Meniuri la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Ce am putea sa-i mai dam copilului de mincare ?
---------------------------------------------------------------------

Autor: danela
Subiect: Ce am putea sa-i mai dam copilului de mincare ?
Trimis la: 20/06/2006 17:17:02

Salut, avem o fetita de 8 luni si jumatate, pe nume Daria-Maria, care prin natura firii ei este o gurmanda desavarsita. Insa de vreo 4-5 zile nu mai mananca cum trebuie. Normal , ea, manca 5 mese pe zi, mai exact:
- la ora 7- o sticla de 210 ml lapte (milumil 3)
- la ora 11- fructe cu biscuiti (mere, banane, caise, piersici etc )
- la ora 15- piure de zarzavat cu carne (cca 200g)
- la ora 19- banana cu branza de vaci sau piure de cartofi cu peste
- la ora 22- o sticla de 210 ml lapte (milumil 3)
- peste noapte( cateodata ) 130 ml lapte
Acum, nu mai mananca decat laptele si doar jumatate din mancarea solida. Oare s-a saturat de acelasi meniu sau nu mai mananca din cauza faptului ca am descoperit la ultima urocultura ca are baccilul Proteus ? Insa lucrul acesta l-am descoperit acum o saptamana si jumatate, iar ea nu mai mananca de 4-5 zile. Ce alte meniuri imi sugerati sa-i mai dau ? Sau ce ma sfatuiti ?
Va multumesc

Raspunsuri:

Autor: laura72
Raspuns la: 20/06/2006 18:09:00
ii dai si carne si peste in aceasi zi?
iaurt,mamaliga cu branza,smantana,unt,paste cu branza sau cu sos de rosii,carne si morcov.
citeste si in "la bucatarie-ce mai gatim azi ptr. pitici si gasesti meniuri.

Raspuns la: 20/06/2006 18:19:58
PROTEUSUL n-are treaba cu pofta de mancare. Din cauza caldurii vara,ne
scade apetitul,sau poate ii ies dintii.nici al meu nu mai mananca de 2 sapt.important e s-o cantaresti in fiecare luna sa vezi daca ia bine in greutate.acum treb sa ia cate 250g pe luna.ou fiert nu-i dai?numai galbenus.si trebuie sa bea cam 55ml lapte incearca si o portie de lapte cu cereale.oul inlocuieste de 2 ori pe sapt. carnea din piure. si nu mai da si seara legume.

Raspuns la: 20/06/2006 19:33:41

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by laura72

ii dai si carne si peste in aceasi zi?
iaurt,mamaliga cu branza,smantana,unt,paste cu branza sau cu sos de rosii,carne si morcov.
citeste si in "la bucatarie-ce mai gatim azi ptr. pitici si gasesti meniuri.

Peste ii dau numai odata pe saptamana. Dar nu este bine sa-i dau peste cu carne in aceeasi zi ? Iaurt si lapte cu cereale ii mai dau 1-2 ori pe saptamana la masa de la ora 19. Am inceput sa-i dau si galbenus de ou fiert.
Referitor la greutate, la ce cantitate manaca, are numai 8 kg. Normal ar fi trebuit sa aiba mai mult, s-a nascut cu 3.300 kg. Nu pot sa-mi dau seama de ce nu ia cum trebuie in greutate! Voi cand ati inceput sa-i da-ti mancare gatita, de care mancati voi?
Iti multumim mult pentru sfaturi.

Autor: teo2
Raspuns la: 20/06/2006 20:21:46
Copiii au perioade cind parca nu se mai opresc din mincat si perioade cind papa mai putin. Adesea ne sperie perioadele din urma, insa Laura are dreptate: daca la "cintaritul" lunar vezi ca se dezvolta normal... nu-ti fa griji. Bine, asta daca doar pofta de mincare e motiv de ingrijorare...

Autor: alondra25.2006
Raspuns la: 20/06/2006 21:55:35
Si eu imi faceam aceasi problema,dar am revenit la normal.Am descoperit ca reducerea apetitului este caldura de afara.
Micuta mea are 7 luni jumate,iar la piureul de fructe ii pun cereale,la cel de legume carnita o alternez:pui,vita,peste.
De iaurt nu mentionezi...inca nu-i dai?
Eu ii cumpar cel simplu si-l amestec cu fructele.
Galbenus de ou ii dau atunci cand nu-i dau carnita,cam un sfert ii pun in piure.
Ma mai chinui cu ea ca nu-i plac fructele acre...adica sucul de portocale i se pare acru chiar daca este coapta,asa ca am invatat sa i le amestec.

Incearca sucul de fructe,in functie de preferintele ei dulce sau acru

Raspuns la: 21/06/2006 00:37:26
dana ,george la un moment dat a luat 1 kg in 3 luni si era in urma dupa care a luat 1 kg in 2 luni si a recuperat.
carnea si pestele sunt amandoua proteine,deci ii dai doar un fel ex.luni carne marti ou miercuri peste,joi carne,vineri carne sambata ou duminica branza sau carne sau ficat.ficat unul pe sapt. ou incepi cu un sfert si ajungi la unul intreg.lapte cate 500ml zi nu 55 cum am zis mai sus,sorry.la masa de seara iaurt in special sau lapte cu cereale fructele cu branza si cereale.
joi facem 1an si 2 luni si nu mancam decat mancarica de copii.poti sai dai si branza cu rosie fara pielite

Autor: mamitzica
Raspuns la: 21/06/2006 02:03:32
Poti sa-i dai carne si peste in aceiasi zii;eu una ii dau copilului meu.Este proteina si ajuta la dezvoltarea creierului.Si cum vrem sa-l facem avocat...

Autor: amarantina
Raspuns la: 21/06/2006 07:02:27
Eu stiam ca digestia alimentelor bogate in proteine forteaza un pic ficatul bebeilor si de-aia daca intr-o zi a mancat carne, nu e bine sa manance si peste sau galbenus de ou. Pediatra ne-a recomandat sa i le dam pe rand, in zile diferite, a zis ca o masa de proteine e suficienta pe zi.
On topic: poti sa-i mai dai supa crema de diverse legume, cereale cu lapte, budinci, sucuri de fructe. La masa de la ora 11 daca adaugi si 1/2 iaurt devine mai gustos si mai hranitor. La masa de la ora 15 poti sa adaugi cateva picaturi de lamaie sau un pic de ulei de masline, poate o sa-i placa mai mult asa.
Da, 8kg e cam putin daca spui ca pana acum a mancat zilnic ce ai scris. Dar e ok daca o cantaresti frecvent si nu a inregistrat scaderi in greutate, ci numai cresteri. Inseamna ca asta e ritmul ei.

Autor: Tonnia
Raspuns la: 21/06/2006 07:35:28
Ba eu cred ca inapetenta are mare legatura cu infectia urinara. In cazul baietelului meu, asta a fost singurul simptom, nu avea in rest nimic altceva. Inapetenta a continuat si in timpul tratamentului cu antibiotic.

Raspuns la: 21/06/2006 14:15:01
Multumim tuturor pentru sfaturile primite. Acum suntem tare bolnavioare. Cred ca am racit duminica la iarba verde ! Am avut o noapte ingrozitoare. Avem febra ne curge nasucul, stranutam intr-una, ne curg ochisorii, intr-un cuvant suntem tare agitate ! I-am dat panadol, paracetamol supozitoare, frectie cu spirt, cartofi la gat. Problema cea mai mare este ca transpira ff mult, asta inseamna ca pierde foarte mult calciu !? Voi ce credeti ?

Autor: ligia13
Raspuns la: 21/06/2006 16:13:06
e normal sa transpire cand e racita. Asta nu inseamna ca pierde calciu!

Frectia cu spirt eu stiu ca nu e indicata daca copilul face febra!

Autor: sirimie
Raspuns la: 21/06/2006 18:33:27
Daca are febra mare, sa mergi de urgenta la doctor poate trebuie sa ii dai antibiotice.

Eu am citit ca trebuie sa ai grija cu spirtul sa nu il inhaleze.

Daca are febra este foarte important sa o imbraci cit mai lejer, sa nu creasca si mai mult temperatura (asta contrar a ce stiam noi ca daca ai temperatura trebuie sa stai sub patura sa transpiri). Si sa ii dai sa bea cit mai multe lichide.

Se poate sa nu fi mincat pentru ca e prea cald. Ce este baccilul Proteus?

Multa sanatate voua!

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

care este programul de masa la 1,5 ani?

Autor: 26-kara
Subiect: care este programul de masa la 1,5 ani?
Trimis la: 19/06/2006 20:01:53

radu meu mananca lapte noaptea din 4 in 4 ore. la 22-2-6-10
apoi iar la 4 ore supa sau legume pasate. apoi iar la 4 ore putina branzica si banana, apoi o gustare su iaurt si iar reiau administrarea laptelui.
ma gandesc ca a mai crescut si ar trebui sa aiba alt program
cum ati facut voi?

Raspunsuri:

Autor: ninocikap
Raspuns la: 19/06/2006 20:10:32
Alex are 1 an si 4 luni.

dimineatza pe la 7 cand se trezeste bea cam 200 ml de lapte

pe la 9 - 9.30 mananca paine cu unt si putina dulceatza

pe la 13 ciorbita, sau piure, cu carne sau ou

pe la 18 iaurt cu painica sau banana

seara pe la 21 la culcare cam 250 ml de lapte cu 2 masuri de cereale.

intre mese mai rontaie biscuiti, pufuleti, fructe.

Totusi deja la 1 an jumate nu mai trebuia de mult sa mai bea lapte noaptea. Alex nu mai mananca noaptea de la 8 luni jumate.

Autor: Kittie
Raspuns la: 19/06/2006 20:13:08
hmmm... ciudat program... el si l-a facut asa???

9h - un bol de gris cu lapte si lapte cu cereale (combinate)
14h- masa principala (diverse feluri de mancare, ca ale noastre, ba de multe ori comune, cu carne de cele mai multe ori)
18h- masa de iaurt si fructe
22h- un bol de gris cu lapte si lapte cu cereale (combinate)

Intre mese mai bea apa sau ceai sau suc de fructe. Orele sunt aproximative (cateodata mananca o jumatate de ora mai devreme, sau mai tarziu).
edit:1an si 8 luni, programul il are acelasi de aprox 1 an cu exceptia bolurilor de dimineata pe care si le-a introdus renuntand la biberoanele respective (cu diferenta ca nu aveau gris cu lapte ci numai lapte cu cereale, in jur de 350ml) acum 1 luna.

Autor: annita72
Raspuns la: 19/06/2006 20:32:16
Incearca mai intai sa-i scoti masa de lapte de la ora 2 noaptea. Adica, incearca sa-l pacalesti cu apa, ceai, cand se trezeste. E posibil sa-i fie si sete.
Da-i ceva mai consistent de mancare seara, eventual lapte cu cereale. Daca reusesti sa-i decalezi masa de noapte, s-o duci cat mai spre dimineata, cred ca se mai aranjeaza lucrurile.

Multa rabdare!

Autor: bubu05
Raspuns la: 19/06/2006 23:19:22
Vlad are 1 an jumate, de 2 luni a renuntat la masa de la ora 6 dimineata, iar acum mananca asa:
9- un castronel cu lapte cu cacao Nstle, biscuiti si fulgi de cereale diverse tot Nestle(Cini minis, Gold flakes, Cheereos)
13- un castronel de ciorbica sau mancare(legume si carnita) si desert un danette de vanilie sau duett, sau un iaurtel cu fructe
17- iaurt natural cu banana si biscuiti, sau mar cu piersica si biscuiti
21:30- un castronel de cereale Milubrei(au lapte in ele)

intre mese mai rontaie sticksuri, sau felii de fructe, daca suntem noi la masa mai ciuguleste si cu noi, daca vrea.

Cum au zis si fetele, incearca sa-l pacalesti noaptea cu ceai sau apa, poate doar ii e sete. Acum e mare, nu ar mai trebui sa pape noaptea.

Autor: greieras
Raspuns la: 20/06/2006 18:44:07
Maaaaama ce copilasi mancaciosi pe aici. Eva 18 luni mananca asa:

6 am - lapte 180 ml
7:30-8 fructe, cheerios
9:30 lapte 100 ml
12:30 mancarica de pranz
3 lapte 100 ml
5 iaurtel, sau fructe, sau biscuiti, sau cereale, sau combinatie
7:30 masa de seara
8 lapte 100-140 ml

Precizez ca Eva nu adoarme pana nu trage laptic din biberon, de aceea exceptand masa de dimineata, cand vedeti lapte inseamna ca face si nani.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Programul de masa la 4-5 luni
b.aly
La cate ore este normal sa manance un bebel de 4-5 luni.Fetita mea de4,5 luni cere de mancare la 5 ore,5 ore si jum.iar de la ora23 pana la ora 10 nu mai se trezeste sa pape ,ii mai dau eu pe la ora 3si jum in somn.

eryteea
mergi la "sfaturi utile pentr copii"

arghirmonica
Nu-ti fa griji mananca exact cat ii trebuie chiar daca nu e ca la carte.
Raporteaza la Moderator

Darria
1. e ft. bine ca a renuntat singurica la masa de noapte, nu o mai trezi sa pape noaptea.
2. fiecare bebelus are propiul program, daca se dezvolta bine da-i papa cand cere, chiar daca trec 5 ore. E pe san sau formula? Daca e pe formula nu e nici o problema ca papa la 5 ore, cam asta e intervalul de 4-5 ore in f-tie de copilas.

Mergi la inceput

Unt la bebelus?
hristina
Cine face piureu cu unt, ce marca de unt folositi?
ATI PUS UNT IN PIUREU LA BB DE SASE LUNI?
Daca nu, voi cum il preparati?
Dar piureul de fructe, cum il faceti?

bubu05
Eu am folosit si folosesc unt Milli pt. piureuri si tot pe la 6 luni am inceput, cu o lingurita sau doua, depinde de cantitate.
La piureul de fructe, dau pe razatoarea de sticla marul si para, banana o pasez cu furculita, si amestecate cu branzica de vaci.

sirimie
Unt care are termen mic de valabilitate. Da, i-am pus unt in piureul de legume cam de la 6 luni, cind nu ii place piureul..

she_wolf
I-am pus unt in piureul de legume de la 7 luni si jumatate, inainte de asta ii faceam piure de legume cu pui, un fel de supa-crema mai groasa. A mers destul de greu cu piureul asta, pe cel de fructe l-a acceptat mult mai usor.
Piureul de fructe il faceam la blender si daca era prea zemos adaugam 2-3 lingurite de cereale instant.

gangurici_licurici
Pana pe la 7-8 luni i-am pus doar ulei de masline in piure, apoi i-am pus unt, Albalact.

daniela1075
Mie pediatra mi-a spus sa-i pun ulei de masline in piure nu unt.
Pentru piureul de fructe ii puneam fructele in blender si uneori adaugam o lingurita de cereale.

adinutza78
Noua ne-a spus pediatra sa folosim de la inceputul diversificarii ( 6 luni ) unt in pireurile de legume ( eu folosesc Napolact ) si ulei de masline la supe (1/2 lingurita )

Natasa

Eu am folosit doar uleiul de masline pina la un an si abia cum am inceput sa-i dau. I-am dat si Milli si unt nemtesc, imi scapa cum ii zice.

Balbina
Eu i-am dat lui Vlad unt abia dupa 1 an, pina atunci doar ulei, asa ne-a recomandat pediatrul.
Folosim unt Prim, Brenac, Milli, Covalact, Napolact.

svety
Eu am fost sfatuita sa nu-i dau unt de Napolact ca are mai multa sare.

Kittycat
Eu i-am dat unt de la 7 luni. Intotdeauna am folosit unt de casa, facut de mama-soacra din lapte de la vacutza.

uki
si eu, ca si mamicile de mai sus.

in piureul de legume, sau pur si simplu de cartofi, o bucatica mica de unt, nu prea mult, si nicidecum margarina

laura radulescu
Si eu ii pun un pic de unt in pireul de legume. Altfel nu mananca.

jone
la inceput am pus ulei de masline apoi de pe la 8 -9 luni unt.
acum, ptr ca e iarna, ii pun un picut si in laptele cald cu cereale.si vad ca il soarbe cu mare placere.

aurelia1278

Eu i-am dat unt de la 8 luni, pana atunci nimic. President fara sare.
Piureul de fructe, cum s-a mai zis: fructele si branza de vaci la blender. Acum cand e mare mananca fructele si ca atare.

claujro
Noi am inceput cu uleiul de masline pus cu legumele la fiert. Unt i-am dat mult mai tarziu...

Valenka
Pe mine m-au invatat sa-i dau alternativ unt si ulei( de rapita sau de germeni de porumb)...si asta de la 6 luni.Untul sau uleiul se adauga la final...adica nu in timpul fierberii.
Cu fructele e tare greu ca nu-i prea plac pireurile..desi am ajuns la o solutie(asta dupa 8 luni)..ii dau fructele combinate cu biscuiti de bb si iaurt.

ioana2004

neatza fetelor,
eu o am fe asta mica de 1 an si 3 luni si i-am dat asa ca voi dar sa stiti ca e bun si caimacul de la laptele de vaca ....
insa acum cin e mai mare am observat ca face bubitze...asa ca ori o sa-i dau caimac in continuare ori ulei de masline...vad eu

mihaela agh
Noua pediatra ne-a zis sa-i dam ulei de masline ca untul e mult prea gras si are sare. Asa ca ulei de masline ii dau.

anma
Eu nu stiam ca poti da la un bb pana intr-un an,unt,dar acum ca am aflat, ii voi da si eu,ca poate o papa mai bine mofturoasa mea !!!!Pana la 9 luni i-am dat ulei de masline presat la rece!

Naty
Napolact.
Sincer, nu mai stiu de cand am inceput sa ii pun unt - parca totusi mai tarziu de 6 luni.
Pure de fructe - zeama de la jumate de portocala + o banana data pe razatoarea de sticla + un mar pe razatoarea de sticla + branza de vaci facuta in casa.

ingridnen
Unt abia dupa un an. Pana atunci ulei de masline.
Iar fructele nu le-am combinat niciodata cu branza de vaci. Merele si perele pe razatoare sau, mai la inceput, in blender impreuna cu banana, piersica etc.

Hanuska

La sfatul pediatrei folosim ulei de masline , avem

Mergi la inceput

Cata carne pe zi la 2 ani?
Klaus29
voi cata carnita le dati la copii vostri???
azi am avut o discutie cu tata care zice ca ii dau prea multa carne si in fiecare zi, adica carnita din ciorba (vreo 4bucatele mici de vita) si un cotoiasi foarte mic de pui pe langa celelalte (branza, unt, banana etc.)

vladhana
Claudia,nici eu nu stiu daca e bine cat ii dau baietelului meu care are si el aproape doi ani.Azi i-am dat un cremvusti si doua perisoare in ciorbita.Eu zic ca e bine,stiu ca la un an trebuia sa fie o lingura rasa de carne.

flavia maria
Si eu i-am dat azi trei perisoare ...o felie de sunca de pui dimineata, doua bucatele de gratar din piept de pui seara..eu nu cred ca e o problema daca manaca carne mai multa..ideea e sa nu fie grasa...cred ce e mai bine carne slaba decat mai stiu eu ce chimicale...pararea mea e sa nu te stresezi...mai ales daca BB e bine..nu are rost sa-ti faci probleme de genul asta...poti sa te stresezi daca nu manaca...

Soleil
Io una nu mi-am mai pus problema daca e prea multa carne sau prea putina...
Prea putina - am zis ca daca azi nu papa cine stie ce, o sa pape maine. N-o fi foc.
Iar prea multa... habar n-am ce inseamna prea multa. Sau ce s-ar intampla daca e prea multa. Mi s-a intamplat de cateva ori sa manance la o masa numai carne goala. Ca altceva nu voia cu nici un chip .

Eu am zis ca pana la 1-1.5 ani e strictetea aia sa pape x grame de carne, y grame de legume si tot asa.
Ar trebui sa mai fie in continuare?! Pana cand?
(intreb si eu, pentru ca oricum fie-mea si-a bagat picioarele in toate retetele si toate gramajele zilnice de cand era sugar. Voia sa pape, bine, daca nu... puteam sa stau si-n cap ca n-avea ea treaba cu retetarul ).

Klaus29
multumesc pentru raspunsuri
vladhana eu stiam de crenvusti ca nu sunt foarte indicati pentru copii... ca i-asi fi dat si eu de multe ori...

ioana2004
si eu ii dau aproape zilnic carne...din orice...crenwusti,vita...pui....
iar aici am o intrebare:sa incep sa-i dau pui de la magazin?
eu i-am dat pina acum numai de curte si carne de vita dar nu am mereu de curte?
Ce ma sfatuiti voi????

baby-boom
Ioana2004, de ce sa nu-i dai pui de magazin?
...saptamana trecuta am cumparat crenwursti ambalati la vid(1-a data)...caci cumparam la vrac...cand am citit ce contin m-am crucit....35% carne pui, slanina de porc, sorici de porc si 2 randuri de e-uri si conservanti....
...cu toate astea Elise mananca...sunt printre preferatii ei
Morala: de vreme ce-i dai crenwursti nu cred ca amaratul ala de pui de magazin constituie o problema majora

[red]Klaus29red], nici eu nu stiu daca mananca bine sau prea mult...

Mergi la inceput

Cata paine la doi ani?
carmen_ardelean
am o intrebare simpla, simpla..tinand cont ca nu suntem fanii fainoaselor din comert( cornuri si alte...delicatsese), cata paine ar trebui sa mancam pe zi? Am tot cautat, dar nu am gasit nicaieri scris ceva despre asta...Andrei mananca aprox o felie la fiecare masa(fara gustari care nu au paine)...

calida
Buna Carmen!Lasa copilul sa manance cata piine vrea,ei sunt in crestere nu e cazul sa-l opresti de la ceva numai daca ti se pare ceva suspect.Si o felie de paine nu e mult.Cum va simtii voi ceilalti doi?
Va pupam!Sanatate maxima la toata lumea!

Fiquelle
sofi ar manca paine toata ziua...ii place teribil, mai ales cand mergem la magazin si e proaspata, tipa daca nu ii dau coltul sa-l pape ea...mananca multa paine, mama mea chiar imi spune ca mananca prea multa. dar nu e grasuta tare. poate fi rau? nici eu nu am gasit nimic referitor la asta.

diadaniela
Fii-mea la 2 ani nu manca paine decat in ciorba si cand ii dadeam cate un colt.
Nu cred ca e pb cata paine mananca.

carmen_ardelean
Calida, nu imi puneam problema de a-l opri, ci ma gandeam daca mananca suficienta tinand cont ca alte fainoase nu prea mananca, asta in afara pastelor gatite in casa destul de rar...deci grija mea era ca e prea putin, nu prea mult...

cornelia_laura
Eduard are 1 an si 7 luni si abia daca mananca 1/2 de felie pe zi, dar nu in fiecare zi. Medicul mi-a spus ca o felie la masa ar fi foarte bine, dar lui pur si simplu cred ca nu-i place.

calida
Carmen nu cred ca exista o masura pt paine,daca mananca biscuiti sub orice forma,gris,orez nu cred ca sunt probleme.cu prima ocazie voi intreba un medic.
Sa fiti sanatosi!

vikinga
3 felii de piine pe zi e destul, totusi la 2 ani e inca mic, nu are nevoie de juma de piine acum. Sa aiba el in alimentatie fructe si legume indeajuns, asta e important.

zfcristina
Buna!
Eu procedez cu ambii copii la fel.Mananca paine cand nu se poate fara(adica , cu unt , pateu, dulceata,icre..... tot ce se pune pe paine si la sosuri daca nu avem piure de cartofi)in rest daca e proaspata se mai intampla sa "fure" cate un colt , dar nu este regula.

Mergi la inceput

Cate oua la 3 ani?
lauraxyz

Fetita mea are varsta de 3 anisori,si mananca zilnic ou
,fiert,prajit nu are importanta dar imi cere zilnic .Este bine,oare pt varsta ei ,nu exageram?
Laura&Beatrice

mamica dulce
laura,baietzelul meu are 3 ani si doua luni si mancarea lui preferata---ouale bineinteles.Si asta de vreun an bun.
Eu nu pot sa-i pun numai un ou pe farfurie ca se crizeaza,trebuie musai doua din care nu ma lasa sa gust si sta cu mine sa i le fac,pregateste tigaia,pune ulei..Daca ar fi dupa el ar manca zilnic dar eu ii dau de doua ori/sapt,dar e masa asigurata-cu muuulta branza de vaci,rosie si cremvurst.Deci el mananca cam 4 oua/sapt si tot ma gandesc ca o fi prea mult.Ínsa 7 oua/sapt ma gandesc ca e prea mult´.Poate o convingi sa accepte o zi da,una nu.

diadaniela
Nu stiu cam cate oua pe saptamana ar tebui sa manance un copil la 3 ani,dar a mea mananca cam 3.

AniaMaria
Un ou contine cantitatea maxima de colesterol admisa pt.o zi, asa ca ar fi bine sa reduci cantitatea de carne, iar lactatele sa fie macar in parte degresate. Altfel, oul este mai valoros decat carnea

Vistiana
Nu stiu ce parere au doctorii da eu am incredere in ouale de prepelita.Copiii mei le adora ca sunt micute,gustoase si...nu contin colesterol!

ereso
Si eu cred ca este cam mult, dar poate ar fi bine sa intrebi un nutritionist. In timp, nu cred ca-i va pica bine nici ficatului ...

l_carmen2003
si Alex a avut o perioada de asat. dr. spunea ca e in ordine. acum ii dau doar 3 oua pe saptamana, caci chiar zilnic mi se pareau prea multe. eu nu mananc nici macar 2/saptamana.

AniaMaria
si eu votez cu ouale de prepelita

carmen_ardelean

Si eu stiu ca 3, maxim 4 pe saptamana...dar depinde cica si de nivelul vostru de colesterol...daca sunteti bine, cred ca puteti merge pe 4....zilnic e mult, insa..

Mergi la inceput

Cat lapte la 3 ani?
sinzi_ana
De cat lapte mai au nevoie copilasii de 3 ani? Si cam cat lapte beau cu adevarat?
David bea din ce in ce mai putin, spre deloc...nu se omoara deloc cu lactatele...noroc cu carnea...

Cred ca ne incadram la 300 ml de lapte pe saptamana...si tot cam atat iaurt...(adica 300 g).

Si toti prietenii lui de aceiasi varsta beau de la 1 l de lapte in sus pe zi!!! Ba azi am iesit cu o prietena care imi spunea ca copilasul ei bea 2 bibe de lapte (500ml) de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara)!!!

Ar trebui sa insist? Cu ce sa inlocuiesc laptele daca nu ii place? Dar grasimile din lapte????

florinutza26
Era o perioada cand fetita mea bea 2 l la zi si se ingrasase foarte mult,aproape devenise obeza.Nu stiam din ce cauza si am dus-o la doctor.Mi-a spus ca bea prea mult lapte si ca necesarul zilnic al unui copil la aceasta varsa(ca si a mea avea cam atat )este de 1 jumatate de litru pe zi.

eve44
Al meu bea 250ml dimineata si inca 250 seara .(avem 2ani si 4 luni)
O zi da si una nu mai avem si un iaurt de 125 mg.
Nu are probleme cu greutatea si a crescut f frumos.

vera2005
Hallo
Fetita mea are 3 ani si 4 luni si bea zilnic un litru de lapte.
Mergem la fiecare 2 zile la un taran si cumparam lapte proaspat de vaca.Am incercat sa micsoram cantitatea dar nu am reusit.
Cred ca singura la un moment dat nu o sa-mi mai ceara asa de mult dar pana atunci ii voi da ca rau nu cred sa-i faca.

RIARA
Intrebarea aceasta i-am pus-o si eu moasei,pt copil de un an.Mi-a dat un tabel unde vad ca scrie ca la trei ani se dau in jur de 400 ml,200 ml dimineata si 200 ml seara.Prietena mea ii dadea mai mult de un litru pe zi baiatului de aceeasi virsta si i-au spus de la spital ca este prea gras si sa nu-i mai dea lapte atit de mult.

Alina
Fetita mea(3,9ani)bea cam 500 ml de lapte pe zi si asa de la un an,adica un pahar dimineata si seara.De obicei bea cu 3,8%grasime
dar din cind in cind,ii dau si cu 1,5%.
Din cind in cind papa si iaurt si zilnic piine cu unt,brinzeturi de mai multe feluri.

