tiramisu??

tiramisu?? | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

fetelor vreau neaparat sa fac tiramisu pentru Revelion ,nu am reteta asa ca am cautat de am ametit pe tot forumul..Ma gandesc ca trebuie sa fie totusi pe undeva,..ma ajuta cineva s-o gasesc????

ps :) eu am cea mai mare incredere in retetele Desprecopii,sunt testate si ies garantat bune.

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Sunt multe retete de tiramisu....Eu o fac pe asta, e luata de pe site-ul culinar. Am mai incercat si alte retete dar asta imi place cel mai mult.

Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat

Mod de preparare:
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.

Indiferent ce reteta vei alege sa ne spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6290" target="_blank">Tiramisu




Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

multumesc de retete .M-am uitat si eu pe culinar si toate variantele de tiramisu se fac fara coacere.Adica ouale se bat bine ,se amesteca si se dau la rece si ..se mananca asa crude?Cu gripa aviara dupa colt????
stau si ma gandesc daca toate prajiturile pe care le-am cumparat de la cofetarie au fost la fel facute

altfel nu se poate face????

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Si eu am facut acum Tiramisu pentru prima data. Reteta am luat-o de pe site-ul: http://www.muffin.it/rez/227/rez.htm

A iesit foarte bun!

Bafta!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Mai este o varianta in care crema cu galbenusuri e fiarta pe baza de baie de aburi :www.culinar.ro/retete-culinare,,,Tiramisu,,,,,5146,--.htm" target="_blank">tiramisu

dar albusurile raman tot crude. In cazul asta crema cu albusuri poti s-o faci din frisca amestecata cu smantana sau mascarpone.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

mamica..eu am facut tiramisu asa..
-4 galbenusuri
-un sfert ceasca zahar pudra
-60 ml lapte
-250 gr mascarpone
-3 albusuri
-1 pachet piscoturi Savoiardi
-cafea
-cacao pt final
Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, se pune in bain marine si se mesteca continuu...Pui laptele si mesteci iar..pana se ingroasa.O iei de pe foc,o lasi la racit,apoi pui mascarpone si cele 3 albusuri batute spuma.Se amesteca bine toate.
Iei o tava,pui hartie de copt pe fund..de preferat o tava de chec..si dai piscoturile prin cafea RECE(cafea in care poti pune rom sau lichior)Pui un strat de piscoturi ,unul de crema..si termini cu unu de crema.Dai la frigider cam 6 ore.Scoti,o rastorni,scoti hartia de copt si-o presari cu cacao.
Daca nu vrei s-o faci cu oua..poti sa amesteci mascarpone cu frisca si asta va fi crema...
Mi-e mi-a placut mult cum a iesit dupa reteta asta..drept pt care mai am putina rau..
Pupici cu lipici.
PS:Sper sa fi inteles ca am scris pe fuga..




Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

deci as putea sa fac crema in bain marine (galbenusurile) si in loc de albus sa fac numai frisca cu mascarpone?
mie chiar mi-e frica de ouale crude,nu numai din cauza gripei aviare dar si a salmonellei si ..cine mai stie cate boli se pot trage.
o sa incerc sa fac asa,multumesc mult de sfaturi

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Eu tin tiramisu pt. urgente. Cumpar 2 plicuri pt. crema mascarpone de la Dr. Oetker(15 000 lei plicul) pe care o bat la blender cu smantana si zahar (daca pun cum scrie pe cutie lapte, iese prea moale), piscoturile le iau de la Balloco (m-am aventurat cu alte piscoturi de sampanie).
Le inmoi in capuccino (evit cafeaua cat pot)

Gen 7+ si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Si eu fac deseori Tiramisu cu crema respectiva de la Dr. Oetker, pe care o amestec cu niste smintina strecurata. Nu pot nici eu sa maninc ceva facut cu oua crude.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mamica dulce, poti amesteca mascarpone cu frisca, nu trebuie sa pui neaparat oua in crema. Pui insa arome: cafea, lichior amaretto sau lichior de cafea si iese excelent si asa. Eu mai mult asa fac, mai ales ca deseori prepar Tiramisu sub forma de tort (la pozele de pe yahoo din albumul "Hobby/creatii culinare", tortul in forma de cos cu fructe e Tiramisu) si am nevoie de o crema care sa nu curga, insa cu gust de Tiramisu.In loc de cacao pudra eu prefer glazura pt torturi pt ca o pun peste piscoturi (in cazul asta, ultimul strat e tot de piscoturi). Cand fac Tiramisu la pahar/bol, pt fiecare persoana in parte, la desert, atunci presar cacao deasupra si pun numai un rand de piscoturi.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput