tiramisu??
Raspunsuri - Pagina 4
adriana_mihnea spune:
S-o luam pe rand...
Balbina, in nici un caz nu pun galbenusuri crude.
Uite reteta mea de tiramisu, luata de la o fata de pe un alt site (nu dau nume ca fac reclama, dar stiti voi care!!)
Redau cele scrise de ea:
"Tiramisu
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone ( orice , dar nu romanesc, ca e varza)
3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si p-al 4-lea)
1 paket piscoturi Savoiardi ( sant cam 25 bucati)
375 cafea amara
cacao pt final
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abea dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine pana cand se obtine crema aia groasa; se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adauga albusurile spuma si se amesteca totul din cratita.
Intr-o tava de chec ( a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, ( nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece , piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
Puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi, rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.... inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele"
Modificarile mele: am facut mai multa compozitie ca eram multi, si anume: reteta asta + inca 1/2 din ingrediente, adica 6 galbenusuri etc. In loc de albusuri am pus frisca, 1 si 1/2 pachete Dr. Oetker.
Am captusit forma de cozonac (am forma normala) cu folie alimentara, pe care am fixat-o pe margini cu scotch (parca asa se scrie...). Am pus un strat subtire de crema, apoi piscoturile trecute prin cafea si tot asa pana s-au terminat 2 pachete mari de piscoturi (1 pachet mare are vreo 24 bucati). Ultimul strat este de crema.
In poza nu este toata compozitia pentru ca nu mai aveam loc, asa ca am facut si unul mai mic, intr-o alta forma. Iese destula crema.
Am lasat totul la frigider pana a doua zi si am rasturnat pe platou, incet, dezlipind inainte folia de tava. Se rastoarna foarte usor. Se pudreaza cu cacao.
V-am raspuns la amandoua, asa-i?
Va pup si spor la facut tiramisu!
Mie nu-mi place crema simpla; mi se pare gretoasa, dar in asociatie cu cafeaua din piscotuiri iese o bunatate. Sa faceti o cafea super tare! Ca ia foarte mult din grasimea cremei...
Gata! Ca am scris o carte intreaga!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
roxana1974 spune:
Adriana, am inteles tot, mai putin faza cu ouale tratate termic...cum tratati termic galbenusurile? Precizez ca io n-am nimic cu ouale nefierte, fac maioneza din galbenusuri nefierte si crema asta la fel am facut-o...si a iesit super...dar va inteleg retinerile, doar spuneti-mi si mie cum faceti cu ele..
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Balbina spune:
Roxana, ti se pare insuficienta tratarea termica la bain-marie?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
crinuta spune:
Eu fac Tiramisu cu ou crud si nu mi-am facut probleme din cauza asta.
Crinuta si Rayan
Leditia spune:
quote:
Originally posted by adriana_mihnea
S-o luam pe rand...
Balbina, in nici un caz nu pun galbenusuri crude.
Uite reteta mea de tiramisu, luata de la o fata de pe un alt site (nu dau nume ca fac reclama, dar stiti voi care!!)
Redau cele scrise de ea:
"Tiramisu
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone ( orice , dar nu romanesc, ca e varza)
3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si p-al 4-lea)
1 paket piscoturi Savoiardi ( sant cam 25 bucati)
375 cafea amara
cacao pt final
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abea dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine pana cand se obtine crema aia groasa; se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adauga albusurile spuma si se amesteca totul din cratita.
Intr-o tava de chec ( a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, ( nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece , piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
Puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi, rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.... inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele"
Modificarile mele: am facut mai multa compozitie ca eram multi, si anume: reteta asta + inca 1/2 din ingrediente, adica 6 galbenusuri etc. In loc de albusuri am pus frisca, 1 si 1/2 pachete Dr. Oetker.
Am captusit forma de cozonac (am forma normala) cu folie alimentara, pe care am fixat-o pe margini cu scotch (parca asa se scrie...). Am pus un strat subtire de crema, apoi piscoturile trecute prin cafea si tot asa pana s-au terminat 2 pachete mari de piscoturi (1 pachet mare are vreo 24 bucati). Ultimul strat este de crema.
In poza nu este toata compozitia pentru ca nu mai aveam loc, asa ca am facut si unul mai mic, intr-o alta forma. Iese destula crema.
Am lasat totul la frigider pana a doua zi si am rasturnat pe platou, incet, dezlipind inainte folia de tava. Se rastoarna foarte usor. Se pudreaza cu cacao.
V-am raspuns la amandoua, asa-i?
Va pup si spor la facut tiramisu!
Mie nu-mi place crema simpla; mi se pare gretoasa, dar in asociatie cu cafeaua din piscotuiri iese o bunatate. Sa faceti o cafea super tare! Ca ia foarte mult din grasimea cremei...
Gata! Ca am scris o carte intreaga!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Aceeasi reteta am scris-o si eu -da'mai pe scurt ,caci dupa ea am facut tiramisu de Craciun,insa n-am dat linkul pt.ca Freia a spus clar si a editat o groaza de mesaje pt ca spunea ca facem reclama altui site.
Oricum mie nu-mi prea plac ouale crude in prajituri,insa trebuie sa recunosc ca asta a iesit bestial.Are o gramada de calorii,da-i asa buna...
Pupici cu lipici.
Sarbatori fericite tuturor!
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Roxana, ti se pare insuficienta tratarea termica la bain-marie?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
nu mi se pare, de fapt nu mi se pare nicicum, din moment ce habar nu am cum se face, de-asta intreb..chiar si la bain marie, cum/cand pui galbenusurile?...si apoi, mai iese crema tare? ca asta era ideea...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Balbina spune:
quote:
Originally posted by roxana1974quote:
Originally posted by Balbina
Roxana, ti se pare insuficienta tratarea termica la bain-marie?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
nu mi se pare, de fapt nu mi se pare nicicum, din moment ce habar nu am cum se face, de-asta intreb..chiar si la bain marie, cum/cand pui galbenusurile?...si apoi, mai iese crema tare? ca asta era ideea...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Roxana, asa scrie in reteta data de Adriana
quote:Mie mi se pare destul de clar. Cel putin eu inteleg de aici ca se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele si pune compozita pe bain marie.
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abea dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine pana cand se obtine crema aia groasa
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
roxana1974 spune:
OOO mi-e rau Balbina, thanks, io nu am fost atenta e clar..nu am facut reteta aia cu laptele, io nu am pus lapte, io am pus mascarpone si nu am dat ouale la foc...in fine, pana nu e gripa aviara in Ro, io inca folosesc ouale crude...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
mihaela amalia spune:
Fetelor........ma puneti pe ganduri, abia astept sa plec la cumparaturi
Ajunul Craciunului
Ajunul Anului Nou
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55265" target="_blank">O poveste minunata...