Sunt si eu curioasa,mamicile cu copii care beau l sau mai mult de lapte pe zi,ce mai papa in rest?
Sincer,mi se pare prea mult,am citit in multe locuri si am vazut ca e arhisuficient la 3 ani,400-500 ml lapte pe zi.

sinzi_ana
Si la cat timp dupa o masa de lapte poate sa manance fructe??

mirela alina
Matei(2 ani si 4 luni) bea dimineata si seara cate 270 ml de lapte 1,5% grasime si in cursul zilei mai mananca si un iaurt cu fructe.A crescut frumos si nu este gras deocamdata.Am auzit si eu ca nu este bine sa bea mult lapte dar nu stiu ce inseamna "mult".

narcisa

Nici noi nu ne omorim cu laptele, pt. ca nu le place.
Patrick maninca cu cereale dimineata, poate cca. 200 ml. ca nu-l masor. Vivien pt, ca nu accepta sa manince decit singura, si nu e inca in stare sa manince singura cu lingura, bea f. rar.
Eu le mai fac orez cu lapte si paste cu lapte cc.a o data pe saptamana, asta le place.
In rest iaurt la desert destul de des.
Dar nici nu-mi fac probleme, la Vivien nu e cazul si cu Patrick il mai pacalesc cum pot.
narcisa

she_wolf

Cristi bea cam 500 ml pe zi (lapte cu cereale dimineata si o cana cu lapte seara) si mi se pare destul, cred ca daca ar bea mai mult n-ar mai manca nimic. Mai mananca si branza, cascaval sau iaurt simplu sau cu fructe.

ingridnen

Sinzi, parca vorbesti de Cristi al meu ! Nu stiu daca ajungem la 300 ml de lapte PE SAPTAMANA ! Si asta incepand cu varta de 1,5 ani. Culmea e ca nici iaurtul nu prea ii mai place, pana mai acum cateva luni manca in fiecare seara un pahar de Danone (150 mg) dar acum vad ca nu-l mai atrage...
Si eu am prietene / cunostinte cu copilasi de 2-3 ani care beau cel putin 1 l de lapte pe zi !

anamaria
baietii mei beau amandoi cam 500 ml/zi (fiecare).
bogdan il bea garantat, iar tudor mai lasa cate ceva in bibe, uneori! dar se intampla sa vrea si mai mult, de 2-3 ori/ saptamana bogdan bea poate 1 l lapte/ zi. si nu e deloc gras, da el nu e prea mancacios la nimic altceva in afara de carne si lapte si oua.
ei mananca cateodata fructe la aceeasi masa cu laptele, nu au probleme...

pau

Nici eu nu stiu daca este bine sau nu,micuta mea acuma are 3 anisori si de la sase luni de cand nu a mai supt,bea zilnic,lapte cu 3,8% grasime.Bea 1 litru de lapte de seara pana dimineata la micul dejun.Am facut mici pauze cand avea de luat antibiotice care nu se asimileau cu lapticul dar si atunci a simtit lipsa.Laptele il accepta sub orice forma,cu cereale,cu orez,cu gris,iaurt,branza topita holand,dar nu vrea deloc branzica dulce si nici cascavalul.Spre rusinea noastra mai folosim numai la culcare sticluta de bb,si dr ei mi-a spus ca poate daca o lasam sticluta nu v-a mai bea atat sau deloc lapte.Nu stiu ce sa cred,dar il bea si din canuta,si seara imi aduce aminte ca nu am pus sa fierbem lapticul.Pofta mare la laptic.

Jocelyn
sanzi, parerea mea este sa nu te mai stresezi degeaba.

uite aici un articol interesant: http://www.ivu.org/romanian/congress/wvc96/texts/milk.html

cunosc doi medici foarte buni, unul generalist, altul chirurg si ambii sustin cu dovezi ca laptele (in afara celui matern) nu este neaparat necesar in dezvoltarea normala a copilului. Chiar acest chirurg imi spunea ca fetita lui care acum are 11 ani nu a baut niciodata lapte de vaca. Chiar radea zicand ca suntem singura "specie" care mai consuma lapte dupa intarcare.

Eu niciodata nu m-am dat in vant dupa lapte, dar imi plac foarte mult alte lactate. Nici parintii nu m-au fortat sa consum.

Acum daca cineva crede ca e indispensabil...asta e.

diadaniela
A mea bea 500 ml pe zi.

Alina
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by pau

Nici eu nu stiu daca este bine sau nu,micuta mea acuma are 3 anisori si de la sase luni de cand nu a mai supt,bea zilnic,lapte cu 3,8% grasime.Bea 1 litru de lapte de seara pana dimineata la micul dejun.Am facut mici pauze cand avea de luat antibiotice care nu se asimileau cu lapticul dar si atunci a simtit lipsa.Laptele il accepta sub orice forma,cu cereale,cu orez,cu gris,iaurt,branza topita holand,dar nu vrea deloc branzica dulce si nici cascavalul.Spre rusinea noastra mai folosim numai la culcare sticluta de bb,si dr ei mi-a spus ca poate daca o lasam sticluta nu v-a mai bea atat sau deloc lapte.Nu stiu ce sa cred,dar il bea si din canuta,si seara imi aduce aminte ca nu am pus sa fierbem lapticul.Pofta mare la laptic.

Pau,
Inteleg ca fetita ta bea 1 l de lapte de seara pina dimineata???

Sper ca nu-i asa ci doar e neclara expirmarea...

Asta cu renuntarea la biberon=renuntarea la lapte e mai mult teorie.Fetita mea a renuntat la biberon pe la 3 ani si o luna,pur si simplu intr-o dimineata m-am trezit ca-mi spune ca vrea laptele din pahar ca doar bebelusii mai beau la sticluta .Cred ca daca-i placele laptele,nu conteaza recipientul din care e servit .

sinzi_ana
Jocelyin, multumesc...hih...chiar ca m-am mai linistit...

