Meniuri la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amatabi spune:

Of, se bate atata moneda pe alaptatul exclusiv pana la 6 luni! Noi asa am facut si acum imi pare rau! Nu din cauza mancarii cu care ne-am chinuit peste 1 luna ca s-o accepte, cat din cauza lichidelor. In afara de san si poate un paharul de tuica (adica cam 25 ml) cu apa plata dupa masa, nu-mi accepta nici un lichid. Si am incercat de toate, si tot felul de sticlute si tot feluri de bauturi. Nimic nu-l tenteaza. Cum simte apa in gura, o scuipa. Si am avut mari probleme din cauza asta in vara asta caniculara! Iar la varsta lui (10 luni)trebuie sa bea peste 0, 5 apa (lichid). Cum sa-l conving?
Asa ca dragi mamici sfatul meu este ca sa va invatati bebeul cu lichide de cat de mic se poate. Papa, poate nu, dar lichide trebuie la greu.
Cred ca noi la un moment dat facem febra pe timpul verii si din cauza setei.
Iar noi pana si apa o bem cu lingurita! Cu paharelul se pierde toata! Iar biberon, fiind crescuti la san, nici sa nu vedem!
Asa ca, desi OMS zice exclusiv la san pentru ca laptele matern tine loc de apa si ceai, de lichide nu trebuie privat micutul pentru ca pe urma nici nu mai pune limba pe ele. Noi asa am patit! Si in fiecare zi o iau de la capat ca poate o veni ziua in care o sa bea... Eu nu-mi dau seama cum nu simte senzatia de sete, mai ales dupa masa, ca acum mananca bine. Iar san nu mai mananca decat de 2 ori/zi, dimineata si seara, ca sa zic ca-i satisface nevoia de lichide.
Puteti sa credeti ca din cauza lipsei de lichide are celulita de la varsta asta? Daca se incordeaza funduletul si piciorusele lui sunt crete de la celulita! Iar la un moment dat, cand il sarutam, era super sarat! Era transpiratia care tot din cauza lipsei de lichide este formata numai din saruri!
Asa ca inca o data insist, lichide la greu si de cat de mic se poate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de dan_danyela

Mamici cu bebelusi si nu numai , va rog raspundeti-mi.Scrieti-mi va rog un meniu pt o zi intreaga, de dimineata pana seara ,cam ce mananca bebelusi vostri intr-o zi intreaga. Timea mea are 7 luni , nu mai suge de vreo 2 luni , are 10 kg, sede in fund, sta in picioare, e foarte precoce.Dimineata si seara bea lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rab spune:

buna sheannamp, ma bag si eu ca musca-n lapte in discutie. Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi un medic nutritionist, care sa-ti dea si exemple si un sfat profi in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rommanitza spune:

buna sheannamp!sa-ti traiasa fetitza si sa te bucuri de ea!si copilul meu ,la 8 luni are 12 kg si vrea deja sa mearga,se descurca f bine cu premergatorul,iar mie inca mi-e teama pt coloana lui :).
De mincat ....maninca,nu se incurca-dimineatza la 8h-210 ml de lapte sau cereale,la 10h-un mar+opara+un biscuit(date pe razatoare)+un danino sau 120 ml de suc de fructe.La 13h -piure de legume +carne de pui/ficat/ou/peshte si desert-struguri/pepene/piersici(e nebun dupa fructe).APA(plata) -cit cuprinde si la orice ora(asa mi-a zis medicul).La 17h banana cu danino/fructe din compot.La 20h-210 ml de lapte,iar la 22h alt biberon de lapte sau cereale.Citeodata mai schimb gustarea de la 10h cu cea de la 17h,la prinz sta cu noi la masa,chiar daca maninca din castronelul lui.Ii plac si ardeii umpluti si galustele si perisoarele-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim_78ro spune:

buna sheannamp,sa fiti fericiti alaturi de cea mica...am si eu un baietel de 10 luni si are aproape 10kg....nici chiar 12 ca la rommanitza. Este bine mersi, vioi si vesel toata ziua, san am avut doar 3 saptamani si alea trase de par....dar pana la urma se pare ca nu este chiar nici o problema....in 10 luni o singura data a facut temperatura in rest multumesc lui D-zeu ca este bine. Avem si noi un meniu asa pt o zi...dimineata pe la 7-8 cca 200ml lapte cu cereale dupa care isi ia si portia de ceai (hipp de fructe) e pur si simplu indragostit de ceaiul asta, apoi cam pe la 11 ii fac o banana+1danonino+cereale(o masura)+2 lingurite de biscuite dat pe raz. si bineninteles ceai sau apa dupa. Doarme cam 3 ore, apoi pe la 3-4 ii fac piure de cartofi cu unt+lapte+o lingurita de smantana slaba si carnita pui/vita/ficatei fiarta bine cu zarzavat si facut un pic de sos:1 ingurita de faina cu suc de rosii. Este nemaipomenit si ii place la nebunie. Apoi pe la 19 cel tarziu ii fac tot asa un fruct+danonio+biscuite si ceai. Cand se culca pe la 21-22 un biberon de lapte cca 220ml cu cereale. Am aflat si eu de curand tot de la mamici de pe net de cereale NESTLE - Somn usor - cu ceai de tei. Pot sa zic ca are somnul mult mai linistit si un pic mai lung.
va pup si multa sanatate si voie buna

Alina si Octavian

PS. Ah, si mergem deja de o luna in picioare.....mai avem un pic si alergam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rommanitza spune:

kim ,draga mea,copilul meu chiar are 12 kg si 78 cm inaltime :).cu toate astea,nu e gras pt ca e solid si ca si tine l-am alaptat doar 3 sapt. sa-ti traiasca baiatul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de Alina1976

Buna fetelor,

Am o fetita de 1 an si 5 luni si ne chinuie rau de tot cu mancarea!
Cand vine ora de masa simt ca innebunesc..
M-am gandit ca poate ii dau eu prea mult de mancare, sau poate nu ii dau ce trebuie si cand trebuie.
Va rog spuneti-mi cateva exemple ale unui meniu zilnic...ce dati voi bebeilor de 1 an si 1/2 si in mod special cat?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna Alina,

Dudu are 1 ani si 5 luni. Meniul lui zilnic arata cam asa:
06.30 - lapte cu o masura cereale (150 - 250ml)
09.30 - un sandwich (o felie paine cu cas / cascaval si / sau sunca de pui) sau un ou fiert
10.30 - gustare fructe (diverse combinatii)
14.00 - pranz (doar un fel)
17.00 - un iaurt simplu
19.30 - banana
22.30 - lapte cu o masura cereale (150 - 250ml)

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Buna Adriana mica,

Am inteles ce papa, dar de exemplu, cate fructe papa la ora 10.30? Un mar, o jumatate de mar??
Cat inseamna "doar un fel" la pranz? 2 polonice de ciorbita? O lingura de mancarica? cate carne?

Alina

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Sheannamp, noua pediatra ne-a recomandat sa incepem la 3 luni cu suculet de mar + morcov. Culmea, la noi nu a functionat desi am inceput aproape de 4 luni(dar m-am gandit ca poate depinde de fiecare copil in parte). Cred ca de la suculet a inceput sa se baloneze, si dupa cateva zile am renuntat, si am reinceput o luna mai tarziu direct cu supica de legume, Cred ca este de fapt singurul punct de pe lista postata de mine cu care nu sunt de acord, dar l-am lasta in listuta asa cum a fost recomandat de pediatra. Cum am mentionat si in postarea initiala, toate celelalte recomandari mi s-au parut bune in sensul ca la noi au avut efectul scontat; faptul ca diversificarea s-a facut in etape clare, si tinand cont de anumite recomandari referitoare la combinarea sau nu a alimentelor, varsta la care se introduce fiecare aliment samd, la noi a functionat foarte bine. Ma gandeam ca pot ajuta si alte mamici.

Alina, cantitatile mancate difera de la o zi la alta; uneori refuza orice fruct si nu insist. Dar in medie, acum in sezonul rece mananca cam un mar sau 1/2 de mar + alt fruct completare (1/2 gref sau cateva bucatele de ananas). Iar felul de la pranz (supa-crema sau alta mancare solida, pentru ca ciorbita lichida nu prea accepta) mananca cam un castronas(din acela special de copii).Aici insa, cantitatile variaza si mai mult de la o zi la alta, caci atunci cand avem la masa felul lui favorit de mancare, cere de cele mai multe ori suplimentar, iar cand este un fel de mancare pe care nu prea il agreaza, nu papa chiar tot. Sper ca ti-am fost de folos cu aceste lamuriri.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput