ;
- o masa cu carne ( supica , cartofi,orez,paste,spanac,peste ,etc.);
- o masa cu fructe ( banana cu branza,mar cu biscuite,danonino cu ceva langa , actimel,etc.);
- intre mese mai rontzaie cate un biscuite , piscot ,covrigei,salatini ,fructe , etc.

Deci , si noi tot 4 mese avem pe zi .

Poze

Mergi la inceput