Stiu ca copiii care beau mult lapte sunt mai "dolofani", caci laptele (mai ales cel gras) ingrasa ff mult...Si cred ca mai mult de asta imi parea rau...hihi..ca David e cam...slabanog

Caci i-am facut analizele de curand si sta bine cu calciul...(ii dau si in fiecare luna supliment)

pau

Alina e clara exprimarea mea "ca bea 1 l de lapte de seara pana dimineata".Seara pana adoarme bea doua sticlute,peste noapte ii las sticluta plina o bea peste noapte si dimineata restul de lapte cu cereale sau cu altceva.Pt noi "lasatul de sticluta",era important in toamna la inceperea gradinitei,dar d-na educatoare ii spune ca poate veni cu sticluta de bb.Atunci era momentul oportun pt uitarea ei.In continuare incerc sa uitam de ea,ca si micuta spune ca este mare si nu mai vrea sticluta de bb,dar asta pana la culcare.Ms pentru raspuns.

Alina

Draga mea,

Scuze,eu am inteles ce ai scris insa credeam ca e o greseala,sticlutele cu lapte baute in timpul noptii is taaare nesanatoase,incet dar sigur fac dintii praf .Incearca sa o convingi sa renunte la lapticul de noapte,sigur reusesti,e maricica de-acum si va intelege!
Ziceam ca si fiica-mea "dadea"gata un biberon de lapte inainte cu vreo 40 de minute de culcare dar apoi urma un spalat energic si corect pe dinti iar pe timpul noptii eventual apa.

Nicoleta

Salut.
Stefan bea 300 ml de lapte de 3%, cu cereale, din pahar cu mustiuc. Apoi mai mananca zilnic un iaurt de 200g. Sunt zile in care sarim iaurtul, nu si laptele.
Nicoleta.

ruxandra_sb

Pe la 3 ani erau vreo 4-500 ml/zi, dimineata si seara.

Apoi pe la 3,5 ani (inainte sa renuntam la pampersul de noapte) i-am scos biberonul de seara.

Cam de atunci mananca lapte numai dimineata, alternativ:
- shake din cca 200 ml si 1,5 banane
- cereale cu lapte (tot cca 200 ml)

Laptele este integral, de la vaca "noastra" Stelutza.

In rest mananca aproape zilnic cca 150 g iaurt gras, apoi de cateva ori/sapt. smantana, branza telemea, unt sau Almette. Si de vreo 2 ori/saptamana orez cu lapte la cina.

Conform pediatrului nostru, nu trebuie musai lapte, ci lactate.

simonne
luca are 3 ani si bea un "bibi" seara si unul dimineata. problema la noi este ca nu vrea sa bea lapticul decat din bibi si obligatoriu cu tetina. in plus mananca si un iaurtel pe zi. in ultimul timp a inceput sa faca figuri la biberonul de dimineata dar la cel de seara nu e nici o problema.

ange

noi la aproape 3 ani bem o canita dimin.+laptele diin cereale si seara inca o canita.Atat.nu se omoara cu laptele in schimb mananca multe iaurturi cu fructe.

Florentina Roman
Simonne, si noi am fost foarte atasati de bibi pana pe la 3 ani si cateva luni, pana m-am infuriat intr-o seara si i-am spus ca le-a furat catelul din fata blocului. Si a mers! De atunci bea cate o canuta de lapte dimineata si seara.

Mergi la inceput

Galbenush - de cate ori?
ancutzathree
Alex are 7 luni si 3 sapt si e innebunit dupa galbenusul de ou ... pana acum i-am dat cam de 3 ori pe saptamana cate un galbenush si ma intreb daca nu as putea creste cantitatea,ma refer daca as putea sa-i dau 2 deodata?
voi cat galbenush ii datzi la bb de varsta asta?
va multzumesc anticipat!

yh
la varsta de 7 luni nu poti da decai un galbenus la 2-3 zile , poate face alergie sau intoxicatie daca-i dai mai mult,asa mi-a spus medicul meu .

hristina
In nici un caz!
La noi, la BB de iulie-august au tot fost discutii pe tema asta si raspunsurile au fost cam aceleasi:de doua ori pe saptamana, iar in ziua respectiva, nu-i dai carne!
Ce vrei, sa-i termini ficatul?

ancutzathree

NU, NU VREAU,TOCMAI DEACEEA AM INTREBAT!!!nu e evident?....sau ce am dat cu paru' daca am intrebat?
...chiar nu am fost pe faza cand s-a discutat la "bb de iulie august"....

caterina71
Alexia papa 2 galbenusuri pe saptamana, iar in ziua respectiva sarim carnea. Dr ei mi-a spus sa-i dau asa in continuare, ea zicea ca pana la 1 an sa nu-i maresc cantitatea. Mai i ntreaba dr lui la controlul de 8 luni si vezi ce zice.

Danelutza
Eu ii dau unul pe saptamina, amestecat cu pireut de cartofi si un pic de telemea.
Mai mult imi e frica, dar cum am citit in cartzi se pot da doua galbenushuri pe saptamina.

sirimie
Si eu ii dadeam 1 galbenus pe saptamina. Galbenusul are mult colesterol si pentru asta nu e indicat prea mult. Mai bine ii dai carne 5 zile si galbenus 2 zile pe saptamina.

Ana_Alx
fetita mea are aproape 2 ani.cate oua pe saptamana are voie? (eu ii dau cam 2-3 pe saptamana)
in ziua in care papa ou e indicat sa pape si carne la varsta asta?

asi
Foarte bine ca ai intrebat !
Fetele ti-au raspun foarte bine maxim de 2 ori pa saptamana.Va veni vremea(dupa 1 an) cand vei putea sa ii dai 4-5 oua pe saptamana.

DanielaAB
Fetita mea are 6 luni si dr. mi-a spus ca pot sa incep sa-i dau cate un galbenus de ou pe saptamana.Eu i-am dat jumatate de galbenus amestecat cu pireu intr-o zi,iar cealalta jumatate a doua zi.
Daniela

gegea
Si pentru Daria, masa de cartofiori cu galbenus, branzica si smantanica e o placere, dar nu papa decat de maxim 3 ori pe saptamana, iar in ziua respectiva nu papa si carne.
Probabil trebuie sa mai asteptam cam pana la 1 an sa-i putem mari numarul meselor cu galbenus.

Mergi la inceput

De la cate luni gris cu lapte?
Dory232002
Fetelor, Alexa are 4.5 luni, si este alimintata numai cu lapte praf.
As vrea sa - i dau gris cu lapte.
Voi de la cate luni ati inceput sa le dati bbilor vostri.La care din mese ar trebui sa il dau?
Am uitat sa va spun ca diversificarea deja am inceput-o.

sirimie
Doctorita noastra ne-a spus sa nu ii dam gris pentru ca provoaca anemie.

Oricum, grisul contine gluten si nu se da pina la 6 luni. Eu i-am dat cereale pentru bebelusi in loc de gris (speciale pentru virsta lui), iar gris am inceput sa ii dau spre un an.

Caterinuta
Sustin cerealele, sunt atat de multe feluri de la diverse firme, ai de unde alege. Maya le mananca forte bine.
E drept ca sunt mai scumpe decat grisul, dar isi merita banii.
Sa papati mult sa va faceti mari!

Stinu
dory dar crezi ca mananca gris cu lapte ?Ai mei nu mananca nici unul gris cu lapte .Si nici in jurul meu nu am auzit la nimeni sa manance ,acum sunt cerealele cae sunt excelente si nu contin gluten !
E cam micuta ,cred ca dupa 6 luni poti incerca .
Iusti

clau2toma
Dory ,eu lui Tomiya i-am dat prima data gris cu lapte la 6 uni dar cereale cred ca Bebelac .Ca sa ii faci tu in casa cred ca ar trebui sa atepti pana dupa 9 luni .

aramona

Eu nu as opta pentru gris...insa tine de buzunarul mamei ...Cred ca dupa 6 luni se poate incepe!

Eu i-am dat cu succes Maysei cereale Nutriben, nu se gasesc peste tot...sunt mai fine, merg si la biberon, si la farfurie, plus ca sunt destul de diversificate!!! Si sunt mai spornice ( e cutie de 300g)

Tia
cereale fara gluten, gris mai tarziu.

Alexandru are 8 luni si am inceput timid sa-i introducem cereale cu gluten.

narcisa

Evident depinde enorm de bb.
La noi Patrick la 6 luni la scurt timp dupa ce incepusem diversificarea, dintre toate cerealele existente cel mai mult ii placea grisul(nu facut cu lapte de mine, tot gen cereale), neavind o greutate prea mare(se zice ca grisul umfla, nu stiu cit de adevarat este) i-am dat in continuare nu zilnic, minca in sticlutza seara aproape pe nerasuflate.
Vivien a inceput diversificarea pe la 7 luni, n-a mincat niciodata borcanele sau cereale tip pt. bb, nu le-a acceptat nicicum, cum simtea gustul nu mai deschidea gurita si scuipa tot. Pina spre un an i-am dat supa si laptele si pe urma mincare normala. Sint copii si copii, eu zic ca poti sa-i diversifici si cu gris dar cind intra spre luna a sasea.
M-am lungit cu mesajul.
narcisa

mariussimiuc
In mod normal dupa 6 luni,dar daca ii faci o data sa vezi daca ii place nu cred ca-i bai.Eu asa am facut si nu i-a placut,deci mi-am luat gandul.

miki_c

Buna.

Grisul cu lapte consumat periodic la copulul mic produce rahitism. Amauzitmulti medicispunand asta. Este o gaselnita noua dar adevarata .Iti spun din proprie experienta pe la varsta de 2 ani copilul meu care are acum 6 ani consuma aproape zilnic asa ceva la indicatia pretioasa a bunicelor pe motiv ca si noi mancam cand eram copii si s-a resimtit inceputul de rahitism pe care il avea i s-a accentuat. Pe atunci nu stiam de asa ceva am aflat cand avea cam 3 ani si nu i-am mai dat.

Incearca cereale specifice varstei in nici un caz gris (este si de proasta calitate)cu lapte sau daca nu se poate macar da-i foarte rar daca ii place mult o dla cateva saptamani pentru ca este prea mic.

anca tanasica

si eu stiam de chestia asta...asa ca maimuta mea nu a mancat niciodata gris cu lapte...a papat cereale fara gluten de la 6 luni, cand am inceput diversificarea, pe la 10 luni a papat si cereale cu grau, dar gris cu lapte niciodata, prefer orezul cu lapte...

ellinia
Nu va suparati...da' la cat gris cu lapte am mancat noi cand eram mici ar cam trebui sa fim cu totii rahitici!Mai ales cand nu erau atatea cereale...
Sefan nu a acceptat cerealele deloc, indiferent de firma, compozitie, ca erau puse in biberon sau in farfurie. Gris cu lapte am incercat sa-i dau acum recent, de cand mananca lapte de vaca si nici asa nu prea am avut succes. Am sa incerc sa-l amestec cu ceva ca sa iasa o budinca. Cum se face cu lapte praf? Se fierbe grisul in apa si se amesteca apoi cu laptele praf?

anca tanasica
nu ne suparam...dar suntem...eu am probleme cu coloana din cauza rahitismului din copilarie...si totusi mama imi facea injectiile cu vit.d si luam si calciu...

Dory232002
Fetelor, cereale am inceput sa-i dau, tocmai am terminat o cutie(orez + mere), si am inceput-o pe cea de-a doua( orez + caise), dar am zis sa mai diversificam putin mesele, nu se pune problema de bani (ca cerealele sunt mai scumpe iar grisul mai ieftin), asa cum am vazut ca a scris cineva mai sus. Eu am vrut doar sa diversific mesebe bbului, dac vad ca parerile sunt majoritatea pt. cereale si nu pt. gris , asa ca vom merge in continuare pe cereale.

claza

Noua pediatra ne-a spus sa nu ne grabim sa-i dam fainoase, mai ales ca e fetitza. Daca vrei sa-i mai dai si altceva, incearca mai degraba cu fructe, desi la 4.5 luni (daca am retinut eu bine) nu are neaparat nevoie de altceva decat de lapte

Mergi la inceput