Meniuri la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ca sa apara carotenodermia (colorarea in galben-portocaliu a pielii copilului) cantitatea de morcovi trebuie sa fie foarte mare (cum se intampla atunci cand sugaurl este hranit cu cantitati mari de suc de morcovi). Nu este periculoasa pentru copil si dispare la cateva zile dupa ce s-a oprit administrarea de suc de morcovi.
Analessya, nu cred ca puiul tau va face asa ceva chiar daca maninca zilnic piureu de legume si cateva felii de morcov (fii fericita ca il maninca si nu e mofturos ca ai mei)

Eu am alta intrebare:
Cum se poate face orez cu lapte din formula?
Pentru ca ma inteles ca formula nu trebuie fiarta!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anna eu la ai mei le-am dat orez fiert in lapte de vaca (dupa 10-11 luni prima data, pana atunci le dadeam cereale de alea praf, orez cu lapte), diluat cu apa.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori78 spune:

buna fetelor!
Andrei (2 ani si 18 zile) manaca seara pe la 20 - 20.30 un iaurt cu paine sau o cutie cu smantana 12%grasime cu paine sau 1 - 2 crenvusti cu paine sau 1 - 2 felii de rulada din piept de pui... cam asta.
Pe la ora 21.00 ii dau sticluta cu lapte simplu si o bea in timp ce se mai joaca.
Ora de culcare este 21.30 - ora de bagat in pat, ora de adormire cam 22.

Mergi la inceput

Autor: merdel21ro

Buna ziua!Am un bebe de 8 luni si jum. si nu mai stiu ce sa-i dau papa; e cam mofturos la masa. As dori cateva retete pentru bebe. Multumesc.
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: analessya13
Cate luni are bb-lul tau?
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: merdel21ro
Raspuns la: 27/09/2007 12:14:10
8 luni si jum.acum ii apar dintosorii si e foarte mofturos; in fiecare zi ii pregatesc ceva de papa dar nu mananca; seara ii dadeam cereale cu fructe dar s-a saturat si de astea.........voi ce mai dati de papa la bb?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Sheannamp, multa lume fierbe orezul separat de lapte, in apa, ca zic ca se fierbe mai repede. Deci probabil e totuna daca dupa fierbere adauga lapte de vaca fiert, ori formula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

V-as ruga sa-mi dati niste idei de meniuri pentru micul dejun, pentru un copilas de 1 an si o luna. Desi aceasta masa o manca fara mofturi, de vreo vateva zile mananca foarte putin si gata. Cred ca s-a cam plictisit de ceea ce-i dau. De obicei ii dau ori banana cu branza de vaci sau o jumatate de ou (nu-ul mananca intreg) cu branzica sau iaurt simplu sau iaurt cu fructe (facut de mine).
Poate voi mai aveti si alte idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Pentru mamicile cu bebei la inceputul diversificarii, va ofer ca sursa de inspiratie meniul recomandat de pediatra noastra; a functionat foarte bine: Dudu mananca in prezent o multime de alimente, de cele mai multe ori gatite intr-o maniera clasica. Am evitat pana acum prajeli si sosuri in exces.

3luni
Suc de fructe (mar + morcov)
- se incepe cu o lingurita suc de mar… pana la 10 lingurite
- apoi se adauga treptat cate o lingurita de suc de morcov in plus pe zi
- se poate adauga si f.putina portocala (pt cei constipati) - !!! Poate avea potential alergen. Ca sa nu se baloneze, se poate face asa: 1 lingurita suc de mar + 1 lingurita ceai, 2+2… 5+5, apoi inlocuiesti treptat cate o lingurita de ceai cu suc de morcov

4luni
Se pot adauga cereale in lapte. Sa fie FARA GLUTEN!!!
- noi ii dadeam la ultima masa din zi (cea de la ora 23)
- foarte bune sunt Humana cu banane si Milubrei cu mar (ambele pt 4+. Mod de preparare: de exemplu, la 210ml apa puneam 5 masuri lapte + echivalentul de cereale pt 60ml apa. In felul acesta, treceau prin tetina normala

Diversificarea propriuzisa
1. incepe cu supa de legume (se amana introducerea supei la bebelusii cu greutatea sub limita: morcov, telina, pastarnac, dovlecel + putin cartof daca are tendinta spre constipatie (TOATE O DATA!!!) . Apoi, treptat se introduc ceapa, ardei gras, patrunjel radacina, rosie (fara pielita si seminte). Mod de preparare: se lasa legumele sa fiarba mult, pana se obtine o zeama concentrata, iar la sfarsit se adauga o lingurita ulei de masline
• prima etapa: supa (zeama) strecurata + cu completare lapte, pana ajunge sa bea din bibe 100ml supa
• a doua etapa: legume pasate (cu lingurita!) + separat zeama in bibe (daca mai accepta!)
• a treia etapa (de la 5luni): carnita pasata pui sau vita (NU se da zeama in care a fiert carnea). Cantitati carnita: 5-6luni = 30g/zi; 6-7luni = 40-50g/zi; >8-9luni = 70g/zi. !!! NU se da carne de vitel

2. Fructe + branzica + cereale
- mar crud sau copt (! cel copt constipa)
- branzica dintr-un litru de lapte + 3-4 tablete CA lactic + 3-4 lingurite zeama lamaie

6luni
Se introduce iaurtel (cu continut scazut de grasime 0.1%)
- daca nu il accepta simplu, se poate adauga banana (max 1/3 de banana pe zi)

7luni
Se introduce oul - doar galbenusul (fiert tare - 10 minute) - in zilele cu ou, NU se da carne!!!
- primele 2 saptamani cate un sfert de 2 ori pe saptamana
- urmatoareel 2 saptamani cate jumatate de 2 ori pe saptamana
- urmatoarele 2 saptamani - cate trei sferturi de 2 ori pe saptamana
- urmatoarele 2 saptamani cate un galbenus de 2 ori pe saptamana
Alte alimente permise:
- rosie fara samburi si coaja, oparita + branzica
- smantana (din cea cu 12% grasime, max 2 lingurite pe saptamana)
- pere pergamute, caise, piersici, cirese

8-9luni Se pot introduce
- ficatel de pui (o data la 2 saptamani) – eventual tinut o ora in lapte inainte de a-l pregati
- mamaliguta cu branza
- cereale cu gluten (inclusiv paine, biscuiti simpli in mar si / sau iaurtel)
- peste alb (pastrav, stiuca, pangasius – fara oase)
- ciorba de perisoare (1galbenus+carnita+ orez - impartite pe 2 zile)
- se poate adauga la supa: bors facut in casa, zeama in care a fiert carnea, fidea, galuste din gris
- papanasi fierti (dintr-un ou, branzica, putin zahar si gris)
- gris cu lapte (mai rarut, afecteaza fixarea calciului)
- se poate trece la branzica cumparata (cea la pachetele, simpla)

>1an Se pot introduce
- albus de ou
- miere de albine
- prajituri de casa
- budinci, sufleuri, orez cu lapte nepasat
- sarea

>3ani Se pot introduce
- nuci, alune
- cioco
- bauturi acidulate
- carne de porc, oaie
- mezeluri
- capsuni, zmeura, mure, kiwi
- McDonald's

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Adriana mica, nu stiu de unde ai copiat tu sfaturile de mai sus dar trebuie sa fac niste corecturi (esentiale).

PANA LA SFARSITUL LUNII A 4-a DE VIATA (adica 16 saptamani implinite), la un bebelus nascut la termen NU SE DA NIMIC ALTCEVA DECAT LAPTE DE MAMA SAU FORMULA ADAPTATA.
Nu ca nu e bine ci este TOTAL INTERZIS sa ii dai altceva!.
Acestea sunt regulile stabilite de OMS si toti pediatri ar trebui sa fie obligati sa le urmeze.
4 luni este limita minima acceptata, cei mai multi pediatri recomandand sa se inceapa diversificarea (adica introducerea de alte alimente/lichide decat laptele) spre sfarsitul lunii a 5-a si inceputul celei de a 6a.

Imi pare rau, dar aceasta regula este batuta in cuie si nimeni nu are voie sa se abata de la ea in cunostiinta de cauza pentru ca ii poate face rau copilului.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

ei bine mie mc donalds mi se pare gresit chiar si la 3 ani

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Adriana mica, nu stiu de unde ai copiat tu sfaturile de mai sus dar trebuie sa fac niste corecturi (esentiale).

PANA LA SFARSITUL LUNII A 4-a DE VIATA (adica 16 saptamani implinite), la un bebelus nascut la termen NU SE DA NIMIC ALTCEVA DECAT LAPTE DE MAMA SAU FORMULA ADAPTATA.
Nu ca nu e bine ci este TOTAL INTERZIS sa ii dai altceva!.
Acestea sunt regulile stabilite de OMS si toti pediatri ar trebui sa fie obligati sa le urmeze.
4 luni este limita minima acceptata, cei mai multi pediatri recomandand sa se inceapa diversificarea (adica introducerea de alte alimente/lichide decat laptele) spre sfarsitul lunii a 5-a si inceputul celei de a 6a.

Imi pare rau, dar aceasta regula este batuta in cuie si nimeni nu are voie sa se abata de la ea in cunostiinta de cauza pentru ca ii poate face rau copilului.

Sanatate multa!

Asa este!
Eu, nestiind ca numai dupa luna a 4-a trebuie sa ii introduci altceva decat laptic i-am dat suc de morcov (batuta la cap de catre cunostinte si prietene-ca inainte asa se facea, de la o luna jumate se incepea cu sucuri) si cand i-am spus doctoritei m-a certat fiindca nu trebuia....
Si ulterior m-am informat mai bine si am vazut ca acum se recomanda inceperea diversificarii cat mai tarziu....mai ales daca bebe papa numai lapte de la mamica lui....

Mergi la inceput