Meniuri la diverse varste
Raspunsuri - Pagina 4
ninocikap spune:
Alimentatie la copil aproape 2ani
---------------------------------------------------------------------
Autor: Klaus29
Subiect: Alimentatie la copil aproape 2ani
Trimis la: 31/12/2005 12:38:25
cat de diversificata e mancarea copiilor vostri la aceasta varsta??? si cam cate mese pe zi ar trebui sa aiba???
astept raspunsurile voastre.
Raspunsuri:
Autor: elean75
Raspuns la: 31/12/2005 13:50:05
Fii-mea are un an si doctorita mi-a zis ca trebuie sa manance cam ce mamac eu! asa ca la 2 ani... cred ca nu mai trebuie sa iti faci nici o grija! sa nu exagerezi cu dulciurile, cu condimentele si alte prostii, dar in rest... ai liber la orice mancare! Nu te mai stresa!
Autor: Mirela72
Raspuns la: 31/12/2005 14:00:48
4 mese pe zi se recomanda pana la 3 ani. Cat despre difersificare, cred ca ar putea manca aproape orice, mai putin prajeli, carne de porc si varza.
Autor: carmen_ardelean
Raspuns la: 01/01/2006 03:09:58
Klaus draga, bebe andrei al tau e nascut in aceeaasi zi cu bebe andrei al meu, deci...sunt de-un leat. Andrei nu mai are meniul variat de la 1 an, un an si ceva, caci a inceput sa aiba preferinte. In mod normal sunt 5 mese, respectiv 3 mese de baza si 2 gustari, gustari insemnand o prajiturica de casa, un frunct, un iaurt mic( daca mai vrea, ca noi...).
Sa-ti spun cum e la noi..chiar daca mai sunt diferente de zi la zi.
Dimineata ne trezim pe la 9-10 si bem 120ml lapte dupa care pe la 10.30-11 mancam: -un ou fiert cu o felie de paine si o jumatate de rosie sau un sfert de castravete sau
-o felie de paine cu unt si dulceata sau
-1-2 felii de paine in ou( mai rar)
-2 cremvursti+ paine+ rosie sau
..... Apoi un fruct, de regula mandarina, clementina sau putin compot( compotul poate fi gustare separata)
La 14, 14,30 mancam 1-2 polonice de supa, ciorba ce mancam si noi. Daca supa, cioba are carne( cam o pulpita inferioara sau superioara sau 3-4 bucatele de vita ) si Andrei mai pune o felie de paine pe langa cea pusa de mine in mancare, ne rezumam la atat, daca nu si...avem chef, mancam si felul doi( ce mancam noi: tocanite, legume inabusite cu carne, etc)
Imediat ne luam 120-150 ml de lapte si...purcedem LA SOMN.
Daca dormim ca un copil ....normal( cam 2 ore), mai rontaim pana la cina biscuiti sau fructe sau pufuleti sau saleuri...
Daca dormim ca...noi( adica pana pe la 18, 18, 30), nu mai papam nimic pana la cina.
Cu cina e mai aiurea ca nu vrem orez, gris sau alte...cele. Ii fac paste cu branza sau pesmet( cam 2-3 linguri mari, cartofi copti in cuptor cu unt, cartofi copti fell pe plita de fonta, gogosi sau...felul 2 de la amiaza daca nu a mancat atunci...
La culcare mai luam cu noi 250ml de lapte...sau chiar 300 cand vrem noi...
Cam asta e...
Eu am vorbit cu un gastroenterolog din cj, mare mester...mare, ca eram disperata ca de cand nu mai suge si de cand a acceptat alt fel de lapte decat laptele meu, nu mai vrea alt lactat. Si am profitat sa-l intreb de mancaruri in general.Mi-a zis: orice, dar sa nu fie FOARTEgras, chiar porc, daca e o feliuta subtire de fripturica inabusita...( A, noi avem o mare problema cu ...micii! Stiu ca nu sunt foarte sanatosi, dar....ne plac la nebunie!)
Nu sunt de acord sa nu-i dai varza sau fasole! eu ii puneam lui andrei in supe de mic, chiar daca nu i-o dadeam, iar de la 11-12 luni i-o pasam in supe. E foarte sanatoasa..Pot fi copii care se baloneaza, dar...e de urmarit.
Astia suntem noi, dar vrem detalii si despre voi!...si meniul vostru!
Ne-am nascut cu 2, 870 si acum avem aproape 12 kg.Dar voi?
Autor: fdoina
Raspuns la: 01/01/2006 10:40:14
Am mai auzit pe cineva ca are in meniu cremvusti...astia nu sunt cam toxici pentru copii asa mici?
Noi la 2 ani mancam cam de toate, e de preferat sa eviti carnea de porc, mezeluri, prajeli, si sa nu-l imbii cu dulciuri, ca oricum o sa ti le ceara el...
Eu am preferat sa nu le dau de rontait intre mese (mai ales inainte de masa de pranz), ca am observat ca avem probleme la masa...In rest, fiecare copil are ritmul si apetitul lui, decat sa-l inveti sa manance rugat, mai bine mananca felul 2 mai tarziu, cand i se face foame...
A, si fara ciocolata...asta ca acum sunt sarbatorile, mai vin rudele cu "mici atentii"
Autor: irina.c.
Raspuns la: 01/01/2006 11:37:20
Si noua ne-a zis doctorita sa nu-i dam cremvusti,ca nu sunt sanatosi nici macar pentru adulti.Si nici vreun alt fel de mezel sa nu-i dam,decat sunca,dar rar si asta daca suntem siguri ca e foarte proaspata.In rest poate manca orice,cu exceptia prajelilor si a carnii de porc,dar sa fie proaspat si preparat in casa.
Raspuns la: 01/01/2006 12:06:51
Mai, si eu aveam suspiciuni in privinta cremvurstilor si asta mai ales ca uzisem ca procesul de fabricare e unul aiurea...Dar mie mi-au fost recomandati, culmea, de un gastro-enterolog renumit de la cluj...asta daca sunt proaspeti.....
Oricum, rar apelam la ei...
In privinta dulciurilor, andrei, spre bucuria mea, nu le prefera, stie ca sunt pentru mama si tata...Bea suc facut in casa si f.f. rar prigat mix...adica a baut cam 50 ml de vreo 4-5 ori...
Autor: crisiacob
Raspuns la: 01/01/2006 14:40:32
Si eu i-as da puiutului meu sunca, pentru ca se zice ca e singurul mezel acceptat. Mi-e frica insa, sunca nu are si ea E-uri sau conservanti?
A, si am observat ca ii place f mult sucul de fructe Teddy, care, zice-se, ca e natural, fara conservanti. Voi le-ati dat copilasilor Teddy?
Raducu are 1 an si 4 luni.
Raspuns la: 01/01/2006 14:53:03
Originally posted by crisiacob
Si eu i-as da puiutului meu sunca, pentru ca se zice ca e singurul mezel acceptat. Mi-e frica insa, sunca nu are si ea E-uri sau conservanti?
A, si am observat ca ii place f mult sucul de fructe Teddy, care, zice-se, ca e natural, fara conservanti. Voi le-ati dat copilasilor Teddy?
Raducu are 1 an si 4 luni.
Eu ii dadeam Teddy la un moment dat,dar doctorita mi-a zis sa-i dau suc de fructe facut in casa.Dar Ilinca are si un fond alergic,de aceea mi-a spus sa tin un regim de mancare mai strict,din care sa elimin,pe cat posibil,orice produs preparat in afara casei.Are si ea doi copii,cel mic are 3 ani,si ii hraneste asa cum mi-a recomandat si mie,desi sunt sanatosi.
Autor: kiwwy
Raspuns la: 01/01/2006 15:04:18
Buna,meniul sa fie asemanator cu cel al adultilor,cam,3-4 mese pe zi. eu ii dau aproape orice in afara de carnati,varza acra,ii plac foarte mult muraturile(castravetii murati,conopida),peste ii dau doar crochete,nu am curaj sa ii dau file pt.ca si alolo gasesti oase...
va rog sa imi spuneti,ce au cremvustii,ca noi mancam zilnic,iar bebe ii accepta cu mare placere,si nu stiam ca sunt periculosi....
