Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (83)
Raspunsuri - Pagina 7
lavi02 spune:
Cu alaptatul:
Mi-am cumparat Nutrinatal. Contine anason, marar si laptisor de matca. Hm! Pai eu stiam ca mararul e un estrogen vegetal. Iar estrogenii scad lactatia! Poate aia vegetali nu... God knows!
Voi ati luat careva Nutrinatal?
Ina, naturistele pe care le iei tu ce contin?
Asa ca deocamdata incerc sa-mi maresc lactatia prin metode fiziologice. Am citit acuma in Mama si pruncul, ca in hipogalactie nu trebuie lasat mai mult de 3 ore intre supturi ziua si 5 ore noaptea. Asa ca probabil scaderea laptelui s-a produs de la pauzele mari nocturne din ultima vreme. Daca misca un pic o s-o scol dupa max 5 ore si gata, sa-si bea lapticul!!! Chiar si ziua s-a mai intamplat sa manance la 4 ore.
Asa ca Noki nu e f relevant ce facem noi, ca suntem intr-o perioada de criza. Sper sa ne revenim. Sa-mi revin cu lapticul. Oricum, lapte praf no way deocamdata.
Dordia deci asta-i ideea, pus mai des si ne lasat noaptea sa doarma asa mult. Dar la tine probabil nu-i problema. Sa vedem cantarul urmator. Nu? Hai, important e ca NE DORIM f mult sa alaptam exclusiv asa ca o sa ne iasa!
pisi-si-boscu multumesc de invitatie! Eu nu vad f mari diferente intre mamicile de aici si de dincolo, dimpotriva, ma bucur sa vad ca avem f f multe in comun. Din pacate nu prea am timp si energie sa particip la discutii la Parintii intreaba.... Ma cam rezum la subiectul asta, mai intru pe la nasteri, femina intim si alte 2-3 mai rarut.
Joy e f f bine cat a luat ! Nu te mai stresa nici tu mai fata!
Cu funduletul, sa-ti zic ce am patit noi: a facut Silvia la vremea ei o iritatie nasoala, ajunsesed la bubite, rosie toata. O tot dadeam cu crema cu oxid de zinc. A venit la noi prietena mea doctorita rezidenta si m-a intrebat ca de ce n-o dau cu pudra. I-am zis ca peste tot scrie ca nu se recomanda. Ea mi-a zis: OK, dar pudra usuca cel mai bine. I-am dat de cateva ori si a trecut. De atunci am mai folosit pudra dar numai in cazuri de iritatii ce pareau serioase, in nici un caz "de rutina". Stiu ca majoritatea lumii nu e de acord, dar ti-am zis cum a fost la noi. Eu zic ca absolut ocazional nu-i foc. La Nati inca n-am cumparat pudra ca n-a fost nevoie. Dar daca o sa fie, o sa apelez la ea.
lavi02 spune:
Noki, thnks, da' mi-e totusi frica! Ii dau cu pasnica sunatoare deocamdata...
Libero mini sunt 46 intr-o punga dar se poate sa existe si pungi mai mici. Nu stiu, ca de mult n-am mai fost in super-market, merge Virgil singur, ca n-am cu cine lasa fata si nu vreau sa o duc inca in aglomeratia aia.
utocatalina si eu sunt contra centurii, dar eu am nascut normal. Ripley a facut cezariana. Mie mi-a iesit dopul joi pe ziua si noaptea s-a rupt apa. Tania a tot eliminat vreo saptamana sau mai mult bucati de dop si nimic.
Silvia sanii nu sunt perfect simetrici. Vezi sa incepi alaptarile strict alternativ de la unul si de la celalalt.
Mersi pt sfaturi. Cu antiinfl o sa merg in fct de cum evolueaza galma. Ca si-asa vad ca lapticul e mai pe sponci mai nou.
Ripley mie mi-au trecut complet lohiile cam pe la 7 saptamani. Si eu asa aveam in ultima perioada, cateva picaturi maronii pe zi, dar nu in toate zilele.
Fraiera ai fost ca nu l-ai impulsionat pe sot in ultima luna, pt ca sperma inmoaie colul Acuma zic?!?!
Dordia misto gusturile muzicale ale lui Stefan! Bravo pt lohii!!
Corap las-o balta cu supozitorul ca risti dependenta1
Lavi iti ducem lipsa pe aici! Succes cu copilarimea!
utocatalina spune:
Lavi mercic mult....sper sa mai elimin la dop pina sapt. viitoare macar ca sa vina doctorul din concediu...Pupici!
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta36 + 5 zile
Sa nu depunem armele si vom reusi!
camelia_daniela spune:
Fetelor dragelor, va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine si ma incurajati!
Eu astept cu interes sa vad ce se mai intampla cu mine in seara asta. De azi dimineata am observat ca burtica se intareste zdravan cam la jumatate de ora si inca isi mentine ritmul, durerea nu este foarte intensa, e chiar suportabila ... vedem ce se intampla pana dimineata!
Referitor la minunatul "dop" - eu de vreo saptamana si ceva am o scurgere albicioasa ca un mucus. Oare asta sa fie dopul ... eliminat in reprize?!
Va multumesc inca odata si va pup dulce!
Camelia
Un An Nou plin de bucurii alaturi de cei dragi si cat mai multe impliniri
Varsta bebelushei:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png
Poze Camelia
felicia74 spune:
lavi eu iau nutrinatal, dar nu prea sunt incantata. parca era mai eficient ceaiul, care facea laptic mai mult.
camelia dc scurgerea e gelatinoasa asa ca albusul de ou, eu zic --- ca e "celebrul" dop. Bafta!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/feliciamirela2001/album?.dir=768b
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)
felicia74 spune:
azi am sunat-o pe pediatra in legatura cu scremutul Ilincai. Culmea, m-a intrebat cum se screme. Pai, ce sunt mai multe feluri? Nici nu stiam sa-i explic.
Concluzia este: scremuturile ar putea fi provocate de gazele Ilincai, asa ca ii dau inainte cu sa simplex, bonisan si... scarbiciul de ceai de musetel. aici e buba: nu-l accepta Ilinca si pace. Incerc sa i-l dau cu linguritza si s-o fac sa nu-l scuipe.
Pe de alta parte, azi Ilinca si-a revenit la vechiul obicei: "greva foamei". de fapt nu una totala, ci partiala. Mananca 40-50 ml si gata, 4-5 ore nu mai are nevoie de nimic. cred ca e din cauza constipatiei, bat-o vina .Noroc -- ca in ultima saptamana a luat 300 de gr. ca asa isi mai poate permite o "pauza"
http://pg.photos.yahoo.com/ph/feliciamirela2001/album?.dir=768b
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)
anamari spune:
Lavi02- multumesc...si stelutele tale-s tare dragi...
Ina-cu adevarat pufoasa Rachel a ta...si intr-adevar seamana cu mami.
Bic- tot e bine ca ai facut sarmale. pe mine nici nu m-a batut gandul...al meu sot a avut soc oricum ca am facut cookies.
al meu ii mare,sanatos-4900g si 55,8cm -iar colicii si gazele ne supara doar un pic-nu foarte tare.
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.
anamari spune:
uite cu riscul sa repet ce s-a mai spus si sa o supar pe lavi02 pentru ca am vazut ca s-a tot discutat, voi comenta:
gaze-majoritatea bebeilor au gaze, mai ales cei care mananca (si din) biberon.ei inghit si aer cand sug. nu toate gazele se elimina dupa masa si de aceea se mai screm dupa mese si se "vaita"...
daca insa se screm cu genunchii la piept si urla de durere de fiecare data cand ii intindeti pe spate in patut si par mai calmi tinuti in pozitie verticala poate fi semn de reflux asa ca intrebati doctorul...
regurgitat- e normal sa regurgiteze, sistemul lor digestiv nu e dezvoltat inca...problema ar fi daca vomita in jet, adica mancarea tasneste din gurita ...atunci fuga la doctor, mai ales daca se intampla dupa fiecare masa.
kk moale, verde- kk e normal si mai moale si mai verde si in multiple nuante de galben, pana la galben inchis(ocru).kk verde e mai comun la bebei alaptati-inseamna ca au mancat mai mult din laptele de suprafata , kk mai inchis e mai comun la bebeii pe formula. anormal e kk negru, maro rosiatic, cu urme rosiatice-semn de sange...de asemenea e normal, mai ales in prima luna sa aiba pana la 10 scaune pe zi. peste 10 scaune si kk asa moale de se imbiba tot in scutec si nu mai ramane nimic la suprafata e semn de diaree...
lavi02-chiar ca ma vad pe mine co sotul si copchii in masina, numai ca noi mai avem unul inghesuit saracutul in spate si dvd player pt. Lia...
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.
Noki_Lara spune:
Camelia - cred ca vne timpul...galerie puternica:
Lavi02 - sper ca atrecut indigestia! Chiar asa, vorba Felciiei, de ce nu incerci cu ceai de anason + chimen. La mine, cind beam mai demult, a avut super-efect. Plus sirop de zmeura.
Felcia - dar saptamina trecuta cin a luat micuta 300 de grame a papat bine?
Poze cu mami si Sarah 2.11.2005
UN AN NOU FERICIT SI PLIN DE REALIZARI SI BUCURII