tiramisu??
Raspunsuri - Pagina 5
mihaela73 spune:
ma consider experta in tiramisu (am fost foarte laudata pentru felul cum il prepar ) asa ca ma bag si eu in seama .
1. nu am mai facut tiramisu de cand cu gripa asta nenorocita. Faza cu tratatul galbenusurilor putin pe foc, mi se pare sare in ochi din pct de vedere al securitatii: cica pentru a fi safe ouale trebuie fierte tari asa ca nu cred ca acest tratament ne va feri de gripa aviara.
Eu il prepar astfel: 4 galbenusuri frecate bine bine si 4 linguri de zahar. Daca le freci pana se topeste tot zaharul si se albeste compozotia ai mai multe sanse sa fie mai tare crema. Peste asta adaug 2 cutii mascarpone din comert (cel italian este mai bun, evident, dar cred ca este 80.000 cutia asa ca mai folosesc si mascarpone Prodlacta). Peste compozitie pun 1-2 capacele de rom (atentie! nu esenta de rom, rom bautura (exista si un rom alimentar) evident cel cubanez e cel mai bun. Se pot pune si alte arome (lichioruri nu esente diferite). Pentru inia o pauzarea piscoturilor fac un ness foarte tare peste care mai pun 2-3 capacele de rom. restul este usor: blat, compozitie, blat, compozitie si deasupra cacao dupa preferinta (se presara cu ajutorul unei site.
Cam asa il ac eu dar evident sunt gusturi si gusturi.
aaa sa nu uit: eu nu folosesc albusurile dar se pot folosi batute spuma tare si puse in crema.
Succes, daca cineva vrea sa incerce si aceasta reteta!
mihaela73 spune:
aaa am uitat sa spun ca este singura prajitura (de fapt este o pseudoprajitura dat fiind reteta foarte simpla) pe care stiu sa o prepar si pe care o prepar si o fac cu mare pasiune dat fiind faptul ca am fost incurajata!
anemona spune:
Mi-ati facut o pofta de nu mai rezistam, asa ca mi-am luat inima-n dinti si am facut si eu azi tiramisu. Am folosit exact reteta scrisa pe pachetul de piscoturi Savoiardi, am facut cu mascarpone Exquisa si a iesit beton. Puteti folosi deci si reteta aceea cu succes, daca aveti curaj sa faceti cu oua crude (eu v-am zis, mi-am facut curaj si am purces la actiune). Crema iese exact cum trebuie. Deci 5 galbenusuri amestecate bine cu 150 gr zahar, apoi se adauga 450 gr mascarpone, se amesteca bine de tot, apoi se pune un albus batut spuma, iarasi se amesteca bine, apoi o cescuta de lichior (eu am pus cognac, ca asta am avut in casa). Totul la mixer, bineinteles.
Pofta mare !
liris spune:
ati incercat reteta lui mcm numai cu praf de frisca? e musai ca sa iasa asa minunata cum spuneti?
CatXO spune:
quote:
Originally posted by mcm
Sunt multe retete de tiramisu....Eu o fac pe asta, e luata de pe site-ul culinar. Am mai incercat si alte retete dar asta imi place cel mai mult.
Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Indiferent ce reteta vei alege sa ne spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
Mcm reteta ta e miraculoasa. O fac in continuu de cand am incercat-o prima oara. Cred ca am facut-o de 5 ori in 3 saptamani, plus ca deja toate prietenele mele o fac. Multumesc mult. E suuuper!
silvana_salajan spune:
Fetelor, de cand va citesc, . Nu mai pot.Fac si eu tiramisu. Eu sunt dintr-un oras de 20.000 locuitori, cu tot cu satele dimprejur (care mai nou sunt strazi ale orasului). Bun. Deci de unde sa iau eu mascarpone, aici? Cine credeti voi ca da 80.000 pe o cutie de mascarpone, intr-un oras mai mult agrar decat industrial?Deci, comerciantii nu aduc aici decat ce se vinde in cantitati mari. Este un singur magazin unde patroana mai aduce daca tot o bati la cap, si cate ceva nou. Am mai scris candva pe aici reteta inventata de mine pentru tiramisu, fara mascarpone . Fac un blat subtire din 4 oua, si pun pe el o crema dintr-un plic de crema Dr Oetker + 1 plic frisca Dr Oetker + 1 plic gelatina Dr Oetker(dizolvata in 30 ml apa), dupa ce in prealabil am insiropat bine blatul cu cafea + cogniac+ zahar vanilinat.Sau tai blatul in 2, si iese un tiramisu etajat. Se poate incerca si cu 2 plicuri frisca, iese mai multa crema. Se pudreaza cu cacao la sfarsit.
mamica dulce spune:
de cand am postat subiectul...in 2005!! am devenit experta in tiramisu
Sa va spun cum il fac,rapid (cam o jumatate de ora)si fara oua!!!(de cand cu aviara si de cand a patit-o prietena mea cu salmonella),fara blaturi de copt si creme de facut,gelatina si frisca.Si iese SUPER!!
Cumpar piscoturi(2 pachete),
mascarpone-o cutie mare,
budinca de vanilie Dr Oetker 2 plicuri,
1 litru de lapte
cacao,amareto,rom,cafea,esenta de migdale amare.
Mai intai se face budinca cum scrie pe plic(se fierbe laptele(1 litru),se pun plicurile de budinca(2) si se amesteca bine.Cand se raceste si intareste se pune cutia de mascarpone si se freaca pana nu mai sunt cocoloase.
Fac siropul dintr-o cafea foarte tare(espresso,eventual)in care pun amareto,rom si esenta de migdale.Am ajuns la concluzia ca siropul asta trebuie sa fie foarte tare ca sa dea gust intregii prejituri.Deci un espresso(sau o cafea mica si tare) si amareto,rom si esenta de migdale care e sublima in prajitura asta.Sa fie tare de sa nu poti sa pui pe limba.
Apoi,intr-o tava cu margini mai inalte(eu am un vas de jenna,dreptunghiular,potrivit de mare) se pune un rand de piscoturi,cat de apropiate posibil.Si bucatele mai mici in colturi,sa fie tapetat bine fundul tavii)Se stropesc bine de tot cu sirop(eu insiropez pe fiecare in parte,inainte sa-l pun)
Apoi un rand cu jumatate din crema de mascarpone cu budinca -peste care cacao,sa acopere bine crema.
Apoi se repeta procesul-piscoturi insiropate,crema si cacao.
Se da la rece 2-3 ore si se devoreaza instant(eu o fac de obicei seara si o las pana a doua zi la rece,sa se lege,sa fie usor de taiat)
De cate ori am facut prajitura dupa reteta asta simplissima-a fost foarte apreciata si,dat fiind ca e asa de rapida a fost de multe ori salvarea mea.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
crinuta spune:
quote:
Originally posted by CatXOquote:
Originally posted by mcm
Sunt multe retete de tiramisu....Eu o fac pe asta, e luata de pe site-ul culinar. Am mai incercat si alte retete dar asta imi place cel mai mult.
Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Indiferent ce reteta vei alege sa ne spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
Mcm reteta ta e miraculoasa. O fac in continuu de cand am incercat-o prima oara. Cred ca am facut-o de 5 ori in 3 saptamani, plus ca deja toate prietenele mele o fac. Multumesc mult. E suuuper!
Oana , Alexia si Daria
Varsta Alexiei
Varsta Dariei
Asta e reteta pe care o fac eu si iese super buna. Chiar acum ma apuc de tiramisu.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
kid2003 spune:
Am facut si eu reteta de Tiramisu de pe pachetul de piscoturi Balocco Savoiardi. Nu mi-a fost frica de ouale crude, le aveam dintr-o sursa sigura. Mascarpone plus crema delicioasa de oua cu zahar si albusuri spuma e dementiala. Nu uitati sa adaugati o lingura de rom (tot Havana Club merge cel mai bine) si in crema, alaturi de un pliculet de zahar vanilinat. In cafeaua tare am pus tot rom plus o lingura de Bailey's pentru aroma.
Si...am adaugat ceva care a facut senzatie. Mancasem eu la un restaurant in Bucuresti Tiramisu cu fructe de padure asa ca...am purces la treaba. Am cumparat de la supermarket o punga de fructe de padure congelate pe care le.am lasat la decongelat, intr-o sita, in frigider peste noapte (s-au scurs si bine cu aceasta ocazie). Am pus putin zahar peste ele ca erau cam acre.
Zaharul din crema a fost pudra, se dizolva mult mai usor asa, nu mai freci cu mixerul 15 minute, se face imediat.
Deci un strat de piscoturi cu cafea, un strat de crema plus fructe pe deasupra, apoi iar un strat de piscoturi, un strat de crema(mai subtire aici), fructe, apoi iar crema si deasupra am si pudrat cu cacao.
A iesit o nebunie, fructele ii dau un gust absolut demential si e si de mare efect! Zici ca e super prajitura! Incercati cu incredere!