Raspuns la: 01/01/2006 15:28:11
"Mezeluri: nu mai este nici un secret ca în toate mezelurile de pe piata internă, circa 40% din compozitie este constituită din produsi obtinuti artificial. Pe eticheta fiecărui sortiment de mezel veti găsi nenumărati aditivi alimentari, nocivi, inclusi pe lista de mai sus. Grăsimile cu care sunt "îmbogătite" mezelurile sunt obtinute prin aceleasi metode ca margarina. Toate aceste produse se conservă cu acelasi glutamat de sodiu. Totodată se adaugă si alte substante suspecte: nitrati si nitriti. De ce nu se mai prepară mezelurile după retetele traditionale, de casă? Pentru că se urmăreste câstigul, prin mărirea cantitătii cu tot soiul de chimicale. Producătorii nu-si pun nici cele mai mici probleme de morală atunci când umplu cremvustii "pentru copii" cu o duzină de E-uri."
SURSA:http://www.procons.home.ro/otravuri.html
Autor: badjoke
Raspuns la: 03/01/2006 07:54:40
- dimineata, adica intre 8-9, un biberon de 240ml de lapte cu cereale
- 10,30-11 un suc de portocale (nu mereu); sau 3-4 bucatele de ficatel de pui fript
- la pranz, adica 13-14, un castornel cu ciorbita cu painica si un borcanel mic de piure de fructe, sau ciorbita si cu un borcan mare de piure de legume (nu accepta mancarurile felul II facute de mine)
- apoi somn
- trezirea pe la 16-17
- 17,30-18 un ou fiert cu iaurt; sau un mar ras amestecat cu biscuiti; sau lapte normal in care pun cereale pentru copii mai mari; sau banana simpla sau pasata cu branzica;
- seara, inainte de culcare, ora 21- un biberon de lapte cu cereale
Si somn la greu pana dimineata.
I-am mai dat sa manance sunca de pui sau de Praga si n-a avut nimic.
I-am mai dat o sarma facuta de mine (am vazut ce carne am tocat si proportia de carne de vita a fost mai mare decat cea de porc), i-am dat chiar si varza calita la cuptor si i-a placut, dar mi-a fost mie frica sa-i dau cat vroia ea.
Nu mananca: orez cu lapte (l-am si blenderuit si tot nu-l mananca), mamaliguta cu smantana,unt pe paine, piureuri si asa cum am mai zis mancarurile felul II facute de mine.
Autor: aissa
Raspuns la: 03/01/2006 09:41:41
La 10-11 suc de la 1-2 portocale (4 mandarine).
La pranz 1 castronel de ciorba/mancarica cu carne.
Dupa vreo ora ~150 ml iaurt de baut in biberon si culcarea.
La trezire, daca vrea, 1 danette sau fructe pasate cu cereale (cereale putin, doar s aingroase fructul) si seara 270 lapte cu cereale.
Noi ne luptam cu o constipatie urata asa ca am scos banana, orez cu lapte nici nu am incercat, punem accent pe suc si iaurt si tot degeaba....
Mezeluri nu i-am dat, a ros dintr-un carnat facut de mine acum de Craciun, dar putin (si ii placea ), oul nu prea ii place (i-am facut si omleta la teflon cu fff putin ulei si nu a vrut). Ficatelul cu piure il papa de putin vreme (de cand m-a invatat cineva sa fac piureul foarte lichid). Legume crude (rosii, castraveti) nu i-am dat niciodata, asta vara era micuta, acum astea importate nu prea au gust... Am mai observat ca i-a placut maslina, a ros una de revelion, de fapt a supt putin la ea, nu a mancat-o, probabil sarea ii atragea atentia.
Autor: Calinescu Lucia
Raspuns la: 03/01/2006 10:17:41
noi am facut 2 anisori pe 21/12/2005. Suntem mari de acuma. Mancam de toate, mai putin alimentele care "pica greu" la stomacel. A mancat totusi la Craciun cam de toate, inclusiv carne de porc si salta boef, toate in cantitati foarte mici. Deja se urca pe scaun si spune "hai la masa". Mananca singurica deja si sunt foarte mandra....
In rest avem 5 mese si nimic de rontait intre mese
Dimineata: sandwich sau omleta si canita cu lapte
La 11: un fruct sau un iaurtel mic
La amiaza: Supica si felul doi "daca mai intra", dar vreau sa iti spun ca mananca supe incontinuu si cat se poate de mult
Dupa ce se trezeste: felul doi daca nu l-a papat la pranz, daca nu iaurtel sau fruct, in functie ce a mancat la 11.
Seara: ceva foarte usor si o canita de lapte
Cam atata
Va dorim sanatate multa si spor la papat
Autor: danyella
Raspuns la: 01/03/2006 14:12:47
hi!baietelul meu , yannis, are 1 an si 10 luni acuma si practic, de la 1 an mananca aceasi mancare ca si noi...deci parerea mea e ca la 2 ani e clar, ar trebui sa poata manca de toate. eu cred ca 3 mese e suficient iar intre mese un fruct sau un biscuite e binevenit...bineinteles, a nu se exagera cu rontaielile si dulciurile...dar nici sa le interzicem nu e treaba...ca doar sunt si ei copii...ca apoi cand scapa...nu o sa-i mai putem opri.aaa...si infara de asta e laptele...la maiz, inainte de somnic, si seara, tot inainte de somnic. Mi se pare ca yannis uneori exagereaza cu el, uneori bea cate un litru de lapte pe zi...dar atata vreme cat si mananca mancare nu ma ingrijorez prea tare...sa zicem ca e in crestere...gras nu e...asa ca...ok , sa aveti grija de voi si dati-le copiilor sa manance de toate...eu nu zic ca nu trebuie sa i protejam de mancarurile nesanatoare,dar atat timp cat nu manifesta nici un fel de alergii, nici sa-i prea cocolosim....sa gasim o cale de mijloc undeva.
Autor: inaioana
Raspuns la: 01/03/2006 15:38:18
Katja papa cam ce ziceti si voi numai ca fara lapte. Dar ii dau branza, smantana, iaurt, unt, oricum papa zilnic un iaurt-doua cu fructe (vreo 300gr).
Ii dam tot ce mancam noi dar, cantitati foarte mici de : ciuperci, vinete, mezeluri picante, carnati , mici. Cam ce mi se pare mie greu...ii dau portii simbolice. Iar dulciuri nu prea avem in casa, papa cate un Joe Milky cand si cand daca mergem impreuna la cumparaturi si il cere la casa! Ii dau sa rontaie fulgi de grau sau Chocapic asa neinmuiati in nimic, drept gustarica de privit la desene. Avem 4-5 mese pe zi , adica 3 principale si una-doua gustari.
Autor: Klaus29
Raspuns la: 01/03/2006 17:56:55
haideti sa va spun si eu cam ce papa andrei...
noaptea la 3jum 1bibe cu lapte simplu (250gr)... nu vrea nici ceai nici apa si poate dimineata la 7 daca se mai trezeste inca un bibe...
dimineata (adica la 10-11): un cubulet de unt (10gr) + 2lingurite de brazica de vaca (sau fagaras) + 3crenvusti din aceia foarte mici (nu tot timpul) + un ou fiert tare (de trei ori pe sapt.) + un iaurt (cremoso sau danete)... toate astea maruntite bine de tot si cu 1felie de painica
la pranz (in jur de ora 14): nimik (de obicei) sau ce i-a mai ramas de la masa de dimineata (iarutelul...)
cand se trezeste (ora 17-18): supica cu paine (un castronel) sau mancarica (foarte rare cazurile)
si seara ( la 22-23) dupa baita, adica inainte de culcare ... un bibe mare cu lapte cu cereale (250-300gr)
intre mese mai rontaie grisine...
Autor: Pepsi
Raspuns la: 01/03/2006 18:43:42
al meu are 1 an si 9 luni si maninca de toate fara nici o restrictie, sanatos bineinteles, si fara produse lactate din cauza alergiei, dar in rest maninca ce mincam si noi. avem si niste priteni cu copii cam de aceeasi virsta si maninca la fel. dar de ce nu ar trebui sa manince ce mincam si noi? din contra de cind cu el, mincam si noi legume care inainte nu le mincam si mincam mult mai sanatos, mai putin gras, si mai putine porcarii!
bafta
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
ninocikap spune:
ce papa bebe de 4,5 luni
Autor: gmg_marta
Subiect: ce papa bebe de 4,5 luni
Trimis la: 03/03/2006 18:01:17
am un bebe de 4,5 luni caruia ai dau san ,la 12 supa si la 16 suc de mar ,portocalasi morcov .as vrea sa stiu daca procedez bine
Raspunsuri:
Autor: claujro
Raspuns la: 03/03/2006 18:46:10
Eu la 4,5 luni ii dadaeam putin altfel: piure de fructe+suc dimineata si in rest lapte. De-abia dupa 5 luni i-am introdus legumele. Dar am o prietena careia medicul pediatriu i-a spus sa inceapa diversificarea cu legume (e adevarat ca e in Elvetia).
Da o cautare pe forum cu "diversificare" si ai sa gasesti zeci de subiecte pe aceasta tema si sute de raspunsuri.
Pupici! Si bine ai venit pe forum!
Autor: lummy
Raspuns la: 03/03/2006 22:25:55
Eu i-am dat numai san pina la 5 luni jumate, apoi am inceput cu cereale si legume, fructe pe parcurs. Nu i-am dat nici macar ceai, eventual putina apa dac ii era sete.
Autor: inaioana
Raspuns la: 04/03/2006 07:42:55
La varsta asta bebe ar trebui sa pape numai lapte!
Da o cautare pe subiect si vei vedea cate dezavantaje si riscuri are o diversificare atat de prematura!
Autor: teodraghici
Raspuns la: 04/03/2006 07:57:22
Autor: Babisa
Raspuns la: 04/03/2006 09:50:04
Numai lapte pana la 5.5 luni cu toate ca am alptat decat pana la 3.Dar daca deja ai iceput diversificarea...nu stiu cam cand ar trebui sa mai adaugi ceva.Ma gandesc ca ar trebui sa scoti portocala pana pe la 6 lunisoare...e cam acida pt un bb asa mic.
Autor: sirimie
Raspuns la: 04/03/2006 11:26:36
Eu pe vremea asta am inceput diversificarea. La sfatul doctorului noi am avut asa mesele cind am terminat de diversificat 3 mese:
6 - lapte
10 - piure de fructe cu putine cereale
14 - piure de legume
18 - cereale cu lapte
22 - lapte
Toate au fost introduse incet incet.
Multa sanatate!
Autor: Susman Mihaela
Raspuns la: 04/03/2006 15:54:39
Nu inteleg de ce atata graba cu mancarea mai ales ca ai si lapte si este alaptat? Daca ia bine in greutate el inca nu are nevoie de un "maniu".......
Raspuns la: 04/03/2006 15:57:46
A, si am uitat ceva.... Suc de portocale de la 1 an. Este acid!!!!!!!!!
Daca ii dai pe considerentul vitaminelor gandeste-te ce injectate sunt portocalele pana ajung la noi. Bea tu un pahar dimineata de citrice si sa imi spui ce simti in stomac dupa o jumate de ora....
Raspuns la: 04/03/2006 15:59:15
A, si am uitat ceva.... Suc de portocale de la 1 an. Este acid!!!!!!!!!
Daca ii dai pe considerentul vitaminelor gandeste-te ce injectate sunt portocalele pana ajung la noi. Bea tu un pahar dimineata de citrice si sa imi spui ce simti in stomac dupa o jumate de ora....
Scuze , la celalalt raspuns era vorba de "meniu".
Autor: tomasa
Raspuns la: 05/03/2006 08:37:50
Baiatul meu la 4.5 luni manca numai lapte. Lapte de mama!!! Si la fel, numai lapte de mama pana in ziua in care a implinit 6 luni. Fara apa, fara ceai, fara suplimente. Si e super sanatos, nu am avut niciodata probleme cu el, nici enterocolite, nici raceli nici altceva.
De ce te-ai grabit?
Autor: miradi
Raspuns la: 05/03/2006 22:39:45
Si eu stiu la fel ca un copil alimentat la san incepe diversificarea la 6 luni ,iar cei alimentati artificial la 4 luni.Ar trebui sa manance doar lapte.
Autor: anca tanasica
Raspuns la: 06/03/2006 08:18:25
dupa studii nenumarate s-a descoperit ca pana la 6 luni sist.digestiv al bebelului nu poate metaboliza decat lapte de mama, exceptie fac bebeii hraniti artificial care se diversifica dupa 4 luni...
Autor: LUIZAM
Raspuns la: 07/03/2006 20:19:46
Cred ca depinde si de medicul pediatru. Eu am o dotorita care mi-a recomandat sa incep diversificarea de la 4 luni. Intr-adevar bb era alaptat mixt - natural si artificial.
In alte cazuri am auzit ca pana la 6 luni (daca e alaptat exclusiv la san) nu trebuie sa-i dai nici macar apa/ceai.
Cred ca daca incepi sa-i dai cate putin (o lingurita) din cate ceva (supa zarzavat, mar ras cu biscuit, suc de morcovi) nu-i poate face rau.
Autor: futuremother
Raspuns la: 07/03/2006 22:30:22
e bine sa mergi pe laptele tau atunci cand il ai. nimic nu e mai sanatos dar daca tot ai inceput mergi usor cateva saptamani
Raspuns la: 07/03/2006 22:31:31
Raspuns la: 07/03/2006 22:32:00
Autor: Bic
Raspuns la: 07/03/2006 23:16:46
Pentru ca sintem exact la virsta la care in Romania se incepe diversificare, pe topicul nostru e o discutie continua pe tema asta.
Ma bucur ca mai gasesc si alte adepte ale prelugnirii perioadei de alaptare.
Minata de discutiile de pe forum am intrebat-o pe doctorita de ce nu ar trebui sa-i dau suc de fructe. Si mi-a spus ca in afara de faptul ca poate provoca alergii si ca e acid, ca nu are o valoare nutritiva foarte buna si e pacat sa inclouiesti o masa de lapte bun si granitor cu ceva care e mai sarac in substante nutritive.
Aici se incepe cu cereale, apoi introduci legumele si unele fructe (mar si banana.)
Autor: kitz-kitz
Raspuns la: 07/03/2006 23:32:28
Si in Canada sucul de portocale se recomanda dupa varsta de 1 an,nu numai pt ca e acid ci mai ales pt ca e printre cele mai alergene fructe.
--------------------------------------------------------------------
Autor: Davina
Raspuns la: 08/03/2006 00:03:56
Poze
ninocikap spune:
Portii de mancare pt. copii intre1-3 ani
Autor: greieras
Subiect: Portii de mancare pt. copii intre1-3 ani
Trimis la: 15/03/2006 03:02:41
Iata care este (in mare) cantitatea de mancare necesara unui copil intre 1-3 ani pentru o buna dezvoltare. Combinatiile se pot face cum doreste fiecare, si daca intr-o zi nu mananca cat scrie la carte, nu-i nimic ca mananca in ziua urmatoare.
Necesarul zilnic de mancare pe grupe de alimente
> 4-6 portii de cereale (1 portie = Ľ felie paine mica, 1 biscuite, Ľ cana cereale uscate, Ľ cana cereale calde [orez, gris, paste]
> 1 portie juice sau fruct care contine vitamina C (1 portie = 1/3 cana juice, Ľ cana fructe bucati sau legume bucati)
> 1 portie fructe sau legume verzi sau portocalii pentru vitamina ( 1 portie = Ľ cani fructe sau legume taiate bucati)
> 3 portii fructe sau legume, cum ar fi cartoful (1 portie = Ľ cartof sau Ľ cana fructe sau legume taiate bucati)
> 3 portii lapte, iaurt sau branza ( 1 portie = 1 iaurt mic sau ˝ cana lapte [100 ml],
10-15g branza)
> 2 portii proteine (1 portie = 1 lingura rasa carne, peste, pui,
1 ou)
Iata un exemplu de meniu
Mic dejun
Ľ banana
Ľ cana cereale
˝ cana lapte
Gustare
1-2 biscuiti
1/3 cana juice
Masa de pranz
Ľ cana paste cu sos (din legume)
1 ou
Legume fierte, (daca nu I-ati dat ca sos)
˝ cana lapte
Gustare
10-15 g branza si Ľ cana fructe taiate (daca preferati sa le radeti micsorati portia)
Cina
1 lingura rasa carne de pui
1-2 linguri morcovi
Ľ iaurt sau 10-15 grame branza
Ľ bucata prajiturica de casa
Raspunsuri:
Autor: jozsaerika
Raspuns la: 16/03/2006 09:13:54
greieras multumim mult de sfaturile despre nutritie care ni le dai...unde le gasesti?
uite baiatul meu are 2 ani si 3 luni si meniul lui cand nu e bolnav (atunci nu prea mananca) este:
mic dejun
-cereale cu lapte + fructe (mar ras/banana/piersica)
-iaurt fructe
sau
-painica prajita cu unt si gem
-iaurt fructe sau fructe
sau
-paine cu crema de branza sau cas + sunca
-iaurt sau fructe
sau
-papara cu diverse
-Sana
gustare
-mar / biscuite / Dots (branzarica)/1/2 banana
pranz
-supica cu paine sau cartofi cu carnitza sau orez cu legume si carnitza sau paste cu papricas de pui (preferatul lui) sau spanac cu ou
-nu mananca decat supica ori felul doi din pacate niciodata cele 2 impreuna
-desert
gustare
-unul din felurile ramase de la pranz in functie de care nu le mananca
cina
-in functie de ce a mancat dimineatza ..unul din feluri
sau
-paste cu diverse sosuri
si din pacate nu mai vrea sa bea laptele deloc !!! dar de curand am fost la spital unde ii sa luat sange si SURPRIZA calciu peste limita si eu nici nu ii mai dau Vigantol
mai asteptam si alte idei
Raspuns la: 22/03/2006 04:29:43
Puiutul tau mananc excelent din cate vad eu. Sper sa o tina tot asa.
Eu sfaturile le am de la nutritionisti ai ministerului sanatatii de aici din SUA. L-e-am primit si eu, m-au ajutat, si m-am gandit sa le dau mai departe.
Autor: aurelursu@k.ro
Raspuns la: 22/03/2006 12:23:50
Greierasss,multumesc mult. Nici nu iti poti imagina cat mai ajutat!!!
daca mai ai si alte informatii le astept cu nerabdare.
pupici multi
Autor: adseana
Raspuns la: 22/03/2006 12:34:19
Noi avem 11 luni, dar Alexandra nu vrea sa pape cerealele deloc, si , mai nou, nu vrea nici laptele.Nu stiu ce sa mai fac cu ea.Isi face greata si vomita,daca nu ii place ce ii dau sa pape.
Daca aveti ceva idei, cum sa o fac sa manance, pls, spuneti-mi si mie, ca deja nu mai poooot!
Autor: jozsaerika
Raspuns la: 22/03/2006 15:31:46
adseana din pacate nici Norbert nu a mai vrut laptele dupa ce i-am aruncat tetina ca era ffff.uzata ...doar ca el pana la 2 ani bea aproape 1 litru /zi.....am incercat laptele in diverse recipiente :sticla cu tetina, cana cu cioc, sticla plastic cu "tzutzurica", cana cu pai, cana simpla....si nu vrea apoi am incercat sa i-l dau cu ou ("sodou"), cu cacao, cu caramel, lapte cald -lapte rece...si tot nu a vrut...si el face ca si cum i-ar veni sa vomeze dupa ce gusta laptele...eu am zis ca mai astept nici nu mai incerc o perioada mare de timp...candva poate va bea din nou lapte
apropo...si eu am fost in copilarie mare bautoare de lapte si la un moment dat nu am mai vrut deloc sa beau lapte pe la 4 ani....si de atunci pana azi (31 ani) nu beau laptele simplu..doar cacao sau lapte de pasare sau amestecat cu ceva care sa-i schimbe gustul...si mie imi vine sa vomez cand gust laptele simplu...
Norbert accepta cel mai bine cerealele "Milupa orez si porumb cu lapte" care i-le amestec cu fructe de obicei sau chiar iaurt...si Cheerios de la Nestle le rontzaie.......
Autor: aurelia1278
Raspuns la: 22/03/2006 16:18:59
A mea adora gustul de vanilie. Daca e ceva la care face mofturi (si se preteaza) ii pun putina vanilie. De obicei functioneaza. Asa ii dau acum laptele de vaca, dupa ce am mai avut o tentativa esuata de a renunta la formula. Tot vanilie i-am pus si in supa de morcovi cand a avut enteroviroza, cu diaree si febra (si a papat de s-a speriat pediatra , a zis ca e singurul copil pe care-l vede ca se ingrasa la boala).
Deci, vanilia poate fi o idee! A, si mierea la fel (dar la copilasi mai marisori).
A mea mananca asa:
8 : cam 250ml lapte+cereale
10 : branzica de vaci (20-30g) cu fructe diverse sau mere rase cu biscuiti si alte fructe
12:30: supa cu zarzavat si cam 1/2 felie paine (acrita cu lamaie sau bors) si felul 2 (carne/ou/peste/ficat + piure de legume diverse)
16:30: iaurt cu fructe si biscuiti, sau iaurt cu paine, sau budinca de gris, sau iaurt cu chec si/sau paine cu crema de branza
18:00 (uneori): ceva fructe
20 : 300ml lapte cu cereale si paine cu ceva in completare (nu intotdeauna mai vrea)
Autor: anca tanasica
Raspuns la: 22/03/2006 18:58:39
dimineata tartine paine integrala cu pate de ficat, crema de branza, la 3 zile un ou...dc prinde cutia de almete o papa cu lingurita toata!!! asa ca la 3 zile i se da cutia!!!
pranz: supa de legume cu carnita sau fripturica de pui cu piure sau peste cu cartofi natur sau snitele de pui (ii plac la nebunie) sau mancarica de legume cu ficacior sau carne, ardei umpluti cu carne de pui+vitel, si alte mancarici prestate de socrela...care e experta...dar i/am impus sa gateasca dietetic pt.pitix, ii mai place ciorbica actita cu bors...restrictii nu are decat la carne de porc, varza, fasole, prajeli grele...snitelele se fac de regula in cuptor
gustare: un iaurt mediu, in general natural, rar papa cu fructe+un dots cu capsuni cel mai des sau doua patratele de ciocolata si o banana sau alt fruct (oricum papa o banana pe zi...50 ml suc proaspat de portocale, suc de morcov+mar+alte fructe sau un mar, kiwi, para etc)
seara: mancarica, nu aceeasi de la pranz, foarte des mamaliguta cu branza, unt, smantana...ca ii place la nebunie
paste nu prea ii dau, cand are chef papa cerealele fara lapte (nu bea lapte!, de aceea insist pe iaurt si branza in fiecare zi!) papa bine orez cu spanac si orez cu lapte si eu prefer orezul si painea neagra...
peste papa super des (crochete de file de peste sau snitele de file de peste, in general cod)
ii plac crochetele de curcan (mai ales alea dinozaur!)
dim la 30 minde la trezire tb.sa ii prestezi papa...ca altfel nu te mai intelegi cu ea...tipa papa, papa prin casa, se aseaza la masa, isi ia farfuria si furculita si asteapta...de altfel ii se da mancare doar cand cere papa si papa cat ii trebuie ei si in general nu prea face mofturi
Autor: viermisor
Raspuns la: 23/03/2006 15:09:33
Esti o dulce. Sunt informatii utile pentru toate mamicile. Chiar ma gandeam sa deschid un subiect pe tema 'papa pentru bebe-cat si cand', nu cred ca primeam informatii mai multe. Multumim
Raspuns la: 24/03/2006 03:54:16
Adseana, nu ai ce sa faci decat sa ii oferi si ea sa accepte sau sa refuze. Nu numai laptele are calciu. Cum a zis si jozsaerika da-i iaurt, da-i branza, gateste budinci cu lapte (gris, orez, creme).
Pentru idei vezi ca am mai postat subiectul "Cele zece porunci ale unei alimentatii sanatoase".
Sa stii ca nici eu pana in ziua de azi nu beau lapte dulce (il urasc), desi pana pe la 2 ani am baut. Nici azi nu stiu ce s-a intamplat. Dar mananc orice alt produs lactat.
Deci fii mai smechera decat aia mica. Eu daca as fi in locul tau as incerca si lapte combinat cu juice (de ex. de portocale) ca are gustul mai tare.
Nici a mea nu mananca cereale cu lapte. Dar ii cumpar Cheerios (niste cerculete din mai multe cereale) care nu sunt dulci, si sunt crocante si in acelasi timp se topesc in gura, ca sa nu se innece cu ele. Le adora.
Poze
ninocikap spune:
Cate oua la 1 an si o luna?
Autor: ellinia
Subiect: Cate oua la 1 an si o luna?
Trimis la: 23/03/2006 08:49:41
Am inceput de ieri sa-i dau outz moale. A fost un pic reticent la inceput dar apoi l-a papat pe tot.
Ouale tari nu prea ii plac si ma refer in special la albus ca galbenusul il papa de mult. Ii mai puneam in supa lui preferata ca asa e cam inecacios si simplu nu-l mananca. Oul moale l-am amestecat cu painica si i-a placut. Daca iau in calcul si cele rei galbenusuri pe care oricum i le pun in diverse mancaruri mai pot sa-i strecor si cate un ou moale? Asta ar insemna aproape in fiecare zi...Nu prea stiu exact cate oua intregi are voie pe saptamana. Le mananca de putin timp ca am avut frica cu albusul dar s-a dovedit ca nu are nici o reactie.
Mamicilor !
Raspunsuri:
Autor: aurelia1278
Raspuns la: 23/03/2006 11:33:14
Eu stiu de la pediatra ca noi toti, copii si adulti, trebuie sa mancam 2-3 oua pe saptamana.
Iar albusul poate fi folosit la sufleuri, de exemplu, iar ca "ou fiert tare" sa-i dai numai galbenus. Asta pentru a impaca si capra si varza , adica sa-i variezi meniul dar sa pape si ou fiert.
Autor: ellinia
Raspuns la: 23/03/2006 11:40:33
Aurelia multumesc, mie pediatra mi-a spus ca e in regula daca papa cate un ou pe zi, dar nu chiar acum, sa mai astept un pic.
--------------------------------------------------------------------
Autor: iacobica
Raspuns la: 23/03/2006 12:02:46
mi se pare cam mult un ou pe zi. ma gandesc si la ficatul copilului!
eu zic sa nu exagerezi. ori ii dai asa cum zice aurelia albusurile separate de galbenusuri(ca sa-i dai in ficare zi), ori cam la 2-3 zile cate unul intreg.
cat despre oul fiert moale, eu ma feresc de el de cand cu aviara...
iar daca cel tare ti se pare innecacios, poti sa-l amesteci cu un pic de unt, il va face mai pastos. sau cu iaurt. sau cu smantana
Autor: mina
Raspuns la: 23/03/2006 12:24:49
eu prefer sa limitez consumul la un ou fiert pe saptamana pentru ca oricum mai adaug ou in supe-ciorbe, in sufleuri sau in diverse dulciuri.
Oul fiert tare il poti amesteca si cu legume ca sa nu mai fie inecacios, de ex morcovi, cartofi si dovlecei fierti in apa cu sare. Eu mai folosesc si legumele din friptura la cuptor pentru ca sunt mai gustoase.
Autor: alinutza00
Raspuns la: 23/03/2006 12:53:21
dar omleta le dati copiilor?david are un an si 9 luni si am inceput sa ii fac o data pe saptamana.El nu accepta deloc ouale fierte....dar omleta tot papa cateva lingurite...pun putin ulei de masline, iar omleta o fac din ou, putin lapte si branzica sau parmigiano
Autor: she_wolf
Raspuns la: 23/03/2006 13:44:03
Eu stiu ca sunt ok cam 2-3 oua pe saptamana. Daca-mi amintesc bine, pe la 1 an, in ziua in care papa ou nu se mai da si carne, nu?
alinutza, eu ii fac omlete cam dupa 1 an si jumatate pentru ca nu manca oul in alt fel, cel mult in sufleuri, dar si din alea lua doar cateva inghitituri, aica maxim un sfert de ou. Nu pun decat foarte putin ulei de masline, legume (ardei gras, rosii, dovlecei, ciuperci, masline, depinde ce am la indemana), ou, ceva verdeata si daca vrea ii presar si putin cascaval ras deasupra. Papa fara probleme si nici nu iese grasa sau prajita.
Acum mai mananca si oua fierte, dar nu se da in vant, iar de ou moale sau ochiuri nici sa n-auda.
Autor: asi
Raspuns la: 23/03/2006 13:58:27
Asa cum au spus si fetele 3 oua pe saptamana sunt ok.Eu ii dau lui Razvan (2 ani) ou moale dimineata o zi da una ba.
Autor: aramona
Raspuns la: 23/03/2006 14:58:13
Tot la recomandarea medciului, mergem pe 2-3 oua pe saptamana...
Astea separat fatza de ce pun in restul mancarurilor...
Oricum, nu prea ne omoram cu sufleurile, noua ne plac mancaricile de carne cu legume, cu sos, de rosii, cu smantana, cu usturoi, etc...oul nu-si are rostul...Cand si cand in ciorbe, zdrentze de ou.
O zi da, una ba. Este incantata de oul fiert moale, mancat cu paine unsa cu unt. Uneori punem si rosie alaturi...
Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 23/03/2006 15:51:20
Noi papam out fiert,nici prea moale nici prea tare, o zi da si una ba!
Autor: aime
Raspuns la: 23/03/2006 15:56:40
Si noi tot asa avem indicatie 2-3 pe saptamana (avem 1.4 ani). Eu ii dau 2, da o sa trecem la 3 in curand.
Raspuns la: 23/03/2006 17:38:49
A mea nu prea se omoara cu nici un fel de mancare ,astfel in cat ajung sa ii dau azi jumatate de out fiert (tare),maine jumatate de ou omleta cu branzica si gris(la teflon fara ulei),alta zi ii pun jumate dintr-un out facut ochi (dar intors si pe o parte si pe alta la prajit...fara ulei,facut in teflon) in mamaliguta cu branza...si tot asa...astfel ajung sa ii dau aproape in fiecare zi cate jumatate de out.
Pofta buna
Autor: anda74
Raspuns la: 23/03/2006 18:38:15
Mie pediatra mi-a spus sa ma cam feresc de ou,chiar daca se spune sanatate intr-o gaoace.Alex are 1 an si 4 luni si nu prea consumam ou,decat foarte rar,cam 1 pe saptsau in ciorbita.Papam carnita,ficatel,branzica,peste,deci proteinele si calciul nu ne prea lipsesc.Cat despre a-l prepara moale,cred ca abia dupa 3 ani,fiindca niciodata nu stii cat de sanatoasa a fost gaina,chiar si cea din curtea ta.
Poze
ninocikap spune:
Ce le mai faceti de mancare copiilor?
Autor: Lore1980
Subiect: Ce le mai faceti de mancare copiilor?
Trimis la: 10/04/2006 13:58:21
Sper ca nu v-am zapacit fetelor... As vrea sa va rog daca puteti si vreti sa-mi mai dati si mie idei de mancaruri pentru copilasi?! Gatite si ce le mai dati dimineata, seara...
Ca tare "subtire" mi se pare meniul lor... Supa, legume, pilaf, branzica dulce etc... Poate printre ideile voastre gasesc ceva noutati...
Va rog... astept ideile si sfaturile voastre, retete etc... Si bineinteles, ce era mai important de mentionat, baietelul meu are 1 an si 7 luni...
Va pup si multumesc
Raspunsuri:
Raspuns la: 10/04/2006 14:15:03
La bucatarie e un subiect "Ce gatim azi pentru pitici" (sau cam asa ceva)...
Raspuns la: 10/04/2006 14:51:51
Pai la varsta lui ,papa aproape tot ce papi si tu ...asa ca in functie de c gatesti pt tine,ii dai si lui ...normal,fara vegeta,carne porc,vinul din sosuri si altele care le sti si tu.
Incearca si tu ciorbica de loboda,ca a aparut si e tare yami yami
Autor: clau2toma
Raspuns la: 10/04/2006 16:04:49
Pai eu de ex ii dau baiatului meu sa manance mai multe legume ,pt ca la carne nu se prea inghesuie .Alaltaieri i-am facut fasolica verde fiarta la abur cu cartofi fierti tot la abur .Ieri i-am facut conopida fiarta si apoi bagata in cuptor cu branza fetta si cascaval . Ii mai fac brocoli cu conopida si morcovi fierti ..Ii plac foarte mult aceste legume . De ex acum cateva zile i-am dat prin masina de tocat niste ficatei de pui si am preparat compozitia ca de chiftele ,am pus-o intr-o tava si am dat-o la cuptor .Nici nu s-a atins de aceasta mancare .Pestele parca mai ciuguleste ceva din el dar nici cu asta nu se prea omoara .Pana acum i-am luat leg congelate pt ca sunt f bune si se prepara si repede dar acum ,venind primavara ii iau proaspete .Acum ma duc sa fac niste clatite pe care o sa le umplu cu cascaval . Sper sa-i placa si sa manance mai pe seara prin parc .
Raspuns la: 11/04/2006 23:45:38
Vezi cateva retete pe www.andreiardelean.cabanova.ro
Poze
ninocikap spune:
Meniu 11 luni
Autor: mamica007
Subiect: Meniu 11 luni
Trimis la: 17/04/2006 11:46:56
Al meu la pranz nu prea vrea sa mai manance altceva decat cartofi. Nu mai vrea legume, orez numai cateodata, si de spanac s-a cam saturat, conopida nu vrea.....
Ce sa-i mai dau? Nu pot sa-l tin numai cu cartofi! In rest mananca supa, ciorbita (daca are chef de legume), fructe, cereale, iaurt, gris..
Rosii, castraveti, ridichi de cand pot sa-i dau?
Raspunsuri:
Autor: mamica007
Raspuns la: 17/04/2006 11:54:31
Am uitat sa zic ca mananca si carne, ficatel, ou. Si pe langa astea nu stiu ce sa mai fac.
Raspuns la: 17/04/2006 15:06:01
Mamica007, teoretic BBla 11 luni tre sa manance din mancarea adultilor....bineinteles fara sare si condimente. Asa ca poti sa-i dai cam orice....incearca si tu, veyi daca-i plac si poti sa-i dai si rosii si ridichi samd
Autor: Flaflo
Raspuns la: 17/04/2006 15:19:50
Bianca minca la 11 luni tot ce mincam si noi. Daca nu gatesti foarte sarat sau condimentat poti sa-i dai din mincarea voastra!
Autor: Danelutza
Raspuns la: 17/04/2006 15:43:00
Isabella are 10 luni jumatate, maninca de toate, tot ceea ce mincam noi. Maninca bineintzeles si mincare pentru bebelushi, dar in general (in afara de piper, prajeli, sare ii pun putzina), papa tot, se uita in farfuriile noastre si bate cu minutza in masutza ei ca sa-i dam papitza. Ieri, de exemplu, a mincat salata boeuf, pastramioara, cascaval, astazi lasagna cu carne. Deci... la virsta asta fetitza mea, rade tot, ca sa nu spun ca de fapt si roade tot.
Autor: Bimilit
Raspuns la: 17/04/2006 17:26:57
noi mancam asa : pilaf de orez(morcov si ciuperci) cu ficat/vita/pulpa/piept/;ciorba de perisoare/vacuta,supica de taietei/galuste,piure cu sfecla cu vita/pui,mamaliguta cu branza si smantana/ciulama/friptura vita,spanac peste/pulpa/piept,ou, taietei/orez in lapte,legume cu friptura,dovlecel cu pui, conopida cu branza si piept de pui,mazare cu friptura,paste cu carnita, peste cu legume,papanasi cu branza,cereale si multe multe fructe.
Poze
ninocikap spune:
ce mai papa bebe
Autor: mary_ary
Subiect: ce mai papa bebe
Trimis la: 06/04/2006 14:33:01
Ce mai papa bb?
Ariana mea are 6 luni si c-am papam de toate. As vrea sa-i combin cat mai multe alimente, bineinteles in functie de ce are voie.
Poate cineva sa faca un meniu, daca nu cer prea mult!
De le cat timp au voie citrice? Dar apa?
Multumesc,
Raspunsuri:
Autor: Tia
Raspuns la: 06/04/2006 14:37:25
la 6 luni nu-i dadeam decat cereale (fulgi de orez), in afara de lapticul de fiecare zi.
da-mi o adresa de e-mail sa-ti trimit schema pe care am primit-o noi de la pediatru.
Raspuns la: 06/04/2006 14:39:05
adresa mea de mail: mary_strauti@yahoo.com
Autor: IEPU
Raspuns la: 06/04/2006 16:01:09
ora 8:00
-lapte + fulgi de orez, din biberon
ora 11:00
-castronas cu 2 mere rase, sau
-castronas cu caise din compot mixate + o lingura de cereale, sau
-castronas cu mere coapte + branza de vaci
ora 13:00
-supa cu legume pasate, din biberon + castronas cu felul 2
Felul 2 poate sa fie:
-galbenus + branza (de vaci + un strop de telemea) + cereale de porumb, sau
-pui + piure de cartofi + unt, sau
-pui + piure de morcovi cu dovlecei + unt, sau
-galbenus + branza + piure de spanac + lamaie, sau
-pui + pilaf de orez
ora 17:00
-castronas cu o banana + lapte, sau
-castronas cu o banana cu branza de vaci + lapte, sau
-castronas cu 2 gutui coapte cu branza de vaci si suc de portocale + lapte
ora 20:30
Noi inca nu am mancat iaurt. Daca ai idei, ce sa faci cu iaurtul, spune-ne si noua.
Raspuns la: 06/04/2006 16:03:22
Iepu Eu i-am dat Cremoso (m-am gandit ca nu e chiar asa de acru- stiu ca ma vor blama mamicile care sunt anti Danone) cu un biscuit ras. Sau poti sa-l amesteci cu fructe.
Autor: sirimie
Raspuns la: 06/04/2006 17:09:37
7 - lapte
11- piure de mere sau pere cu brinza sau cereale
14 - piure de legume (morcov, dovlecel, albitura, telina, brocoli, rosie, ceapa, cartof, dar nu i le pasam pe toate) plus carne (cam 50 g pe zi, de vita sau piept de pui), galbenus de ou o data pe saptamina
19 - cereale cu lapte
22 - lapte
Autor: Tino
Raspuns la: 06/04/2006 19:59:44
citrice eu i-am dat de la 3 luni si jumatate pt. ca, la sfatul pediatrului, asa am inceput diversificarea cu suc. am inceput cu sucul cu portocale, apoi in combinatie cu morcov si ulterior, mar. acum ii dau o combinatie in fiecare dimineata din cele trei: mar, morcov si portocala.
ii dau pe stomacul gol pt. ca e f. sanatos si, in felul acesta, iese si mai usor afara, dupa care ii dau lapte cu cereale.
la pranz ii dau supita (piure sau supa crema cum vrei sa ii spui) din amestec cartof, morcov, pastarnac si telina, cu sau fara carne sau, mia nou, ficat, depinde.
el mai vrea si o completare de lapte indiferent de ce si cat manaca la pranz.
pe la ora 17,00 ii dau ori mar cu un biscuite sau branza de vaci cu iaurt sau fara, dar totdeauna in amestec si cu banana. i-am dat si compot de mere (fara zahar) care l-a devorat.
seara - portia de lapte simplu sau cu cereale, ca sa mai diversific. si eu eram in pana de idei asa ca va multumesc atat tie ca ai deschis subiectul, cat fetelor pt. ideile de meniu.
Iepu, eu i-am pus iaurt in supita (adica piureul despre care vorbesti) sau am combinat branza de vaci cu iaurt si banana. pt. ca iaurtul nu prea il agrea asa simplu.
am mai combinat cu biscuite ca sa ii ia din aciditate, dar nu prea "s-a topit" dupa combinatie.
Autor: aime
Raspuns la: 06/04/2006 20:14:13
Iepu, noi am inceput cu iaurtul de la 7 luni si am inceput cu controversatul Danone simplu. La inceput il manca simplu, dar de-a lungul timpului i l-am combinat cu biscuiti sau cu cereale, chiar cu chec facut in casa...in functie de cat de fluid era iaurtul. Am schimbat mai multe tipuri de iaurt, facut in casa, cumparat de la firma autohtone, din orasul nostru, mult mai sanatos ca cele de la firmele mari, dar nu si atat de gustos insa... asa, cu cereale, il mananaca si acum (la aproape 1 an si 5 luni) la micul dejun, un iaurt de 170 g cu 2 cupe serioase de cereale fara lapte.
Iaurt ii poti pune si in crema de legume cu carne de la pranz, daca nu ii pui smantana cu grasime redusa sau ii poti face branzica calcica cu iaurt.
Citrice am inceput sa-i dau odata cu diversificarea, adica de la 6 luni, adica ii faceam un pic de suc ... mai intai numai din mar, apoi dupa cateva zile am inceput sa-i adaug o felie de portocala, apoi 2 felii, la o portocala intreaga am ajuns pe la 7 luni jumate. apoi am introdus si mandarinele si miniolele, iar de pe la 9 luni si grepfruit.
Raspuns la: 07/04/2006 00:31:45
Tino, chiar ma minunez de ce spui. Sa-i dai la un copil asa mic suc de citrice pe stomacul gol???? Mi se face rau.
Citricele nu se dau in cantitate mai mare decat catre 1 an.
Il predispui pe bebe la boli de stomac.
Iar citricele la cat stau in containere prin porturi numai vitamine nu au.
Si mai zici ca bagi biscuite in iaurt sa-i ia din aciditate.
Dar citricele nu sunt acide?
Nu te supara dar nu m-am putut abtine.
Raspuns la: 07/04/2006 11:48:09
Mai, dar sunteti prompte nu gluma!
Magda, eu iaurtul il dau cu biscuite sau cu ou+branza de vaci sau cu fructe coapte sau cu fructe din compot.
Eu inca alaptez, dar vreau sa o intarc. Momentam avem doar o masa solida, la pranz in rest lapte de la mine iar penultima masa este de lapte praf.
Masa solida insemnad supa de carne sau doar de zarzavat si felul doi.
Meniul nostru pe o zi:
8-9 Lapte de la mine
12-13-14 Supa de zarzavat (diverse legume combinate in fel si chip) cu sau fara carne
Pireu de legume cu sau fara carne sau
Biscuiti cu mar sau
Fructe coapte cu iaurt sau biscuite sau
Fructe din compot cu iaurt sau biscuite sau
Iaurt cu biscuite sau
Banana cu branza dulce sau
Galbenus de ou cu branza dulce si iaurt
16 Suc de fructe combinat: mar cu morcov
17-18 Lapte de la mine
20 180 ml lapte praf
23 lapte de la mine
Iar de azi am inceput carne de peste in combinatie cu pireul de legume. Mi-a spus cineva ca pestele i l-a combinat cu mamaliga.
Inca o data mersi,
Raspuns la: 07/04/2006 11:50:10
Am uitat sa va intreb: Care-i faza cu iaurtul Danone?
Eu i dau de la Danone: Iart natural.
A si sa nu uit: De cand se poate iaurt de fructe, DANONINO?
Raspuns la: 12/04/2006 17:57:44
SusmanMihaela, nici eu "nu ma pot abtine" sa nu iti raspund.
nu o intru intr-o polemica, dar in caz ca nu ai observat sucul este o combinatie de mar, portocala si morcov.
eu am dicutat cu medicul copilului inainte sa ii dau orice. Asa ca nu am mers la "aprozar".
de fapt, noi pe acest forum schimbam opinile unor medici care nu sunt prea "adunate" ca sa ma exprim asa in privinta diversificarii si nu numai.
eu am incerat sa merg pe opinia unuia pt. ca daca stai si asculti la toti o iei din loc.
Apropos, si pe al meu in cheama tot Robert.
Poate la voi or creste portocali, dar la noi la mare inca nu au aparut decat in containere. Asta e!
Raspuns la: 12/04/2006 18:54:58
In primul rand, la 6 luni un BB papa mai mult lapte decat orice altceva....ca BBul tau a papat de toate...asta este.
Sper sa nu supar pe nimeni....
ora 7,8 lapte de mama...am inteles ca alapteyi
ora 10 pireu de fructe
ora 13,14 pireu de legume cu carne(in nici un cay carne tanara-nu contine fier)alternativ ou-nu mai mult de 2 per sapt.
ora 16...o gustarica
ora 19 cereale
ora 21-22-lapte
Dar asta nu e meniu de 6 luni...cam de 8 luni
Sfatul meu...da o cautare pe forum...veyi ce a postat inaioana....a explicat f frumos de fiecare data ce si cum cu diversificarea...nu vreau sa repet
Cu citricele...se poate astepta nu e graba
Cat despre suc pe stomacul gol...in loc de lapte...la recomandarea pediatrului....hmmmmmmm...mi-e cam rusine de astfel de colegi....
Raspuns la: 13/04/2006 09:33:22
cred ca nu m-am facut eu inteleasa.
nu ii dau numai suc in loc de lapte. poate nu am explicat eu bine. ii dau o cantitate de 50-60 ml suc, dupa care aproape imediat (la interval de 5-10 min.) el isi ai portia de lapte cu cereale. eu asa am scris in raspunsul la subiectul deschis, dar nu am specificat cantitatea de suc.
cum era sa ii dau numai suc copilului dimineata cand ii e mai foame?!
Raspuns la: 04/05/2006 19:11:59
Poate mai continua cineva lista cu meniuri! Dar va rog fara polemici!
Autor: IEPU
Raspuns la: 04/05/2006 22:11:53
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by IEPU
Poate ajuta:
ora 8:00
ora 11:00
-castronas cu 2 mere rase, sau
-castronas cu caise din compot mixate + o lingura de cereale, sau
-castronas cu mere coapte + branza de vaci, sau
-castronas cu piersici din compot mixate
-castronas cu 1 para rasa
ora 13:00
-supa cu legume pasate, din biberon + castronas cu felul 2
Felul 2 poate sa fie:
-galbenus + branza (de vaci + un strop de telemea) + cereale de porumb, sau
-pui + piure de cartofi + unt, sau
-pui + piure de morcovi cu dovlecei + unt, sau
-galbenus + branza + piure de spanac + lamaie, sau
-pui + pilaf de orez, sau
-vita + cereale + suc de rosii gros (pus din toamna la sticle)
ora 17:00
-castronas cu o banana + lapte, sau
-castronas cu o banana cu branza de vaci + lapte, sau
-castronas cu 2 gutui coapte cu branza de vaci si suc de portocale + lapte
ora 20:30
N-am gasit inca un iaurt care sa ne placa.
Autor: booboo
Raspuns la: 04/05/2006 23:04:32
mary-an, copilul meu are 6 luni si jum.
citrice eu i-am dat de la 3 luni si jumatate pt. ca, la sfatul pediatrului, asa am inceput diversificarea cu suc. am inceput cu sucul cu portocale, apoi in combinatie cu morcov si ulterior, mar. acum ii dau o combinatie in fiecare dimineata din cele trei: mar, morcov si portocala.
hmm... citeam si nu m-am putut abtine sa nu comentez.
In primul rand... suc de morcovi IN FIECARE ZI ??? pai nu i s-a pigmentat pielea micutului tau??
Si eu i-am dat intr-o perioada in fiecare zi, pana cand mi-a zis doctorul STOP!! I se colorase si nasucul de la atata morcov.
In alta ordine de idei... chiar vroiam sa deschid un subiect pe tema asta, dar a venit vorba aici... sa va spun:
Dr. nostru ne-a zis ieri sa nu-i mai dam sub nici o forma atat de mult suc de portocale si, mai ales, NU portocale aduse din Grecia. Cica ii poate produce in timp - adica dupa varsta de 3 ani - nu mai stiu ce boala. Hm... parca nu prea-mi vine a crede... voi ce stiti?
Al meu are 1 an si 2 saptamani si ii dau si acum in fiecare zi cam 250-300 ml suc din portocale, mandarine / clementine, pere si, cu pauze de cate 10 zile, ii mai dau si morcov.
Poze
ninocikap spune:
Ce mai papa bebe la 6 luni si 2 saptamani?
Autor: Dory232002
Subiect: Ce mai papa bebe la 6 luni si 2 saptamani?
Trimis la: 03/05/2006 22:27:58
Ce mai dati de papita la bebe de 6 luni si 2 sapt.?, in afara de suc, puire de legume, carnita de pui si vita, si fructe?
Raspunsuri:
Autor: dana-alexia
Raspuns la: 03/05/2006 23:51:51
Carnea de vita nu este recomandata la 6 luni(asa am primit indicatii de la dr),eu la 7-8 luni am introdus-o in meniu.
Branza de vaci,galbenus de ou(incepi cu 1/4 pe saptamana),ficatei de pui(2-3 bucati pe saptamana).Cam atat.
Sa cresteti mari si voinici.
Autor: JARMO
Raspuns la: 04/05/2006 00:08:23
Daca tot ai deschis subiectul cu " meniurile ", as dori sa-mi spui si mie ce i-ai dat sa pape bebe-ului tau la 4 luni si 1 saptamana ?
Multumesc , Dana
Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 04/05/2006 00:10:48
Pai pentru varsta asta cred ca papa destule,nu?
Raspuns la: 04/05/2006 08:38:50
Pai la 4 luni si 1 sapt. ii dadeam suc(mar, morcov para si portocala), piure de fructe , supa de zarzavat si cereale seara inainte de culcare in biberonul de lapte.
Sa cresteti mari si sanatosi si pofta mare!
Raspuns la: 04/05/2006 09:03:12
La 4 luni si 1 saptamana bb meu nu manca decat lapte si fructe.
La 6 luni si 2 saptamani lapte, fructe si supa de zarzavat cu pui.
De-abia dupa 7 luni am introdus eu galbenusul si tot dupa ai voie mamaligutza, bors, ardei umplut, dovlecel umplut etc.
Raspuns la: 04/05/2006 09:30:06
claujro,spune-mi si mie te ror retetele de dovlecei si ardei umpluti, dar borsul cum il preparai?
Raspuns la: 04/05/2006 09:36:13
Piept de pui dezosat, tocat acasa, un morcov si o ceapa mica rase (eu la robot ca emai comod), putin patrunjel sau marar, putin orez. Fara sare sau alte condimente. Cu compozitia asta (necalita) umplu ardei gras sau dovlecel sau rosie si o las pe foc pana fierbe bine. Eventual spre safrsit adaug si o rosie taiata cubulete, in loc de bulion. Iese o bunatate. Piticii i-am facut ieri ardei si dupa ce am pasat bine totul am adugat si o linguritza de smanatana. Si nu uita sa ai zeama multa sa alunece bine pe gat . A papat jumate de ardei de-ala mare.
Borsul il iau de la mag si nu pun decat putin (nu fac ciorba acra), de gust. Incerc sa o obisnuiesc treptat cu gustul.
Raspuns la: 04/05/2006 19:00:43
Banana cu branza, iaurt cu cereale sau biscuite, mere cu biscuiti, iaurt cu fructe coapte sau din compot.
Poze
ninocikap spune:
Ce mancarici la 2 ani ?
Autor: Anculina
Subiect: Ce mancarici la 2 ani ?
Trimis la: 04/05/2006 15:55:59
Fetita mea imi scoate peri albi, e asa de fitoasa la papica, o nimeresc asa de greu cu ceva...
Ma refer la felul 2, ca ciorbita mananca in general bine...
Puiutii vostri ce papa felul 2 ?
Raspunsuri:
Autor: miria_cristina
Raspuns la: 04/05/2006 16:04:03
A mea mananca fara prea multe mofturi, cu conditia sa nu-i iasa vreun dinte sau sa fi invatat ce nu-i place.
Deobicei mananca pilafuri diversificate, adica si cu legume si fara si cu ciuperci sau cu rosii etc. Mananca fripturica la cuptor, budinci, ardei umpluti, dovlecei umpluti, perisoare cu diverse sosuri, musaca, sufleuri si altele, ca ti-am zis nu face nazuri, dar trebuie sa am rabdare sa se acomodeze cu gustul si sa nu pun ceva care stiu ca nu i-a placut (de exemplu, pastarnacul nu-l mananca decat in ciorba).
Poze
ninocikap spune:
retete pentru 8-9 luni
Autor: dariama
Subiect: retete pentru 8-9 luni
Trimis la: 03/05/2006 12:11:17
ce mai gatiti pentru puiutii vostrii? eu sunt intr-o mare pana de idei.....va rog,ajutati-ma in cazul in care aveti mai multa fantezie decat am eu
Raspunsuri:
Autor: Aldebaran
Raspuns la: 03/05/2006 13:33:42
Exista o carticica despre alimentatia bebelusilor, a tot circulat pe forum, daca o vrei, da-ne adresa ta de e-mail si ti-o trimitem.
Sanatate puiului tau!
Autor: anya
Raspuns la: 03/05/2006 13:50:21
-ciorba/supa in combinatii variate de carne sau legume dreasa cu smantana (totul pasat)
-mancarica de dovlecei cu orez si carne (pasat)
-piure de legume cu ou/ficatel
-supa cu galusti (pasez galusca,carne,mocov)
-sarmalute in foi de stevie (din carne de pui, pasat)
-mamaliguta cu branza de vaci si smantana
Dimineata:
-fructe proaspete/compot pasate + cereale sau branzica
Dupamiaza:
-iaurt cu sau fara cereale,fructe
Si cand n-am alte idei sau timp de gatit - traiasca borcanelele!
Autor: adinaiacob
Raspuns la: 03/05/2006 15:13:54
Daca exista o carticica despre cum sa ne hranim bebelushii, as vrea sa o am si eu, Corina. Daca poti, trimite-o te rog la adinaiacob78@yahoo.com
Raspuns la: 03/05/2006 15:24:14
Anya . Eu am fost mai puturoasa la gatit. Azi e prima zi cand i-am dat in afara de clasica supa de legume cu carnita sau ou, ardei umplut!!! A mancat dar nu foarte mult! Maine incerc altceva nou. Merci pt idei!
Autor: strumfi2004
Raspuns la: 03/05/2006 15:25:56
Autor: Tia
Raspuns la: 03/05/2006 15:56:23
Sa stii ca si pe mine m-au scos din impas borcanelele (Hipp). Mai ales cand nu mai vroia carne facuta de mine, a acceptat carne de curcan sau vitel de la Hipp. Cred ca cea pe care i-o faceam eu era prea uscata si chiar daca o amestecam cu legume, tot nu era la fel. Ii mai fac piureuri de legume: morcovi, dovlecel, cartofi, si mai nou ni s-a dat liber la frunze verzi.. spanacul ar fi chiar indicat, e proaspat, contine fier ;) La gustari (10:00 si 16:00) n-am iesit din fructe si branza/ iaurt, dar si aici am combinat cu borcanele cu fructe pe care nu le gasesc deocamdata proaspete: caise, piersici, afine. Tot in castronasul de dupa-amiaza ii mai pun suc de porto ;) Iar seara, cerealale sunt la ordinea zilei, dar la cateva zile i le schimb. Noua ni s-au mai recomandat (9 luni): mamaliguta cu branza, supa cu galuste, peste proaspat - dar nu gras, chiar si congelat pentru aportul de iod, cum ar fi codul, dar aici am avut eu o problema, ficat insa nu deocamdata (dupa 1 an). Apoi cand apar fructele de sezon: visine, caise, piersici si capsuni (dar cate putin sa ne asiguram ca nu provoaca alergie). Cam asta ar fi. Pofta buna
Autor: anaicad
Raspuns la: 06/05/2006 13:25:50
Daca nu e prea mare deranju' va rog si eu cartea despre diversificare,Andra se apropie de 5 luni si deja da semne ca ar ar mai vrea si altceva decit lapte; eu as fi vrut s-o tin pe san pina la 6 luni, dar cred ca tre sa-i mai dau si altceva. E-mailul e anaicad@hotmail.com
Autor: otis41
Raspuns la: 06/05/2006 17:00:08
Intrucat si aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47780&whichpage=5 se cere aceasta carticica, va rog sa-mi trimiteti un PM cu adresa de mail sau e-mail, pentru a nu incarca cu adrese de mail!
Va multumesc!
Poze